Jump to content

DagS

Kasutajad
  • Sisu loend

    44
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik DagS postitused

  1. Rohkem sporti, suurem kaalunr.

    Ma ise maadlen sama asjaga, et nii kui trenni teen hakkab kaal tõusma. Samas mida tugevamat jõutrenni teen seda suurem makaroni isu on Päevane kaloraaz jääb samaks ja kaal tõuseb. Ootan huviga mis siin välja pakutakse Sulle
  2. hmm... tundus uskumatu et banaan rasva ei sisalda ja vaatasin nutridatast ning sain teised tulemused 3,5kg banaane on 3640 kcal, 851g süsivesikuid, 10,5 rasva ja 42g valku. Banaanidest võib mõndaaega ära elada küll
  3. Jah, on neid kes on kindlad et puuviljadest saab rasva süüa ennast, teised aga (mina k.a) ei usu seda. Tundub kuidagi loogika vastane. Olen ammu tahtnud seda katsetada enda peal, et tõstan kaloreid ja söön need toore toiduna sisse(puuviljad juurviljad). Huvitav, palju ma peaksin tõstma kaloraazi, et tulemus oleks arvestatav?
  4. Ma kutsusin arutlema sel teemal. + minu isiklik arvamus jutu lõpus! Mis sind häirib?
  5. Milleri kinnitusel võivad kõik tavapäraste toitumisharjumustega ja terved inimesed olla kindlad, et nad ei vaja vitamiine. Tervisliult toituv inimene ei vajagi, aga kui paljud söövad igapäev toiduga omega 3 ja b-vitamiine? C-vitamiini? Rauda? arvestades et toitu valesti kombineerides vitamiinid ja mineraalid võivad takistada üksteise imendumist? Isiklik arvamus, et keskmine eestlane peaks siiski mõistlikul määral võtma vitamiine mineraale lisandina.
  6. Vajan Abi!

    Miks inimene on võimetu näksimist lõpetama? Mis on tegelik põhjus, kui keegi sööb ära 2 torti ja ütleb et ta oli seda väärt? Eks need mõlemad on ilmselt psüholoogilised teemad. Või mis teie arvate? Mis see sügavam põhjus on? Vabandusi võib igasuguseid välja mõelda, olen seda väärt jne. Kui inimene on andale aastaid keelanud pitsat ja siis, kui ta läheb ja sööb ükskord aastas seda pitsat, siis ta reaalselt võib korraga ära süüa mitu kg ja küllastustunnet ei tekigi? Oma keha trikitada on raske järjepidevalt, tema trikitab hoopis meid kui võimaluse saab. Mulle tundub praktikas et veresuhkru stabiilsena hoidmine toimib kõigeparemini ka PIKAS plaanis.
  7. Vajan Abi!

    Eks sina soovita inimestel enne magama minekut ennast oimetuks süüa, mina soovitan 3h enne magamist viimane eine teha.
  8. Vajan Abi!

    Sa võrdlesid praegu ööd ja päeva ehk inimst kes läksesimest korda jõusaali ja SIND kes juba oskab aimata mis pidi peab mingil trenakal istuma. Pealegi tema on ÜLEKAALULINE, sina hmmm ... tundud vinks-vonks olevat Sooviatksin siiski veresuhkur paigas hoida kuni kaal paika kõigub või vähemalt sinna poole teel on. Veresuhkrukõikumine võib tuua pikasplaanis kaasa pidurdamatut lühiajalist nuumamist.
  9. Vajan Abi!

    Saiast (valgest rafineeritud jahust)loobumine on vägagi mõistlik paljudel põhjustel. Lisaks tervislikuse puudumisele on see kõrge GK´ga, see tähendab et ei sobi kaalulangetajale, kuna väike kogus paneb juba veresuhkru väga järsult kõikuma. Eelista alati täistera tooted, need on leebemad veresuhkru kõikumisele, seega ei tekita nii kiiresti nälja tunnet ja saad sealt ka vitamiine. Jah palju on räägitud, et vahet pole mida sööd, kalorid sisse ja kalorid välja ainult loeb. Loeb ju enesetunne ja see kaua sul ka nendest kaloritest kõht täis püsib ja kas tekib ka nö. pidurdamatut söömist. Kui sa kell 22.00 magama lähed siis on mõistlik 19.00 söömine lõpetada, kui aga lähed hiljem, siis arvesta et viimane eine oleks 3tundi enne. Tundub et oled õigel teel!
  10. Valgurikas, tervislik pitsa

    Käisin eelmine nädal apteegis mõõtmas 5,1 oli. Kahju et HDL ja LDL eraldi ei saanud teada. Kes teab sellist ajakirja nagu "Toitumisteraapia" siis Tiiu Vihalemm on hea artikli kirjutanud kolesteroolist.
  11. Valgurikas, tervislik pitsa

