Jump to content

Piruett

Kasutajad
  • Sisu loend

    28
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Piruett

  • Tase
    Algaja
  1. Oih ja aih

    Avokaado (200g) annab umbes 400 kcal, keskmine banaan 200 kcal, mõned pähklid (30g) 180 kcal. Smuuti kisub sinna 800 kcal kanti. Vaevalt, et Sa palju üle 2000 kcal päevas tohiksid süüa, et alla võtta. Ja 1 vahepala moodustab juba ligi poole....
  2. SKG transformation journey

    Siin pole asi trennis Naine arvab, et sa ei hooli temast piisavalt või ta ei meeldi sulle piisavalt, kui tema pärast millestki ei loobu. Kui see ei ole trenn, siis see oleks sõpradega kohtumine või midagi muud.
  3. Ma arvan, et kõik on iseloomus ja tahtmises kinni. Minul oli kõige suurem kaal just 20ndate eluaastate alguses. Elasin välismaal, ei otsustanud ise toidulaua üle ja ei olnud ka ühtegi treeningsaali, autot jm võimalusi. Ei olnud ka internetti ega mobiiltelefone. Siis ma hakkasin lihtsalt kõndima. Kõndisin iga tööpäeva lõpus kiiresti tund aega vähemalt. Vabadel päevadel võtsin ette rännaku teise linna - kokku vähemalt 30 km. Lisaks sellele keerutasin õhtuti ketta peal tunnikese. Arvutit ega internetti ei olnud, telekas ei huvitanud, no mis nii elul viga. Kuid kaalu langetatakse köögis, siis läksin raamatukokku ja uurisin, kui palju toidud kaloreid annavad. Seda teadsin kusagil lapsepõlvest, et kaloreid tuleb vähendada. Konsulteerisin ka minu toidulaua üle otsustajatega ja panime kokku plaani. Hommikust sõin koos pererahvaga, lõuna ja õhtusöögi tegin ise toiduainetest, mis mulle poest toodi. Ilmselt edu üks põhjuseid oli see, et mul oli vaja tõestada, et on tõsi taga, mitte lihtsalt järjekordne tuju. Ja ma pidasin vastu. Olin isegi nii hull, et kui olid külastusreisid tööga seoses ja mulle sobivat toitu ei olnud, siis jätsin lihtsalt söömata (seda küll kellelegi teisele ei soovita). Paari kuuga olin nagu uus inimene - välimuselt vähemalt. Eesmärgikindlus viib sihile. Nagu eelpoolkõnelejad ütlesid, kui tahad midagi väga, siis tee ära. Aga kui tahad vaid natuke, siis lepi endaga ja ela rahus edasi. Ilmselt preili Gerlyle meeldib rohkem lihtsalt kirjutada blogi kui kaalust alla võtta ja meeldib tähelepanu saada. Aga mõelge - Gerly ja teemaalgataja - mis mulje te jätata oma lastele ja õpilastele? Inimese mulje, kes ei suuda eesmärgipäraselt tegutseda. Ja levitate seda teavet üle kogu interneti. Vabandust teemaalgataja ees, kes tuli abi küsima, kuid selleks et ükskõik millist muudatust ellu viia, on vaja pingutada. Kas olete valmis pingutama ja pühenduma?
  4. Jooga

    +1 Olen alati mõelnud, et need, kes tegelevad harrastusega tipptasemel, olgu see siis kulturist, jooksja, suusataja, ujuja - peavad olema ka tööalaselt väga heal tasemel. Mida kaugemale harrastusega jõuad, seda rohkem raha ja aega ning erakordset distsipliini spordiharrastus inimeselt nõuab. Järelikult teenib ta oma tööga hästi ning teeb tööd efektiivselt, et saaks seda kõike endale lubada. Tööalaselt võib ju tegemist olla ka kunstniku, luuletaja või matemaatikuga, mis on vägagi vaimne tegevus. Foorumisse paljud sellised inimesed ei jõuagi.
  5. SKG transformation journey

    Pea püsti! Sul on ikkagi Liivimaa kõige huvitavam blogi. Ja kui siiski elu keerdkäigud viivad kunagi selleni, et on soov uut kaaslast leida, siis tagasihoidlik soovitus üritada vaadata sarnase hobiga või vähemalt mingi sporditausta ja -teadmistega inimesi.
  6. 7 km jooksu. Keskmine pulss 192.

