Jump to content

den

Kasutajad
  • Sisu loend

    20
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik den postitused

  1. reumatoid artriit

    Ka mul diagnoositi reumatoidartriit juba 25a tagasi. Olen isegi haiglas olnud sellega 3- 4 korda, viimati küll 15aastat tagasi. Liigutama peab kindlasti. Tunduvalt kergem on olla ja liigestele ka parem, kui kaal on optimaalne. Rohtude kohta ütleksin niipalju, et arstid soovitavad selle haiguse puhul pidevalt mingit "ühtlast fooni" hoida, s.t. et peaks koguaeg Salazoperini või Plaquenili võtma. Ka mina võtsin kunagi peale tõsist ägenemist vist mingi 4- 5 aastat arstide soovitusel. Siis aga otsustasin loobuda ja järk järgult lõpetasin. Hetkel võtan korra- kaks iga kuu või paari tagant meloxicami või movalist kui kuskilt paiste lööb. Ma ei julge küll sulle soovitada ei rohtude võtmist ega ärajätmist aga võimlema peab kindlasti. Tähtis on harjutuste sooritamise õige tehnika ja ära suuri riske võta- vigastusi proovi vältida. Kui midagi juhtub, ära peale tee ja proovi välja ravida. Olen ise viimased 10 aastat stabiilselt jõusaalis käinud ja võin öelda, et liigeste seisund on võrreldes varasemaga väga hea, kuigi vanust on juurde tulnud. Vigastustele olen küll üsna aldis. Räägi arstiga ka sel teemal.
  2. Mul oli ka pöidla kõõlus mingi 10- 15.a. tagasi paistes. Kusjuures arvutimängu joystikust:) Ei läinudki enne paistetus alla, kui reumatoloog tegi süsti kõõlusesse ja siis mõnda aega lasin pöidlal puhata.
  3. liigesed

    Reumatoloogi juures võiks käia ja analüüsid anda. Tõenäoliselt midagi reumatoidartriidi taolist. Kui analüüsid aga väga punases ei ole, siis arst ei oska küll sind rohkem aidata. Põletikus liigest väga koormata ei tasu, proovi leida mingi teistsugune liikumise viis aeroobse treeningu jaoks, kui jooks (kasvõi ajutiselt). Kui tegemist on artriidiga, siis suure tõenäosusega need valud ja paistetused liiguvad ühest kohast teise. Jõusaal aga peaks asja paremaks tegema- mõistuse piires muidugi ja suuri vigastusi vältides. Kindlasti peale trenni korralikud venitused ( peale jooksutrenni samuti). Võimalikud põletiku näitajad oskab iga reumatoloog tuvastada, pane aeg kinni!
  4. Tere Oskab keegi nõu anda, millisele arstile oleks mõtekas kurta sellist muret. Pingutuse korral nimelt tekib selline tuim valu ( mitte suur) kubemelihasesse ühele poole (puusa kondi poole). Käega katsudes mingit songale iseloomulikku kühmu ei ole veel. Kardan, et kui tavalisse polikliinikusse lähen, siis seal tunnistatakse täiesti terveks ja ei soovitata lihtsalt raskeid asju tõsta:) See on mul ka varem välja löönud aga peale mõningast puhkust tagasi tõmmanud. Seekord ei julge juba mitu nädalat korralikku trenni teha.
  5. Jõusaali kõige hullemad harjutused

    Hantlitega ( või kangiga ) surumine üles, Military press jm surumised õlgadele. Peale õlavigastust ja oppi läheb haige õla soojaks võimlemisega nii palju aega ja energiat, et kohati on selline tunne, et selleks ajaks, kui kätega on tühjalt soojenduseks vehitud ja esimese kettakese kangile peale saab ( või hantli kätte võtta ), on juba korraliku treeningu jagu energiat kulutatud:) Sama ka rinnalt surumise kohta kangiga. Kusjuures hantlitega on hoopis parem, saab natukene õla nurka muuta ja kohe on parem.
  6. Viimasel ajal selline jama, et kui jalapressi või käärkükki teha lähevad põlved ja üks puusadest kohe valusaks. Põlved liigesest ja parem puus kusagilt sealt liigese ümbert. Kusjuures täisküki puhul kang turjal ei juhtu midagi, saab ilusasti sügavale lasta ja kõik on korras. Pidasin nende kahe harjutusega vahepeal ligi 2 kuud pausi ja eile tegin väga ettevaatlikult väga kerge raskusega uuesti, täna sama jama. Oskab keegi äkki midagi soovitada, mingit kergemat taastusharjutust vms. See hakkas pihta u. 6 kuud tagasi.
  7. käärkükk ja jalapress

