Jump to content

temaise

Kasutajad
  • Sisu loend

    25
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik temaise postitused

  1. Lemmik kehaosa .

    Kõik, mis ei ole lössis, vedel ja treenimata on ilus. Sama kehtib pea ja selles sisalduva kohta. Pikk või lühike, peenike või paksem, pole enam nii oluline.
  2. tselluliit ei lähe ära

    No mis ma ikka vaidlen. Patsiendil ma kindlasti ei reguleeri hormoonide sisaldust ainult tema enesetunde järgi või ülekaalu järgi. Kõik mis naha all on üle, läheb ikkagi sisse suust ja kui midagi on üle, siis läheb järelikult suust sisse liiga palju või valesid tooteid. Tervetest inimestest räägime siis. Kilpnäärme hormoonide õige hulk on eelduseks üldse terve ja funktsionaalse keha eksisteerimiseks. Olen kuulnud ja näinud ka inimesi, kes kusagilt täditütre kaudu hangivad kilpnäärme hormooni tablette ja siis sellega ennast hüpertüreoosi viivad. Õnneks ei tee nad seda kaua, sest muud sümptomid muutuvad piisavalt häirivaks ja toovad tavaliselt mõistuse tagasi koju.
  3. tselluliit ei lähe ära

    Kilpnäärme hormoonidele on kindel normi vahemik, milles inimene on terve ja tunneb ennast hästi. Tüüpilisel naistekakülastajal (kui selline nähtus üldse on olemas) ei ole kohe kindlasti madal kilpnäärme hormooni tase, vaid täiesti normaalne hormooni tase. Usu mind, kui ma midagi üldse tean, siis seda kindlasti.
  4. Põlveprobleemid

    Minul valutas põlv kuni tegin venitusharjutust valesti. Mõtlen seda, kus oled ühel põlvel ja teine jalg toetub 90 o nurga all ette. Minu viga oli selles, et surusin ennast kogu kehaga jalgadest ettepoole, noh umbes nagu teeks põlve pealt spagaati. Tegelikult aga tuleb seal ka alumist jalga hoida 90 o nurga all ja venituse saab vaid puusa ja vaagent ettepoole surudes. Kui hakkasin seda õigesti tegema, kadus põlvevalu.
  5. Ehk keegi oskab nõu anda, millal tuleks-peaks bodypumpis raskusi lisama. Trennis koormust tunnen, parajalt väsinud olen ka treeningu lõpus, no st et ei haiguta seal. Aga mingit lihasvalu praeguste raskustega küll ei taju ja järgmine päev on ka täiesti normaalne, mine või uuesti trenni. Kas peaks nii jätkama näiteks mõne kuu jooksul või peaks järgmised raskused võtma? Teiseks, mida arvate 1x nädalas bodypumis käimisest. Selle lisandub siis vähemalt 2-3 korda nädalas veel aeroobika või kõndimine üle 1,5h või jooksmine vmt. Või peaks lihastreeningut tegema sagedamini?
  6. Kas keegi teab kuidas on need terminid eesti keeles? Üks neist võiks ehk olla jõutõstmine? Esimese kohta on nimelt kirjeldatud, et vajalik on ka hea painduvus ja liigutused on suurema ulatusega jne.
  7. Kas algus on hea.

    Mulle küll treener soovitas hakata kohe valku juurde tarbima, just peale trenni.
  8. hommikune toit ja võimalik puudujääk?

    Korralik ports on muidugi vaieldav kogus, aga ÕIGE portsu peab saama kindlasti hommikul süsivesikuid. Kui neid suukaudu mitte süüa, vaid vägivaldselt mingit kummalist dieeti pidada, siis lihtsalt piiname sellega oma maksa, kes hakkab koheselt vajalikke süsivesikuid tootma. Lisaks alkoholile teine väga levinud maksa koormamise viis.
  9. Kehatüüp / kehatüübid

    teoreetiliselt funkab see jah hästi, praktiliselt ka :-) nii ravitakse luumurdusid, kus on luu nii kildudeks olnud, et enam midagi kokku ehitada ei anna... siis pannakse need samad "metallist jurakad" luu külge kinni ja keeratakse 1 mm haaval järjest edasi kuni jalg on teise jalaga pikkuselt võrdne, väga aeganõudev protsess on, aga tulemus on seda väärt (luu nimelt ei hakka kokku kasvama kui otstel on suur vahe, 1 mm vahe luuotste vahel võimaldab kokku kasvada)
  10. kaalu alla võtmine ruttu

