Jump to content

rihoka

Kasutajad
  • Sisu loend

    13
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

rihoka

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 24.01.1966

Profiili informatsioon

  • Sugu
    m

Viimase Profiili Külastajad

3 310 profile views
  1. Wendler´i süsteem 5/3/1

    Lisan ühe exceli. 3 ja 4 päeva variantidega. Kasutajal vaja sisestada oma ühe korduse maksimumid, protsent mille alusel arvutatakse tööraskused ning väikseim kasutada olev ketas. Muudetav on ka Wendleri protsendiskeem. 531.xls
  2. Wendler´i süsteem 5/3/1

    Kes tahab tõesti Wendleri kava järgi treenima, peab ikkagi ta oma raamatu ostma ja läbi lugema. See artikkel tundus olema kohati mälu järgi kirjutatud - näiteks 3 trennipäevaga tuleks deload teha siiski ühe nädala jooksul, tehes ühel päeval kolmest kaks baasharjutust ühe asemel. Ja eestikeelses variandis jäi käsitlemata lisaharjutuste kompleks "Not Doing Jack Sh*t" :-).
  3. Treeningpäevik

    Ise kasutan jefiti nimelist Androidi rakendust (http://www.jefit.com/feature/). Plussid: * Piisav sisseehitatud harjutustepank, võimalus lisada custom harjutusi. * Mõõdab seeriate vahelisi pause * Arvutab välja iga harjutuse 1RM. * Kava planeerija toetab ka superseeriaid ( ise ei ole järele proovinud ). * Võimalus vaadata ja redigeerida trennilogisid (näiteks raskus, või korduste arv valesti sisestatud) * Kavad ja harjutuste ajalugu sünkroniseeritakse weebiliidesega * weebiliideses võimalus vaadata graafikuid, vaadata ja muuta kavasid Miinuseid ka * Tasulist versiooni ei saa Eestist rootimata seadmest osta ( kivi google kapsaaeda ). * Harjutuse värskeim ajalugu on lingitud mitte harjutuse külge, vaid harjutuse-nädalapäeva külge. Kui teha samu harjutusi samadel nädalapäevadel, siis toimib ilusasti - lahtrid on eeltäidetud viimatiste andmetega. Kui aga teha libiseva kavaga, või mõne Rippetoe kava järgi, siis ei mäleta ta reedel esmaspäevasest kükist mitte midagi. Tuleb minna logidest vaatama.
  4. Seljaprobleemid

    Järsku on sellest artiklist veidi abi: http://stronglifts.com/deadlifts-lower-bac...jury-technique/
  5. Ainult baasharjutustega massi kasvatamine ?

    Raskused peaksid olema sellised, et 3 X 5 piisab. Ja neist raskustest tulenevalt on hea teha enne tööseeriate juurde asumist ca 5 soojendusseriat raskusi tõstes ning korduseid vähendades ( ntx 5-5-3-2-1 ). Pausid soojendusseeriate vahel ainult raskuste lisamisele kuluva aja jagu. Viimane soojendusseeria peaks olema 1-2 kordust tööraskusele lähedase raskusega. Ja peale tööseeriaid võib teha ühe back-up seeria, ca 75% tööraskusest, 8 kordust.
  6. Kreatiin

    1. Kui tegemist monohüdraadiga, siis see ei lahustu vees. Niisama suhu ja vett peale. 2. Võta ka vabal päeval. Loe ka kreatiinist PS Kas Sa topicut tagantjärele redigeerida saad?.
  7. Kava väikses jõusaalis käies.

    Ennem vähemaks võtta. Hack kükki ja jalapressi ära tee samas trennis, vaid näiteks üle trenni. Kui su seljapink võimaldab sellist http://www.squidoo.com/glutehamraise teha, siis tee seda keretõstete asemel. Jõutõmmet ei ole hea teha siis, kui su reied, tuharad ja alaselg on juba "pilbasteks". Tõsta see kavas ettepoole. Kükk kangiga, kang turjal 4 x 10 Pöiasirutus trenazööril seistes 3x8-10 ( see on siin väike "puhkus" enne jõutõmmet ) Jõutõmme kangiga 1x 8 - 10 ( ette 1-2 soojendusseeriat ) Hack-kükk trenazööril 3x8-10 / Jalapress trenazööril 3x8-10 ( kui tõesti veel jäksad täiega teha ) Keretõste alaseljapingil 3x10-15 ( või "glute ham raise" ) Keretõste kõhupingil 2x max Ja vaata oma trenn ajaliselt üle. See osa, mis jääb soojenduse ja venituste vahele peaks olema ca 40-50 minutit. veidi linke http://www.exrx.net/Lists/Directory.html Harjutuste/lihaste pank http://www.exrx.net/WeightTraining/Instructions.html Veidi juhiseid kava koostamiseks
  8. 5 päeva treeningkava

    Tsitaat Starting Strength wiki FAQ lehelt http://startingstrength.wikia.com/wiki/FAQ:The_Program Can I do <insert exercise> on the off days? No. Your "off days" are just that...they are "off days". They are necessary for growth. If you are so advanced that you think your <insert bodypart> needs extra work, then you're either a) delusional or too advanced for this program. But realistically speaking, your arms aren't "weak points", your ENTIRE BODY is a weak point. So train your entire body. Once you have developed your entire body and made some progress in strength and overall muscular bodyweight, then start worrying about minutae. 'On' days beat up your body and 'off' days put them back together. You dont get strong by lifting heavy weights: You get strong by RECOVERING from lifting heavy weights, so make your off days sacred.
  9. Algaja Kava

    Säärt saad teha stepilaua, või trepiastme olemasolul nii http://www.exrx.net/WeightExercises/Gastro...gCalfRaise.html algatajale: Ja jää algajate kava juurde. Algajate kava ei ole jõusaalihuntide vandenõu algajate vastu, et need liiga tugevaks ei saaks, vaid võimaldab sul kasutada ära kogu su potentsiaali. Algaja närvisüsteem ei ole veel kohanenud ning ei lase inimesel end täiesti "tühjaks" treenida. Selle tulemusena on sinu taastumise aeg olenevalt trenni raskusest 24-48 tundi. Saad teha fullbody treeningut 3x nädalas. Edasijõudnute üks kehaosa korra nädalas kava põhjuseks on see, et nad peavad tegema selliseid pause, et mitte sattuda ületreeningusse. Sinule on nädalane paus raisatud aeg.
  10. Kardiotreening

    Kas sellest artiklist võib järeldada, et jõusaalile lisaks aeroobset ei peagi tegema? Sarnaneb ju raskuste tõstmine intervalltreeningule: 30-40 sek. maksimaalset pingutust ja 2 min. pausi.
  11. Treeningu muutus

    Baasharjutused ( kükk, rinnalt surumine, seistes kangi surumine ) 3 x 5, või 5 x 3 ? Loomulikult enne ca 3 soojendusseriat kergemate raskustega. Teine soovitus on leida treener kes koostab vastava kava ning õpetab selgeks plahvatuslikuma iseloomuga harjutused nagu näiteks rinnalevõtt ( power clean ).
  12. Kodune treening

    Veidi ideid kodus treenijatele: http://rosstraining.com/blog/ http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/morphing_from_blobby_bodybuilder_to_bad_ass Ja googelda "sandbag training"
  13. fit whey + dextro

    fast.fi andmetel on whey 1dl 30g, dextro 0,5dl 30g. Hangi selline sheiker, millel on dl mõõdud peal ja ei ole vaja lusikaid lugeda.
×