Jump to content

eesti mees

Kasutajad
  • Content count

514
  • Last visited

• Days Won

1

Everything posted by eesti mees

1. Vajan nõu

Vena Vähk sa oled ikka täitsa süütuke . Ma olen näinud Dundees linna peal sedagi kuidas vanemad annavad lapsele kes on alles kärus lutipudelist Coca-Colat või Spraiti. Tahaks kohe hea meelega küsida kus krt. on su ajud aga olen olnud vait, ei soovi eriti politse tähelepanu .
  2. Vajan nõu

Valged süsivesikud on kiiremini imenduvad kui pruunid, seega valged annavad kiiremini energia laksu aga kahjuks ka kipuvad kiiremini naha alla minema. Pruunid süsivesikud on üldjuhul paremad kuna sa saad kauem kasutatavat energiat.
  3. Jõutreening jooksjale

Jooksia treening on ikka jooksmine, jõusaal on ülejäänud keha kaasa aitamiseks. Kõhu ja alaselja treening on selleks et sa suudaksid hoida jooksu ajal oma keha pikalt sirgena. Seal on ka veel harjutusi nt, ühejalaga kükk, sangpomm ja ka jõutõmme. Arvestades kui palju põletab pikamajooksia energiat jooksu treeningul siis pole vist mõtet loota mingeid lihasemähesid.Mina nt. oma 82 kg kehakaaluga põletasin eelmine aasta Edimburgi poolkul 2500kcal ja ma ei jooksnud eriti kiiresti aeg oli 2:10. Näiteks õla lihaste treening sealt raamatust on täiesti killimine, teed õlgadele surumist ja kohe lendamised takka on need tehtud siis puhkad või käsivarred( biitsepsile ja kohe triitsepsile takka). Nagu juba ennem ütlesin on eesmärk muuta keha sitkeks ja tugevaks. Muidugi 10km pole eriti vahet milline on keha võid olla ka täitsa vabalt tipp atleet
  4. Jõutreening jooksjale

Tere, Ma olen ise ka kunagi treeninud pikamaajooksu ja isegi nüüd teen lühemaid otsi. Kasutan Paula Radcliffe raamatut How to run. Sees igati põhjalikud treening kavad ja ka piltidega harjutused. Paljud harjutused on superseeriad, nt. Kükkid ja kohe teed takka ühejalaga sääretõuse või siis selga ,nt kas lõuatõmbed või ploki tõmbed rinnale ja kohe takka hantli tõmbed. Peamine eesmärk on muuta lihas vastupidavaks Kõhtu näiteks teen 3x nädalas ja 4 harjutust . Mis puutub kordustesse siis enamuses on 2-3seeriat 6-10 korda
  5. Vajan abi kõhust vabanemisel.

Puder oleks küll hea, eriti veel kaerahelbe puder mis on tehtud piimaga . Putrudest saaksid kohe hommikul enamus oma süsivesikutest kätte ja siis päeval hakkaksid vähehaaval valke lisama.
  6. Ujumine - väikene mure

Noh ma olen näinud inimesi kes ujuvad krooli ja pea on koguaeg veest väljas, põhimõtteliselt vehivad peaga paremale ja vasakule. Kroolis on veel see segav faktor et kui sa tood pea veest välja siis samal hetkel on sul ka käsi veest väljas. Kui sa ujud halva tehnikaga siis tekitad ka palju pritsmeid, need ka segavad hingamist( vesi kurku jne). Kunagi oli juhus olla ühes basseinis Dundee ujumis meeskonnaga, erinevad basseini otsad muidugi. Nende kroolimine oli ikka ilus ja puhas peaaegu ilma pritsmeteta , samas aga kiire. Ma siis proovisin ka oma basseini nurgas kiirust tõsta, pladistasin nagu part . Eks harjutamine teeb meistriks.
  7. Ujumine - väikene mure

