Jump to content

PulseR

Kasutajad
  • Content count

201
  • Last visited

Everything posted by PulseR

1. Taimetoidu retsepte

Kuna mul endal elukaaslane on taimetoitlane, siis on teema minu jaoks päris aktuualne. Oleme leidnud lihtsa ja küllaltki maitsva lahenduse spaghetti bologneseses. Koostisosadeks siis loomulikult spagetid, tomatikaste, sibul, maitseained. Traditsioonilise hakkliga oleme asendanud soja hakklihamassiga (müüakse kõikides suuremates poodides, kroonides maksis pakk nii 16 EEK).
  2. Võsa sai peksa.

Suhteliselt nukker olukord ikka. Ma ei mõista, kuidas ei ole võimalik, et korteri omanik võtab ühendust poliseiga, kes füüsilise jõuga lihtsalt tõstab elanikud tänavale. Ise ilmselt talitaks niimoodi, et maksaks mõnele kandile ja las lähevad külla "soliidsele" perekonnale. Tuleb ilmselt odavam kui minna kohtusse ja tasuda riigilõivu.
  3. Pärnu jõusaalid

Kui ma Pärnu olen sattunud, siis olen ikka käinud Maispordis. Seal juba aastaid käinud ning seega tekkinud kodune tunne. Treeningvahendeid on seal küllaga ja tasemel aparatuur ka. Nüüd jaanuari kuus sattusin taaskord Pärnu korra ja otsustasin käia ära Pärnu Spordihalli jõusaalis. Ühekorrapilet 50.- oli küll soodne võrreldes Maispordi ühekorra piletiga õhtusel ajal (vist 80.-), aga pettumus oli väga suur. Tekitaks hämmingut et terve jõusaali peale leidsin ma kaks 2.5kg ketast? Kui ma teen kükkides püramiidi, siis on päris suur vahe kui kas panen kangile 110kg asemel juurde 115kg või siis 120kg? Viie kiloseid ja raskemaid oli seal küll ja veel. Samuti polnud seal tavalisi raskustega kange... Trenazöörid olid küll uued, aga tundusid olevat mingi odavama otsa tooted. Väga ebamugavad igatahes. Mis seal oli hea, oli surumispinkide rohkus. Oli flat ja positiivse ja negatiivse kaldega. Esmapilgul vaatasin et oh, nii palju masinaid, millega aeroobset teha. Siis kui rattale peale istusin, selgus, et minul, 192cm pikal mehel on võimatu seal midagi teha ilma et põlved vastu aparatuuri ei käiks... Olen käinud kesklinna Kimberis ja see on olnud väga hea kogemus (Y) aga paraku ma ei mõsita miks selline jama sinna Spordihalli kokku keerati. Viib veits mainet alla. Aga see on muidugi ainult minu arvamus.
  4. Hüpits.

Soovitan soojalt hüppenööri. Olen ise proovinud, samuti ka erinevaid hüppenööri programme ja areng on olnud silmapaistev. Vaadake veel: http://www.jumpropeinstitute.com/
  5. Parima tulemuse andnud proteiin

Protein No.1
  6. Kõva mees Pärnumaalt

Ma olen ka täiesti sellel meelel, et sellised tuleks seina äärde pan
  7. Ise küsin, ise vastan http://fortumo.ee/country/estonia Ma ei teadnudki et nende teenuste loomine nii lihnte on.
  8. Kas keegi on kursis, kui palju vastav teenus tegelikult maksab? See, et registreerid enda kasutada mõne sms numbri?
  9. Proteiin + süsikad

Olen näinud Trauben-Zuckerit Konsumis ja viimasel ajal ka Co-Marketis. Konsumist oli hind vast 17.50.Tegemist punaka karbiga, kus on peal inimese figuur. Aga jah, nagu juba öeldud, trennijärgne jook 30g valku ja 60g süsivesikuid on optimaalne
  10. "Kaalust alla" TV3- st

Minu teada on jõutreening oluline selle aspekti kohapealt, et ei tekiks niinimetatud lõtva nahka pärast ulatusliku kaalust allavõttu.
  11. Lihaste vähendamine

Mul aitas paar aastat tagasi väga hästi jalgade suurust vähendada jooksmine (õige toitumisega).Aga see jalgade suuruse vähendamine toimus eelkõige rasva arvelt. Samas kui üldiselt vaadata jooksjaid (pikamaa), siis nende jalad just lihaselisusega silma ei paista. Pigem on peenemapoolsemad ja väga väikese rasvaprotsendiga. Kui võrrelda pikamaajooksjaid ja tantsijaid pelgalt väljanägemise arvelt, siis võib öelda küll, et tantsijate jalad on suuremad. Ehk siis minu soovitus oleks toitumine korrastada ja oma harrastusjooksuga aktiivsemalt tegeleda
  12. Valgu kokteil

Seda peaks ise ka proovima Tänud retsepti eest.
  13. "Kaalust alla" TV3- st

Mis ma öelda tahan, on et inimesed lähevad saatesse, teevad trenni küll, aga toitumine on tõenäoliselt jätkuvalt väga sassis.. Mis mõttega minna kuhugi, kui sa ei anna endast 100% 150kg inimene peaks ikka rohkem kaotama nädalaga kui ainult 0.5...päris kindlasti kohe
  14. "Kaalust alla" TV3- st