    Rattaga sõitmine kulutab meeletult kaloreid ja hävitab rasva. Minu jalgratas vist põhimõtteliselt ainult rasva kütusega töötabki. Ühe pika maanteesõiduga võib korraga mitu kilo kaotada (kui samal ajal mitte salaja banaani ja marsi shokolaadi mitte näksida). Samas läheb ka kõht hirmus tühjaks, kuidas selle vastu pärast võidelda, ma ei tea.
  11. Jama õlgadega

    Õlaprobleemidega tasuks minna dr. Merila juurde (TÜ Kliinikum) .
  12. selg

    Spordiarsti tuleks ikka külastada, eriti kui juba sellise hooga trenni teed...
  13. täiesti algaja

    Olen oma elust õppimise ja töö tõttu olnud viimased 6 aastat sunnitud istuma, istuma, istuma. Praeguseks tunnen, et kogu mu jõuraas on otsas ja isegi 1 km suusatamist väsitab mu kapitaalselt, tagumik on vajunud laiaks, kogu keha on kössis, nagu vanainimesel ja üldse sai mul sellest kõigest täitsa siiber. Tahaks jälle peeglisse vaadata ja ennast hästi tunda :-) Olen 1m65cm pikk ja kaalun 55 kg, mida iseenesest pole palju, AGA ma koosnen luudest ja pekist :-) Andke mulle head nõu, millega, kus, kuidas ma peaks alustama. Üritasin algust teha suusatamisega, et natuke oma jõudlust tõsta... aga nohhh jahhhh, see 1km kangutamist ei tundu üldse lõbus.
  14. toit kõhetule mehele

    Küsimus ka pealkirjas... milliseid sööke ma peaks oma mehele tegema, et tema kõhetut kehakuju natuke turgutada? Ta käib 2x nädalas ka korvpalli trennis, nii et tibake ka ikka liigutab end. Aga mida oleks talle toiduna - toidu kõrvale kasulik pakkuda või milliseid toite ise sööte, kes te juurde võtta tahate? Ehk mõni rammus-valgurohke retsept?
  15. lugesin siin selle kohta ja asi tundub huvitav, aga küsimus siis pealkiras, et kas sobib algajale - ma pole elusees ühtegi hantlit tõstnud ega jõusaalis käinud, kunagi sai natuke tavalist aeroobikat tehtud... kas peab enne millegi muuga tegelema ja siis bodypumpi proovima? (praegu ei tea, kas isegi ühte kätekõverdust jaksaks korrektselt teha)
  16. Süsivesikuvaba dieet ?

    Atsetoon on küll üks kolmest ketokehast (=atsetoained) jah, kuid ta on nendest ainuke, mida ei suuda organism energia tootmiseks kasutada... ja ta väljutatakse uriiniga sellisel kujul nagu ta valmis tehakse.
  17. Süsivesikuvaba dieet ?

    Nujah, pigem ma vist mõtlesin, et normaalses organismis on glükoos ajule ainsaks energiasubstraadiks. Pikemaajalise nälguse korral või kui glükoosi tarbimine on 0, saab ju tõesti viia organismi nii kaugele, et aju hakkab kasutama ketokehasid, kuid siis läheb ka veresuhkru tase nii madalaks, et lihastöö on häirunud ja lihaste glükoosi tarbimine langeb. Treeningu ajal tundub see ju absoluutselt mõtetu ja arengut pärssiv? Kui glükoosi puudus on suur ja kestev, toodab organism pidevalt ketokehi juurde ja juurde kuni lõpuks võib tekkida organismis atsidoos (happelisus), kuna ketokeha on oma olemuselt hape. Atsidoosi tavalisim sümtom ongi oksendamine, mida keegi siin just rääkis, et tal tekkis. Nii et sellesse 0 glükoosi sisaldusega dieeti suhtuks ma endiselt üliettevaatlikult. Võib-olla 3 päeva võiks olla maksimum.
  18. kõige tugevam rasvapõletaja??

