Jump to content

Tramburai

Kasutajad
  • Sisu loend

    18
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Tramburai

  • Tase
    Algaja
  1. Maraton - kuidas selleks treenida?

    Tere! Niisiis tuli mul hull mõte (hetkel veel) joosta maraton. Muidugi saan aru, et see vajab metsikut tööd ja tahtejõudu, aga ma usun et olen selleks võimeline, pealegi parandab see minu enese vormi mis on positiivne ja annab motivatsiooni. Elasin talvel läbi bronhiidi ja üleüldse uue kooliga harjumise käigus ei suutnud trennile niivõrd suurt rõhku panna, kui oleks tahtnud. Selle tõttu vorm tõsiselt langes, lisakilod ja vähene võhm. Nüüd võtsin ennast kätte ja kaks nädalat jooksmas käinud 2 korda nädalas. Alustasin 20 minutilise ringiga enese kohta normaalses tempos, ei lonkinud vaid ikka jooksin. Nüüd olen ringi pikendanud. Ega ei loodagi edu koheselt, lähtun printsiibist tasa sõuab, kaugele jõuab. Ehk oskate anda nõu, mõne kasuliku lingi jne, abistamaks minu ideed.
  2. Mure. Peale bronhiiti pole olukord sama.

    Tänud vastuste eest. Arsti juurde pole veel läinud, ei pidanud asja nii hulluks, surema pole veel hakanud. Esimese abi mõte oli siit otsida. Antibiootikume sai ka söödud jah. Tänan vastuste eest ja vaatan kuidas asi edasi edeneb!
  3. Tere! Nimelt talvel põdesin läbi tugeva bronhiidi. Kardeti lausa kopsupõletiku, aga sellest pääsesin. Nuh olin antibiootikumide peal ja asi korras. Vähemalt tundus. Olen 17 aastane ja ikka koguaeg spordiga tegelenud, vahepeal vähem siis jälle rohkem. Bronhiit oli umbes 6 kuud tagasi ning probleem on see, et peale bronhiiti on tundub kops tõesti nagu 2x väiksem. Pika rahuliku treeningu ajal pole mingit probleemi, nt 2km ujumist või 35km rattasõitu ei tunneta midagi, ent spurt - peatus - spurt alad (nt. jalgpall, rannavõrkpall) on keerulised. Täna korra läks kops kinni mängu alguses, tunne oli nagu oleks astmahaige, et ei saa õhku kätte ja hingeldan iniseva häälega. Ehk oskate aidata kuidas sellest pääseda?
  4. Alaselja stabiliseerimine

    Endal olid ka alaselja probleemid. Treener pani kavasse vastavad harjutused ning mõned kuud hiljem mingeid probleeme polnud enam.
  5. Probleemne alaselg.

    Kas jõutõmmet on võimalik mingil moodusel ka tavaliste hantlitega teha? Momendil ei kipu siseruumi kangi tõstma...Suvi
  6. Probleemne alaselg.

    Saalis olid sees kõhu ja seljalihased mõlemad.
  7. Probleemne alaselg.

    No jõusaali perioodil sai regulaarsemalt treenitud, preagu rohkem siis kui meelde tuleb et võiks teha
  8. Probleemne alaselg.

    Tere! Juba pikemat aega on mul alaselg probleemiks olnud. Probleemid algavad jalgpalli mängides. Põhimõtteliselt olen tähele pannud et selg ei talu järske ja kiireid spurte või ka pikamaajookse. Olen käinud kiropraktiku juures ning see on ka aidanud, ent iga kord sellist raha maksta ja tema juurde joosta on natuke tobe. Sooviks ise midagi ära teha. Kiropraktik on seda ka pidanud ealiseks iseärasuseks, kiire kasvu tõttu, et lihased ei jõua selliste järgi ja tekib alaselja lihastele ülepinge. Pikamaajooksudest loobusin juba ammu, võhma trenne teen rattaga. Vanus on alles 16 ent vähe tobe ka nii noorelt juba olla probleemide käes. Ise olen rippunud, teinud kassi ja veel üht harjutust, kus peab tõstma paremat kätt ja vasakut jalga ühel ajal ja siis vastupidi. Kooli ajal käisin ka jõusaalis, kus treener määras mulle eraldi harjutusi selja jaoks. Üldiselt on valusid vähemaks jäänud ja tekib harvemini, aga häirib ikkagi. Tavaliselt selga ära tõmmates annan talle kohe rahu ja puhkus, mille tulemusel ka valud kaovad ja saan jälle sportida. Siit ka küsimus, et kas on ka muid harjutusi, mis võiksid aidata mul selga venitada, lõõgastada ja lihaseid tugevdada. Tänud!
  9. Suveks saledamaks (Reie siseküljed& kõht)

    Hmm kusjuures Popcorn ei anna eriti midagi...seal on põhiline kahjulik asi lihtsalt liigne sool Sa võid rääkida, et puberteed on läbi, aga 15 aastane kasvab veel igate pidi,nii et sööma pead. Sööma peab nagunii korralikult kui sa ka ei kasva, aint et targasti. Hoidu koolis söömast igasuguseid magusaid jamasid, ära osta iga 2 vahetunni tagant uut Nestead, söö koolitoitu niipalju kui võimalik ja kui on kõht tühi kannata ning söö kodus korralikult. Igasugustest näksimistest hoidu. Pm. kui sul on kodus kasvõi nt. rattatrenasöör siis oleks ju lihtne iga õhtu normaalses tempos sõita nt. 10-20 minutit. Kõhulihaseid tasub ikka teha, sest nad tulevad siis hiljem välja. Kui sul on ka võimalus, siis jälgi et pulss oleks ratast või midagi muud sellist tehes üle 120, sest siis keha põletab rasvu. Kui oled trenni teinud, siis ära hakka endale valetama, et ma olen nüüd ju nii palju teinud ja ma võin nüüd seda teist ja kolmandat süüa.
  10. Rasvast lahti saamine.

    Jäta maguse söömine jakarastusjookide ära(vesi selle asemel) ning nisu tooteid ära söö (nt sai). Kindlasti poleks vaja ka rasvast tilkuvat liha sisse vitsutada.
  11. Kaalu langetus + kõhulihased trimmi

    Jooksmise asemel jaluta kiires tempos, uju, sõida rattaga ja sõua ergomeetril. Jooksmine hakkab põlvedele ..belive me.
  12. Vajan kiiret nõu

    Kindlasti soovitan rippuda peale trenni. Peaksid andma nüüd mõnda aega üldse puhkust seljale. Ära saalis käi, nt. uju nädal või kaks ja vaata kuidas on. Ujumine on hea ravi. Kui ei aita, soovitan ka kiropraktikut külastada, kes kaotab sul seljas olevad pinged.
  13. Ega keegi ei oska öelda..

    Nu täna tegin siis nagu tavaliseltki kümme mintsi ergomeetriga sooja, aint selle vahega, et sättisin menüü nii et näitaks kaloreid. 10 minutiga u. 155 kilokalorit. Nii et korrutage 6ga võibolla isegi rohkemaga arvestades et see arv tiksus kiiremini.
  14. Ega keegi ei oska öelda..

    mitu kalorit tund aega sõudmist põletab?
  15. peale sünnitust vormi!

    Jääteed nagu nt. Nestea? Või lihtaslt ise tehtud teed jääga? Nestea on kaloripomm.
×