Jep pean jälle tunnistama et olen Gamstriga ühel nõul, mitte et ma talle pugeda tahaks . Kroolides on oluline et sa hingad välja vette ja kui tõstad pea pinnale siis hingad sisse, sisse hingamine toimub ainult nii et pöörad pea veest välja. Sama hingamine toimub ka konnaga, välja vette ja kui hingad sisse siis on pea veest väljas. Läks vist natsa segaseks aga loodan said aru. Kuna hingamis viis on natsa teistsugune kui joostes ja jõusaalis olles, siis asi ilmselt vastupidavuses. Sa ära pabista et teised teevad korraga mitmeid otsi , lihtsalt treeni rahulikult edasi küll asi paraneb. Ma tegin ka hiljuti ujulas tunnise treeningu ja kui aus olla siis ma ei ujunud ka tunda aega jutti, olid ka puhkepausid vahepeal. Arvan et valehäbi on küll viimane asi mille pärast stressata või ennast vaevata. Edu !
  8. Võhma vähe

Ma arvan et hapniku tarbimis võime omandamiseks on hiit vägagi hea harjutus, ma suudan rahulikult tiksudes joosta hetkel 20 km aga kui hakata tegema intervalle siis hetkel on 8 km ring max mida kannab teha, mitte et süda ja kopsud otsi annaksid aga jalad värisevad alla nagu õlekõrred tuules . Pussu olen vist veel .
  9. 15a paks neiu.

Ma ei tea küll seda inimest aga kui Vend Vähk teda teab ju on siis asjalik mees. Qmsterit peaksid ka usaldama, mulle on ta küll jätnud mulje nagu inimene kes teab mida ta räägib. Mis puutub koormustesti siis see on vägagi soovitatav see näitab su hetkelist vormis olekut ja su võimeid, annab sulle aimu mis sagedusega ja raskustega sa peaksid treenima et mitte ennast vigastada või siis ületreeningusse langeda. Ületreening on kerge tulema kui sa hakkad hoolega rassima jõukas ja viid keha sellisse staadiumisse kus see ei suuda enam taastuda. Treening ja taastumine ikka käsikäes .
  10. Dokumentaalfilm "Teekond Maailma Tippu"

Päris hea film oli minu arust ja andis päris palju aimu, mõtlen tavainimesele kui kergelt võib kaalukategooriast välja jääda. Päris masendav võib ikka olla kui mõõdad ise ennast hommikul ja vaatad et pikkus , kaal on korras ja siis tuleb õhtul välja et oled ülekaalus.
  11. Jooksuga jalad suureks?

Minul arvas arst et mul on diskid valesti, surve liiga suur esimesele osale. Et kui teen venitusi siis ainult ettepoole ja füüsiline koormus ka aint suurendab seda pluss vale istumine. Käskis teha keha painutusi taha ja kõik istumised teha fitness pallil ja sirge seljaga . Olen istunud 2 päeva pallil 1h korraga pluss veel painutused. Lihase ja selgroog on nüüdseks nii pinges et tahaks kohe lõhkeda. Kas see on tunnusmärk kehvadest lihastest ja ülekoormusest või midagi muud mäda.
  12. Okey ma vaatan et siin paljud kurdavad et naised segavad neid jõusaalis . Asi vist ikka rohkem keskendumises . Ma ei tea küll tartu naistest ja tartu jõukatest aga need sotimaal elavad õrnemasoo esindajad on päris asjalikud, vähemalt mõned. JJS SPORDIS olles ja soojenduseks sparringut tehes on nii mõnigi päris magusalt mu ribisid silitanud ja ma ei mõtle saunajutu stiilis .
  13. Toitumine ühikas elades

Hommikul võiksid teha näiteks putrusid, kaerahelbe puder koos piimaga on hea ja taskukohane. Samas saad kohe hommikul enamuse oma süsikate normist kätte ja siis päeval hakkad lisama vaikselt valku.
  14. Jooksuga jalad suureks?

Mind aitas selja puhul Hr. Rotteri soovitus, et muuda treening stiili, ennem tegin tavalist põrandal ülakeha tõstet, nüüd teen seda Fitness pallil hea tasakaalule ja ka planku teen pallil, igati hea seljale. Seni on aidanud. Muidugi peab arstiga konsulteerima kui on selja mure, ise lähen ka esmaspäeval. Mitte et enam valutaks aga lihtsalt ennast harima ja lasen asja ülevaadata.
  15. Jooksuga jalad suureks?

Usun isegi kui mu naine veel BadyCombatis käis siis rääkis jah et laiaharkiseisuga 1 minta jutti kükkida pole kerge. Igatahes tulemus oli see et maratoni ta jooksis ilusti lõpuni ja käis ka veel järgmine päev .
  16. Kuidas kasvatada lihasmassi?