    Mingi trajektoori jama vist jah selle pressiga. Sest isegi jalatrenazööril nelipealihastele jalgu ette sirutades ei teki põlvedega probleeme, kuigi see peaks olema põlveliigesele vast kõige koormavam harjutus, kunagi peale põlveoppi sai järk järgult just sellega vaeva nähtud. Aga jah niikaua kui tavalist kükki saab teha ei ole hullu, see nagu põhiline.
  8. käärkükk ja jalapress

    Peab vist ära jätma jah need harjutused, vähemalt mõneks ajaks. Kusjuures viimane kord saigi tehtud käärküki asemel ainult väljaastet ja ainult enda keharaskusega ja "sellest piisas". Venitan alati, harjutuste vahel ja peale trenni ka.
  9. Imelik paksuna jõusaali minna?

    Ära tunne valehäbi. Ole julge ja pealehakkaja. Kui käitud teistega viisakalt ja kasutad seadmeid ja raskusi korrektselt, siis ei vaata sind keegi tõsisem tegija imelikult. Kõik tegelevad enda kavaga. Vaata siit samast leheküljelt mingi kava ja proovi tegema hakata. Kui vabasid raskuseid kasutad, siis võta tõesti alguses tühi kang, siis saad tehnikat paremini jälgida- ka see tekitab piisava koormuse. Kui kettaid kangile paned, siis kasuta ikka lukkusid ka! Võib olla tekitab selline olukord natuke ärevust, kui palju rahvast on ja mingitel pinkidel või masinatel on järjekord. Tavaliselt, kui seadmed ei nõua mingit erilist ümbersättimist vastavalt kellegi pikkusele või raskuste suurt teisaldamist, siis tehakse kordamööda- küsid viisakalt, kas tohib ka vahele teha. Esimesed korrad võid proovida küll käia nendel kellaaegadel, kui inimesi vähe, sest siis on sul aega trenazööre uurida ja mingid enda mõõtude järgi pandud sätungid meelde jätta, samuti plaanitavad koormused. Pärast, kui tead juba mida ja mis raskusega teha oledki üldises saginas ja mõtled oma asjade peale. Ära üle pinguta, sest esmane edu on päris kiire ja entusiasmi tekib kõvasti. Peale vigastust aga tuleb alustada halvemal juhul üldse ilma raskusteta harjutust imiteerides:) Edu!
  10. Trapetsi valu

    Perearsti võid julgelt ära unustada, kui sa ei taha just mingit retsepti, mida sa tead vaja minevat. ( Vabandan, kui solvasin mõnda pädevat perearsti selles küsimuses ). Ka minul on sama asi aeg ajalt välja löönud ja enda lohakusest. Istun näit.diivanil ja läpakas süles, pea ette kallutatud, mida need trapetsi lihased seal tegema peavad. Pärast trennis teed näit.hantlitega lendamisi, võtad liiga suure raskuse, turi on veitsa pinges, asend vale ning ongi tulemus käes. Ise saad niipalju teha, et venitada, kui just mingit tõsisemat närvipõletikku ei ole. Kõige parem oleks muidugi massaaz. Kui asi tundub tõsine, siis spordiarst aga kõigepealt soovitan gmasteriga siit foorumist ühendust võtta, saad v.o.alguses kohe vigastusele jälile ja kasulikud juhised, et ise asjaga tegeleda.
  11. Õlaprobleemid

    Soovitan teha magnettomograafia uuringu. See on kõige täpsem aga ei näita ka päris kõike. Sinna on pikk järjekord, nii et tasub aegsasti kirja panna.
  12. Õlaprobleemid

