nicobellic
Kasutajad-
Content count
16 -
Last visited
Community Reputation
0 NeutraalneAbout nicobellic
-
Rank
Algaja
-
See ei ole veider suhtumine. Tahtmist on aga lihtsalt ma ei söö väga paljusi asju, olen proovinud aga juba lõhnast hakkan öökima ja ma ei saa sinna midagi parata. Ja pole mõtet ka seda ajada, et vaikselt mingi muu asjaga hakkata neid sööma vms, ei vea välja. Ma lihtsalt ei söö paljusi asju ja nii jääb. Ja ma ise veel tööl ei käi ega ei pea ennast ise üleval niisiis söön seda mida tehakse. Peale trenni olen lubanud kohupiima või midagi valgurikkast. Mu soov oli siit saada siiski mingeid pisi nippe ja asju mida natukenegi paremaks teha, sellepärast ma seda ju mainisin esimeses postis, muidu ma oleks ise selle toitumiskava juba ära tellinud. Ma ei taha küll siin kellegiga vaidlema hakkata, aga siin võiks ka suhtumist ikka muuta mõningad inimesed. Igal pool ainuke lahendus - toitumiskava. Muidugi, see ongi lahendus ja toitumine ongi kõige tähtsam aga enamus inimesed teavad seda juba varem, lihtsalt ei ole võimalik seda käiku viia. Paljud inimesed ei saagi kohe hakkata enda eluviise täiesti muutma, sellepärast ma ise ka ju küsisingi, et NATUKENEGI midagi paremaks saada.
-
Ma võiks selle tellida aga ma olen enam kui kindel, et ma nagunii ei suudaks seda järgima hakkata. Ja ma olen sellega leppinud. Sellepärast tahtsingi lihtsalt nippe, et natukenegi midagi parandada, kuskilt võib midagi ära jätta ja muuta aga täiesti järgima hakkata ma ei olek selleks võimeline.
-
Niisiis, olen jalgpallur, kes pole trennis tükk aega käinud ja nüüd jälle plaanis tõsiselt käsile võtta, sest ees ootab liiga mängimine. Samas on tulekul suvi ja ma tahaks ennast ka lihaselisse vormi. Selline "modelli stiili" vms, kui kellegile midagi ütleb. Põhiliselt on mul toas istumisega jms tulnud üleliigset pekki, kõhule ja vaja oleks see ära kaotada samas tahaks ka lihast kasvatada. Uurisin selle kohta asju ja ei saanud kuigi palju targemaks. Väideti, et neid kahte asja koos ei saa teha aga teises kohas jälle väideti, et saab. Niisiis, mis soovitusi mulle oleks? Jõusaalis käin hetkel ühe korra nädalas ja treenin siis ülakeha, et mängida kehaga, kuna jalad hakkavad nagunii saama kõvat survet jalgpalli trennis, mis on ka aeroobse eest. Ehk idee poolest kui ma nüüd jälle pihta hakkan siis peaks mõni kiloke õige pea sealt kaduma. Nüüd selline asi, et jõusaal ja toitumine. 1 kord nädalas on ilmselgelt vähe ja korralikult ei saa suurt midagi. Teen õlale ja rinnale harjutusi ja lõpus kõhulihastele. Kodus mõnel päeval biitseps ja samuti kõhulihas/selg. Aga kuidas toitumisega on. Kindel on see, et ma seda korda ei saa aga natukenegi paremaks. Esimeseks muudatuseks eemaldan menüüst saia, mida ma ohtrasti olen tarbinud. Hommikul söön, putru enamasti aga jällegi ei tea kas manna ja riisi pudrust on abi eriti kui söön seda suhkru ja moosiga. Päris kõva hulk süsivesikuid kohe. Järgmine söögikord on ühe aeg koolis, oleneb päevast kas supp/praad. Koju tulles näksin niisama midagi ja õhtul on enamasti ka suurem toidukord. Ilmselgelt vahepealsed maiustuse näksimised peavad ära lõppema. Peale trenni läheb tavaliselt sisse rosina kohupiima pakk ja pakk petti. Niisiis oleks soov teada, mida annaks natuke parandada. Kuna ma tahan lihast hoida ja isegi kasvatada, samas rasva % vähendada siis oleks ju mõistlik süsivesikuid piirata aga samas valku rohkem tarbida? Ja maiustustele alternatiiviks võiks ka pakkuda mida võiks näksida vahepeal. Mul on selline tobe harjumus koguaeg midagi näksida ja siis ongi enamasti maiustused need. Arvatavasti oleks mõistlik mingeid pähkleid näksida?
