Jump to content

007

Kasutajad
  • Sisu loend

    31
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

007

  • Tase
    Algaja
  1. Lihasmassi kasvatamise teadus on lihtne. On kahte tüüpi lihasrakke. Kuigi neid nimetatakse erinevate autorite poolt erinevalt põhimõtte on üks: 1. On olemas lihasrakud mis annavad lihastele massiivsuse ja jõu. Need lihasrakkud reageerivad suurtele raskustele (kuni 6 kordust). 2. Teist tüüpi lihasrakkud annavad lihastele reljeefi ja vastupidavust reageerides keskmistele ja väikestele raskustele suurema korduse arvuga. Lisaks tuleb meeles pidada, et suurtes lihasgruppides (rind, selg, reis) on jõu lihasrakkude ülekaal. Samas kui väiksematel lihasgruppidel on suurem osa vastupidavus lihasrakke. Samuti võib lihasrakkude vahekord erineda erineva kehatüübiga inimestel (meso-, ekto-, endo- morfid). See kattub sellega, et mingi uuring leiab, et lihasmassi kasvatamiseks sobivad kerged raskused. Kuid tuleb silmas pidada, et sellisel juhul areng toimub ainult vastupidavus lihasrakkude arvelt. Kuna ei ole kaasatud jõu lihasrakud siis massiivset lihasmassi ei ole võimalik kasvatada. Samas treening kergemate raskustega sobib suurepäraselt vanuritele ja inimestele kelle tervis ei võimalda täiel määral treenida.
  2. Fitness TV "Kullafond"

    Olin sama 1990 aasta suvel Peterburis. Kohalik TV kanal näitas samas linnas toimuvaid 1990 a. Euroopa meistrivõistlusi kulturismis. Kahju, et liiga hilja sain teada, kindlasti oleks läinud vaatama. Siis ma esimest korda nägin Euroopa meistriks tulnud Ain Paavot. Vaatepilt oli võimas! Aasta hiljem õnnestus näha Aini Tartus Eesti Karikavõistlustel ABS võitmas. Võib olla saaks Peterburi TV arhiivist hea kvaliteediga videot Ain Paavo esinemisest? Kui Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit teeks ametliku järelpäringu? Kontaktid saab siit: http://5-tv.ru/ .
  3. Toidulisandid

    pakun näiteks sellist skeemi: Iga päev hommikul ärgates kohe segada kokteil 5 gr kreatiini + 15 gr dextrot + 30 gr vadakuvalku. 5 gr on umbes teelusika suurune kogus. Sellega tagad piisava kreatiini koguse päevaks ja lisaks tagad organismi energia- ja valguvajaduse peale öist paastumist. Kui soovid valku kokku hoida siis selle asemel lisa hommikusöögile 6 kanamuna . Treeningpäevadel: enne trenni ca 30 min - 3 gr Arginiini peale trenni 40 min jooksul - 100 gr GB6000 + 25 gr vadakuvalku. GB6000 sisaldab vähe valku, seega mõistlik lisada sellele juurde Whey3. 1t enne magama minekut tops kodujuustu. Enne magamist ZMA. Kreatiini võetakse ka laadimisega, siis on kogused ja skeem teine. Tähtis on juua palju vett.
  4. Abi ja nõuandeid tarvitamisel (vadakuvalk)

    Tähendab paranduseks viimasele lausele , et mitte ainult trennivabadel päevadel, vaid regulaarselt paljud kulturistid tarvitavad vadakuvalku hommikuti.
  5. Abi ja nõuandeid tarvitamisel (vadakuvalk)

    Vadaku valk kiiresti imenduv. Parim aeg tarvitada vadaku valku on kohe peale trenni kuni 40 min jooksul, 40 gr koos kiirete süsivesikutega. See tähendab, et parem kui sa segad vadakuvalgu mõne magusa mahlaga. Kui sa tarvitad vadakuvalgu veega segatuna ning ei söö süsivesikuid peale, siis läheb valk energianälja leevendamisele ning valgust pole kasu. Samuti ära tee trenni näljasena, söö enne trenni kas või ühe õuna. Trennivabadel päevadel tarvitavad paljud kulturistid vadakuvalku hommikul ärgates, siis kui organism on ööotsa paastunud ning vajab kiresti toitaineid.
  6. jõuetu biits