Paula Radcliffe raamatus "How to run" on ka öeldud et jõutreening peaks olema max 90 minta. Enamus harjutusi superseeriad, nt. kükkid ja jooksed kohe tegema säärt ja alles siis puhkad või siis õlad- surumine hantlitega ja kohe takka lendamine, nii otse kui ka kõrvale ja alles siis puhkus. Ma olen teinud sama kava järgi ja aru küll pole saanud et suuremaks lähen, pigem naine kurdab et soonelisemaks . Asi vist ikka treening metoodikas ja söömises . Oleneb kuidas toitud ja mis harjutusi teed ja millise sagedusega ja koormusega, kui olen valesti aru saanud paluks õige teeotsa kättejuhatamist.
  17. Ma olen siin vist korduvalt soovitanud teha ühe kõhulihaste harjutusena planku, just kõhulihaste vastupidavuse ja süvalihaste treenimiseks. Arendab vägagi hästi seljasirutaja ja kõhu koostööd. Eriti hea on kui paned fitness palli käte alla ja hakkad kergelt seda liigutama 10x ühtepidi ja 10x teistpidi, arendab samal ajal ka keha tasakaalustus lihaste tööd. Edu igal juhul ja loodame ka edaspidi huvitavaid videosid. Minu arust üks parimaid, sest ise ka eelistan sellist treeningut mis tagab saleda ja tugeva keha.
  18. Nagu ma arvasingi mees tegi ühe kõhulihastena planku. Pole just paljude meeste treening videotes seda vägagi head harjutust näinud. Peaks kunagi seda vaagna tõstmist proovima, huvitav kas see muudab mu puusad tugevamaks, hetkel teen tavalisi puusatõsteid et neid tugevamaks muuta.
  19. Kaalust alla, palun abi

Alustuseks võiksid unustada hommikul vorstisaiad ja hakkata sööma putrusid, nats tervislikum. Kas sa teedki ainult kätekõverdusi ja kõhulihast . Soovitaks ikkagi teha kogu keha. Jõutreeningule võiksid veel lisada aeroobset, nt. ujumine ei koorma liigeseid ja annab hea koormuse lihastele ja südamele. Edu treeningutega
  20. kõhulihased NB! Lisatud 10-pack pilt

vend vähk on vägagi filosoofiline aga jah tal on õigus. Ometi me kõik teame kuidas kõik elusolendid kaitsevad oma kõhtu , sest sealt oleme me ju kõige haavatavamad, muidugi kui kõri välja jätta . Kui jälgida Vana-Kreeka sõdurite treening filosoofiat siis kõhu treenimine pidi andma keha kaitsva soomusrüü. Kunagi ühest ajaloo raamatust lugesin, puudutas Vana-Kreeka kultuuri , kunsti ja filosoofiat.
  21. Soovitusi hommikusöögiks (?)

Mina söön hommikuti putru, vahel ka omletti. Joogiks tavaliselt kohvi
  22. kõhulihased NB! Lisatud 10-pack pilt

Ma treeniks isegi nii .
  23. kõhulihased NB! Lisatud 10-pack pilt

Nagu juba õeldi kõhulihas toetab vägagi oluliselt su keha ja ka rühti, teine tähtis lihas on ka seljasirutaja. Treenides ainult kõhtu ja mitte seljasirutajat oled varsti kõver ja valudes. Mitte ainult kulturistidel ei ole tugev kõht ja alaselg oluline vaid minu arust kõigil spordialadel, eriti aga neil kes harrastavad pikamajooksu. Erinevus on ainult treenimis viisides.
  24. jõudu, mitte lihaseid

Söömine on hea küll aga sinu soovitusest tuleb välja et ta peaks ennast rasva sööma. Äkki ta soovib omale hoopis saledat, tugevat ja sitket lihast.
  25. Seljaprobleemid

Kunagi oli minul ka alaseljaga probleeme, siis Rotter arvas et treening liiga rutiine. Proovisin igakord kui treenisin alaselga teha erinevalt ja valu hakkas taanduma. Eriti aitas kui hakkasin selga tegema Fitness pallil ja igasuguseid tasakaalu harjutusi. Ennem oli probleeme isegi tükk aega ühes asendis istumisega.