Jump to content

davlenije

Kasutajad
  • Sisu loend

    44
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Postitused posted by davlenije


  1. Kaltsium (Ca) on kõige külluslikumalt leiduv mineraal kehas, 99% selles asub luudes ja hammastes. Seetõttu soovitatakse tarbida hästi palju kaltsiumit, teadmata seda, et kaltsium ei tööta üksi. Kaltsiumi ja magneesiumi vahekorra muutus kaltsiumi kasuks viib hüübimise suurenemisele. Kui magneesiumi on vähe, siis nii Ca kui Na kuhjuvad rakus ioonpumpade töö põhimõtte tõttu.

    Päevane ohutu ülempiir kaltsiumil on 1500 mg, aga pidage meeles, et liig on ohtlikum kui puudus. Kaltsiumi liia korra tekib depressioon ja väsimus, kontsentreerumisraskused ning kaltsium ladestub veresoontes, neerudes ja mujal. Kaltsium üksi ei lähe luudesse. D-vitamiin küll soodustab tema imendumist, aga see ei aita kaltsiumi luudes hoida. Kaltsiumi ja D-vitamiini aitab omastada magneesium, see suurendab ka Ca lahustuvust uriinis, vähendades neerukivide teket. Ilma magneesiumita ei jää kaltsium luudesse. Lisaks on vaja veel tsinki ja K-vitamiini, sest luumaatriks moodustub vaid K- vitamiini juuresolekul.

    Suurtes kogustes üksnes kaltsiumi ja D- vitamiini tarbmine mõjub luustumise vastaselt. Kui tarbite Ca preparaati, siis võtke kindlasti juurde multimineraali, magneesiumi ja omega-3 rasvhappeid lisaks (preparaadis peab olema kindlasti boor, räni, tsink, K-vitamiin - vt Super Osteofood).

    Uuringud näitavad, et piimatooteid palju tarbivatel inimestel ei ole tegelikult tugevaid luid. Liigne loomne valk viib kaltsiumi kehast välja. Ka häirib kaltsiumi ladestumist toitudes sisalduvad fosfaadid (eriti palju on seda karastujookides ja lihatoitudes). Loomne toit on ka kehas happelist reaktsiooni tekitav, mis tõmbab mineraale luudest välja nende happelisuse neutraliseerimiseks. Head kaltsiumi allikad, mida vähem tuntakse: pruunvetikas jt mereannid, rohelised lehtviljad (kapsas, lehtkapsas, kaalikas/naeris(lehed), eriti rooskapsas. Head allikad on pähklid ja seemned (mandel ja seesam), tofu, aprikoos, sojauba, spinat, võilille lehed, mädarõigas, till, petersell jt maitsetaimed, luudega kalad (sardiin, räim, kilu, eriti koos luudega).

    Missugused on head kaltsiumi preparaadid?

    Lithothamnion calcarea ehk nn merekaltsium on levinuim preparaat, mida saadakse vetikatest. Hea imenduvusega on ka need mineraalid, mis on seotud Krebsi tsükli vaheainetega, tsitraadid, fumaraadid, malaadid, suksinaadid ja aspartaadi vormis, mis on seotud mineraalide transpotööri EAP-ga.

    True Foodi sarjas rikastatakse nn bio-transformeeritud Saccharomyces cerevisiaga (toidupärmiga), milles nad on orgaaniliselt seotud pärmiraku külge ja organism võtab teda kui toitu. Pärmi rakud on eelseeditud ananassi ensüümiga, mis kaotab ära pärmi allergeensuse. Need sobivad ka pärmile tundlikele isikutele. Ei sobi aga B vitamiini talumatuse korral

    Dolomiit ehk Ca karbonaat praktiliselt ei imendu.

    SEDA TEKSTI LUGEDES TULEB VÄLJA ET AINULD CA JA D VITAMIINI TARBIMISEL POLE MÕTET. MIS ARVAD?


  2. EI oskagi midagi arvata. EPA ja DHA sisaldust (Omega-3) pole märgitud, kuigi kalamaksaõlis peaks seda nagu olema. Või on puhtalt D-vitamiin seal õlist välja filtreeritud?

    D-vit sisaldus on keskpärane. Arvestades sisaldust siis alla 10 kapsli päevas ei mängiks välja, vähemalt mina vähemaga ei lepiks. Kallis.

    Olen nõus, kahtlane värk... see toode äkki norm http://www.lysi.ee/index.php?alam=11&leht=cf70b64c2135f78205c6


  3. Saasteained on suur probleem; kalades võib esineda toksiine, nagu elavhõbe, dioksiinid ja PCBd, mis on tervisele kahjulikud. Kuidas möller toodetgea selles osas lood on? ntx reflexil on protseduurid, mille käigus kõik Reflex omega-3 rasvhapped puhastatakse kõigist saasteainetest :lol:


  4. mida arvate reflex toodetest. on keegi neid kasutanud, kui jah, siis kas jäite rahule...nimelt ise plaanin osta valku, vitamiine ja omega3-e

    www.reflex.ee on see firma usaldusväärne? nimelt olen kunagi midagi nende kohta kuulnud...aga ei midagi konkreetset.

    tänud vastuste eest!

×