-
Nonii, siin paar päeva nüüd peale pannud. Tulemusi muidugi vara oodata. Sellise pealmise valu võtab ära natukeseks ajaks peale panemist aga pärast tuleb tagasi. Seestpoolt on ikka suht sama. Nädala kasutan veel siis kui ei toimu midagi rohkemat käin arstitädi juures ära.
-
Kirjelduste järgi sobiks jahutav. Hobusepalsam Extra tugev - Soojendav geel lihaspingete ja liigeste hoolduseks Väärtuslikud hobukastani ja punase viinapuu ekstraktid hoolitsevad hea verevarustuse eest. Sisaldab ka melissi, kummelit, humalat, palderjani, raudrohtu, puuvõõrikut ja apteegitilli. Sobib hästi pinges lihaste ja liigeste puhul, eriti enne sportimist või muid kehalisi pingutusi. Hobusepalsam - Jahutav geel lihaspingete ja liigeste hoolduseks Sisaldab väärtuslike ürtide (hobukastan, arnika, rosmariin ja põldmündiõli) ekstrakte. Sobib kasutamiseks lihase- ja seljavalu, põletike ja tursete leevendamiseks, samuti põrutuste, nikastuste, venituste, reuma ja veresoonte laienemise puhul.
-
Oot, aga neid hobusesalve pidi palju erinevaid olema? Üks kuumutav, teine jahutav, millist osta?
-
Põhimõtteliselt arsti juurde ma ei kipu, sest peaaegu alati ainus mis tehakse on, saadetakse mind igale poole erinevatesse linnadesse teiste arstide juurde ja kokkuvõttes ei midagi. Mis mul üldse selliste sümptomite järgi olla võib? Lihase põletik? Lähen homme vast apteeki ostan uue geeli. Hakkan reiele määrima peale seda rõhkside peale ja loodan, et läheb paremaks. Vaikselt venitada oleks tark tegu või mitte?
-
Oleks abi kui ütleksite kuidas siis oma vaevustest üle saite? =)
-
Mul hetkel 2 probleemi, mis teevad muret. Oleks tore saada mingit nõu/abi. Probleem 1: Septembri kuu algul kukkusin sügismatkal õla peale, hakkasin vastutegevuse eest ära jooksma ja koperdasin ning maandusin õla peale, valu oli üsna tugev. Jätkasin matka kätt hoidsin paigal, sest liigutada oli valus, öö magasime kattevarjude all ja ega ma eriti magada ei saanud valu tõttu järgmine päev kui asi oli läbi läksin kojujõudes traumapunkti kus tehti röntgenpilt mis murdu ega midagi ei näidanud ja arst soovitas lihtsalt fastum geeli määrida peale. Määrisin üsna korralikult+lisaks sain vahepeal õlale massaazi. Kuid nüüd on juba jaanuar ja mu õlg teeb ikka valu. Enam mitte küll nii, nüüd saan vabalt liigutada, aga kui mingi raskust tõstma hakkan on jälle jama. Mis tegema peaks? Andma veel aega? Probleem 2: Detsembris õnnestus enne jalgpalli trenni jalale viga teha. Enne trenni läksin varem kohale, oli üsna külm ilm natuke olin niisama siis aga oli meie mäng algamas ja mõtlesin, et hakkan oma külmi jalgu soojaks tegema. Hakkasin siis kätega varbaid puutuma ja tunned kuidas reies käib 3 raksu läbi, natuke valus oli aga ei teinud sellest eriti veel välja, mängu ajal hakkas aga järjest rohkem see tundma andma. Peale seda jätsin trenni pooleni ja präegugi veel ei käi. Olen jalale puhkust andnud. Lootes, et läheb üle, nüüd hakkasin määrika ka fastum geeli sinna. Käija ma saan rahulikult aga nagu natukenegi midagi rohkem teha siis tunnen seal valu. Valu piirkond on kuskil suhteliselt põlveõndlast algab ja kuni kuskil 10-15 cm ülesspoole. Olen kuulnud, et peaks vaikselt hakkama venitama, olen korra proovinud ja see oli üsna valus ja palju ei saa, ning otsustasin hetkel mitte venitada, pärast midagi hullemat tuleb hoopis. Tahaks teada, et võib venitada või mis ma tegema peaks? Andma aega nagu õlale?
