Jump to content

chrisyt

Kasutajad
  • Sisu loend

    5
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik chrisyt postitused

  1. Täielik algaja

    Heihei Kõige esimesena siis kõige lollim küsimus,algajatele kirjas,et ainult biitsa treenides ilma trenni taustata pole mittemingit kasu,küsiks,et miks? Endast siis veidi..olen vist tyypiline tänapäeva makaroonist noormees. kaalun 73kg,170+pikk ja kohe 19 aastat vana. Vaadates ymberingi siis häbi nagu pole ,enamus mingi sugused ,lihastes kutte on vähe,aga see kõigest minu arvamus. Olen trenni teinud vahelduva eduga 3-4kuud ma pakuks , ylepäeviti tavaliselt,et päev jääks taastumiseks. Pigem seda ei saa trenniks nimetada kuna raskused on samad olnud ja makroonile kohased,vahenditeks on mul korralik rinnalt surumisekang ja hantel,mõlemad regullitavate raskustega,pinki pole aga mõtlen selle soetamisele,kuna mingigi areng on vist toimunud mu kehaga ja see on motiveeriv. jalad,selja ja rinna olen suht unarusse jätnud. Treenin siis tavaliselt on päevad kordamööda ,biitsa ja triitsepsi päev,õlgade päev,vahel teen ka veidi trapse ja kükke lisaks. Traps on siis trapezius mucle? ei oska öelda eestikeelset nime. käte päeval teen 10kg hantliga 10x14-20 biitsa kõverdust ja triitsa peale igast kordust 10x. tavaliselt kätele teen ka 30kg surumiskangiga 5x5 juurde käte kõverdust. õlgade päeval sammuti 10x10 10kg hantliga ette ja kõrvale ja siis kangiga standing military pressi. peale esimest kuud täheldasin rohkem suutvust ja ilma yhtegi kordust petmata seeria lõpuni tegemist,seega toimus areng mingitlaadi vast ja nyyd siis olen täpselt sama raskuste ja harjutuste peale toppama jäänud ja mingit arengut pole. trenni koguajaks tuleb mul tavaliselt 45m-tund seega pigem siin meeste sooja tegemisaeg,imelik ongi aga see ,et trenni lõpuks ma nagu alles lähen käima ja hakkab pihta trenn,aga yksinda trenni tehes on tunni möödudes juba miskipärast ``kopp ees`` ja mott kaob,yritan muuta motivatsiooni kadu. kui ma nyyd toppama olen jäänud ja regulaarselt pigem vastupidavust treeninud siis miks iga trenn tundub jätkuvalt samasugune või isegi raskem kui viimati oli? raskuste suurused piinlikud ,samamoodi ka harjutused aga vähemalt võtsin julguse kokku ja tulin siia abi otsima,äkki mul õnnestub veel oma keha muuta ja mitte jääda nagu iga teine minuvanuses tegelaseks. Jääks siis nüüd selle juurde ,et kas keegi targem viitsiks mulle mingi kava koostada ? või noh leida aega 2minutit,et soovitada harjutusi mida teha,kuhu raskusteni peaksin jõudma ,nippe toitumisel,toidulisanditega jne? HArjutuste juurde ytlen nagu mainisin ,et pinki pole aga sooviks soetada. Internet infot täis,jah tean,aga eelistan küsida tegijatelt siin,kuna netis ka palju valeinfot. Imelik ja segane jutt,kysimusi on veel palju tulemas. Tänud ette kõigile,kes leiavad aja mitte naerda ja midagi soovitada,kõik on kuskilt ja kunagi alustanud!
  2. Täielik algaja

    Andis tõesti head nõu. Proovin teha ülepäeviti full body workoute,kus sees kõik mis soovitas. Kükk ja jõutõmme mõjuvad kõige paremini ütleks,tundub vähemalt. Rinnalt surumist teen põrandalt,kuna pinki pole aga kordused suurenevad juba ,ning pole enam nii raske ja võiks tõsta raskust,samas annab mängida ka haardega siinkohal,võtta kitsam,et triitsa rohkem treenida või laielmalt,et õlgadele survet anda rohkem,rinnalihased valusaks enam ei lähe ,seega olen kas vale asendi omandanud treenimisel või pean koormust tõstma. Yleeilsest jõutõmbest oli kaks päeva selg niivõrd valus/kange,et liikudagi oli raske,veidi lugedes sain aru,et see on vale ,ning olen midaagi pigem vigastanud või ära tõmmanud kui nii on,õnneks täna juba parem ja saan ilusti toimetada,aga tänasesse trenni veel jõutõmmet panna ei julge. Alaseljaga on mul alati probleemid peale fyysiliselt rasket tööd olnud,sellest ka see valu nüüd ma arvan,selg on nõrk ja vajab trenni. Olen küll jah algaja ja kõlab vägagi loogiliselt,et enne vundament alla ja siis hakata kätele jne spetsaliseeruma rohkem,seega praegu oleks vale kui jätaksin küki ,rinnatõmbe ja lõuatõmbed igasse ülepäeva trenni ja hakkaksin kava jagama nii,et ükspäev ülakeha ja järgmine päev alakeha,et ikkagi kõik lihased saaks ka eraldi trenni nädalas 3korda?
  3. Täielik algaja

  4. Täielik algaja

    Saaks siis äkki vähemalt sellele vastuse ,et miks Kiivikas ütles,et algajad kes biitsale pühenduvad ei saavuta tavaliselt mitte mingit kasvu? liiga palju koormust liiga järsku? suur koormus peaks ju head tegema kui midagi teinud pole ja kui hiljem lihasvalu,õigest toitud siis ju asi kasvab? Siit ka veel yks küsimus ,miks mu lihasvalu ei tule järgmine päev vaid ülejärgmine päev ,hommiku ärgates kui uue trenni päev ,jõuab alles kohale? Enda ``trenniga`` alustades oli esimene kuu või kaks algul kõik ok ja järgmine päev tuli lihasvalu.
  5. Täielik algaja

    jutt mul küll segane ja värki aga arvatavsti põhitõed on enamvähem selged ja plaan oligi nagu pühenduda rohkem kätele ,aga kiiresti sai selgeks,et nii unarusse jätta ei tohiks teisi lihaseid. Kuna mul pinki pole siis suhteliselt raske on treenida rinda,jalgu saan kyll teha basic asju nagu floor pressi ja jalgadele kükke kangiga,aga sellega suhteliselt piirdub asi. Kas just kava soovitada,aga pigem harjutusi juurde ,toitumises soovitusi ja toidulisanditega. Pigem liiga väikse koormusega,toitumine kindlasti mõjutab ja vahelduva eduga trenni teinud,mitte koguaeg. arvan nii kuna,mainisin ka,et peale kuud trenniga alustades,täheldasin ,et mul on neid harjutusi tunduvalt kergem sooritada kui alguses oli,näiteks õlga tehes suutsin ilusti tykkaega ka hoida raskust kõrval või ees endal. ka lihasvalu ei teki enam nii tihti kui algul,kas ka vastupidavus trenniga peab tekkima lihasvalu või olengi täitsa tühja rapsinud selle aja kui asjad on nii? Peale kuud olekski võinud suurendada koormust ma arvan
×