Jump to content

Marsielanik

Kasutajad
  • Sisu loend

    28
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Marsielanik

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 20.01.1993
  1. Õlaprobleemid

    Sorri for double post (olen vist liiga pime, et näha kust postitust muuta saab), aga selliste hädade korral röngtenpilt midagi aitaks selgitada?
  2. Õlaprobleemid

    Aga antud harjutuse vältimine mõnda aega, aga teiste tegemine võiks abi anda?
  3. Õlaprobleemid

    Palun nõu: Selline teema, et õlapäeval ette lendu sooritades, teeb parem õlg iga tõstega vastikut valu. Valu näiteks siis ei ole, kui olen tõstnud hantli näo kõrgusele ja seal hoian, aga just üles alla liigutust tehes. Vasaku õlaga seda pole ja teiste harjutustega ei tee ka parem õlg mingit valu. Päev ise selline (õlg,trapets,kõht) Surumine kangiga istudes eest 4x4-6 Lendamine küljele hantlitega seistes 3x10-12 Lendamine hantlitega ettekallutatult 3x10-12 Lendamine ette hantlitega 3x10-12 Õlatõsted smithil 5x6-8 Jalgade tõsted kaldpingil 3xmax Keretõsted 3xmax Kerepainutus trenažööril 3xmax
  4. Küsimus aeroobse kohta

    Tere Üks lihtne küsimus: Nimelt teen aeroobset nüüd sisetingimustes, jooksulindil täpsemalt. Kuna mul pulsikella pole olnud, siis ei teadnud kunagi, mis mu pulss täpselt õues joostes oli. Nüüd aga saab seda mõõta jooksulindil. Oli suht üllatus, kui nägin, et niimoodi 10km/h 10min joostes, tõuseb pulss juba 150 peale. Seega tegin nii, et 60 minutit ja vaheldumisi 5 minutit kõndi (6,5km/h) ja 10min jooksu (10km/h). Siis aga hakkasin mõtlema, et teoorias on see justkui ju HIIT, kui lasen pulsil niimoodi kõikuda ja ega see vist hea pole? Siit küsimus, et kas mul oleks mõtekam pigem teha kõndimist gradientiga ja siis stabiilselt 50-60min hoida pulss 125-135 peal või jätkan vana viisi või siis segamini?
  5. Arvamus kavast

    Peale mitut kuud ühe kava järgi treenimist otsustasin ise midagi uut vahelduseks kokku panna. See nädal siis testisin kava ja esialgu midagi nagu ei häirinud, mõne harjutuse muidugi viskasin/viskan vahetusse kuna ei sobinud või ei tundnud tulutoov. Aga viskan üles ja palun andke arvamust ja nõu: 1. päev: rind, biitseps, käsivars Surumine rinnalt 3 x 4-6, ideaalis 5x5. Surumine hantlitega kaldpingil 3 x 6-8 Lendamine hantlitega kaldpingil 3 x 12-15 Liblikas trenažööril 3 x 10-12 Küünarvarte kõverdamine kangiga seistes 3 x 4-6 Zottman Curl 3 x 8-10 (http://www.bodybuild...me/zottman-curl) Scottpingil kangiga küünarvarte kõverd. 3 x 10-12 Randmepainutus kangiga istudes, althoie 3 x 10-12 Randmepainutus kangiga istudes, pealth. 3 x 10-12 2. päev: selg, trapets, kõht Jõutõmme 3 x 4-6, ideaalis 5 x 5 Lõuatõmbed pealthoie 5 x max Tõmme plokil ülalt ette 3 x 6-8 (või peaks kukla taha, mis on vahe?) Tõmme kangiga vastu kõhtu kummargil 3 x 6-8 Alatõmme kitsa haardega 3 x 12-15 Õlatõste kangiga 3 x 6-8 Hantlitega õlatõste 3 x 12-15 Jalgade tõsted kaldpingil 3 x max Keretõsted kaldpingil 3 x max 3. päev: puhkus 4. päev: jalad Kükk kangiga turjal 3 x 6-8 Jalapress 3 x 6-8 Jalgade sirutus ette trenal 3 x 12-15 Jalgade kõverdamine kõhuli trenal 3 x 10-12 Pöiasirutus trenažööril seistes 3 x 14-18 Jalapäevale peaks vist veel paar harjutust sisse viskama, või mitte? 5. päev: õlg, triitseps, kõht Kangiga eest surumine 3 x 4-6 Dips (noh see kõverdamine rööbastel) 3 x 4-6 Tõmme üles kangiga, lai haare 3 x 6-8 Lendamine küljele hantlitega 3 x 10-12 "Lendamine" ette hantlitega 3 x 10-12 (või teeks selle asemel lendamise ettekallutatult?) Prantsuse surumine 3 x 8-10 Plokil alla surumine kitsas haare 3 x 10-12 Keretõsted kaldpingil 3 x max See http://www.bodybuild...nch-leg-pull-in
  6. Proteiin.

