Jump to content

triticale

Kasutajad
  • Content count

11
  • Last visited

Posts posted by triticale

1. Põlveprobleemide puhul soovitab osa ortopeede manustada glükosamiini sisaldavaid preparaate. Osa ortopeede arvab, et glükosaamini tarbimine mõjub vaid rahakotile.

Otsisin veidi viimase 5 aasta teadusartikleid glükosamiini kasutamise kohta. Teine vaste oli juba märkimisväärne.

Results: During the study period, 18% of the participants initiated treatment with glucosamine/chondroitin. After adjustment for potential confounders with marginal structural models, we found no clinically significant differences between users at all assessments and never-users of glucosamine/chondroitin [...].

Conclusion: Use of glucosamine/chondroitin did not appear to relieve symptoms or modify disease progression among patients with radiographically confirmed osteoarthritis.

Yang, S., Eaton, C. B., McAlindon, T. E., & Lapane, K. L. (2015). Effects of glucosamine and chondroitin supplementation on knee osteoarthritis: an analysis with marginal structural models. Arthritis & Rheumatology (Hoboken, N.J.), 67(3), 714-723. doi:10.1002/art.38932

2. Põlveprobleemidega enamasti on vist nii, et kui juba seal miskit viga saab, siis see hakkab ainult süvenema ning täielikult enam kunagi ei parane.

Kui ei taha, et päris räbalaks lähevad meniskid, siis tasuks põlvedele vast koormust vähendada üldse. Aga noh kõik sõltub ka ilmselt inimese vanusest ja kehakaalust. :)

3. Olen sama asjaga võidelnud juba 3 aastat vist. Võrkpalliga keerasind tuksi põlved.

Olen käinud röntkenid ja ultrahelid läbi.

Pole ükski side ega tabletid aidanud (glükosamiinid ega muud luu rohud)

Lihtsalt närvi niidid on pooleks ning valu teebki teatud harjutust sooritades nende taas rebenemine ja otse kokku puutumine. Noh midagi sellist jäi mul meelde viimasest Medexis käimisest. Tegalt oli see vähe keerulisem jutt :D

Nüüd viimane proov on igaõhtune poole tunnine rutiinne võimlemine. Kui ei aita siis nuga sisse : :D

Glükosamiiniga pidavatki nii olema, et pole ühtegi kindlat uuringut, mis tõestaks, et see tõesti aitab. Pidavat vaid rahakotile mõjuma.