    kusjuures paratsetamool + koffeiin (1 tass kohvi) koos pole hullu midagi... kui peavalu on tekkinud veresoonte kontraktsioonist, siis on see parim ravi komplekt... paljud ravivad sellega migreeni kahjustavalt mõjub aga sellise komplekti kasutamine jõudluse ja võhma tõstmiseks
  19. Toitumiskava :)

    Võhikuna spordis kuid suht teadjana tervises ja toitumises, soovitan kindlasti sul hankida spetsialisti käest toitumiskava. Esmapilgul võib küll tunduda, et mis selles söömises siis nii keerulist on, aga kui hakkaksid seda ise lähemalt uurima saaksid aru, et ikka on küll. Toitumine on alus nii heale tervisele kui ka füüsiliste saavutuste ja arengu parandamiseks. Minu meelest siin pakutud 350 krooni ei ole teps mitte palju investeerida sellesse, et saad ÕIGE ja toimiva toitumiskava. Katsu see raha ikka millegi kõrvalt kokku hoida ja see teenib ennast tulemustena 10 kordselt tagasi ( muidugi moraalselt :-)) Kusjuures intensiivselt trenni tehes ja samal ajal toitumises märkamatuid vigu tehes võid enda tervise ja edasi jõudmise täiesti tuksi keerata. Edu ja tarka pead! Ebasportlikuks lugemiseks soovitan eestlasest keemia proffessori raamatut Normaalne toitumine, kust saad lihtsad põhitõed toitainetest jmt.
  20. Aeroobne nädal täiskäiguga!!!

    Küsimus teema jätkuks - et kuidas te seda munavalget sööte? Et mis kujul....?
  21. Süsivesikuvaba dieet ?

    Süsivesikuid nulli ei tohiks küll ju viia... kuna glükoos on ainuke toit ajule. Sellisel juhul on ka normaalne, et mõne päeva kuni nädala jooksul tekivad aju töös häired, mis võib põhjustada nii oksendamist, iivelust, krampe jmt. Glükoosi saab teatud aja jooksul toota ka maks (glükoneogeneesiga talletatud glükogeenist), kuid sellega koormab asjatult maksa ja sõltub ka kui suured on glükogeeni varud. Kõikide dieetidega tasuks ikka jääda mõistuse piiresse ja mitte laskuda äärmustesse. Pigem saavutada efekt pikema ajaga kui kiiresti ja teiste elundite ja organite tööd = oma tervist kahjustades.
  22. magneesium toetab ka südametööd
  23. täiesti algaja

    Mulle tundub, et jõusaalis satun küll kõigi naerualuseks... ma ei kujuta eriti ette seda, kuidas ma lähen ja istun tähtsa näoga 2 lihastes noorsandi vahele ja hakkan seal oma kõhetut pekirida treenima.... oehhh... või olen ma liiga pessimistlik... valehäbi?
  24. Miks meeldib aeroobika?

    ega iga trenn ei olegi olnud meelt mööda sai kunagi käidud aeroobikas, kus oli vaheldumisi 2 treenerit - ühega oli trenn üks suur tuim uhamine, üks ja kaks ja üks ja kaks... samad järjestused kordusid 20 korda... taustaks kõige nõmedam disko, mida ette võib kujutada... sellest trennist tuli korduvalt tahtmine poole pealt minema jalutada... teise treeneriga tuli aga adrenaliini lainetena, treener oli kena, energiline, muusika oli selline, mis iga loo vahetusega andis energia süsti, harjutused olid superlahedad... tunne oli selline, et tahaks kõrgemale ja kaugemale ja rohkem... uhhh... peakski jälle aeroobikas hakkama käima
×