    Njaa arvutasin praegu, et selle pakiga, mille lingi andsin, saaks umbes 45 trennijärgset sheiki omale. Natuke odavam vast tuleks, aga kui korralikku kraami tarbida toidu näol, siis jah jääb samasse hinnaklassi.. Aga muidu see tundub normaalne pulber? Ühe korra elus võiks tegelt ära proovida mingi aeg.
  7. Proteiin.

    Tervist! Paluks foorumlaste abi ühe küsimuse juures. Nimelt olen oma mõtetes otsustanud kasutama hakata valgupulbrit kuna hoiaks kõvasti raha (mida väga napib, õpilane) ja ka aega kokku. Nimelt minu eesmärk treeningutel on kasvatada lihast ja jõudu ning samal ajal katsun nii kuidas võimalik hoida oma kaalu balansis või siis isegi tsipake vähendada rasvapõletamise arvelt, tehes 2-3 korda nädalas intervalltreeningut. Söön tervislikult, piisavalt liha ja köögivilju, makarone jms väga harva, nälga ei tunne. Üldiselt olen peale trenni tarvitanud 200g kohupiima või kodujuustu ja süskarid saanud kätte Arctic spordijoogist või puuviljast (banaan üldiselt), aga jube kulukaks on läinud ja näpud on tihti põhjas Päris pikaks on juba läinud tekst, aga küsingi nüüd, et mida arvate sellistest valgupulbrist: http://stronger.ee/e...ein-ja-sheiker/ (ärge pahaseks saage, et tegu Fitshopi tootega pole). Või leiduks paremat valikut minu eesmärke arvestades? Ette tänades, Marsielanik //Vabandan kohe ka sellepärast, et teema valesse kohta tegin. Täielik hooletuse ja kiirustamise viga.
  8. Trummi jõusaal

    Kas seal on kõik vajalik olemas? Siiamaani Sõbra jõukas treeninud, aga järgmine faas nõuab masinaid, mida Sõbras pole. Smith masin oleks põhiliseks küsimuseks.
  9. Seljaprobleemid

    Vabandan kui kuskilt see probleem juba läbi käinud on, aga igatahes on lood nii, et viimane trenn (neljapäev) tundsin kõhulihaseid tehes viimase seeria ajal alaseljas survet ja valu. Jätsin pooleli igaksjuhuks. Täna hakkasin siis uuesti kõhulihaseid tegema ja kohe käis alaseljast vastik valu läbi, jätsin kohe katki.. tegim selle asemel hoopis alakõhulihaseid (jalgade tõste). Niisama olles nagu ei tunne mitte midagi. Võibolla ainult natuke kui istudes selga tugevalt sirutada. Kas kellegil on säärast probleemi esinenud ja mis aitaks? Ei kujuta ette kaua selline probleem kestab kui neljapäevast saati pole nagu midagi muutunud.. Praegu määrisin hobusepalsamit peale. Treeningkavas on viimaseks punktiks keretõsted kaldpingil, aga kas selle asemel võib teha seda jalgadetõstet käetugedel olles seni kuni enam tunda ei anna? Ei tahaks nagu kõhulihaseid unarusse jätta.
  10. Treeningkava, toitumiskava või mitte kumbagit?

