Jump to content

krassy

Kasutajad
  • Sisu loend

    24
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik krassy postitused

  1. Foorum vms võiks ka olla, kus saaks omavahel mõtteid vahetada
  2. Archangel'i blogi

    Blogimise alajaotuse juures on kirjas, et blogimisvõimalus kõigile, mitte blogimisvõimalus ainult üliheas vormis olijatele
  3. krassy blogi

    Hei! Alustan siin oma väikest trenniblogi (osalt kasutaja GerlyD tungival nõudmisel ). Aga tegelikult olen isegi mõelnud, et võiks kuhugi kirja panna midagi oma trennide kohta ja see siin tundub üsna sobiv koht. Kaks sõna minust siis: naine, vanust enam-vähem 24, eriline jõusaalija ma pole, see-eest pühendunud bodypumper ja jooksuharrastaja. Meeldivad ka erinevad rühmatrennid, rohkem küll jõutrennid kui selline päris klassikaline aeroobika. Teen tavaliselt kokku vähemalt 7 trenni nädalas, nende hulgas on kindlasti 2 jooksmist ja 2 bodypumpi, lisaks veel mõni lihastrenn ja mõni aeroobne ning ka üks rahulik treening nagu jooga või pilates. Trenni teen peamiselt sellepärast, et meeldib, samas on siiski olemas ka oma pisikesed eesmärgid, mille siin avaldamine ehk motiveerib ka nende nimel pingutama: 1) kõhulihased nähtavale 2) läbida poolmaraton alla 2 tunni 3) teha 50 kätekõverdust (järjest muidugi) 4) hoida planku 5 minutit 5) spagaat maha saada 6) teha lõuatõmme 7) läbida maraton alla 4:15 Eesmärgid on siis järjestatud nii, et esimese saavutamine näib kõige tõenäolisem ja kõige lähemal olevat, viimane kõige kaugem ja kättesaamatum. Aga ideaalis võiks need kõik siiski saada saavutatud käesoleval aastal Tänaseks trenniks oli bodypump, raskused olid niisugused: soojendus 5 kg x 2 kükid 12,5 kg x 2 rind 8,5 kg x 2 selg 9,5 kg x 2 triitsepsis pole kangi vaja, 5 kg ketas ja 3 kg hantel peavad asja ära ajama biitseps 5 kg x 2 väljaasted 10 kg x 2 õlg 5 kg x 2 kangil, 3 kg hantlid kangita osaks Pumpis otseselt raskusi suurendada enam ei taha, pigem et nendega oleks tehnika ilus ja noh, uus kava võiks ka juba tulla tasapisi
  4. krassy blogi

    Proovisin selili reielihast pingutada, aga kuidagi tunda see küll ei andnud - küllap pole päris sama viga siis. Mulle on hakanud vaikselt tunduma, et valu/ebamugavus põlvedes tekib peamiselt istudes (normaalselt, jalad põlvest kõverad). Aga palju edu sulle scoutsrännakul, see on asi, mille tahaksin isegi kord kindlalt ära teha, paraku mitte siis see aasta.
  5. krassy blogi

    Arvas, et valu on koormusest ja katsus põlvi, aga niimoodi katsudes mul kuskilt valus ei olnud. Ja ega nad hommikuti tegelikult ei valutagi. Teste ei teinud. Polnud ka mu perearst, vaid mingi suvaline asendaja, loodan, et 2 nädala pärast on päris arst tagasi...
  6. krassy blogi

    Ei, osta ei soovitanud arst midagi (noh, peale jalatsite, millega pole kiiret, kuni trenni ei tee ). Jalutamist ma nüüd harrastan jah, eriti et trenniasju pole vaja kaasas vedada ja ilmad ka nii mõnusad, seega ikka jala tööle ja koju ja mujale ka, kuhu vaja. Aga ma olen ikka pagana skeptiline selle trennist puhkamise efektiivsuse osas. Tegin viimati trenni esmaspäeval ja sellest alates on iga päev põlved rohkem valutanud... Pmst ootan, et kaks nädalat täis saaks, et arst uuesti nõus oleks mind jutule võtma. Samas, varemgi on juhtunud, et arsti soovitus, mille toimesse ma ise sugugi ei usu, on töötanud. Eks elame-näeme siis.
  7. krassy blogi

