Jump to content

JKL

Kasutajad
  • Sisu loend

    28
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik JKL postitused

  1. Rasvapõletus

    Käisin koormustestil ja seal selgus, et pulsi regulatsioon on ebaadekvaatne ja taastumist ei tekkinud kuue minuti jooksul, pulss oli liiga kõrge pidevalt. Põhjust ei tea, ei ole rohkem uuritud. Kas siis see tähendab, et HIITi pole mul mõtet teha, kuna mul ei teki taastumist? Ja kuidas siis seda rasvapõletust teha, kui pulss nii või naa on üle rasvapõletustsooni?
  2. Rasvapõletus

    Olen nüüd täheldanud, et vahetevahel kui lihasharjutusi teen, eriti nt kõhulihaseid, siis tekib hingamisel selline kähin. Ei oskagi seletada seda heli. Pidevalt ei ole ja alati ei teki.
  3. Rasvapõletus

    Mis tähendab, et aeroobne põhi täiesti puudulik? Olen pea 10 aastat tantsinud, noorena koolis võtsin osa kõikidest jooksuvõistlustest jne. Umbes aasta tagasi hakkasin tundma sellist "ei jõua" tunnet. Sõbranna, kes õpib õeks, ütles, et taastumine peaks tulema isegi treenimata inimesel kiiremini kui kuue minutiga ja et tema kahtlustab pigem mingit vereringe häiret (kuna esineb ka muid probleeme) või et südames miskit viga. Igaljuhul, kui miskit sellist on, siis kuidas tuleb treenida?
  4. Tere! Kirjutan siia, sest olen üsna meeleheitel, kui nii võib öelda. Olen 18, 155cm pikk ja kaalun nüüdseks 58kg. Ma pole kunagi pidanud dieete, keelanud endale miskit või kaloreid lugenud, olen alati söönud oma soovide ja isude järgi. Treeningutest nii palju, et olen pidevalt tantsinud 12 aastat. Mainin ka kohe ära, et ei ole mõtet öelda, ma arvan, et puberteedieas keha muutubki, sest see on ammu läbi, erinevate uuringute käigus selgus, et see algas liigagi vara. Igaljuhul, mure seisneb selles, et viimasel ajal, kolme kuni kuue kuuga ehk, olen juurde võtnud umbes 3kg. Varem ma ei pööranud oma kaalukõikumisele mingit tähelepanu, aga nüüd, kus tekib endal juba halb tunne peeglisse vaadates, arvan, et midagi on valesti. Toitun enda meelest üsna tavaliselt. Hommikuti söön kaerahelbeputru umbes 100g, mõne võileiva vahepeal kõrvale, kohukese ja mõnikord harva ka tass kohvi. Lõunaajal koolis näksin mõne võileiva/puuvilja/müslibatooni, peale kooli söömine oleneb sellest, kuidas isu on, tavaliselt on kõht üsna tühi ja söön seda, mida kiirelt võtta on. Õhtuti söön nt köögivilju kodujuustuga, kartult, makarone, salatit vms tavalist. Alkoholi ei tarbi, see-eest aga magusast ära ei ütle, karastusjoogid meeldivad ka, eriti coca, kohvi-teed tarbin väga harva, piima ei joo üldse, ei söö ka kala. Trenni proovin hetkel teha nii palju kui võimalik, see nädal tegin nt 4 päeva. Kuna armastan tantsimist, siis meeldib mulle kodus nö vehkida videode järgi või teha nende järgi lihase harjutusi. Üks kord nädalas annan tantsutrenni, kus kulutan kuskil 500kcal. Olen harrastanud ka jooksmist, aga see ei läinud kuigi hästi, kuna mul oli pidevalt probleeme pulsiga, seda ka nt kehalise kasvatuse tundides. Kogu aeg on ta liiga kõrge, st et kui alustan jooksmist on seal 150 kandis nt, aga väga kiirelt on 180-190 peal ja enamus trennist ongi selles vahemikus. Olen proovinud teha ka jooks-kõnd vaheldumisi, aga see pole olnud palju edukam, sest nii kui mõne sammu jooksen, on pulss kõrge. Kehalise kasvatuse õpetaja arvas, et peaksin pöörduma spordi arsti poole, ehk sealt selgub, mis viga. Ka on perearst öelnud, et mul on madal veresuhkur, seepärast pidavat peale trenni olema magusaisud või trenni ajal nõrkushood. Alustasin nüüd kroomi tablettide võtmist. Ei saa ka mainimata jätta, et nii kui jätan magneesiumi tabletid võtmata, tekivad trennis krambid. Ma loodan, et saan siit abi. Minu peamiseks eesmärgiks on siis kaalus alla võtta, sest käsivarred, puusad, kõht ja jalad tunduvad juba liiga paksud enda jaoks ning neid trimmida oleks suurepärane. Ei ütleks ära ka nippidest, kuidas motivatsiooni säilitada, sest olen üsna kannatamatu tulemuste osas. Targemad mehed-naised kindlasti oskavad öelda, mis valesti teen.
  5. Neiu soovib kaalust maha võtta

