Jump to content

maitzx

Kasutajad
  • Sisu loend

    8
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

maitzx

  • Tase
    Vaatleja
  1. Mis on valesti?

    Kui suur see päevane kaloraaz peaks olema, kui tööks on kerge kuni mõõdukas füüsiline töö 8-10h päevas? Ja kas vabal päeval võib olla tarbitav kalorite hulk väiksem, kui trenni päeval?
  2. Mis on valesti?

    Et siis jooksmine sellises mahus võib olla üks teguritest, mis pärsib lihase kasvu, no selge. Kui näiteks jooksmine ära jätta, siis kumb variant oleks mõtekam( eeldusel et kava jääb harjutuste ja seeriate poolest samaks? Variant A: Nt esmaspäev alakeha, teisipäev ülakeha, kolmapäev puhkepäev, neljapäev alakeha, reede ülakeha, laupäev puhkepäev. Variant B: Nt esmaspäev alakeha, teisipäev ülakeha, kolmapäev puhkepäev, neljapäev puhkepäev, reede alakeha, laupäev ülakeha, pühapäev puhkepäev, esmaspäev puhkepäev jne. Kui teha ühes trennis fullbody, siis läheb vist vähe pikale see trenn. Või mis see kõige mõistlikum kombinatsioon oleks?
  3. Mis on valesti?

    Panen siia kirja oma treening süsteemi ja toitumise. Ehk oskab keegi öelda, mis on nihu, et lihast ja jõudu juurde ei kipu tulema. Pikkus 194, kaal momendil 90 ringis. Antud hetkel pole muud varianti, kui koduste vahenditega läbi ajada, ehk siis kangi ja hantlitega. Viimased kuu aega on treeningmudel olnud järgnev: Üks päev alakeha, teine päev ülakeha ja kolmas päev jooks, siis päev pausi ja sama järjestus kordub. Alakeha päeva kuulub siis: 1: Kükk: 4 seeriat ja 40kg jõuab teha 12 kordust võibolla ka lõppu 50kgx7 2. Rumeenia jõutõmme: 4 seeriat ja 50kg jõuab teha 15-10 kordust 3:Käärkükk( et siis üks jalg taga pingi peal ja ühe jalaga kükist ülesse) Kummalegi jalale 3x15 ja lisaraskus 20kg. 4. Põlvili olles ja raskust rinnal hoides tahakallutused, 3 seeriat ja 15-10 kordust 15kg ketas. Seeriate vahel 1,5-2 minutit paus. Peale seda siis kõhule veel nipet-näpet. Ülakeha päev on järgnev. 1. Seljatõmme (bent over row) 4 seeriat ja 40 kg jõuab teha 15-10 kordust 2. Ülaseljale( põhimõtteliselt siis olles põrandal üks jalg ees põlvest 90kraadi ja teine jalg taga, rind enam-vähem toetub ees olevale jalale ja siis käed toon kõrvale) 4 seeriat ja 10kg hantlitega 15-10 kordust. 3. Lamades surumine 4-5 seeriat ja 60kg jõuab 12-6 kordust. 4. Hantlitega lendamine 4 seeriat ja 15kg hantlitega 15-12 kordust. 5. Õlale (istudes lõua kõrguselt kangi üles surmine) 4 seeriat ja 30kg kangiga jõuab 12-8 kordust teha. 6. Triitseps ( Istudes kahe käega hantli turja kohale langetamine ja üles surumine) 4 seeriat ja 13kg hantliga jõaub 12-8 kordust. 7. Biitsepsi kõverdused, 4 seeriat ja 15kg hantlitega jõuab 12-8 kordust. Seeriate vahel 1,5-2 minutit pausi. Jooksu päev 10km, kestus 50-60 minutit. Toitumine on järgnev. Hommikusöök kell 6.30: 166g kaerahelvestest ja piima-vee segust puder, moos ja klaas piima 200ml Enne lõunat kell 9:30 300-400ml müsli ja jogurti segu. Lõuna kell 13:00 Kartul, riis või makaron koos sealiha, kana või haklihaga ja mingi sokolaadi jook 20g valgu sisaldusega. Enne trenni kell 17:30 250g kodujuustu, klaas piima ja mingi väike shokolaad. Peale trenni shake valgupulbrist ja viinamarja suhkrust. Õhtusöök 20:30 5 praetud muna, 250g kodujuustu, klaas piima ja 400ml tass müsli ja jogurtiga. Praegu tundub, et ainult kõhule ladestuva rasva arvelt kaal tõuseb või pigem püsib sama. Ennem seda oli treeningmudel 2-3 kuu vältel järgnev: üks päev jooks, teine päev kogu keha trenn, kolmas päev paus ja siis uuesti jooks, kogu keha trenn ja puhkepäev. Kui oli kogu keha trenni päev, siis tegin ringi ratas harjutusi( ei teinud ühte harjutust nt 4 seeriat ära, vaid peale biitsepsi seeriat tuli seeria triitsepsile ja siis seeria kükki jne, kuni igat harjutust sai 4 seeriat täis. Peale keharaskusega küki jalgadele väga muud ei teinudki. Praegusel momendil ei paista küll kusagilt seda lisa jõudu ja lihast tulema. Võibolla asjatundjad oskavad midagi arvata kõige selle kohta.
  4. Algajale Tartus nõu?

    Kuna talupojamõistusega trenni tehes pole suutnud olulisel määral lihast ja jõunäitajaid parandada, siis mõtlesin, et peaks mõne asjatundjaga konsulteerima. Siinkohal ma pöördungi kaasfoorumlaste poole, et ehk oskate Tartus kedagi pädevat soovitada, kes seletaks lahti, kuidas treenida ja mida süüa, et ka tulemust oleks. Tänud juba ette ära neile, kes võtavad vaevaks vastata..
  5. Füüsise parandamine

    Trenni kohaks suht kesine jõusaal ja ka kodu, kus olemas hantlid ja surumiskang.
  6. Füüsise parandamine

    Oleks tarvis vähe nõu targematelt. Sooviks arendada ülakeha nii jõu kui lihase poolest. Kas on ok kui teen ühes trennis järgmisi harjutusi: kätekõverdusi,lõuatõmmet, lamades rinnalt surumist,hantlitega või kangiga biitsepsile,kangi surumist istudes üles,rööbaspuudel käte kõverdamist. Kas üle päeva sellist trenni teha on normaalne või on seda liiga palju?Kas seline treening on üldse õige? ja kui tuleks midagi muuta siis mida?
  7. valutav rinnalihas

    Äkkis oskate soovitada mõnda spordiarsti tartust? Ja kas spordiarsti juurde minemiseks on vajalik ka eelnevalt perearsti juurest saada saatekiri või midagi?
  8. valutav rinnalihas

    Probleem sai alguse 8 kuud tagasi, kui sai hakkatud üle hulga aja taas jõutrenni tegema. Kohe alguses hakkasin suht suurte raskustega(enda jaoks) ja tihti tegema, ning tasapisi hakkas vasaku rinnalihase vasak äär(paremini ei oska seletada)valutama. Sai siis läbi valu mingi aeg edasi tehtud, aga lõppuks ei kannatanud enam üldse teha. Seejärel olen teda vahelduva eduga fastum geeliga määrinud ja vahepeal üritanud uuesti tegema hakkata, kuid valulikkus on endiselt sees, mis ei lase harjutusi teha. Mida tuleks teha või kuhu pöörduda?
×