    Väiksemad lihasgruppid reageerivad hästi pumba effektile . Proovi pumba effektiga toidulisandeid ning leia endale sobivad harjutused. Mulle näiteks meeldivad harjutused Scott pingil, tunnetan biitsa paremini. Korduste arv 10-15. Tunneta lihaste kontraktsiooni. Pumpa lihas pungini verega täis. Õhtul masseeri biitseptseid. Suurte raskustega võid kergelt vigastada biitsa ja randme- küünarliigeseid. Peab mainima, et jõudes loomulikule geneetilisele piirile (minul näiteks 45-46 cm) ei kasva käelihased ilma abiaineteta peaaegu üldse. Vanasti Eesti kuulsatel jõumeestel käe max suurus oli Lurichil 46 cm ja Hakkenschmidtil suurim 48 cm. Geneetika meestel oli aga suurepärane.
  7. Väiksemad lihasgruppid reageerivad hästi pumba effektile. Proovi pumba effektiga toidulisandeid ning leia endale sobivad harjutused. Mulle näiteks meeldivad harjutused Scott pingil, tunnetan biitsa paremini. Korduste arv 12-15. Tunneta lihaste kontraktsiooni. Pumpa lihas pungini verega täis. Õhtul masseeri biitseptseid. Suurte raskustega võid kergelt vigastada biitsa ja randme- küünarliigest.

  8. kõhulihased

    Tõenäoliselt see on sinu omapära. Kuid ka S-kujuline lülisammas (skolioos) võib samuti põhjustada kõhulihaste ebaproportsiooni.
  9. Algaja.

    Parem massikas kui testosteroon
  10. Algaja.

    Sõbrad, proovime püsida teemas, muidu pole algajatel mõtet abi paluda. Soovitan sul Taavi kasutada massilisajat. Olen ise kasutanud sellist kvaliteetset Saksa massilisajat: http://www.nosterrex.ee/massilisajad/26-be...mass-7000-.html sama ka siin: http://www.powersport.ee/index.php?main_pa...products_id=189 . Vaniljemaitseline on suurepärane. Teisi maitseid pole proovinud. Ning 7 kg-st jätkub pikaks ajaks. Kasutasin massikat kohe peale trenni. Alati lisasin juurde 40 gr vadaku valku. Toimis suurepäraselt.
  11. Baruto katkestas Aki-basho vigastuse tõttu.

    Võrreldes kulturismiga on ikka super teenistus ! Ohverdad enda tervist, kuid muretu vanadus on kindlustatud. Ozeki kuupalk on 1 753 000 jeeni. Lisaks iga turniiril osalemise eest (kokku 6 turniiri aastas) olenemata tulemusest 150 000 jeeni. Turniiri võidu eest kuni 10 000 000 jeeni. Andmed Wikist. Jaapani jeeni kurss on 0,14 kr. Ning lisaks toetus sponsoritelt ja reklaamides osalemise eest. Natuke kulub raha ka tiimi liikmetele ja ilmselt maksudeks. Ja meeldivaim on see, et edukas sumokas on jaapanlastele nagu keiser.
  12. WADA 2011 keelatud ainete nimekiri

    Vähemalt see hea, et kärakas on kulturismis lubatud !
  13. Armide järgi kõhul: Shabunyal lõhkes kunagi pimesool
  14. käed surevad ära magades

    Nagu haubits on õieti märkinud käte suremise probleem on seotud ranne- küünar- või õlaliigese närvi pitsumisega. Pane tähele: kui surevad väike ja nimetu sõrm siis on tavaliselt häired randmeliigeses (kaarpaalkanali sündroom). Kui suur- ja nimetissõrm siis küünarliigesega (epikondüliit). Täpse närvi pitsumise koha näitab EMG (elektrimüograafia) uuring. Närvi pitsumine tekib liigese ülepingest või külmetamise tagajärjel. Probleemi lahendus: kasuta trennis randme- ja/või küünartuge ning hoidu suurtest raskustest kätele. Selleks, et parandada närvi verevarustust õhtul määri ülajäsemete liigeseid hobupalsamiga või mingi muu soojendava geeli/kreemiga ning hoia liigesed soojas. Muide tundub sama toime on ka arginiinil .
  15. Magusaisu

    Sinu magusaisu on seotud hirmu emotsiooniga. Nimelt alateadvuses on sul mingi stressor mis piinab sind. Pane tähele: probleemivabadel päevadel (kui selliseid üldse esineb ) on ka magusaisu väiksem. Veel üks tähelepanek: hirm mõjub hävitavalt neerudele.
×