Jump to content

Smuki

Kasutajad
  • Sisu loend

    47
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik Smuki postitused

  1. Pulsikell

    Tuttav teema. Eriti jahedas treenima asudes - nahk kuiv. Ise lasen vahel pulsivöö kraanivee alt läbi, siis peale. Tihe kontakt garanteeritud.
  2. Poksi teemaline kirjandus?

    Huvitavat ja kasulikku lugemist leiad ka siit: http://treener.eok.ee/oppematerjal_vaata.php?id=169
  3. 6-1x0+2/2= ?

    Ülesande tekstist ei saanud küll teada, et ta just inimestel habet ajab. Kuna seal elavate ahvide arv on teadmata, jääb selle tehte vastuseks "x"
  4. Kas pulsikell valetab?

    Sellise pulsi vahemikuga peaks kilokaloreid ikka kuskil 10-15 lööki minutis olema. Kas pulsikellas on seaded ikka tehtud: kaal, pikkus, vanus. Igaks juhuks võid veel kontrollida, kas pulsikell ka 55 minutit trenni aega näitab. Äkki vahepeal streikis.
  5. Treeningpäevik

    Natuke lugemist: http://etreening.wordpress.com/2012/03/04/treeningpaevikuga-jousaali/
  6. higistamine ja treenitus

    Seda mäletan juba lapsepõlvest, et kui poistega heina tegemas käisime, ütlesid ikka vanemad külamehed, "Kohe näha, kes õige spordipoiss on. Eks ikka see, kes kõige higisem!" Olgugi, et tööd tegid kõik ühtmoodi.
  7. Push-up bar - abivahend kätekõverdusteks

    Muideks, väga hea abivahend. Endal küll ei ole, kuid olen saanud proovida. Kätekõverdused on koheselt efektiivsemad ja järgmisel päeval tunneb ka korralikku valu! Ise kasutan sarnaseks otstarbeks hantleid, mille peale toetun!
  8. Treeningpäevik

    Välja printimiseks ja jõusaali kaasa võtmiseks on vast see hea variant: web.zone.ee/etreening/
  9. lihasgrupid

    Näiteks nii: E: Rind, triitseps, reied, kõht T: Vaba K: Selja lailihas, biitseps, delta, sääred N: Vaba R: Rind, triitseps, reied, kõht L: Vaba P: Vaba E: Selja lailihas, biitseps, delta, sääred T: Vaba K: Rind, triitseps, reied, kõht N: Vaba R: Selja lailihas, biitseps, delta, sääred L: Vaba P: Vaba
  10. kaloriarvuti küsimus

    Kui päris täpne olla, siis sa ju ei tea, kas sellest juustust imendub läbi soolestiku 20 või 97%. Seega, erinevused võivad olla veel suuremad kui väidad!
  11. Parim roheline tee

    Väga hea raamat. Kui poest ei leia, siis raamatukogus on see kindlasti olemas: http://www.apollo.ee/product.php/0866156 Ise hoidun põhimõtteliselt Liptonist ja Tetley`st, kuna nemad "solgivad" õige rohelise tee oma maitseainetega ära. Hea roheline tee on selline, mis ei ole liiga pulbriks jahvatatud. Tee ei tohiks olla liiga kange (ei ole nauditav). Ja suhkru lisamine oleks ka suur patt.
  12. Resveratrool

    Ammendavat vastust ei saa kodulehelt, mille omanik on kallutatud huvidega, toetudes vaid enda jaoks sobivatele uuringutele. Dr. Joe Schwarcz räägib oma raamatus kahest suurimast inimestega läbiviidud resveratroli uuringust, mille tulemused olid teine-teise suhtes vastandlikud.
  13. Ujumine

    Väga asjalik ja põhjalik info, mis võiks sulle huvi pakkuda: Link
  14. palun seletada seda harjutust

    Pakun, et see võib olla midagi sarnast, mida suusatajad harrastavad, näiteks trossidega.
  15. C-Vitamiin

    Eks suur vahe ole selleski, et kas tegemist on askorbiinhappega või skorbaadiga. Mõlemad neist on ühise nimetaja all c-vitamiin. Paljud spetsialistid väidavad, et esimese puhul peaks olema minimaalne päevane annus 2000mg, viimase puhul piisab aga kuni 500mg. Askorbiinhape lahustub vees ning toimib antioksüdandina raku välispinnal. Skorbaat lahustub aga rasvas ja suudab lisaks tungida ka raku sisemusse.
  16. Jooks vs velotrenažöör