    Lühidalt ja LIHTSALT õeldes on kolesterooli taseme tõus ja oht trombide tekkeks põhjustatud erinevatest põletikest kehas. Põletikud võivad olla suure tõenäosusega kauaaegsest valest toitumisest tingitud. Pole mõtet suunata rõhku kolesteroolile vaid põõrata rõhku põletikele, mille alandajatena on tunnustatud juba ammu omega3 tarbimine ja leht ning juurviljade söömine. Loomulikult eemaldada põletiku tekitajad. Kolesterool langeb kolinal. Aga et asi keerulisem oleks.... Kolesterooli puhul on tähtis LDL ja HDL vahe, mis ei tohi olla üle 2,5. Isegi kui üldkolesterool on kõrgem tavapärasest soovitusest. Samas on asi halb ka siis kui üld kolesterool on alla 5 aga LdL ja HDL vahe on üle 2,5.
  12. Valgurikas, tervislik pitsa

    Jah, sellest ma rääkisingi, kui ütelsin et internet on täis infot aga paljudel puudub võime selekteerida terasid sõkaldest.
  13. Valgurikas, tervislik pitsa

    Muidugi peab ennast täiustama ja kiirem tee selleks on internet. Kuigi parem varjant on ikkagi minna õppinud inimese koolitusele, väga hea koolitus oli viimati Siret Saarsalu sporditoitumine üks osa on veel tulemas. Internetist õppinute puhul ei või kindel olla kui hästi keegi infot sorteerida oskab, oleneb baasteadmistest. Sporditoitumise puhul võib jah ühtteist soovitada ja risk inimest haigemaks teha on väiksem, kuid kui sulle tuleb diabeedik või näiteks vähihaige siis, netist loetud tõde võib osutuda saatuslikuks. Ja tänan soovituse eest, olla valmis oma tõekspidamisi muutma. ABCpuhul tuleb neid kardinaalseid ümberlükkamisi harva ette, kuid kõrgemal tasandil tuleb sellega tõesti vahel liiga tihti tegemist
  14. Valgurikas, tervislik pitsa

    Mis moodi ei oma tähtsust kas ma olen hobi korras targutaja või (haigustepõhist) toitiumist õppinud toitumisnõustaja. Siin tekib küsimus, et ega sa ise hobikorras internetist õppinu pole? Oled sa tunnistusega inimene, kes võib sel alal ka raha taskusse panna. Momendil ilmselt võib kes iganes ennast toitumisnõustajaks ja spetsialistiks nimetada, lähiajal see aga muutub ja saavad raha eest toidusoovitusi jagada vaid tunnistuse saanud inimesed. Kutsekoda võttis selle asja hiljuti ette, kes tahab uurigu ise. Treener ma pole ja sellepärast ma sporditoitumise kohapealt sõna ei võta ka. Iga üks jäägu oma liistude juurde. Lepituseks pakun välja et las jääb nii et, kui see teema(gluteeni talumatus) teid sportlasi, nii rahutuks teeb, siis ma sel teemal sõna ei võta rohkem. Mina teen oma asja edasi nii nagu mind on õpetatud ja paranevad ka minu kliendid edasi sama rõõmsalt kui seni.
  15. Valgurikas, tervislik pitsa

    Kui sa proovisid ja lõpuks said aru et asi oli hoopis vales toitumise,s siis miks sa alguses arvasid et sul gluteeni talumatus on?
  16. Valgurikas, tervislik pitsa

    googlimeestele - pane eesti keeles gluteenitundlikkus Ja Archangel... kust sa lugesid et ma treener olen?
  17. Valgurikas, tervislik pitsa