    No, hilisõhtul ei juhtu midagi, kõht lihtsalt ei lähegi tühjaks. Ütleme, et olen söönud hommikupoolikul 400kcal ja rohkem nagu ei tunnegi vajadust, et peaks sööma, aga 400kcal kogu päeva peale on ju ilmselgelt vähe. Millest selline asi võib tekkida, et tühja kõhu tunnet ei teki?
  6. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Nii kui ma toidupäevikut ei pea, söön liiga vähe, samas ei ole mul tühja kõhu tunnet. Nt kui hommikul olen söönud pudru, lõuna aeg söön ühe pooliku õuna ja nt kaks võileiba, siis tühja kõhu tunnet enne hilisõhtut ei teki. Miks nii?
  7. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Mul selline mure, et nii kui ma toidupäevikut ei pea, söön liiga vähe, samas ei ole mul tühja kõhu tunnet. Nt kui hommikul olen söönud pudru, lõuna aeg söön ühe pooliku õuna ja nt kaks võileiba, siis tühja kõhu tunnet enne hilisõhtut ei teki. Miks nii?
  8. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Nonii, kolmandat nädalat kaal paigal, ilmselt pean uuesti toitumise üle vaatama, ehk söön jälle liiga vähe. Nüüd olen muidugi haige ka veel ja peale röstsaia pole täna midagi söönud. Vahepeal olen käinud ka arsti juures oma pulsi pärast. Sai tehtud EKG - korras, kilpnääre - korras. Järgmiseks on koormustest juunis, eks näis... Aga kui käisin doonoriks, siis oli istudes pulss 133. Veidi ehk närvis ka, aga ilmselt siiski liiga palju. Peale vere andmist pole jõudnud eriti trenni ka teha, treppidest neljandale korrusele mink on juba raske ja pulss 170 peal, tundsin, kuidas süda meeletult taob, rääkimata jooksmisest, mida ei jõudnud üldse, pea hakkas ringi käima ja tundsin, et olen väga nõrk.
  9. Palun abi! pakk-jalad ja tselluliit.. (pildid)

    Minu meelest ka täitsa normaalsed jalad.
  10. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Ka see nädal on kaal samaks jäänud. Mida teha?
  11. Neiu soovib kaalust maha võtta

