Jump to content

nohik

Kasutajad
  • Sisu loend

    71
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik nohik postitused

  1. M 21a 187cm 67kg Tere. Probleem selline, et kehakaal on juba 3 aastat muutumatu 67 +-2kg. Läksin sõjaväkke ja tulin välja sama kaaluga. Olgugi et toit oli väga korralik ja jõukas käisin 3-4 korda nädalas kui ei olnud maastikul. Praegu on aasta ajateenistusest möödas, jõukas käin regulaarselt. Tegelen ka ujumise ja jooksuga. Toitumine korralik (puder, liha, muna, kala, salat, kohupiim, puuviljad,...). Söön siis kui on aeg, mitte kui kõht tühjaks läheb. Pigem on söömine juba vastumeelne, sest tundub et kõht on täis veel aga juba lükkan uue toidu peale. Peale jõukat olen teinud Hera80 30g + kg piima sheigi, millest pool kohe ära joon peale trenni, siis söön ja ülejäänu joon õhtu jooksul. Mis aga ei muutu on kehakaal....
  2. Kehakaal juba 3 aastat muutumatu

    Aeroobset ma välja lülitada ei saa ja see on ~4 korda nädalas pikem jooks. See on ka ainus, mis on massikogumisele korralikuks piduriks. Ega ma ei tahagi jõusaali lihast kasvatada, tahaks lihtsalt ~10 kg juurde võtta ja sellele kaalule pidama jääda. Süsikaid saan küll. Peale trenni joon hera, käin kiirelt pesemas ja siis hakkan sööma. Lihtsalt müstika on minu jaoks see, kui kuulen kedagi rääkimas, et jõulude ajal võtsin 7 kg juurde vms ja peab hakkama dieeti tegema. Olen kogu oma elu söönud korralikult ja kõike mis süda ihkab, aga juurde ei tule Kui tuleb +2kg, siis on see toidu arvelt, mis kõhus on
  3. Kiropraktik Rainer Kägo

    Tere. Kas keegi on käinud, abi saanud? Millise summaga tuleks arvestada ja kui tihti/mitu korda külastada. Kas olen õigesti aru saanud, et külastus näeb välja nii, et kirjeldan probleemi, väänab selja lahti ja näitab harjutused, mida pean ise sooritama. Küsin natuke eelinfot, kuna ühe alaselja probleemi tõttu peaksin ilmselt Temaga ühendust võtma. Kui arvate et rahast ei sobi siin rääkida, oleksin tänulik, kui selle privaatselt saadaksite. Arvan et on mitmeid, keda see teema huvitaks. Tänan tähelepanu eest!
  4. Alaselja stabiliseerimine

    Tere. Kuidas stabiliseerida alaselg kergatleetika puhuks nt jooksmine, rattasõit, mõningane võimlemine. Kuna alaselg on kehv, siis tahaks vähendada igasugust rappumist. Kas on olemas miskised vööd- andke link või öelge, kust saab. Tõstjate oma loomulikutl ei sobi.Tänan
  5. Söögi ajal joomine.

    Kui vaadata loomi, kes kõik tegutsevad ju ürgsete instinktide järgi, mitte aga mõistuse sunnil, siis nemad vist pigem söövad ja hiljem joovad peale. Nt koer sööb kausi tühjaks ja vahetult peale seda joob vett peale. Sellel võivad ka muidugi muud põhjused olla (toit on vaja kiirelt süüa, et konkurendid sellele ligi ei tikuks)
  6. Alaselja stabiliseerimine

    Tõsta ma midagi ei taha kuna juba aasta on alaseljas tõstmisel valud. Oma keharaskusega venitamiste-hoidmistega hakkan tegelema. Ujumine pole ideaalne, selg jääb justkui pingesse. Mõtlesin just et äkki on midagi elastset jooksu ajaks ümber tõmmata.
  7. Põlv

    küll perearst Sind suunab. Mida enam ootad!
  8. Vigastusjärgne treening

    ole väga ettevaatlik selle seljaga! Sul on 100x rohkem kaotada kui võita. Usu mind, räägin omast kogemusest Anna seljale nädal veel rahu ja siis hakka vaikselt ja tasapidi selja lihaseid tugevdama. Saad ka jõusaali harjutusi teha, aga esmajärjekorras jälgi et selga hoiaksid!!
  9. Jõusaal+Ujumine?