    Jõudsin lõpuks oma põlvedega arsti juurde. Soovituseks 2 nädalat totaalset trennipausi pidada ja uued jalatsid osta. Iseenesest mu jalatsitel jooksukilomeetreid ülipalju pole kogunenud, 800 ringis, aga olen ka jooksu- ja hüpeterikkamates rühmatrennides käinud nendega (enne ära puhastanud muidugi) ja neid kilomeetreid ei oska kuidagi otsa arvestada. Iseasi, et saalipõrandal jalats vast ka kulub oluliselt vähem kui asfaldil või muda sees. Eriti mõistlik tundub muidugi minna jalatseid ostma, kui ma üldse trennigi ei tohi teha... Soovitus 2 nädalat mitte trenni teha sattus küll väga sobivale ajale. Tühistasin meelekindlalt registreeringu homsesse bodypumpi ja andsin võimaluse kellelegi neist paljudest, kes järjekorras on. Püüan selle üle mitte nukrutseda ja leida mingi muu toreda tegevuse, millega töönädala lõppu tähistada. Ja ühtlasi ka uue algust, mis seekord juhtub mul juba laupäeval Samas arvan, et kõhu- ja seljalihaste harjutused, kätekõverdused, plangud ja üldse ülakeha treenimine ei tohiks siiski kuidagi halvasti põlvedele mõjuda. Seega rühmatrennidesse ma ei lähe, aga salaja natukene kõhulihaseid teen ikka. Ja otsustatud: trennipaus sai alguse teisipäevast. See tähendab seda, et vaatamata sellele, et mul on trenniasjad kaasas ja tahaks täiega minna jõusaali ringtreeningusse, ma siiski ei lähe sinna täna. 11. märts - 24. märts 2014 ei mingit trenni jalgadele! Aga ehk tohin siiski seljatreeningut, pilatest või joogat teha... Selg kipub valutama ja need on parim ravi selle vastu.
  8. krassy blogi

    Nii, ilmselgelt võtsin kuulda kommentaare, mis vihjasid sellele, et pole vaja nii palju trenni teha. Möödunud nädalasse sattus vaid 4 trenni: 2 bodypumpi, üks bootcamp ja üks intervalltreening. Teisipäeval võtsin meelega trennivaba päeva, et "puhata ja mängida", aga teised kaks tulid lihtsalt julma ajapuuduse tõttu. See nädal ei saa ka trennirohkem olema ja järgmisesse püüan mahutada 3 trenni kuidagi, näis ka, kas õnnestub. Aga pärast seda peaks jälle lihtsamaks minema.
  9. krassy blogi

    Trenn ongi puhkus, kui muu aeg arvuti taga möödub
  10. krassy blogi

    Nii? Esimeses postituses ütlesin, et trenni teen peamiselt sellepärast, et meeldib, eesmärgid rohkem niisama. Seega teen sellist trenni, mis meeldib ja päevakavasse sobib, põhiline on end arvuti tagant istumast lahti saada ja pisut liigutada
  11. krassy blogi

    Hämmastav, mu käed on jätkuvalt ai-ai-ai-kui-valusad laupäevast. Biitseps on juba enamvähem, aga misiganes lihas laseb kätt küünarnukist sirgeks sirutada, see on jube valus. Samuti on mingisugused seljalihased ikka korralikult tunda, mis ilmselt muidu väga koormust ei saa. Mul pole ammu sellist lihasvalu olnud, et pole mitte lihtsalt natukene kange, vaid ikka tõsiselt valus. Aga vähemasti on tunda, et asi mõjus ja tabas mingisuguseid lihaseid, mida teisiti pole õnnestunud treenida. Muidu möödunud trenninädal sisaldas taas enam-vähem 7 trenni, st 6 rühmatrenni ja 3 x 20 minutit sörkjooksu, mis kokku ka ühe trenni teeb vast. Pealegi, vabariigi aastapäeva bodypump kestis 2 tundi ja läks seega peaaegu et 2 trenni eest tegelikult. Veel käisin korra steppaeroobikas, korra seljatreeningus, korra bootcampis, korra jõusaali ringtreeningus ja veel korra pumpis. Ja seda ma nüüd trenni alla ei loe, aga teisipäeval käisin lihashoolduses ehk siis selle rulliga rullimas. Kohati oli põrgulikult valus, aga samas väga hea. Kahjuks ei ole võimalik seda iganädalaselt oma kavasse mahutada, aga kui saan, siis üritan veel minna.
  12. krassy blogi