-
Tänan olemasolevate vastuste eest, aga keegi teadja võiks veel midagi lisada.
-
Nojah, kuna ma treenin õhtul peaksin ma need kulutama ikkagi suht väikesele kogusele tagasi. Vähemalt ma arvan. Amarillo: Olen isegi suutnud nädal aega ilma olla ja lihtsalt laksust ikka hakkan jooma.
-
Usun, et mõned küsimused on juba olnud, kuid siiski ei saa täit vastust mis tahan sellest mida teised on küsinud taoliselt. 1. Pett/Kodujuust/Hapukoor/Kohupiim- Millist ma neist tarvitama peaks? Tavaliselt soovitakse kohupiima/kodujuustu mõned võtavad ka hapukoort aga ütlevad, et seda üksi süüa on halb. Nojah on olemas kodujuust hapukoorega. Mille järgi ma peaks vaatama millist tarvitama hakkan. Kindlasti kasutan ma neid kõiki mingil ajal. Aga igapäev peale trenni vms ma kõiki ju ei söö. 2. Teen kodust trenningkava. Seal peaks olema harjutusi igale lihasgrupile. Varem tegin kätekõverdusi mis jäid treeningkavast välja. Kuna ootan sõjaväkke minekut uurisin seda testi kus peab mingi aja jooksul tegema kätekõverdusi/kõhulihaseid ja jooksma. Mõtlesin, et prooviks palju hetkel välja tuleb ja oh imet kätekõverdusi enam korraga üle 20'ne ei jõuagi. Millest see võib tingitud olla? Ikkagi on mingi lihasgrupp puudu? Või panegi ikkagi kätekõverdused ka trenni? Kunagi ammu kui ma treeningkava järgi ei teinud ja niisama natuke vormis püsimiseks kätekõverdusi tegin siis tuli 60 isegi ära. See arv on vähenenud katastroofiliselt. Usun, et ka kasv/kaal on natuke raskemaks teinud aga siiski. 3.Olen kofeiini sõltlane. Ei saa sinna midagi parata olen püüdnud ja püüdnud mitte kohvi/energijajooke sisse kaanida, kui see natukeseks välja tuleb satun ikka sinna tagasi. Õnneks olen niigi palju suutnud, et piiran nüüd kohvi joomist. Varasema 10+ tassi asemel(räägin tõsijuttu) jõõn 1-3. Tavaliselt hommikul, koolist tulles ja õhtul enne magamajäämist. Unega see probleeme ei tekita. Kui tahaks siiski teada millise karuteene ma oma kehale teen sellega? Tean, et palju kofeiini võib põhjustada A-Vitamiini puudust. Mis on vajalik nägemisele. 4. Kui palju on trennist kasu, kui üldse, kui ma teen seda üpriski hilisõhtul põhimõtteliselt enne magama jäämist? Taaskord tean, et selline asi mõjub unele halvasti ja ei lase korralikult välja puhata. Kuid siiski, olen käinud ka uneuuringul ja see oli korras. Ja välja puhkan ka ilusti. 5. Veel toitumise kohta selline asi, et söön igal hommikul putru(harva jääb vahele), kuid ainukesed pudrud mida söön on riisi ja manna. Lisaks söön ma seda suhkruga. Kindlasti pole need just tervislikumad ja ainerikkalikumad pudrud, ning lisaks see suhkur! Küsimus ongi kas ma teen sellega endale lauskahju või on ikka natuke appi, kasvõi selleks, et söön midagigi hommikul? 6. Muna pidavat kasulik olema. Mulle ka maitseb ja koolist tulles praen suht tihti endale kolm muna. Aga ka seda ei söö ma kõige tervislikumal viiski vist. Lugesin, et praetud ja toore muna kasulikkuse vahel ei ole eriti suuri muutusi, siis sööngi praetult, aga niisama praetult süüa on liiga tüütu vähe maitsekas. Niisiis teen muna niimoodi, et panen 2 saia ja 2 leiva tükku pannile praadima ja nende peale munad. See on küll rasvane, kuna sai on eriti selline mis tõmbab õli sisse. Kuid siiski maitsev. Ise usun, et jah ma olen jälle tervislikku asja ära rikkunud nagu ma tegin seda pudruga kui suhrkuga söön. Aga taas küsimus kui halvasti see mõjuda võib? Präeguseks oleks kõik. Näkku ei ole vaja lüüa. Proovisin kirjutada üpriski nii, et näidata, et ma siiski ühtteist tean ja tean, et teen valesti. Enamus küsimusi ongi, et palju sellest siis kahju on. Kehakaaluga probleeme pole kuigi võiks nii järeldada, et söön rasvast muna saia, suhkruga putru, joon palju kohvi ja mida kõike veel.
