Jump to content

janarick

Kasutajad
  • Sisu loend

    24
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

janarick

  • Tase
    Algaja
  1. Jooksu raskused

    Mis oleks sellise trenni eesmärk? Vähemalt jooksjad ei treeni raskustega ning nende treeningkava ei koosne ka vaid kolmest pikast jooksust nädalas. Kui plaan on jooksus areneda, siis soovitan alustada mõne hea raamatu lugemisest.
  2. Jooks

    Siis peaks ujuma. Isiklikust kogemusest niipalju, et jooksen pikka maad üsna hästi, aga ujumises olen täielik käpard. Jooksmine pole mind selles osas absoluutselt aidanud.
  3. Kas enne jooksmine või jõusaal ?

    Ära seda küll tee, lõhud oma liigeseid veel rohkem. Pigem tee jõudu selle asemel.
  4. Abi toitumise kohta/arengu kohta.

    Esiteks tekivad lihased puhates mitte trenni tehes, trenn ainult lõhub neid. Kui sa lihastele puhkeajal korraliku toitu ei anna, siis nad ka ei kasva. Eelkõige on vaja valke. Kohupiim, kodujuust, muna, kanafilee, oad tulevad esimese hooga pähe. Kui peale trenni kavatsed ainult rämpstoitu süüa ja coca colat tarbida siis võid trenni samahästi tegemata jätta (milleks ennast asjata vaevata). Toidulisandeid võid ikka tarbida, aga korralikku toitumist nad ei asenda. Lisaks soovitan süüa vähemalt 5 korda päevas.
  5. Tabata protokoll

    Jah originaalis oli üks harjutus 8 intervalli. Samas enamikes treeningprogrammides 3-5 harjutust ca 2 minutise puhkusega üleminekuks ühes harjutusest teise.
  6. Tabata protokoll

    Olen pikemalt Tabata süsteemi järgi treeninud (1-2 korda nädalas). Väga hästi toimib (anaeroobne vastupidavus ja rasvapõletus). Ehk siis Tabata on üks treenimisviise mida hindan kõrgelt ning võib öelda, et olen ka väikestviisi fänn, Peamised tegurid, millega peaks arvestama: 1. Iga harjutus kasutab mitut lihasgruppi korraga. 2. Alati on kasutuses suured lihasgrupid. 3. Kui esimene harjutus on kätega tõukav liigutus, siis sellele järgnev peaks olema peamiselt jalalihastele või siis tõmbav liigutus (teineteisele järgnevad harjutused peaks kasutama erinevaid lihasgruppe). 4. Kõik harjutused teha maksimaalse kiiruse ja pingutusega. Ise teen peaaegu alati erineva programmi järgi. Näidisprogramm minu treeningust: Intervall 20+10 8 seeriat, kokku 5 harjutust. 1. Täisburpee 2. Hüppenööriga põlvetõstejooks. 3. Tagurpidi kätekõverdus (jalad maas ja kätega tõmbad ennast TRX-i või kangi poole) 4. Dumbbell thrust (kükk ning kükist tõustes lükkad hantlid õlgadelt üles) 5. Mägironija (mountain climber) Kuigi lühike, on treening väga raske ning tervis peab muidugi korras olema.
  7. Siis oled õigel teel. Eriti efektiivne on kui jõuad selle 'vere maitseni' vähemalt 10 korda treeningu jooksul.
  8. Palve tõlkimiseks

    Selline kava sobib inimestele kes vähemalt aasta järjest treeninud. Kui oled pikema perioodi vahele jätnud, siis tasub alguses teha pigem algaja programmiga. Saad vähemalt sama hea (kui mitte parema) tulemuse ja ei vigasta ennast. 13 seeriat trennis rinnale on julm, mina vähemalt seda eriti hästi üle ei elaks
  9. Aeroobne treening hommikul

    Rasvapõletus on täpselt nii suur kui palju kaloreid kulutada jõuad. Ehk mida rohkem ja intensiivsemalt treenida jõuad, seda rohkem rasva põletad.
  10. Abi paluks

    Kõhurasvast saad ainult siis lahti kui teed toitumise korda ja treenid suuremaid lihasgruppe. Kõhulihaseharjutustega võidki oma rasva kaotama jääda.
  11. Vajaks nõuandeid

    Selleks, et teada kas on vaja vähendada rasva või lihast, on vaja teada su keha rasvaprotsenti.
  12. Jõusaal + poks

    Kui tahad poksis tulemusi, siis kulturisti moodi jõu treenimine pigem pärsib su arengut. Kindlasti ära treeni jõudu üle kahe korra nädalas ja kui treenid siis tee rohkem kordusi ja rohkem plahvatuslikult. Kunagi kui kehakultuurist eriti ei jaganud sai isegi selline viga tehtud.
  13. Aeroobne treening hommikul

    1. Kas kogu treening on hüppenööriga hüppamine? Kardan et nii rutiinse treeninguga põled kiirelt läbi. Väga häid ja huvitavaid aeroobse treeningu kavasi mida saad kodus teha leiad lehelt: www.bodyrock.tv . Pealegi on need oluliselt efektiivsemad kui ainult hüppenööriga hüppamine. 2. Ükskõik kumb eesmärk sul on kas kasvatada lihast või põletada rasva ära treeni enne hommikusööki. Viimasest söögikorras on sul oma 10 tundi möödas ning keha vajab energiat. Vastasel juhul oled sa ülejäänud päeva jooksul nii näljane, et sööd oma kulutatud kalorid topelt tagasi. Peale trenni mõtekas võtta ikks mõlemat (2 annust süsivesikuid / 1 annus valku).
  14. õlg liigesest väljas

    Sul on 3 varianti: 1. Lased arstidel sekkuda 2. Lepid sellega, et sul käib õlg pidevalt liigesest väljas. 3. Jätad kõik tegevused mille käigus ta liigesest välja läheb (trepist kõndimine, bussisõit, ujumine jne)
  15. Milline trenazöör sobiks algajale?

    http://scoobysworkshop.com/ Väga hea lehekülg kodustreenijale. Räägib harjutustest, trennikavadest toidust jne.
×