    ujumine ja jõusaali trenn peaksid ikka erinevad treeningpäevad olema. Esiteks keegi ei jõua teha 1 tund jõusaali ja 1 tund ujumist järjest. See on mõttetu. Peale jõuakt lihas tahab toitaineid, taastuda ja lõdvestuda. Ujumine oleks lisakoormus, millega ainult taastumise energiat kulutaksid. Samas jõukas, kerge eine, 10-15 minutit sooja veega basseinis või kombineerituna mõõduka saunaga oleks positiivne. Eine all pean silmas mitte söömist vaid kiiret suubistet/sheiki, et peale lõõgastumist sööma hakata
  10. Täiesti algaja, tahaks kava koostada.

    Oma kogemustele toetudes ütlen, et see ei pea paika, vähemalt külmemate ilmade puhul. Probleem on selles, et kui sa nina kaudu välja ei hinga, siis sa hingad nina kaudu ainult külma õhku sisse ja nina külmub täiesti läbi. Väljahingatav õhk soojendab nina.Aga mündi teine pool on selline, et nina kaudu sisse-välja hingata ei jõua ja peale selle hakkab nina tavaliselt tilkuma. Loodus on tark ja kõige õigem hingamine peaks tulema loomulikult, vastavalt tempole. Edu Sulle
  11. Pidev valu alaseljas

    Tere. Probleemiks on pidev alaselja valu kestvusega 1,5 aastat. Peale gümnaasiumi lõppu töötasin suvel natuke ehitusel. Augusti keskel olin kord jahedama ilmaga särgita aias. Õhtul tundsin, et selg kange. Arvasin, et sai külma. Kuid valu ei kadunud. Kuna sügisel ootas ees sõjaväkke minek, lasin teha alaselja pildi. 3 arsti seda vaatas, põhjust keegi öelda ei osanud. Üks sõjaväe kõrge kirurg arvas hiljem laatsaretis, et kahe lüli vahel on natuke kitsam vahe. Igatahes KV arstlikust komisjonist sain ilusasti läbi (ka seal tehakse ülakeha pilt). Nüüd on sõjaväes käidud. Eks peale rännakuid-treeninguid-tõstmisi ikka andis rohkem tunda, aga olukorda, kus ma oleks pidanud katkestama ei olnud. Nüüd on pool aastat igasugusest raskemast füüsilisest täielik puhkus olnud. Tegelen aktiivselt rattasõiduga (aastaringi), ujumise, jooksmise ja talvel suusatamisega. Kuid selg annab ennast ikka alati tunda. Eriti just ette painutades. See teeb ettevaatlikuks ja elumeele natuke mõrkjaks. Võtab ikka tuju alla küll, kui ihu ja hingega tahaks sporti teha, aga lihtsalt ei julge. Sügisel tahaksin minna õppima riigikaitselisele ametile. Juba nüüd tahaks vaikselt keha ette valmistama hakata. Saaks ainult kuidagi alaselja korda/paremaks. Ma ei tahagi saada mingiks lihasejumboks ja tonne tõsta, tahaks olla lihtsalt sportliku vormiga. M 20, 187 cm, 65kg. Tean, et kaalu on äärmiselt vähe, kuid mitte kuidagi ma seda juurde ka ei saa. Lisandeid ei ole tarvitanud. Peale gümnaasiumi lõppu olin 64. Sõjaväes sain ülihea söögi peal paari nädalaga +5kg (selline kogus toitu oli kõhus koguaeg lihtsalt ), kusagil keskel oli 70 ja siis stabiilselt 68. Toitu kunagi tagasi ei viinud, kui sai küsisin liha juurde. isegi magustoitusid lõna ajal reeglina vähemalt 2, vahel 4. Rasvast pole juttugi. Kusjuures jõusaalis käisin korralikult. Raskusi tuli juurde, aga tagasihoidlikult. Samas ma ei ole arusaadavalt raua tõstja tüüp kah. Söön korralikult. Täna hommikul korralik suur taldrikutäis putru liha ja kalaga. Lõunaks kartulid ja liha, muna... Õhtuti salatit kohupiima jne. Söön ohjeldamatult ja kõiki korralike toitusid. Kilo piima vähemalt läheb päevas jne. Peale rasket jõuluaega on kaaluks ikka 64. Lootusetu. Ma küll ei saa öelda, et valu alakaalust põhjustet on, aga kindlam tunne oleks ikka, kui natuke rohkem liha kontide peal. Soovitage mõnda harjutust. Vaba arutelu oodatud.
  12. Pidev valu alaseljas

