Jump to content

LauraSB

Kasutajad
  • Sisu loend

    9
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik LauraSB postitused

  1. Tegin siiski uue teema kuigi olen teisi kolesterooli-teemasid siin jälginud. Mul siis üldkolesterool uhkelt 8,8, LDL 4,7 ja HDL 3,5. Triglütseriidid 0,75. Arst tahtis muidugi kohe statiinid välja kirjutada, eriti arvestades seda, et 1 vanaema suri teise infarkti 44-selt ja teisel vanaemal on ka 2 infarkti olnud. Elusoleva vanema kolesterool oli ka kõrge, ravi all on normis. Igatahes.. üldse ei tahaks terve ülejäänud elu tablette süüa, eriti arvestades seda, et hetkel imetan ja laps alles 3 kuune ja enda vanus alles 27. Ära ka ei taha surra. Sooviks kuidagi otsustada, mida oleks hea mõte süüa kuid lugedes välismaist kirjandust ja ka siin paljusid soovitusi ning võrrelda neid eesti arstide soovitustega siis on väga raske otsustada mida süüa. Lubasin arstile, et vaatan toitumise üle ja teeme 3 kuu pärast uue analüüsi. Toitumissoovitus siis vähe loomset, vähe piimatooteid, light-tooted ja suhkrut ja süsikaid võib süüa palju kulub. See tundub täiesti absurd. Enne analüüsi, suve lõpus oli palju sünnipäevi jne ning siis sai kõvasti igasugu toorjuustu ja kohupiimakooke päris palju söödud, ehk sellest. Koogid tegin küll vähese kookossuhkruga ja mitte nisujahust aga ilmselt suhkur on suhkur. Muidu toitun juurviljadest, rasvasest lihast.. keefir, juust, või, avokaadod, pähklid, veidi tumedat leiba, tatar, hirss veega + paar spl moosi, ka banaani ja puuvilju sõin, hakkasin ka vahetult enne võtma kanepiõli, kuid seda pole kaua võtnud. Huvitav, kas oleks enesetapp, kui sööksin samamoodi edasi, välistades ainult suhkru ning mingil määral liha ja või kogust ning kas keegi on ainult suhkrust ning transrasvadest loobudes LDL-i alandanud? Kui jah, siis huvitav, kas tuleks loobuda ka banaanist, vähesest meest, õunast, kiivist ja marjadest.. AlanBStard soovitas ka kvaliteetset granaatõunamahla, joon seda Aserbaidžaani oma punases pakis, huvitav, kas see on okei..? Kas kuskilt saab puhast letsitiini..ning kas tehakse ka letsitiini preparaate, mis pole soja baasil? Kas pett ja väga rasvane juust on letsitiini allikana arvestatav? Usun, et näitu tõstab kindlasti ka väga suur stressitase kuid toitun pigem mõistlikult, kui halvasti. Vererõhk on madal ja ka veresuhkur madal - paar aastat juba 3,6 - 3,8. Kaal normis ja liigun piisavalt, puhkan küll vähe. Rasedusest kolesterool kõrge ei ole, kuna enne rasedust oli üld 7,6. Pikk jutt ja palju küsimusi..
  2. Veel 1 teema kõrgest kolesteroolist

    Ma uurin perearstilt nii ox-LDLi kui ka APO-E testi kohta, see peaks olema näidustusel haigekassa poolt 100% tasustatav..kuigi eelmisel korral kui arstiga rääkisin, polnud ta oksüdeerunud LDL-st kuulnudki. Ei hakanud ta aega rohkem raiskama, aga proovin teda veel moosida
  3. Veel 1 teema kõrgest kolesteroolist

    Minu CRP oli < 3.. vist alla 2 midagi tavaliselt. Selle granaatõunamahla paki peale, mida juba pikemat aega joonud olen (4U vms), on väga äkki tekkinud silt, et sisaldab suhkrut. See oli enne ainukesena klaasi valades sellise usutavama koostisega
  4. Veel 1 teema kõrgest kolesteroolist

    C-reaktiivset valku ehk CRP-d mõõdeti eelmisel aastal päris mitu korda aga pakun, et seda ox-LDLi on Eestis vist päris keeruline mõõta.
  5. Veel 1 teema kõrgest kolesteroolist

    Ilmselt küll, jah. Neile, kel alatalitlus, vist isegi soovitatakse seleeni..
  6. Veel 1 teema kõrgest kolesteroolist

    Ma sõin neid pähkleid paraja peotäie. Urmas, kas sa kasutasin ise Vemmat?
  7. Veel 1 teema kõrgest kolesteroolist

    Tegelikult pidasingi silmas sünteetilise vitamiini tarbimist. Nendega on vist nii, et osad sünteetilised vormid on isegi okei kuid enamus kas ei toimi või tekitavad pigem kahju. Looduslikke vorme on vist üldiselt raske üledoseerida aga hiljuti tarbisin igapäevaselt parapähkleid, mis on suure seleenisisaldusega ning tekkis kerge kilpnäärme ületalitlus, koos kõigi selle sümptomitega. Juhuslikult sattusin lugema, et seleen osaleb kilpnäärme hormoonide ainevahetuses. Ei pretendeeri absoluutsele tõele aga peale seda kui pähkleid ei söönud kadus kuu aega kestnud halb enesetunne. Mõõdukus on mõistlik nii või naa..
  8. Veel 1 teema kõrgest kolesteroolist

    Aitäh vastamast. Ma tõesti ei taha kedagi solvata aga sellised programmid ja turustamise meetodid ei tekita minus eriti usaldust. Ma küll väga ei süvenenud, mis kujul vitamiinid Vemmas olid, aga olen kogenud, et kontsentreeritult mingi vitamiini tarbimine võib rohkem kahju kui kasu tuua. Oma peaga oleksingi küllastunud rasvu piiranud, koogid jmt välistanud ning muu samaks jätnud. Munade kohapealt olen ka veel suure küsimärgi ees. Enne (analüüsi) sõin kogu aeg umbes 4-5 muna nädalas, poolvedelana. Nüüd söön soovitatud 2. Mind ka hämmastab arstide "pädevus". Ta isegi ei vaadanud mu hea-halva kolesterooli suhet, küsisin ise, et huvitav kas mu kõrge HDL-i tase peaks mind kuidagi rahustama. Sattusingi eile lehtisema raamatut, kus väideti, et kui üldkolesterool jagada hea kolesterooliga ning suhe jäi alla 3-e siis südamehaiguste risk on madal, 4 oli vist veel okei ja üle 5 oli halb (umbes nii). Kas keegi seda oskab kommenteerida? HDL on mul ka alati kõrge olnud.. Ja kas letsitiini kohta on mõtet edasi uurida?
×