Jump to content

Klaus

Kasutajad
  • Sisu loend

    74
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Klaus

  • Tase
    Värske olija
  1. Suitsetamine... KASULIK ??

    coca-cola ei tee hammastega midagii hullemat kui suvaline limonnad või mahl. krt, ärge uskuge neid linnalegende.
  2. Noh, siinkohal võiks ju hakata norima, et miks sa Marek selle M.K. alt ennast ära tundsid aga...ok. Nali naljaks. Ära võta seda liiga isiklikult, tead ju ise, et sellised jutud liiguvad tegijate kohta alati. Mu postis polnud midagi pahatahtlikku, pigem tasuks seda võtta näitena. Muidugi ei hakka ma mingeid nimesid nimetama ja vaevalt sa ka teaksid neid. Jutu point oli milleski muus kui konkreetsetes nimedes. Edu!
  3. Veel dopingust. Ma arvan, et kulturism ja teised nö. musklialad on dopingust räigelt läbiimbunud kuna neil aladel puudub lihtsalt tõsine kontroll. Teatavasti kasutatakse selliseid asju peamiselt vastupidavus- ja jõualadel. Kossus või tennises nagu pole suuremat mõtet. Samas, vastupidavusalad on reeglina ka olümpiaalad; kulturism, jõutõstmine, rammumeeste alad aga mitte(erand on tõstmine kus peale ränkasid dopiguskandaale on selles vallas ka edu saavutatud). Mulle käib natuke pinda, et eesti kulturismiringkondades ( ses kontekstis mõtlen ka jõutõstjaid, rammumehi) valitseb selline suhtumine, et doping on paha, toetame puhast sporti jne.,samas teavad kõik, kuidas asjad tegelikult käivad. See jätab mulje klassikalisest jaanalinnuefektist- panen pea liiva alla ja...Ma ise olen sajaprotsendiline asjaarmastaja aga tean paljusid Eesti oludes tasemel vendasid ja olen sel teemal ka räääkinud nendega. Nelja silma all räägivad kõik, mida keegi paneb, mida kellelegi soovitas M.K, ja mida pakkus O.K. aga avalikkuses välditakse seda teemat nagu katku. Muidugi võib väita, et sellised vennad on jobud, kes ise ei suuda tippu tungida ja kes räägivad "hapudest viinamarjadest" aga Eesti on ju väike ja kõik teavad üksteist. Miski ei jää saladuseks. Ja ma ei usu, et kõik mulle sellest teemast rääkinud inimesed valetavad.
  4. Loomulikult Rahvusvaheline Olümpiakomitee.
  5. Olümpiaaladel on teatavasti nii, et dopingukontrolle tehakse aastaringselt ja ettehoiatamata. Kui Veerpalu või Kanter tahavad maale vanaema juurde minna, peavad nad alaliitu sellest teavitama sest kui neid dopinguküttide poolt kätte ei saada, on see võrdsustatud positiivse prooviga. Parandage mind kui eksin aga kuna kulturism pole olümpiaala, siis seal vist kontrollitakse vaid võistlustel? See on üks põhjus miks sel alal massiliselt dopingut kasutatakse- treeningperioodil kontrolli pole. Kindlasti pole asi ka nii lihtne, et ainult mingid üksikud Ida-Euroopa vennad panevad, kuna kuidas nad muidu nii suured on. Kasutavad ka enamus vendi Eestis, Soomes, kus iganes. Avalikult sellest muidugi ei räägita. Kasutavad ju isegi osad sellised tüübid, kes võistlustel ei käigi ja tahavad lihtsalt suureks ja tugevaks saada.
  6. Kommenteerige treeningkava

    treeninud olen päris mitu aastat aga mitte konkreetse treeningkava järgi vaid nii nagu jumal juhatab. areng on seni ikka toimunud, ehkki kahtlemata võiks see olla suurem. rinnalt surun näiteks 125 kilo ja üle selle ei saa, tee või tina. rohkem arengut pole olnud. ise arvan, et seegi on paljuski tugeva triitsepsi arvelt. aga ehk treeningplaan aitab kaasa.
  7. Kommenteerige treeningkava