    Kui Sinu vastust lugema hakkasin, arvasin, et oled minu posti tsiteerinud. Probleem täpselt sama Aga soojavööd ja massaasid olen loomulikult ammu ära proovinud. Selja hoian alati soojas. Probleem jääb täpselt samaks. Sellest järeldan (ja valu pikaajalisusest samuti), et see ei ole mingi lihaspinge valu. On kahtlane, et valu ei kao. Ainult muutub ägedamaks kui selga koorman ja siis rahuneb taas. Spetsialisti vastuse kohta niipalju, et olin ise samale järeldusele jõudnud. Tunduks tõenäoline. Ära olen kõik peale kiropraktiku ja kosmodiski proovinud. Seega rahakott selga ja kiropraktiku juurde. See mõte tundub ahvatlev. Küsimus Spetsialistile ja laiemale ringile ka: kuidas tugevdada alaselga. Tahaks toestust parandada. Juhul kui viga on kettas, kas teda on võimalik ka taastada (mitte kirurgiliselt). Tean, et kui lihased head on, siis on võimalik valu kadumine, kuna see toestab. Mingeid venitusi/väänlemisi? Ujumisega on nii, et peale ujumist tunnen, et alaselg on pinges ja valulik...
  13. Lükkasin menüüsse 4 muna päeva kohta. Tekkis küsimus, et kas te sööte ka munakollased ära? Kolesterool ei ole probleemiks?
  14. Mida annab asendada jõusaalis käimisega ??

    Äkki räägid lähemalt!? Miks peaks üldfüüsiline nagu ujumine jooksmine või rattasõit luustikule halvasti mõjuma?
  15. Geenid.

    ma arvan ka, et see ikka vastupidi on Aga teemasse tagasi tulles: kindlasti mõjutab sinu järglasi see, kas sa oled paks tugitoolis istuja või vitaalne harrastaja. Meeste puhul nt oleneb viljatuse piir (kõrges vanuses) tema füüsilisest seisukorrast. Ühesõnaga, mida elujõulisem oled, seda elujõulisemad on ka sinu sugurakud (ja organid :lol:)
  16. Nõuandeid algajale

    kui komisjonis ütled, et vabatahtlikult lähed ja et sa tõesti TAHAD MINNA, siis sa ka reeglina saad sinna. Ja ajateenistus mõjub vormile küllaltki hästi Oleneb muidugi väeosast- tagalal ja jalaväel suht suur vahe, Enne ajateenistust võiksid nt ujumas käia- annab võhma juurde ja annab kõigile lihastele toonust juurde. Aga tegelikult ega meie sõjaväes midagi rasket ei ole.
  17. Geenid.

    see ei pärandu
  18. Inimkeha on võrratu

    AileKuuda, jätkame PS
  19. Inimkeha on võrratu

    Ma võin isiklikult L traadiga veesooned üles leida. Kusjuures huvitav on see, et kõrgus maapinnast ei loe, vabalt võtan ka 5. korruselt veesooned üles, hiljem võib keldrist kontrollida. Küll aga on 5. korrusel väga palju muid segavaid tegureid (torustikud, vahepeal paiknevad veeanumad jne... Pendliga määran soodsa kaevu koha ja soovi korral veesoontes vee voolu suuna. Tegelikult suudan ka ilma traadita veesoont tunnetada, traat on justkui võimendus. Nagu analoogantenni puhul pannakse võimendi vahele. Traadiga saab täpsemalt. Aga muud ilma pendlita küll ei oska veesoone kohta öelda.
  20. 800km rattamatkale!!!