    Endiselt on 3 eraldi asja gluteeni talumatus, nisu allergia ja tsöliaakia. Neid kõiki testitakse erinevalt, sest nende olemus ja mehanism on erinev. Siin on juba näha kes saab teemast aru ja kes lihtsalt googeldab iga sõna. Võttis sõnatuks fakt et inimene ise ei tea teemast süvitsi midagi, aga ego ei luba vaikida ja vestlusest välja jääda, seega hakatakse tühja kohapaealt mulle linke netist otsima ise aru saamata millest need lingid on. Seda testi kasutatakse üle Eesti sest see töötab praktikas ja aitab inimesi. Mina ei tunne endal olevat vastutust tsütotesti teaduspõhisuse tõestamiseks. Eriti kui pool Eestit kasutab seda testi edukalt. Kui teile tuleb praktikas ka klient kel on sümptomid näiteks gluteeni talumatusele viitavad (kui sa need sümptomid muidugi ära tunned) siis see test on kiireim ja valutuim vahend selle välja selgitamiseks. Pole mõtet võtta sõna kui SA ei tea kuidas asi praktikas välja näeb, kui raske on tegelikult gluteeni menüüst välja jätta ja arvestades, et tihti on inimesel vastupandanatu isu just nendele toiduainete järgi millele tal talumatus esineb (tüüpiliselt piim, nisu). Selle tingivad erinevad morfiinilaadsed ühendid mis VÕIVAD tekkida just tugeva talumatuse korral (ei tekki kõigil). Pole mõtet soovitada lihtsalt elimineerimist välja selgitamiseks nagu teadusuuringutes kirjas, inimesed tihti ei saa sellega hakkama. Test on abivahend mis aitab mul inimest aidata, mina sellelt ei teeni, pigem teenimis võimalus suureneks kui testi pole.Siis teoreetiliselt ju võiks 100asja soovitada kliendi tervise hädade leevenduseks aga test näitab, mis toidu elimineerimine konkreetselt abi pakub. Ma küsisin enne teilt TARKADELT googeldajatelt alternatiivi tsütotestile ja ei saanud ühtegi vastust (mida oligi arvata). Endiselt ootan vastuseid sellele küsimusele, kui aga peale ärapanemise muud eesmärki pole siis ok, aga mina olen lõpetanud sel teemal! ja Rotter ma ei saa aru mida sa selle "kas kolesterooli värki usud" küsimusega mõtled. Mina ütlesin et kolesterool on loomne ja seni kuni päevalill millest õli pressitakse on taim , siis see õli on kolesterooli vaba. Kusjuures sa veel tõid ise minu väite tõestuseks ka lingi.......
  18. Valgurikas, tervislik pitsa

    No mõni asi on ju loogiline, näiteks see et kolesterool pole taimne... samas kindlast mõni eelistaks õuna riiulis ka õuna kus on informatiivne silt "kolesterooli vaba"
  19. Valgurikas, tervislik pitsa

    cytotoxic testing is ineffective for diagnosing food or inhalant allergies... Millest te räägite, see polegi allergia test. See on toiudutalumatuse test! Väga väga erinev asi! Teeme mõisted selgeks! Sama naljakas on lugeda päevalilleõli pudelilt infot "kolesteroolivaba".... Kes pole asjaga kursis lahmivad ikka kõik ühte patta. Ma ei mõista, miks võtta sõna kui sa pole kursis, inimene ei saa ega peagi kõigega kursis olema. Aga ei pea ka igal teemal sõna võtma. Mina ei reklaami mingit testi, ega teeni sentigi sellepealt, kuid ma aitan inimesi nende põhjal. Need testid tehakse usaldusväärsetes laborites, mitte ei ole mingi "testi ise kodus" test. Kui kellegil on paremat testi ette tuua siis tavai, aga seniks las see teema olla lõpetatud!
  20. Valgurikas, tervislik pitsa

    Mis asja te ajate http://www.cytotest.net/
  21. Valgurikas, tervislik pitsa

    Olen kursis, aga see on ka super analüüs Seda kasutatakse nö. viimase päästerõngana ja ega keegi ei teegi seda nii igaksjuhuks.
  22. Valgurikas, tervislik pitsa

    Kiire oled ütlema et gluteeni talumatust ei saa testida Ei ole olemas 100% kindlat testi. Aga on olemas väga head testid nagu see sama väljaheite analüüs millest oli juttu Sinu lingis ja ka tsüto test. Esimest küll Eestis ei tehta, teine on aga laialt levinud. Päris tihti saab ka sümptomitest tulenevat inimese gluteenivabale dieedile panna. Ka nende elu paraneb, kes enne ei toitunud 80% nisust See jutt on juba kaugel algsest tervisliku pitsa teemast, seega kui kellegil on küsimusi toidutalumatuse kohta siis teeme uue talumatuse teema
  23. Valgurikas, tervislik pitsa

    Tsütotest??? Immunsüsteemi tsütotoksiline reaktsioon talumatuse näitajana.
  24. Valgurikas, tervislik pitsa

    Keegi eelnevatset kirjutajatest palus töendeid... mille kohta, et inimestel esineb gluteeni talumatust. Hmmm... isiklikult olen nõustanud omajagu inimesi lühikese ajaga, kel on testid tehtud ja talumatus astmel 3 (see on max). Ma saan aru jah, et kui ise kokku ei puutu, siis võib tunduda et pole olemas.
  25. Valgurikas, tervislik pitsa

    Kookosjahu pole just odav lõbu! Gluteenitalumatuse/tundlikuse korral pole vahet kas nisu, oder, kaer või rukis! Ja Archangel, see pole harv nähtus, muide Üldiselt on jah teemaalgatajal suund õige selle kohapealt, et rafineeritud nisujahu pole just kuld, pisut parem on rukkijahu. Kõigeparem muidugu täistera jahu. Pitsa retsept tundub isuäratav
×