    Plokimasinal vastu rinda tõmbamine peakski ju selja laiusele mõjuma. Olen lähtunud seni sellest, et ploki tõmbed kukla taha teevad selga laiemaks ja tõmbed vastu rinda teevad selga laiemaks. Biitsepsist- lugesin siitsamast foorumist kunagi, et laia haardega tehes areneb biitsepsi välimine külg. Muidu, mis on hammer? Kõik heidavad ette , et jalgu trenni alguses ei tee. Ma ise küll tunnen, et peale õlga olen igati värske, et jalgu teha aga noh, eks ma muudan selle siis ära.
  8. Ootan kõikvõimalikke soovitusi ja arvamusi järgneva kava kohta, mida ma viimasel ajal olen järgida püüdnud. Vahel juhtub, et õnnestub kolme asemel teha neli korda nädalas trenni, siis asi piitub muutub. Samas, harjutused ja nende järjekord jääb ikka samaks. Ma ei pannud siia kõhutreeningut kirja sest seda teen trenni lõpus vastavalt sellele, palju energiat ja viitsimist alles on. V'hemalt paar korda nädalas üritan ikka kõhtu teha. Samuti treenin kord nädalas trenni lõpus mingil määral käsivart. 1 PÄEV- RIND, SELG RIND. 1) Horisontaalpingil kangiga 5-6 seeriat püramiidina 2) Kaldpingil hantlitega 3-4 seeriat 3) Trosside ristivedu plokimasinal 3 seeriat (vahel selle asemel surumine rinnatrenazööril) SELG 1) Lõuatõmme 2-3 seeriat 2) Ploki tõmbed ülalt kukla taha 3-4 seeriat püramiidina 3) Ploki tõmbed ülalt vastu rinda 3 seeriat 4) Ploki tõmbed ülalt kitsa haardega vastu rinda 3 seeriat( selle väikese riistapuuga, teate küll) NB! kord- kaks kuus teen traktorit, sel juhul kärbin teiste harjutuste puhul seeriaid. 2 PÄEV- ÕLG, TRAPETS, JALG ÕLG. 1) Hantlitega surumine istudes ca 5 seeriat püramiidina 2) Hantlite tõstmine kõrvale seistes 3 seeriat 3) Hantlite tõstmine kõrvale ettekallutatult seeriat TRAPETS 1) Õlakehitused kangiga 4-5 seeriat 2) Trossidega õlakehitused 3 seeriat ( harjutus mida Kalmus Tegijate treeningus soovitas, raske täpselt kirjeldada) JALG. 1) Jalapress 4-5 seeriat püramiidina 2) Jalgade sirutamine trenazööril istuli 3-4 seeriat 3) Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3-4 seeriat 4) Pöiasirutus istudes trenazööril 6-8 seeriat NB! Paar korda kuus 3-4 seeriat ka hantlitega etteasteid, sel juhul teen jalapressi vähe 3 PÄEV- BIITSEPS, TRIITSEPS BIITSEPS. 1) Küünarvarte kõverdamine trenazööril 4-5 seeriat püramiidina 2)Küünarvarte kõverdamine alaplokil seistes, laia haardega, 3-4 seeriat 3) Hantlite tõstmine kordamööda seistes 3 seeriat ( vahel selle asemel alaplokil ühe käega tõsted) TRIITSEPS. 1)Allasurumised plokil, pealthaardes 4-5 seeriat 2) Allasurumised köiega 4-5 seeriat 3) 2 seeriat küünarvarte sirutamist ettekallutatult või surumist rööbaspuudel
  9. Unehäired

    Kas seda nõgeseteed kuskilt osta ka saab või peab suveni ootama, et ise korjata? Ja miks seda ainult talvel kasutada tohib?
  10. Unehäired

    Mnjah, kindlasti on point sees selles, et iga päev peaks ärkama samal ajal, kuni organism harjub...Samas on seda suht raske teostada; iga unetu teab, et kui oled päevade kaupa end suurivaevu ärkama sundinud ja siis päev otsa unine olnud, on vabal päeval lausa tappev soov end sellest kõigest välja magada. Kindlasti pole asi selles, et trenni teen liiga hilja. Tegelikult teengi tavaliselt suht hilja ja lõpetan üheksa- kümne ajal õhtul aga kogemused on näidanud, et vahet pole- sama jama on ikka, sõltumata trenniaegadst ja sellest, kas ma üldse trenni teen. Oldman: ära pane pahaks, aga kas sul tõesti pole paremaid soovitusi kui süsivesikurikast toitu süüa? Usu, ma võiksin praegu süüa kaks pätsi saia ja purgi mett aga magama see ei paneks. Mr. Mesi on looduslike asjade korüfee siin- äkki tema oskaks soovitada midagi? Endiselt kõik arvamused väga oodatud.
  11. Unehäired