    Nii, taaskord oli hull nädal, seega jõudsin alles täna kinnaste asjaga tegeleda. Ja ega vähem hulle nädalaid pole kahjuks lähiajal ette näha ka, üritan kuidagi balansseerida kooli ja erinevate tööde vahel. Soovitavalt nii, et tulemuseks ei oleks päris "üheksa ametit, kümnes nälg", aga samas saaks ikkagi teha (ka) seda, mis meeldib. Igatahes, kindad. Katsetasin poes mingi metalltoru vastu erinevaid töökindaid ja kõige vähem libedad ostsin ära siis. Nahast nad pole, aga see-eest muidu mõnusad. Loomulikult oli vaja ka katsetada, seega pärast (võrdlemisi rasket) trenni koju sõites pidasin spordiplatsi juures kinni ja asusin aga oma negatiive tegema. Plaanis oli 5x5, tegelikult oli kolmandal seerial nii, et mingi negatiiv ei tulnud ka välja, lihtsalt plärtsti allakukkumine Tegin siis ühe jalaga toetades lõpuni selle nalja. Ilmselt tasuks teinekord proovida nii, et käed ei ole juba enne alustamist soodad. Ja oi kui läbi biitsepsid nüüd veel on, isegi trükkides annab tunda Neutraalse haardega tegin siis seekord, kuna selleks olid konkreetsel platsil parimad võimalused. Ja kinnastest oli palju kasu, ei mingit külma ega libedust. Aga muidu, plirts-plärts, käes on märts, tuleks oma toitumine tõsisemalt käsile võtta. Blogi alustades väitsin, et söön kuni 2000 kcal päevas. Noh, siis sõingi, aga nüüd juba nädalaid ikka tunduvalt rohkem. Kaal paigal 64 juures, seega pole hullu, aga suvi ligineb, võiks ennast ju käsile võtta. Tegelikult isegi imestan, et kaal püsib, sest kui ma julgen päevased kalorid kokku arvutada, siis tuleb neid ikka 2500. Kui ma ei julge, siis ilmselt veelgi rohkem Ja veel üks juhuslik märge: 1 minutiga 31 kätekõverdust pärast trenni.
  13. Alakeha ilusaks

    Ausalt öeldes ma ei näe erilist erinevust sinu sääre ja "ilusa sääre" vahel Pane kontsad alla ja naudi seda, et sul on ilusad jalad!
  14. Hommikujooks

    Lokaalset rasvapõletust pole olemas, rasvaprotsendi vähendamiseks oleks vaja jälgida oma toitumist, siin hommikujooksu lisamine 5-le trennile nädalas aitab vaid niipalju, et ta kulutab kaloreid - mida kauem jooksed, seda rohkem kaloreid kulub ehk seda rohkem võid päeva jooksul süüa.
  15. Hommikujooks

    Optimaalne? Sõltub ikka sellest, mis selle hommikujooksu eesmärgiks on
  16. Mida teen valesti?

    Kui ikka kõht ees on, siis järelikult igapäevatöö sul nii palju energiat ei kuluta kui endale sisse sööd. Ei peagi sööma lahjat ja vähest toitu, vaid lihtsalt pisut vähem kui ära kulutad. Abiks on nt siinsamal lehel tööriistade all olev kaloriarvuti või tap.nutridata.ee leht, kus saad arvutada oma päevast kalorite tarbimist ja vajadust. Hea soovitus on tõesti ka siin foorumis lihtsalt ringi vaadata.
  17. Mida teen valesti?

    "Et see on siis vale jutt, et rasv kõhul kaob ja/või muutub osaliselt lihaseks tehes kõhulihaste harjutusi?" Jah, see on vale. Kõhulihaseid tehes kasvab lihas, aga rasv kaob ikkagi siis, kui sööd vähem, kui ära kulutad. Loomulikult ei ole mõtet süüa ainult võileibu, ainult salateid vms, ikka tasakaalustatult kõike. Korralik sink muuseas on üldiselt vähem rasvane kui "praetud kartul ja suvaline pihv". Mingeid imedieete sul vaja pidada polegi, tasub lihtsalt pisut lugeda-uurida toiduainete kohta, et mida ja kui palju nad sisaldavad (energia, valk, süsivesik, rasv) ja kui palju päevas süüa tasuks. Pole esialgu veel vajadust kõiki lihasgruppe arendada? Kui tõsine vajadus tekib, võib juba alustamine oluliselt raskem olla.
  18. Mida teen valesti?

    Minu meelest võiks kõigepealt mõtlemist muuta, see "Kaugeltki ei soovi hakata kulturismiga tegelema ega spetsiaalselt ja süstemaatiliselt kõiki lihasgruppe treenima." esimene pool muidugi aktsepteeritav, aga miks sa ei taha hakata kõiki lihasgruppe treenima, vaid ainult käsi ja kõhtu? Asi võiks ikka tasakaalus olla.
  19. krassy blogi

    Ei ela kahjuks palmi all, nagu mõni vist
  20. krassy blogi

    Külm on, viu-viu.
  21. Kikaskilla blogi

    Lahe lugemine! Palju edu ka minu poolt!
  22. krassy blogi

    Tulebki siis sammud tööriistapoodi seada, kui sealseid kindaid nii üheselt kiidetakse. Vaatasin täna Maximas korra töökindavalikut, kahed isegi olid, mis tundusid asjalikud, aga ainult suurus XL - pane või 3 kätt ühte kindasse. Ehk mõeldakse siiski asisemates poodides ka naistele, kes tahavad tööd lõhkuda. Capisco. Ega ma pole tahtnudki selle poole püüdlemisest loobuda sellepärast, et see kasutu on
  23. Aeroobse- ja jõutreeningu vahekord

