Jump to content

cythoslar

Kasutajad
  • Sisu loend

    11
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

1 Neutraalne

cythoslar

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 03.03.1988
  1. Tagumik liiga suur?

    Üks väga hea koht oma toidukoguste arvestamiseks on Tervise Arengu Instituudi toitumisprogramm: http://tap.nutridata.ee/ Kuna tegu eesti lehega, siis leiab üpris täpselt õiged toidud üles, a la Õnne leib või Merevaik vms. Paljudel toitudel saab ka piltidel silma järgi koguseid määrata, nii et ei pea ise peast koguseid grammides teadma. Soovitan soojalt. Päeva jooksul saab ka üle vaadata, kui palju erinevaid toitaineid puudu.
  2. Millist mineraalvett eelistate?

    Olen kodumaise Värska vee austaja. Huvitav on see, et nooremana ei suutnud ma seda üleüldse juua, tundus selline rõve kraam, mis on liiga soolane. Nüüd naudin küll, iseäranis seetõttu, et tean, et see sisaldab vajalikke mineraalaineid. Olen ka mujal täheldanud, et kui miski on kasulik, siis võib selle maitse ka tasapisi meeldima hakata.
  3. Kana ja muna kohtuvad salatis avokaado ja tomatitega

    See on ju retsepti-, mitte anekdoodinurk.
  4. Siin on väga palju muudetud versioon Caesari salatist. Tõtt-öelda pole Caesarist suurt midagi alles jäänud, olgugi et see oli esialgne inspiratsiooniallikas. 100g salati toitainete ligikaudne sisaldus: kaloreid: 137 kcal süsivesikuid: 1.62g valke: 9.5 g rasvu: 9.81 g, sh. küllastumata 7.08 g Komponendid 400g kanafileed sidrunimahla, soola, pipart vms. kana maitsestamiseks 2 avokaadot 250g kirsstomateid 2 keedumuna värsket basiilikut Kaste: kerget majoneesi (kasutan seda 3% majoneesi) sidrunimahla oliiviõli sinepit Valmistamine Kuna kana kipub muidu liiga maitsetuks ja tuimaks jääma, on soovitatav kanaliha mitu tundi enne natuke marineerida. Olen kasutanud sidrunimahla ja erinevaid maitseaineid. Äädikas annab ka huvitavaid tulemusi. Enne marinieerimist lõigata kana väikesteks tükkideks ka. Kui kana on juba maitsestunud, siis tuleb see kuumas õlis ilusaks krõbedaks praadida. Kanale lisanduvad kuubikuteks lõigatud avokaado, poolitatud (või neljaks lõigatud, kui on suuremad) kirsstomatid, kahvliga purustatud keedumunad ja basiilikulehed. Kastme komponendid tuleb omavahel korralikult läbi segada. Soovitan purki panna, kaas peale ja läbi raputada. Ainete kogused? Pole kunagi jälginud, panen, kuidas juhtub. Sinepiga liialdada ei tasu, läheb liiga teravaks, majoneesi võib rohkem panna. Siis veel natuke õli ja maitse järgi sidrunimahla. Ega pärast seda enam eriti midagi üle jäägi: kaste peale ja salat kokku segada. Mõnus!
  5. Suveks vormi!

    Kahjuks ühtegi head allikat praegu tõestuseks tuua ei oska, aga on kõrvu jäänud, et vahemeremaades on jah vähem südameveresoonkonnahaigusi, aga see-eest on maksahaigused levinud. Sellest muidugi väga ei räägita, sest tootjatele on oluline oma veini vms. müüa.
  6. Kuidas vältida ülesöömist ?

    Tuleb aeglasemalt mäluda ja toitu nautida, mitte lihtsalt sisse vohmida. Siis saab ka kõhu korralikult täis ega teki vajadust lisa järele. Võid mõelda ka põnevate asendustegevuste peale, mida söömise asemel teha. Tee endale väike nimekiri ja kui järgmine kriis käes, kasuta seda.
  7. 9 nädalaga peenemaks ?

    Olen kuulnud, et kroomi tarbimine pidavat magusaisu vähendama. Saadaval tablettidena. Veresuhkru taset tasuks ka stabiilsena hoida, süües aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, kuna siis ei tule magusaisu niimoodi hullult kimbutama.
  8. Omast kogemusest võin öelda, et turjalihaste pingest võib ka peavalu saada. No üldse ei ole meeldiv. Ja kui mul on peavalu, siis aitab ainult magamine, sest ärkvel olles muutub aina hullemaks - seega, peavalu rikub terve päeva ära. Muud lihasvalud elab üle ja need tüütut peavalu ei tekita. Teistes on täitsa mõnus kerget pinget tunda. Ja veel mõnusam on pinges lihaseid venitada või lasta masseerida.
  9. Soodsad valgurikkad toiduained

    Hindade võrdlemiseks saab kasutada sellist kohta: nupi.ee Idee on selles, et inimesed sisestavad ise oma tšekkidelt kaupade hinnad andmebaasi. Hetkel palju kasutajaid pole, aga kui mingid massid käiks, saaks kindlasti võrrelda, kus kõige odavam kohupiim on näiteks. Näeb ka, kuidas mingi toote hind muutunud on.
  10. Teeme ise juustu!

    Kes kardavad tükke, tehke tavalist toorjuustu - sellist mõnusat siidist, ühtlase koostisega, tükivaba. Jogurt tuleb (ise kasutan isetehtud jogurtit tavaliselt, see on võrdlemisi paks ka) marlile nõrguma panna (marli paned kausi kohale ja kinnitad korralikult; hea variant on ka marli alla veel sõel panna, siis on kindel konsturktsioon, ei kuku kuhugi ära) . Midagi, nt. sidrunimahla lisada ei tule. Üpris puhas vesi nõrgub välja ja siis ongi toorjuust olemas. Umbes 12h kulub vist. Pole ammu teinud, väga hästi ei mäleta.
  11. Toitumine enne ja pärast trenni

    Üks võimalus on ka pannkooke või vahvleid teha. Kõige parem variant on muidugi kohupiimaga, st. paned taigna sisse kohupiima või siis kodujuustu. Saab sellised mõnusad paksemad pannkoogid. Ja võib lausa sõrnikud teha: seal on eriti palju kohupiima + manna + muna + suhkur. Kui hommikul ei viitsi, võib need ka eelmisel õhtul valmis teha. Või siis teha taigen eelmisel õhtul valmis - nagunii on parem, kui see seisab, jahu saab paisuda (kui tegu on jahu sisaldava taignaga, sõrnikutes näiteks seda pole).
×