    Olin kunagi sama hirmuga, et treeningud sisaldasid liiga palju liiga kõrge pulsiga intervalle. Läksin Vomaxi spordiarsti juurde koormustesti ja laktaaditesti tegema. Sain arstilt heakskiidu, et võin ka treenida väga kõrge pulsiga kui seda on eesmärkide saavutamiseks vaja (nt võistlussituatsiooni simulatsioon jne), et süda oli hästi treenintud ja anaeroobne võimekus hea (võin nüüd siin eksida terminoloogias). Lisaks andis spordiarst ka veel soovitusi, kui palju millise pulsivahemikuga treenida. See kõik oleneb spordialast muidugi. Ehk siis nagu siin varem soovitatud - mine spordiarsti juurde koormustesti tegema ja saad mingi kindluse. Muidu jooksuvõistlusel on loomulik, et pulss on pidevalt kõrge, aga see ongi eriolukord (10 km jooksu puhul, poolmaratoni ja maratoni küll 180se pulsiga ei kesta). Aga treeningutel peaks ikka 90% olema aeroobses tsoonis - vt ka siin foorumis tasuta levitatud jooksuloenguid.
  7. Proteiini tarbimine

    Seoses valkude tarbimise teemaga tahaks küsida, et kuidas teie arvates mõjub liigne valkude tarbimine neerudele? Ja kui palju on liiga palju, tervisesportlasele näiteks? Riiklikud toitumisteadlased (Nutridata, mis tegutseb vist Tervise Arengu Instituudi all) väidb, et kui on üle 15% valke kaloraažist, siis on neerudele koormav. Siin portaalis soovitatakse rohkem süüa, ka treenival tavainimesel, kes ei ole kulturist. Kus on tõde?
  8. KEHAVORMI.EE auhinna mäng

    1: 45-ndad 2: http://kehavormi.ee/ 3: Marek Morozov omab IV taseme treeneri tunnistust.
  9. Kaaluseisak + poolmaratoniks treenimine

    Mina tellisin toitumiskava, kui oli vaja teatud tähtajaks alla võtta. Kui vaid mõned kuud jäänud, siis ei olnud enam aega omal käel katsetada. Kuigi siin mõnedes teemades tehti maha kavade koostajaid, siis minul ei ole küll sellega probleemi olnud. Näiteks kui mõnda toiduainet ei soovinud süüa või vahepeal tekkis kaaluseisak, siis kava koostaja ikka nõustas, ning tulemus tuli nagu lubatud. Ühe kuuga peaks jõudma paar kilo ikka maha võtta ja see teeb jooksmise tunduvalt kergemaks. Jõudu! Lähen ise ka poolmaratoni jooksma.
  10. rasva lisamise limiit?

    Tsiteerin ligikaudselt Martin Moosese jooksukoolituse videoloengu toitumise osa (2012). "keskmise inimese rasva % 25 (see on juba normaalse taseme ülemine piir). Süsisvesikuid on kehas vaid 0,7%. Mis tähendab, et toiduga on meil oluline saada süsivesikuid, kuna neid on meil nii vähe varus. Rasva on meil väga palju varus, seetõttu ei pea me muretsema, et toiduga liiga vähe rasva saame./.../ Sama koguse energia saamiseks peab rasva peaaegu poole vähem sööma./.../ 75 kg kaaluva jalgrattur-mehe (rasva% 13) rasvade energeetiline varu on 87 750 kcal/.../ süsivesikud on põhiline energiaallikas. Kui ei ole süsivesikuid piisavalt, siis ei saa ka rasva energiaks kasutada./.../ Kui süsivesikute osa on väga madal ja üldse saab toiduga energiat väga vähe, siis organism hakkab valke rohkem energiaks kasutama./.../ Organismil ei ole vahet, kas ta saab süsivesikud suhkrutena või tärklisena. Kuid tavaliselt on suhkrutena saadavates asjades ka rasvasisaldus suur. Nt šokolaad. /.../ Rasva puudust organismis ei ole ega tule. Rasv on oluline energiallikas vastupidavustööl. Treenitud lihas suudab rohkem rasva kasutada. Ilma piisava koguse süsivesikuteta on rasvade kasutamine pärsitud./.../Toiduga sadav rasv pärsib organismi rasvakasutust. Mida rohkem rasva toidus, seda rohkem jäetakse seda nö varuks./.../Ainult olukorras, kus üle 85% kogu päevasest kaloraažist tuleb süsivesikute arvelt ja üldine energia saamine ületab energiakulu mitme järjestikuse päeva jooksul, muudetakse süsivesikud rasvadeks./.../ spordiga mittetegelejal soovitatakse 25-30% päevas rasva arvelt energiat ja spordiga tegelejal 20-25%./.../ Kes soovib kaalu alandada, soovitatakse vähendada rasva kogust toidus. Treeningu ajal juua vett, mitte spordijooki ja treeningujärgselt 2 tundi süsivesikuid mitte süüa.
  11. Rattapüksid

