Jump to content

LdZp

Kasutajad
  • Sisu loend

    6
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

LdZp

  • Tase
    Vaatleja
  • Sünnipäev 06.06.1990
  1. Suured tänud viitamast ja vastamast Archangel, Ott Kiivikas ja martin1333! Proovin jääd ja neid venitusharjutusi. Täna võtan ühendust perearstiga, ehk suunab spordiarsti juurde edasi ja loodan, et asi pole kõige hullem ja saan jooksudel stardis olla. Lisaks seda, et olen ka määrinud Lioton 1000'ga jalgu, peaks põletikuvastase toimega olema. Üldiselt enda treeningmahtu suureks ei pea. Jooksen umbes 3x nädalas 11km ja plaanis oli tõsta koormust see kuu, et teen nädalas ühe päeva, mil teen kaks trenni ja jooksen 2x11km ja siis vähemalt korra nädalas ka ühe jutiga 22km. Eelnevatel aastatel on väga tõhusalt mõjunud selline kava ja olen teinud väga häid tulemusi Tartu Jooksumaratonil. Siiski mahtusid ei anna võrrelda kui tegelesin tipptasemel suusatamisega ja siis probleeme ei esinenud. Suusatamine muidu ka hea spordiala, mis pole kuigi vigastuste sõber, selles vigastada end üsna raske. Kuid suusataja treeningutes on väga oluline osa jooksul, mis võib kurja karja tuua. Nagu mainisin, et nüüd tegelen ka jõusaaliga, siis seal olen proovinud jalgadele mitte nii suurt rõhku panna, sest suured lihased vastupidavus sportlasele kasuks ei tule. Siiski ma olen jalgu treeninud, et nad tugevamad oleks: kükid, jalapress, säär ja kõiksugused muud harjutused erinevatel jalgade trenazööridel on mu treeningkavas sees olnud. Ei usu, et sellega ka oma jalgu retsinud oleks, jalapäev aegajalt kord nädalas, mõnikord üle mitme nädala.
  2. Tervist! Väga suurt muret valmistab valu säärte sisekülgedes ja esiosas. Valu lööb välja kui käin jooksmas. Ei saa aru, kas tegu on luuvaluga või lihasevaluga, kuid sääremarjad ei anna üldse tunda. Ehk on jalad põrutada saanud, tegin küll nädalase pausi treeningutest, kuid valu on siiski alles. Murelikuks teeb seepärast, kuna 8.mai plaanis Tartu Jooksumaratonil 23km starti minna, kuid hetkel suudan hea tahtmise juures 5-6 km kõigest lonkida. Enne seda veel 1.mai Suurjooks ümber Viljandi järve, mis on 12km. Paluks abi, oskate ehk mingeid salve või vitamiine soovitada.. Lisaks veel seda, et 2008 aastal lõpetasin suusatreeningud ja siis oli ka see mure paaril korral, kuid siis aitas jooksutreeningute sisse tehtud paus. 2010 aasta oktoobrist hakkasin käima regulaarselt jõusaalis (4-5x nädalas) ja sellestsaati on kaal tõusnud umbes 10 kg või isegi natukene rohkem, kaal kõigub. Kas võib ka probleemiks olla kiire kaalutõus ja jalad ei pea sellele vastu? Jalad üsna peenikesed, kuna olen alati jooksnud pikki distantse.
  3. Ma ise samal mõttel (kuigi tarbin ka ise toidulisaneid, kuid väga läbimõeldult). Kus te olete kinnitust siiski saanud, et need pole kasvõi pikas perspektiivis kahjulikud? Usun, et põhinete foorumitel ja teistel mõjutajatel, ja muidugi olete positiivsel seisukohal valgupulbritest, kuna nende toime on efektiivne. Kuid mõjust tervisele te ei saa siiski paremini teada kui õppinud arstid. Ja palun mitte sõimavat teksti minu suunas (sest tihti seda siin saab), vaid arukat diskulteerimist ja oma seisukohtade kaitsmist/põhjendamist!
  4. "Probleem pildimängude jms "

    Ei saagi neid taastada vist? Kaks kuud möödas juba.
  5. "Probleem pildimängude jms "

    Uut teemat ei tee, kuid küsiks miks on kolme "vasta ja võida" mängu võitjad veel avalikustamata? Need juba väga pikka aega teadmata, kuigi viimaste mängude võitjad on koheselt üles pandud. Vabandan kui miski on silmist mööda läinud, kuid ma ei suutnud leida ka kuskilt neid võitjaid.
  6. Tere! Probleemiks on mul toidukordade ajastamine. Olen lugenud mitmeid artikleid ja foorumi-teemasid ning olen aru saanud, et päeva esimese poole söögikorrad on olulisemad/kasulikumad kui õhtused. Tihti kipubki nii olema, et koolipäeval on loengud liiga tihedalt ja ei ole aega midagi süüa. Hommikune söök on alati paigas, see on olenevalt päevadest 8'st 10'ni. On ka päevi kui saan lõuna ajal teise söögikorra ära tehtud, kuid enamasti kipub päeva teiseks söögikorraks olema sheik peale trenni kella kahest neljani umbes. Õhtupoole kodus kompenseerin söögikorrad hästi: alati mitmekülgne söök ja kolm söögikorda, seega saan omad 5 toidukorda kätte. Küsimus siis selline, et kas need õhtused järelesöömised kompenseerivad päevasel ajal söömata jäänud söögikorra(d) ja kas see mõjutab organismi ja treeningtulemusi?
×