Jump to content

met

Kasutajad
  • Sisu loend

    22
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

met

  • Tase
    Algaja
  1. Jõusaalid põhja tallinnas

    Kas keegi teab, kas Reval Spordi jõusaalis või Kopli spordihoones on olemas sangpommid? Tänud ette!
  2. hommikune treening

    Põnev, ilmselt oskad selle kohta ka viite siia panna...
  3. Appi, ma lähen paksuks!

    No jumal küll, mine nahaarstile sellega, mitte ära tee mingit omaloomingut, mis teistpidi hullemaid probleeme kaasa toob! (Vabandust mitteteemakohase posti pärast, aga no hakkas silma see tabletivõtmispõhjus)
  4. Pärast treeningut tasub piima juua

    Ööpiku materjale olen ohtralt lugenud:P Ja neis materjalides on muuhulgas väga selgelt välja toodud ka see, et rasvane toit ärritab makku jõudes peensoole algusosa retseptoreid, mis omakorda põhjustavad toidu pikema maos püsimise. Sellepärast tekitabki rasvane toit kauemaks täiskõhutunde, et püsib kauem maos ja selle seedimine on aeglasem. Samas on Ööpiku materjalides (ja te kõik teate seda isegi) kirjas, et trennijärgne taastusjook tuleks tarbida KOHE kuni tunni möödudes treeningu lõpust selleks, et sel ajal jõuavad vajalikud toitained kõige paremini lihasesse ja on võimalik saavutada kiireim lihase taastumine. Rasvase taastusjoogi puhul aga rakenduvad tööle needsamad peensoole algusosa retseptorid ja jook lihtsalt ei imendu nii ruttu kui vaja oleks, vaid jääb makku ning see kõige magusam aeg treeningujärgselt toitainetepuuduses lihast toita saab ümber. Piimarasva kasulikkuse vastu absoluutselt ei vaidle, aga teemaks on, kas PÄRAST TREENINGUT tasub piima juua. Kindlasti tasub päeva peale piima tarbida ja muid kasulikke rasvu ka, aga trennijärgne taastusjook sisaldagu ikka eelkõige süsivesikuid ja võimalikult vähe rasva.
  5. Tiibeti piimaseen on saadaval

    Kui keegi Tartus piimaseent tahab, siis võtku ühendust. Kasvavad teised juba päris ülekäte mul
  6. 1kg liha.

    Tsitaat peaks muidu olema raamatust "inimtoidu loomulikud ja sünteetilised komponendid" (Kokassaar, Vihalemm, Zilmer, Pulges). Üldiselt on see selline raamat, millest võib igaüks oma seisukohtadele kinnitust leida, olgu need siis millised tahes
  7. probleemiks põlved

    Kindlasti ilma, sest su eesmärk on ju treenida lihased ja sidemed seda artroosiga liigest toetama. Elastik teeks nende eest osa tööd ära ja trennil pole liigese seisundi parandamise koha pealt suurt mõtet. Parem alusta kergelt, pööra rohkem tähelepanu harjutuste tehnikale ja ära tee mingeid suure vigastusriskiga asju, äkilisi pöördeid, hüppeid jms. Põlvele on kõige rohkem abiks reie nelipealihas ja niude-sääre sidekirme (reie väisküljel). Olenevalt sellest, kuidas põlv kannatab, soovitaks alustada ilma lisaraskusteta jalatõstetest(külili sirge jalg kõrvale; istudes sirge jalg ette), siis lisada raskus, edasi teha oma keharaskusega harjutusi ja hiljem hakata jõusaalis raskusi suurendama.
  8. Kava maratoniks

    Soovitan parem seda foorumit uurida: http://www.runnersworld.com/community/forums/index.jsp
  9. Huvitav uuring

    Mustsõstramahla kasutamine platseebona tundub üldse kummaline. Normaalne inimene peaks peedil ja mustsõstral ikka maitsevahe tuvastama ja keemiline koostis on kindlasti erinev ka muus osas peale nitraatide; ainus sarnane tunnus on värv ja kui eesmärk oli lihtsalt sama värvi asju juua, siis tekib tõesti küsimus miks toiduvärviga suhkruvett ei joodud. Päris huvitav, millega nad seda põhjendavad. Üks põhjalikum artikkel on SIIN, aga ülikooli võrgust küll midagi ei leia.
  10. mölleri kõlblikus-aeg, kasutamine

    :D Sul on põnev loogika Kui asja peal on kiri et säilib kuni 2010 siis see tähendab, et säilib sinnamaani SULETUNA. Ja kui kuures on märge, et säilitada avatuna külmkapis mitte üle 7 nädala siis see tähendab, et 7 nädalaga tuleb ära tarvitada ja hiljem hakkavad toote omadused muutuma. Mitte seda et edasi tuleks aasta aega soojas hoida
  11. Hea artikkel! Ma ei tea, kus ma elanud olen, aga polegi nagu ise selle peale tulnud, et mis iganes muutust niimoodi alustada nagu seal see "taping in" dieedi puhul.
  12. Liha+hapukoor?

    No lihas on palju rauda ja piimatoodetes Ca, mis takistab raua imendumist. Mina oma madala hemoglobiinitaseme ja vastupidavusspordialadega olen lapsest saadik sellepärast piima ja liha koos tarbimist vältinud. Ei mingit usku, peale usu toitumisspetsialistide soovitustesse.
  13. lülisamba tugilihased

    Kõikvõimalikud tasakaalu-ja stabiilsusharjutused fitpalliga, tasakaalupadjal, slackline´il või lihtsalt ühel jalal + igat sorti toengud. Pane otsingusse "core strength exercises" näiteks. Hea tahtmise korral leiab mu blogist teema "harjutused" alt ka päris palju stabiilsusharjutusi.
  14. Rüht

    Ega sa ometi jumala eest ei taha ALUSTADA sellest, et lased mõnel füsiol või spordiarstil selja enne üle vaadata kui jõusaalis suvalisi harjutusi tegema hakkad? (mida sa võid kogemata valesti teha ja mis äkki üldse sulle ja sinu probleemile ei sobi)
  15. Rüht

    Üks nõgusselgsuse põhjuseid on lühenenud niude-nimmelihas+nõrgad selja-ja kõhulihased+lühenenud reie tagumised lihased. Abiks on kui treenid selga ja kõhtu JA samas venitad niude-nimmelihast. Kõhulihastele vali harjutused, kus ei pea jalgu ega ülakeha tõstma, sest sellega töötad niude-nimelihase veel rohkem pingesse. Pigem tee "planku" jt kehatüve stabiliseerivate lihaste harjutusi ja jälgi, et sealjuures selg nõgusaks ei vajuks. Väljaulatuvad abaluud viitavad üldjuhul abaluude vaheliste lihaste nõrkusele. Katsu neile rohkem tähelepanu pöörata, aitavad näiteks igasugu harjutused, mida tehes tuleb abaluid kokku suruda.
×