    Ostsin Rademarist ainsa variandi, mis neil oli, lühikesed. Olen väga rahul, aga et pole teistsuguseid pükse kunagi proovinudki, siis ei oskagi midagi muud tahta. Ma arvan, et tasub osta lühikesed alguses, sest neile saab alati pikad peale tõmmata, aga kui pikkadega palav hakkab, siis pole midagi teha.
  12. See jutt ei käi ilmselt tuhandete eestlaste kohta, kes osalevad ja treenivad kevadest sügseni jalgratta- ning jooksumaratonideks ning sügisest kevadeni suusamaratonideks. 2-3 tunnised treeningud ja võistlused ning intensiivsus on päris kõrge.
  13. Suured reied

    Kui ilusa keha pärast ei viitsi pingutada, siis ehk motiveerib midagi muud? Näiteks võistlustel osalemine. Kevadest sügiseni toimub meeletutes kogustes jooksu-, jalgratta-, ja rulluisuvõistlusi. Toimuvad ka lihtsalt kõndimise etapid. Talvel toimuvad suusavõistlused. Selleks, et võistlustel mitte viimaseks jääda, hakkad sa iseenesest rohkem harjutama ja sagedamini treenima. Seejärel tekib juba huvi pidevalt oma tulemusi parandada. Jõusaali poole pealt - saalides on sageli treenerid, kes saavad harjutused ette näidata ja siis saad mõne sõbrannaga võistelda, kes kiiremini sentimeetreid kaotab. Sportlike eesmärkide saavutamiseks tuleb ka korralikult toituda. Tundub küll kallis, aga mina ikka soovitaksin toitumiskava tellida. See on kõige kiirem viis oma rasv kaotada. Räägi vanemate või sõpradega läbi - las kingivad selle sulle sünnipäevaks või jõuludeks. Veel parem, kui pead ise raskelt teenitud raha välja käima, sest siis jälgid kava ka kindlasti vähemalt paar kuud. Mis raskelt tulnud, seda hinnatakase kõrgemalt. Nendele lehtedele peaks olema koondunud info igasugu võistlustest. www.sportinfo.ee www.spordiportaal.ee Kui abi vajad, siis saada mulle privaatsõnum, võin aidata infoga. 4. septembril toimub Tallinna lähistel ka rulluisuvõistlus. Soovitan selle läbi teha, kui varem pole osalenud ja saan sealgi infoga aidata. Fitness.ee lehel on pidevalt kuulutused igasugu aeroobikaürituste kohta, nendest tasub samuti osa võtta.
  14. Uus rahategemise masin nimega Neera

    Minul on ikkagi probleem lubadusega toksiinidest vabastada siin http://www.neera.ee/cleaning.html Conventional detox can be life saving, however in alternative medicine, detox is a scam (1). In 2005, Choice (Australia’s consumer watch dog) conducted a study of 7 detox kits and concluded that, “Detox supplements provide little or no known benefit over a healthy diet. A week or two on a detox program won’t absolve you from a year of unhealthy eating, smoking or drinking too much alcohol. We suggest you save your money.” For full details see the report here. This report was the topic of a discussion between Dr Ben Goldacre (of the excellent BadScience column and website ) this week and the managing director of Detox-in-a-Box on the Today programme on Radio BBC 4. When asked if we ever need to detoxify, Dr Goldacre responded with an emphatic “No”. He went on to explain “..it is a purification ritual, it’s symbolic. The idea that you can fix things in just a month of healthy eating…is…dangerous because it means that people will imagine they are doing something quite useful for their lives when actually they’re not.” And in the words of Simon Singh and Edzard Ernst from their book Trick or Treatment; “the only substance that is being removed from a patient is usually money” (1). Ja see teie doktor, kelle dieeti te reklaamite Dr K A Beyer, ma ei leia PubMedist ühtegi tema kirjutatud teaduslikku artiklit. Ilmselt ostis oma doktorikraadi või nimetas ise end doktoriks. Inimesel on maks ja neerud toksiinidega toimetulekuks. Kui need enam ei tööta, siis.... Minge vaadake Mustamäe haigla teisel korrusel olevat dialüüsi osakonda, kus need, kelle neerud enam ei tööta, käivad iga 48 tunni tagant verd puhastamas, 4 tundi korraga. Huvitav, miks neid inimiesi niimoodi piinatakse selle asemel, et neile Neerat manustada? Ravimifirmade vandenõu? Minge vaadake, kuidas need, kelle neerud enam ei tööta, peast segi pööravad enne protseduuri, sest toksiinid on teinud oma töö. Selliste asjadega ei tehta nalja ja ei teenita raha selle pealt.
×