    Jõutreeninguid ära ära küll jäta, kulutad aeroobsega oma lihased ära ja polegi midagi järel. Kalorid jäta nii palju defitsiiti, et kaalulangus oleks olemas, aga aeglane. Ja keskendud rasvaprotsendi vähendamisele nii kaua, kuni tulemusega rahul oled
  24. krassy blogi

    Elu on näidanud, et niisama proovimine ei aita, tuleb tööd ka teha selle nimel. Jah, muidugi oleks õigem olnud trenn vahele jätta, aga kes siis suudaks alati teha seda, mis õige on Ja mis puudutab seda, et "Sama nagu olla 2 ööd magamata ja siis võtta energiajooki" - minu meelest see just ongi hetk, kus energiajook õigustatud on, 2 ööd suudad kuidagi üleval püsida, aga kolmandaga enam ilma abita toime ei tule. Aga kui ikka väga vaja on, mida siis teha? Pigem ei pooldaks energiajoogi kaanimist niisama, ilma erilise vajaduseta. Tõsi, olen ka nüüd pisut lugenud ja mõelnud selle venitamise ja spagaadi üle, ühest küljest suht mõttetu, teisest küljest mis see lõuatõmme vms parem on, elus kasu suurt nagu pole sest asjast
  25. krassy blogi

    Annan endast siis ka vahelduseks natuke elumärki. Oli hullumeelne nädal, aga see ei tähenda, et trenn tegemata oleks jäänud. Kuna muud "hullused" toimuvad reeglina arvuti taga, siis on enda liigutamine ka kiirel perioodil vägagi prioriteetne. Võib juhtuda, et istun päevas 12+ tundi arvuti taga ja pikimaks jalutuskäiguks jääb uksest autoni. Ja kui sellisesse päeva ka trenn ei mahu, siis tekibki selline paksu laisa tänapäevase arvutiinimese tunne. Püüan vahel kujutleda, milline ma oleks, kui ma trenni ei teeks... Need kujutluspildid pole just meeldivad Teine asi, millele ma aega "raiskan", on söögitegemine. Okei, tegelikult ma tahan kõik siuh-sauh kirelt valmis saada, aga ma tahan siiski ise teha, mitte valmiskujul poest osta. Ja loodetavasti aitavad need kaks harjumust püsida terve ja sportlikuna, vaatamata istuvale eluviisile. Nädala trennid olid siis sellised, et 2 korda tegin bodypumpi, ülakehal kasutasin tavapäraseid raskusi, jalgade lugudes 1,5 kg (x2) väiksemaid kui enne põlveprobleemide ilmnemist. Korra käisin jõusaalis ringtreeningus, 2 korda intervalltreeningus ja täna jõudsin ka selleni, mida eelmise nädala lõpul lubasin teha - käisin seljatreeningus. Muuhulgas rullisime seal selga vaharullidega ja no, nii hea oli. Tuli jälle meelde, miks ma ennast sellesse (iseenesest suhteliselt igavasse ja mitte pingutavasse) trenni veenan minema. Teine asi, mida lubasin teha, oli katsetada lõuatõmbeks treenimist ehk negatiive ja kummilinti. Seda saabki küll vaid katsetamiseks nimetada, aga päris tegemata ei jäänud. Otsustasin selle ühendada kerge sörkjooksuga, seega pistsin kummilindi tasku ja sörkisin parki lõuatõmbekangi jms asjade juurde. Proovisin negatiive teha, aga kiirelt sai selgeks, et jooksukindad on kaugelt liiga libedad, et üldse kangist kinni hoida, paljakäsi aga valutasid juba kolmanda negatiivi juures käed külmast, vaatamata paarile plusskraadile. Need metalltorud on ikkagi hämmastavalt külmad :/ Siiski tahtsin veel kummilindi asja ka katsetada, tuleb tõdeda, et ükskõik kui lühidalt ma selle sidusin, üles ma siiski ka selle abil ennast vinnata ei jaksanud. Noh, palju polnud tahtmist katsetada ka, kuna käed tahtsid külmast otsast ära kukkuda. Kuna samas kõrval olid rööbaspuud, siis katsetasin ka rööbaspuudel surumist (? on vist nii selle nimi, dips ing k). Ma pole seda kunagi varem proovinud, paari kordusega sain ikka hakkama, vaatamata oma vastikult libedatele kinnastele. Ja siis sörkisingi veel ringi pargis ja minema. Järeldused trennist: 1) õues treenida tundub mõnus, tuleb veel proovida 2) tuleb leida mingid kindad, mis ei oleks maailma kõige libedamast võimalikust materjalist, parem kui pigem mittelibedast... äkki mingid töökindad?
×