    Ära selles kindel ole jah, sest sinu ratta kompuuter arvestab 1 kcal iga seitsmenda väntamise järel. Ja seda hoolimata sellest, kas väntad koormustasemega 1 või 7. Seda eriti juhul, kui tegemist on Kettleriga. Aga kui velo sõtkumist sörkjooksuga võrdlema hakata, siis peaks kasutama ikka suuremaid koormuseid, et südame löögisagedus vastav oleks.
  17. Südame löögisagedus treeningul

    Sinu suusatamise SLS graafikut vaadates ei ole küll midagi ebasobivat näha. Juhul, kui sa oled 27`ne, siis on see täiesti tavaline suusatamise SLS. Kui oled väga hästi treenitud, siis võiks seda pidada isegi madalaks, kuna "punase läve" tsooni oled oma joonise põhjal ületanud vaid ühe korra ja seda ka vaid 10 sekundiks. Jõusaali asjapulk ma paraku ei ole, aga usun, et seal on tähtsam jälgida "suutlikuse piirini" jõudmist seeria lõpus, kui südame löögisagedust. Kuigi hea on jälgida, kuidas see ka jõusaalis treenides käitub.
  18. Rinnalihase suurus

    Antud teema puudutab ka mind isiklikult, aga minu lahendus oli järgmine: Kui tegin hantlitega lendamist, siis panin tähele, et harjutuse aktiivse faasi lõpus parem poolne rinnalihas hetkeks lõtvus, vasak jäi pingesse. Minu lahendus oli selline, et jätan aktiivse faasi lõpus hantlid/käed väheke laiemasse asendisse, et mõlemad jääksid pingesse. Tundub, et on kasu.
  19. Pulsikellad, mudelid ja müügikohad

    Mulle tundub, et nõuad ühelt pulsikellalt liiga palju. Ükski pulsikell ei ütle sulle, et homme jookse nii kaua ja sellise koormusega ning ülehomme jookse hoopis nii kaua ja sellise koormusega. Ja juhul, kui mõni pulsikella tarkvara seda teebki, siis seaksin selle kindlasti kahtluse alla. Paljud vastavad tarkvarad kuvavad graafiku sinu SLS muutumisest, kuid see ei anna sulle midagi. Asjatundja ilmselt oskaks seda analüüsida ja siis vastavaid soovitusi anda, kuid pigem peaksid nõustuma sellega, et pulsikellalt saad andmed, mille märgid iga päev nt. exceli tabelisse üles ja siis analüüsid oma tegevust. Vaata nt seda linki: http://web.zone.ee/etreening/ Tervitades
  20. Süda läheb pahaks

    Kui ma liiga innukalt lõigutrenne või anaeroobse läve testi teen, siis läheb ka süda pahaks. Ka legendaarsed treenerid Sally Edwards ja Joe Friel väidavad justkui ühest suust, et kui tunned iiveldust, oled oma anaeroobse läve ületanud. Seega, vähe tagasihoidlikumalt!
  21. Millist veebipäevikut kasutada??

    See oleks üsna mõtetu tegevus, kui need paberil juba olemas on. Ise ma seda ei kasuta, aga kui kasutaks, siis prindiks ikka välja ja täidaks trenni ajal.
  22. Millist veebipäevikut kasutada??

    Vanal heal ajal, kui ma excelist ei teadnud midagi, kasutasin üht kaustikut, kuhu siis vastavad tabelid sisse joonisin. Kui mul oleks juba tol ajal samad võimalused kasutada olnud, oleks mu tabel selline välja näinud: http://web.zone.ee/smuki/jousaal.xls Seletused on faili teisel lehel (Sheet). Eks igaüks peaks siis vastavalt oma soovidele selle ümber kohandama. Parandused ja soovitused on teretulnud! Edu!
  23. Üsna tuttav teema. Peale seda, kui kevadeti lõigutrenne (hiit vmt) tegema hakkan, on rinnus valu olnud. EKG ei näita midagi. Spordiarst on ka maha rahustanud. Valu esines vaid puhkehetkel. Trenni tehes kadus valu ära. Selge see, et mõneks ajaks tuleb asja väheke rahulikumalt võtta.
  24. kysimus neile,kes on alla v6tnud.

    Aastal 2005, aprillis kaalusin 112kg. Siis alustasin jalgratta spordiga. Menüüst kadusid ära pekine searibi ja nisujahu tooted. Esimesed 10kg kadus kahe kuuga. Tänaseks kaalun 77kg. Hetkel ei kujuta küll ette, et ketsipaelte sidumine ähkima peaks võtma.
  25. Millist veebipäevikut kasutada??

    Olen ka Exceli kasutaja. Ise leidsin kunagi selle: http://web.zone.ee/etreening/ Ligi pääseb ju igalt poolt. Kasuta näiteks mingit faili hoiustamise kohta, näiteks box.net. Laed alla, täidad ära ja uuesti ülesse!
×