-
Sel juhul lükkan jooksu viimaseks ja jooksen peale hantlite harjutusi? Ning puhkepäevadeks jäävad reede ja pühapäev.
-
Nojah. Kuigi natuke täiendan küll kava veel. Reede vast jätan täitsa vabaks päevaks ja taastumiseks. Siis on korralik saunapäev. Muidu paar korda nädalas saan ma ka massaazi mis aitab taastumisele kaasa ma arvan. Eks ma natuke sirvin veel netis ringi ja vaatan head huvitavad ja väheke täiendan kava ja nuputan nende jooksupäevade üle. Tekkis veel selline küsimus, et kas enne trenni artic sporti pigem tasuks juua või mitte? See oleneb vist kas tahad kaalu langetada või mitte?
-
See esimene kava on täiesti arvestav. Nii, et umbes taolise saaks. Seda pinki mul nii, et kaldpingil harjutused jäävad esialgu ära. Esmaspäev:(Rind, triipets) Soojendus, venitused jms. Käsikute surumine 3 kordust 15,8,6 Käsikute lennutamine 3 kordust 15,10,8 Ülestõmbed käsikuga 3 kordust 15,10,8 Teisipäev:(Selg, biitseps, kõhulihas) Soojendus, venitused jms. Jooksmine 20 minutit(Ei tea kas kõlbab siia enam?) Bent-Over Dumbbell Row- 3 kordust 15, 8, 6 One-Arm Dumbbell Row- 3 kordust 15, 8, 6 Dumbbell Deadlift- 3 korust 15, 8, 6 Standing Dumbbell Biceps Curl- 3 kordust 15, 10, 8 Seated Dumbbell Concentration Curl- 3 kordust 15, 10, 8 Crunch- 3 kordust 25 Kolmapäev:(Quadriceps, Hamstrings, Calves) Soojendus, venitused jms. Dumbbell Squat- 4 kordust 15, 10, 8, 6 (selles harjutuses ei ole kindel kas suudan, põlvedel eluaegne vigastus kükke teha raske.) Dumbbell Lunge- 4 kordust15, 12, 10, 8 Dumbbell Stiff-Legged Deadlift- 4 kordust 15, 12, 10, 8 Standing Dumbbell Calf Raise- 4 kordust 15, 12, 10, 8 Neljapäev:(Shoulders, Traps, Abs) Soojendus, venitused jms. Jooksmine(Kas sobib siia?) Seated Dumbbell Shoulder Press- 3 kordust 15, 8, 6 Standing Dumbbell Lateral Raise- 3 kordust 15, 10, 8 Bent-Over Dumbbell Lateral Raise- 3 kordust 15, 10, 8 Dumbbell Shrug- 3 kordust 15, 10, 8 Crunch- 3 kordust 25 Reede: Mida siin teha? Laupäev: Soojendus, venitused jms. Pikem jooksmine(võibolla) Pühapäev: Soojendus, venitused jms. Jooksmine 20 minutit. Viimased päevad jäid üsna tühjaks. Taastumiseks niipalju ka vaja ei ole, et mis neil päevil teha? Samuti võiks keegi targem vaadata kuidas jooksupäevad siis üldse teha. Ning kuhu mahutada veel kätekõverdused, hüppenöörigahüpped.