    See nädal on kaal samaks jäänud.
  12. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Ja see tähendab mida?
  13. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Kas oleks mõistlik mõte asendada üks söögikord söögikorra asendajaga? Kuna grillihooaeg on juba alanud, siis millist liha tuleks eelistada?
  14. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Aga nüüd on selline küsimus ka, et kui kaal on langenud, kas siis peaksin kcal ka vähendama või jäävad need samaks?
  15. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Kuid siiski-siiski... Kaal: 58kg->56,9kg!
  16. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Eelmine aasta, kui treenisin 10km jooksmiseks, siis oli täpselt samamoodi, kõnniga läks küll korraks pulss alla, aga siis tõusis kohe uuesti ja terve see aeg, kui treenisin, oli samamoodi. Ka tantsutrennides on pulss nii kõrge, niisama linnas jalutades on kuskil 120. Võhma nagu oleks, et nt peale eilset jooksu ei olnud mingit jõuetuse tunnet, vaid oleks ikka veel võinud, lõpus tegin väikse spurdi ka.
  17. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Lisan oma treeningust ka mõned faktid Jooksin Trenni pikkus: 0:46:15 Treeningu keskmine pulss: 168 Treeningu max pulss: 194 Fitness-zone (pulss 137-155): 0:06:39 Power-zone (pulss 156-195):0:39:08 Pulsikella arvutatud max pulss (arvestab sugu, kaalu, vanust): 195 Lisan sellised asjad veel, et kui olin jooksnud 36 minutit, pulss oli 180 ja üle selle, siis tundsin korra rinnus vasakul pool torkeid, vahepeal hakkas ka pea ringi käima. Kas see võib olla ohtlik? Kui minu eesmärk on rasvu põletada, siis peaks treenima väiksema pulsiga, jah? Kuid siiski, kõndides on mul pulss keskmiselt 130-140 vahepeal, sörgiga aga juba 160-170. Kunagi, kui verd võeti, ütles arst, et mul on paks veri, kas sellest võib ka nii kõrge pulss tingitud olla?
  18. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Olen nüüd pea kaks nädalat pannud kirja, mida söön ja kui alguses tundus, et tarbin liialat palju süsivesikuid, kuid nüüd tuleb hoopis välja, et rasvasid ja valke liiga palju, rasvasid seal 40% kandis ning valke 20%. Kas siis rasvade liigtarbimine ongi minu probleemi põhjuseks? Kaloraaž on iga päev olnud miinustes, lisaks trenni nii palju kui võimalik. Kas oleks mõistlik mõte nt asendada üks söögikord söögikorra asendajaga? Selline küsimus ka veel, et kuna grillihooaeg on juba alanud, siis millist liha tuleks eelistada? Nt eile võtsin vaid kaks lambasooles vorsti, paar pisikest tükki šašlõkki ja vähemalt poole taldrikust ladusin toorsalatit täis.
  19. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Tekkis selline küsimus, et mulle on viimasel ajal meeldima hakanud pähklid erinevate maitseainetega, kuid vaatasin, et kcal neis pea sama palju kui krõpsudes või isegi rohkem. Kas selliseid pähkleid tuleks samamoodi täielikult vältida nagu muud rämpstoitu?
  20. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Veel nippe? Ja mis juhtub siis kui päevane kaloraaž jääb alla BAVi? St et kaal hakkab langema lihaste arvelt?
  21. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Küll on kahju Ma kohe üldse ei ütleks ära teistsugustest arvamustest. Ehk on siis mõni asjalik lehekülg, kust ise saan lugeda?
  22. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Ja lisan selle ka, et täna hommikul proovisin rohkem süüa, võtsin natuke jogurtit juurde, ühe rukkipala singiga, paar tükikest mõrudat šokolaadi ning kõht püsis täis päris kaua. Sõin kuskil poole üheksa paiku ja kui tavaliselt on kõht tühi juba 11 ajal, siis nüüd ei midagi. Tänase menüü kohta näitab kaloriarvuti ka, et valke ja süsivesikuid natuke liiga palju, aga rasvade osa on juba oluliselt suurenenud.
  23. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Kuidas mõjutab see organismi, kui valke süüakse liiga palju?
  24. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Tihti ongi mul just hommikuti meeletu magusaisu, siis on kohuke hea. Omletti ei taha, ei maitse eriti ja hommikud on nii kiired, et vaevalt jõuab pudru tehtud. Täna hommikul jäi kahjuks puder ära, sest otsas oli. Homme panen siis juba leiva peale singi.
  25. Neiu soovib kaalust maha võtta

    Lisan siia oma tänase menüü. Kaloriarvutiga lõin kokku, et süsivesikuid liiga palju ja rasvasid vähe. Mida lisada, mis tõstaks rasvade osakaalu kui mereande/kalasid ei söö? Kas ainult pähklitest piisaks? Meeldib iseensest mandleid näksida, aga kas nendega liiga kergelt üle ei või pingutada? Hommik: 2 rukkipala vorsti ja tomatiga (130g), kohuke (45g), vesi Lõuna: 1 pirn (100g), 2 rukkipala vorsti ja tomatiga (130g), Õhtu: 3tk mõrudat šokolaadi (18g), riis (100g), sealihašnitsel (80g), 1 rukkipala sulatatud juustuga (55g), kohupiim rosinatega (83g), jäätis (60g) vesi
×