    Juunis tahaks siis ühe 800 rattamatka ette võtta. Päevas arvestaks ~150km. Kõik kellel on mingit kogemust (ööbimised, mida kaasa võtta jne), kirjuage kohe julgelt siia. Ootaks vaba mõttebvahetust. Ma ei ole mingi kulturist ja lihasmassist on ükskõik. Kuidas toituda sel teekonnal, et ise vastu pidada. Mida juua.
  21. Inimkeha on võrratu

    Midagi isiklikku, aga oled Sa antud raamatut lugenud, et seda "religiooniks" tiiteldad? Autoriks Soome kuulsam tunnetajainimene. Või eitad ka veesoonte mõju inimesele? Ja looduses aurade/bioväljade (energiaväli,vibratsioon) esinemist? Pendli liikumine. Igatahes soovitan Sinul ja ka kõigil teistel raamatut lugeda, avardab mõttemaailma ja silmaringi. Sobib kokku maausulise tõekspidamistega, seal ei ole juttu jumalast ja kuradist, vaid looduse seaduspärasustest.
  22. Inimkeha on võrratu

    Juba üks sekund mikrolaineahjus hävitab toidu (ja vee) biovälja, ehk siis sööd pm (vrd) sünteetilist toitu.(Esko Jalkanen "Varjud peeglis")
  23. Tere. Mulle meeldib pikki maid joosta. Eile just lasin jälle ühe 15km ringi. Üldiselt ma spetsiaalselt ei treeni (jõudu ei tee), olen lihtsalt aktiivne. Nädalas vähemalt 2x käin ujumas, iga päev kõige minimaalsemalt 5km kõndimist, tavaliselt rohkem (2x-3x 10+km päevad). Igasuguseid suusatamisi ja pallimänge lipsab kah vahele. Olen märganud, et kui teen eriti kõva päeva, siis ma ei saa öösel justkui silmatäitki magada. Lihtsalt olen voodis, aga und ei tule. Alles vastu hommikut vajub õige pisut ära.. Vererõhku ei ole mõõtnud, aga pulss iseenesest paistis normaalne olevat. Treening ei jooksnud ka öösse sisse, st lõpetasin normaalsel ajal. Nüüd huvituks targemate kogemused / nõuanded. Nimelt tahaksin iga nädal sellist 15 km ringi jooksma hakata (+nädalasisesed vormishoidmised). Aga kuigi joosta on mõnus, ei taha ma järgmist ööd loovutada. Kas see on ülepngutamine/kas selline sportimine on tervisele kahjulik? Ootaks vaba vestlust siia teemasse. Aitäh!
  24. Unehäired

    Minul ei ole asi nii äärmuslik, kui teemaalgatajal, aga minu mure on selline, et kuigi ma üritan samal ajal magama minna, läheb mul alati voodis "pea lahti". Terve päeva asjad ja veel aastate tagusedki asjad jõuan ära mõelda ja unest on asi kaugel. Kui ma ka teleka taga ära vajun ja siis kiirelt voodi ümber kolin, haihtub seal kogu rammetus ja uni. See on vastik, magan enda 2 vennaga samas toas ja kuulen kuidas nood juba mingi 15 minutiga max ära pääsevad. Ise alla 1h15min lootust ei ole. Mäletan, et endal oli lapsena selline asi, et uinumine oli päeva kõige mõnusam aeg. Nii kui voodi läksin, hakkas keha mõnusalt ära vajuma. Kohe jäin uniseks ja kõige mõnusam asi oli unega võitlemine. Olin voodis ja püüdsin mitte magama jääda......... 10 min ja oleksn võinud magada.
  25. Tere. Seoses tervisemurega ei tohi ma tarbida 1 kuu piimatooteid (kaasa arvatud juustud, kohupiimad, keefiirid jne jne...). Nüüd küsimus, kust saada valku. Ma ei ole küll mingi bodybuilder, aga olen siiski aktiivne vabaaja sportlane ja lihaseid peab siiski toitma. Praegult olen ise mõelnud, et näiteks müsli kisselliga või siis puder. Samas ma ei tea, kas viimane on lubatud, kuna selle valmistamisel ju kasutatakse piima.
×