    Mul on tõsiseid probleeme unega, õieti unetusega. Õhtuti ei suuda kuidagi ei suuda normaalsel ajal magama jääda, lihtsalt und ei ole ega tule. Hommikul on vastupidine probleem- vabadel päevadel põõnan lõunani vähemalt aga harvad pole ka juhud kui alles kahe-kolme ajal kargu alla saan. Siis kui pool päeva magan, on ehk loogiline, et järgmisel ööl magama ei jää aga probleemid on ka siis, kui ärkan kl. 7 ja võitlen terve päev unega- õhtul koju jõudes kaob uni ära ja ükskõik kui väsinud ma ka ei ole, enne ühte-kahte ikka magama ei saa. Olen proovinud, et teen õhtul kõva trenni, seejärel teen kõva sauna, siis veel võtan mõned õlled- erilist abi pole, lihtsalt järgmisel hommikul on veelgi raskem ärgata. Und ikka ei tule ehkki mõnus väsimus on see. Eelpooltoodud näite põhjal ei tohiks asi ka stressis olla- peale trenni, sauna ja õlut tunnen end ülilõõgastunult aga unest on asi kaugel. Tuttav rääkis, et tal ema on suur ravimtaimede- ja raviteede spets ja entusiast ning kui sel tuttaval on peale pidutsemisperioodi samad jamad, siis ema keedab talle mingeid teesid, mis paneb ta magama nagu vastsündinud lapsukese. Ehk oskab keegi selle valdkonna koha pealt soovitada? Mingeid medikamente ma proovinud ei ole- olen kuulnud, et see ei ole lahendus. Laksad tablette sisse aga mõju kestab hommikul edasi ja hiljem ei saa nendeta üldse läbi? Kindlasti on sellised jamad mingi määral pärilikud; mõned inimesed on lihtsalt nö. öö- ja teised-hommikuinimesed. Ühel mu sõbral on vastupidine jama- kesköö paiku kipub isegi peolaua taga vägisi silm kinni minema, seevastu hommikul on varavalges üleval. Temale valmistab se samapalju muret nagu mulle teine äärmus. Aga see selleks. Tänud ette kõikidele vastajatele.
  12. Ei panda Saaremaa X-i piiritust juurde, vist kuskil 15 kraadini on võimalik õlut ajada ka niisama. Olen ise joonud koduõlut, kuhu oli topult suhkrut pandud ja see oli raudselt kangem kui X, ehkki piiritust ega viina polnud kindlasti lisatud.
  13. Joon õlut regulaarselt,vahel saab ka liialdatud, ehkki möönan, et see sporditegemisega hästi kokku ei sobi- liialdamist pean silmas. Pean end õllegurmaaniks ja mark sõltub olukorrast. Peale kõva trenni või saunas eelistan nn. januõllesid- Originaal,Albert,Premium näiteks. Pubis või niisama vaikselt nautides midagi tugevamamaitselist- Rock,Alexander või mõni Tšehhi õlu. Talvel joon vahel ka tumedat. Kõige paremad ongi minu arust Tšehhi õlled. Ei saa neile vastu ei Skandinaavia, ei Saksa õlled. Pole ime, et tšehhid aastas 150 liitrit näo peale endale sisse laksavad Kanged õlled ei meeldi, samuti näiteks Disel ja Ice-tüüpi asjad.
  14. Lihtne küsimus asjatundjatele: kui sportlane dopinguga vahele jääb,siis teda vist selle kaheaastase disklafi jooksul ei kontrollita, kuna ta võistelda nagunii ei saa? Järelikult võib ta teoreetiliselt selle kahe aasta jooksul kamaluga steroide panna, siis sellega mõni kuu enne võistlusi lõpu teha ning võistlustel panna kõigile kui sepavasaraga?
  15. Kulturism Telekas

    Kindlasti seostab enamus inimesi kulturismi rohkem dopinguga kui teisi alasi. Minagi arvan, et kulturismis on steroidid levinumad kui teistel aladel. Näiteks on kulturism ainus ala kus isegi nn. pühapäevasportlased- ehk siis harrastajad kes tegelevad asjaga ainult oma lõbuks ja kel mingeid tippspordi ambitsioone ei ole- kasutavad dopingut. Ma ei usu, et näiteks harrastussportlased kes käivad õhtuti jooksmas või sõpradega palli mängimas, seda teeksid. Teiseks on see dopinguala maine tulnud sellest, et kõik teavad, et profikulturismis pole doping keelatud ja teisiti on seal absoluutselt võimatu edu saavutada. Kolmandaks- see on minu subjektiivne arvamus- annab kulturismis doping lihtsalt suurema eelise kui teistel aladel. Kindlasti ka vastupidavusaladel annab ta palju juurde aga ma arvan, et mitte nii palju. Aga see on muidugi kõigest minu arvamus.
×