    Vaatasin, et selle rasvaprotsendi lahtri kõrval pole tärni, ehk siis pole kohustuslik täita. Kas see pole siis nii vajalik info toidukava koostamiseks? Hea oleks küll kui ei peaks selle arvutamiseks nüüd kuhugi tormama. Aga üldiselt olen praegu otsustanud, et tellin omale toitumiskava ja treeningkava võtan siitsamast fitnessi lehelt (need mida kõik näevad). Nüüd ainult vaja nuputada milline kõige sobilikum oleks kui 3 korda nädalas jõukas käia
  11. Treeningkava, toitumiskava või mitte kumbagit?

    Hetkel on minu jaoks umbes 60 euri kuus spordiklubis osalemise eest välja käia üle jõu kuna konkreetne sissetulek puudub + aeg on piiratud. Saaksin käia saalis 3 korda nädalas (teisip., neljap., ja pühap.) ja päris õhtu poole.
  12. Treeningkava, toitumiskava või mitte kumbagit?

    Aitäh seniste vastuste eest! Mõtlesin, et kui käiks jõukas, siis Sõbra spordihallis näiteks, kus kõik vajalik on olemas, aga vanem tehnika lihtsalt. Vajaduse korral saab ka modernsemates kohtades käia. Raha ei tahaks kulutada (kulutada on kindlasti vale sõna kuna sellest oleks raudselt palju kasu) lihtsalt personaaltreenerite jne peale. Kas peaksin laskma koostada siis ainult toitumiskava näiteks (kuna see on tõesti minu jaoks väga raske ise koostada..) ja mingisuguse treeningkava netist otsima? Ja kas selline kalkulaator on pädev? http://www.kaalustalla.ee/calc/rasvaprotsent.html
  13. Treeningkava, toitumiskava või mitte kumbagit?

    Soovitusi võivad kõik anda.
  14. Tervist! Rannaaeg ja suvi möödas ja oleks aeg suvel tehtud kahju likvideerima hakata. Suur soov oleks ära kaotada vedel rasv mida leidub igalpool üle keha korralikult ja enda kehal tekitada mingi visuaaleffekt lihastest . Pikkust on 184, 18 aastane ja kaalun (õhtuse seisuga, sõin tunnike tagasi) 79,5kg. Hommikuti tuleb mingi 78 või nii. Toitun väga suvaliselt, suvega läks käest ära, aga kaal nagu oluliselt ei tõusnud ega langenud suvel. Paar kilo siia sinna vb. Ja kas tõesti pole võimalik treenides kombineerida natuke kaalukaotust ja salenemist + lihastetreeningut? Lihsed nagu peaksid just kaalu lisama. Küsimus ongi, et kas ma peaksin tellima ainult toitumiskava (kas piisaks internetist leitava kavaga?) või treeningkava või hooppis mõlemad? Kuna kuskil klubis püsiklient olla pole rahaliselt võimalik, siis mõtlesin, et see oleks nagu parim variant. Ja mis vahe nendel tasemetel seal on, et esimese ja viimase taseme hinnavahe üle 20 euri on? Ühtlasi märkasin, et ankeedis tuleb rasva protsent kirjutada, aga kuidas seda määrata?
  15. Kaalu langetamine

    Kahjuks olen 3 postitust nüdü teineteise otsa teinud Küsimus: kas ma pean trenni tehes ja võttes eesmärgiks rasva põletada pidevalt jälgima, et kui palju (koguse/grammide pealt) ja millal ma seda söön? Esimene nädal möödus igatahes nii, et suhteliselt suva järgi koguste mõttes (mitte liiga palju, ega ka mitte vähe) sõin erinevaid vajalikke toiduaineid. Hommikuks kas omlett singiga või puder või paar võileiba singi, juustu ja kodujuustuga. Vahepalaks (kui sellist asja üldse teen) tavaliselt mingi tops kodujuustu või mõni puuvili. Lõunaks praad lihatootega ja õhtuks samuti normaalne praad lihatootega. See on nii kuidagi kokkuvõtvalt praegu kirjutatud. aga põhiküsimus: kas selline vaba söömine (aga siiski toiduaineid vaadates õige) on okei või peaksin ma ilmtingimatta nüüd gramme ja kalorihulka taga ajama hakkama? Ette tänades!
×