Täiesti hämmastav on ikka näha 150kg inimesi, kes lähevad saatesse, mille peamine eesmärk on kaalust alla võtmine, teevad nädal aega trenni ja siis võtavad maha 0.5 kg nädalas.. Mingis saates üks tädike isegi võttis juurde mingi kilo. Inimesed teevad end lolliks lihtsalt.
  15. Vitamiinid

Nalja teed? Kaltsiumit ja magneesiumit soovitakse JUST koos võtta kuna magneesium soodustab kaltsiumi imendumist Ei tea miks muidu müüakse tablette, kus mõlemad koos on?
  16. Vitamiinid

Ole nüüd. Kui tegeleda aktiivselt spordiga siis soovitaksin kindlasti tarbida ka vitamiini tablette. Ise kasutan kalaõli D-vitamiini eesmärgil, lisaks võtan tableti kujul Kaltsiumit ja Magneesiumit. Olen proovinud erinevaid variante tarvitamisel, ning olen märganud, et et vitamiine tarbides on taastumine kiirem ja söömine paremini kontrolli - eriti oli see märgatav siis kui võrdlesin kaltsiumi ja magneesiumi tarbimise perioode ja mittetarbimise perioode. Kui ma ei võtnud vitamiine, siis taastumine oli kehv ja pidevalt oli söögiisu, samas jälgin toitumist väga hoolega. Kindlasti on olenevalt inimesest mõjud erinevad, aga oma kogemustel soovitaksin kindlasti tarbida. Lisaks: "Omadused Kaltsium on luustiku tähtsaim mineraal, mis on vajalik luustiku ülesehitamiseks. Piisav kaltsiumi saamine on oluline igas eas. Kaltsium on vajalik vere hüübimiseks, lihaskontraktsioonideks ja närviimpulsside ülekandeks. Magneesium on oluline mineraalaine luustikule, lihastele, pehmetele kudedele, veresoonkonna elunditele ja närvisüsteemile. Rakus toimib magneesium vähemalt 300 ensüümprotsessis osaledes energiaainevahetuses ning valkude ja nukleiinhapete moodustumises. Samuti toimib magneesium lihas- ja närvirakkude ülekandemehhanismides ning organismi kaitsevõime tagamises. Magneesium aitab hoida lihased pingeta ennetades lihaskrampe. Magneesiumi peetakse looduslikuks närve rahustavaks aineks. Õhtul võetuna aitab magneesium soodustada uinumist ning ning leevendada "rahutute jalgade" sündroomi. Kaltsium ja magneesium toimivad sageli koos. Õige kaltsiumi-magneesiumi suhe on tervise seisukohast väga oluline. "
  17. Millist veebipäevikut kasutada??

Ise kasutan ka exceli tabelit. Samas kui minil põhjusel peaks veebi kolima, siis ilmselt müraks Google asjadega
  18. Forskoliin

Peaks ka apteegis tiiru tegema ja põdakanepit soetama. Muidu mind masendab see tõmbeaeg - 1 h
  19. Forskoliin

Huuh. apteegimutid tegid külma
  20. Vibravöö

Neid vidinaid on ikka meeletult: alates butterfly absiga ja lõpetades sauna-beltiga. Kui nad midagigi asjalikku teeks, siis vast ilmselt polekski jõusaalide turuolukord väga kehv. Täielik pahn igatahes.
  21. Millal Otti jälle saatejuhi rollis näha võib?
  22. Kas vahelduseks suusatamin on hea ?

Vahelduse mõttes on kindlasti väga hea
  23. Aeroobne peale trenni?

Leidsin sellise artikli: "If Your Goal is Improving Overall Health To improve overall health, it really doesn't matter if you lift weights first or do endurance training first. In fact, you can do both at the same time with interval training or circuit training routines or you can alternate weight lifting and endurance days if you prefer" "If Your Goal is Increasing Cardiovascular Endurance In order to build and maintain cardiovascular endurance, you should perform endurance exercise first, when you have plenty of energy for long-distance exercise. Add resistance exercises 2 to 3 times a week, either after or separate from the endurance work in order to develop muscular strength and reduce your risk of injury. Lifting prior to running is not recommended because you increase your risk of injury due to muscle fatigue." "If Your Goal is Increasing Muscle Size and Strength Increasing muscle size can best be accomplished by lifting weights first when the body's main source of energy for muscle contraction (glycogen) is high. If you do a hard cardio workout before lifting, you deplete glycogen, which makes the workout ineffective. " "If Your Goal is Burning Calories for Fat Loss If your primary goal is to burn as many calories as you can in a single session, it's probably best to do cardio first and lift weights next. There isn't any magic behind this; it's simply easier for most people to burn more calories per exercise session when they do cardio first. However, almost any combination of burning more calories while eating fewer will result in fat loss. " ... http://sportsmedicine.about.com/od/trainin...erciseOrder.htm Selle artikli järgi siis on soovitused sõltuvalt eesmärgist. Samas kui Sa räägid, et on võimalus teha aeroobne ja jõutreening eraldi, siis mina soovitaks kindlasti kasutada seda varianti, kuna nii on mõlemad treeningud efektiivsemad.
  24. Viimase 100. aasta suurim lumeuputus Eestis

Mul on ka ikka meeles lapsepõlvest talv, kus võisin hangede vahel nii käia, et peanupp ei paistnud ka välja. Sai ehitatud suuri suuri lumelosse ja asju mille kõrgus küündis kindlasti üle 2 meetri. Aga ju siis see tundumus, et kunagi oli rohkem lund, on suhteline ja enda mõistuse ja mälestuste vili, kui asjapulgad väidavad et praegu on suurim lumeuputus.