    Sama jama nagu mul. Mul sellest punktist ei läinud käsi ilma teise abita üldse edasi, sealt alates aga jälle liikus. Praegu paranen opist. Mul oli biitsepsi kõõluse osaline rebend. Soovitan gmasteri poole pöörduda- näitab vajalikke harjutusi, kui asi tundub liiga hull, siis kindlasti spordiarsti juurde. Mina oma lollusest ootasin liiga kaua ja tegin trenni ka liiga kõvasti peale. Arst ütleski peale oppi, et oleks olnud targem varem tulla. See põletik seal liigeses võib sul asja hullemaks teha kui põhjust ei kõrvalda.
  13. Tere Mul selline mure: valu puusaliigese painutajas- seal vist nimme- niudelihas. Kunagi peale jooksmist järgmine päev tekkis. Annab tunda ka kõhulihaseid tehes, kui puusapainutajatele liiga suur koormus tuleb. Nüüd olen muude olude sunnil kuu aega jätnud trenni vahele ja eile tegin kerge sörgi ning jälle kohe valu sees. Eriti siis, kui oled istunud mõnda aega ja siis püsti tõused- selline päris korralik sähvatus. Kui kõnnid, siis läheb üle. Kükkide ja jalatrenni puhul ei anna tunda. On kellelgi kogemusi, kuidas keegi ravinud on? Lugesin, et see võib päris krooniliseks muutuda ( kui juba ei ole)
  14. Tähendab, et lihtsalt puhkuse andmine ei aita? Seda olen ise ka täheldanud. Kui venitada ja liigutada piisavalt, siis on olukord parem ja on päevi kus saab kõhtugi korralikult teha. Aga mis sa füüsikalise ravi all silmas pead?
  15. Õlaprobleemid

    Täitsa nõus. Enne operatsiooni käisin minagi tema juures ja sain häid nõuandeid. Eks tuleb mingi aeg uuesti minna enne kui saab trenni jälle vaikselt tegema hakata.
  16. Õlaprobleemid

    Õlaopil siis käidud. Valu tegigi biitsepsi kõõluse osaline rebend, mis õmmeldi kokku ja lisaks puhastati liigest sidekoestumisest. Oli põletik ka juba päris suur. Eelmine aasta tehtud magnetresonantstomograafia ei näidanud seda kõike ära ja alguses ma ei käinud v.o.kõige õigemate arstide juures ka. Oleks võinud selle opi juba aasta tagasi teha. Nüüd 6 nädalat mingit raskust tõsta ei või ja esimesed 3 nädalat käsi kaelas. Loodame parimat.
  17. Õlaprobleemid

    vt.panin sulle meili kirja, tuleks näitama järgmine nädal äkki?
  18. Õlaprobleemid

    Tere Ega paha ei teeks küll. Arvad, et enne oppi vaataks taastumiseks vajalikke harjutusi? Ma võtan siis äkki aug lõpp sept algus ühendust. Mul sept alguses arstile aeg pandud ja eks siis paistab millal saab opile. Käsi mul liigub küll niipalju, et saaks need asjad üle vaadata.
  19. Õlaprobleemid

    Mul juhtus selline lugu, et ca 1,5a tagasi tegin ka õlatrenni - hantlitega surumised üles peakohale istudes. Olin parasjagu ühes Eesti väikelinnas komandeeringus ja sealses saalis, kus just mulle sobivate raskustega hantleid ei olnud. Mõtlesin, et võtan siis raskemad ( olin ka varem seda teinud). Ja siis lähteasendisse saamisel käis vasakust õlast kerge raks läbi ja ma rumal tegin veel seeria lõpuni ka. Pidasin ca 2 nädalat pausi ja tundus, et läheb korda aga oleks pidanud kohe ikka arsti juurde minema. Ca kuu aja pärast oli nii, et öösiti käisid sellised valu sähvatused läbi, et uni läks ära. Uuring näitas pool aastat hiljem veel kõõluse venitust. Seega eelmisel suvel õlga ja rinda ei teinud praktiliselt üldse. Põletik küll taandus aga siiamaani ilma soojenduseta kätt täitsa üles tõsta ei saa. Mingist sektorist alates oleks nagu liigeses midagi ees ja sealt edasi liigub jälle. Võimlemise eesmärgil olen õlga ikka teinud vaikselt aga nii, et teise käega tõstan hantli vasakule käele, mis on sirgena juba lähteasendis- sealt edasi n.önegatiivse faasiga alustades kannatab natuke teha küll- pärast võtan terve käega hantli ära ka. Sel kevadel käisin õlakliinikus Magdaleena haigla juures- seal tehti üks süst. See tegi asja paremaks küll aga arst ütles, et kui ikka normaalselt ei hakka liikuma, siis tuleb op teha ( artroskoopia ). Paningi juba septembrisse vastuvõtule uue aja kirja ja loodan, et sügisel saab selle opiga vast ühele poole. Omalt poolt seega soovitan küll, et kui kellelgi mingi väike jama juhtub õlaga, siis ikka korralikult enne välja ravida, kui liigselt kiirustama hakata trenni tagasi. Mul enda rumalusest ca 1,5 a pole surumisi saanud teha. Isegi Lõuatõmmetel tuleb enne väga korralik soojendus teha ja mõnikord, kui õlg ikka ei käi normaalselt siis üldse ära jätta.
×