Jump to content

RiinaSolo

Kasutajad
  • Sisu loend

    175
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    7

Koik RiinaSolo postitused

  1. Põnevaid leide toidupoest.

    Hea uudis! Nüüd tead täpselt mitu sauna või "taastumisõllet" tarbida saad, et makrod paigas oleks https://majandus24.postimees.ee/4445957/tode-silma-alla-eesti-suurimad-olletootjad-hakkavad-kaloreid-naitama?_ga=2.3939760.1235198364.1521645569-1604365601.1484900366
  2. Soovita treenerit!

    Tere! Ei hakanud uut teemat tegema ning huvitaks pigem selline küsimus. Kuidas sobitada kõige paremini kokku taipoksi treeningud ja jõusaali. Hetkel ideaalis oleks nädalas 2-3x taipoksi harrastajate treeningud ning 3x nädalas jõusaal. E- poks (kombod, sparr) T - selg, õlg, jalg K- poks (üldfüüsiline, kott) N - jalg, kõht R - puhkus või poks (sparring) L- puhkus P - selg, õlg, jalg, Poks väsitab korralikult selja-õla ära, kuid samas saalis annab neid väga edukalt järgmisel päeval treenida ka. Veel... Hetkel harjutan end üldse veel sellise koormuse ja ülesehitusega, kuid tunnen, et varsti oleks tark tellida kava teadjamalt inimeselt. Kellel on kokkupuudet poks+ saal treeninguga, et panna kokku super-tore-äge- toimiv kava?
  3. Alice missioonil: offseason!

    Hei! Mis ketšupit kasutad?
  4. "Foodporn"

    Paar nippi ka; Teen tihti püreesuppidele "fetavahtu". Viskasin blenderisse 200g rasvatut kodujuustu, 65g Aarla Apetina fetalaadset juustu ja tilli. Muid retsepte leiab ka instast, kui huvi, võib julgelt küsida ka.
  5. "Foodporn"

    Madala kalorisisaldusega hapukapsa püreesupp
  6. "Foodporn"

    Nii vahepalad kui ka lõuna-õhtusöögid
  7. Põnevaid leide toidupoest.

    Kuniks veel Marks&Spencer kinni pole pandud - seal 0kcal toonik, ginger beer, jõhvikalimps jne
  8. Põnevaid leide toidupoest.

    Natuke teemast mööda aga kust seda Celsiuse energiajooki osta saab? Pole poes küll tähele pannud...
  9. Põnevaid leide toidupoest.

    Suures näljahädast on ka see toode Prismas välja aidanud! Ainult enamuse ajast maru soolased ka, üks pakk oli vaid normaalse soolasusega. Dieedi ajaks mitte kõige parem.
  10. Annika Pärteli BLOGI

    Hei! Väga kasulik lugemine ja kindlasti läheb tulevikus tarvis. Seepärast uuringi, kas sa saaksid natuke jagada ka oma kogemusi, et mis harjutused raseduse kindlasti välja jätta ja millal. Mida aga kindlasti teha võiks ja kasuks tuleks. Kahjuks ma ei tea küll, et Eestis keegi hetkel otseselt rasedatele suunatud jõusaalikavasid teeks, aga äge oleks. Tahaks ise ka tulevikus jätkata treeningutega aga teadmistest kuidas jääb küll hetkel väheks
  11. Annika Pärteli BLOGI

    Oh! Mul ka selline sarnane just restaureerimisel. Ainult, et käib veel lahti suuremaks lauaks. Hetkel oleme vana laki laua pealmisest plaadist happega maha saanud.....maru mürgine töö. Ja nüüd mõtleme mis edasi....kõige lihtsam tundub tõesti valgeks värvida.
  12. Kas naiste fitnessi kavadest videosi pole üleval kusagil? Väga huvitav oleks vaadata, nüüd kus konkurentsis rohkem naisi
  13. SKG transformation journey

    Hmm..kuidas sa seda maguskartulit tegid? Mingi täidisega? Ma tavaliselt teen lihtsalt seibid grill režiimi peal.
  14. Rasvavaene dieet - kui kaua?

    Olen täiesti nõus eeltoodud jutuga. Paneks üldse kõigile kaalulangetajatele ja bikini (ja mitte) fitnessi huvilistele kaks asja: 1. Ära aja kaloraaži ebanormaalselt madalaks! Olen ise tiksunud 1200-1100 kcal peal nädalaid enne võistlusi ja võistluste vahel. Pikkust 160cm. Kaal kukkus, kõik oli tore. Aga! Mida see teeb kehaga? See viib keha stressi! (mitte ajada sassi vaimse stressiga) ning selle tagajärjel ainevahetus aeglustub. Kui ainevahetus saab rikutud, siis hakkadki iga pisema lisakalori peale kohe koguma, kergemini koguneb tselluliit (see seotud ka järgneva punktiga) ning kui on soov jälle see ainevahetus korda saada, siis võtab see kauem aega kui see õnnetud paarikuune dieet. Ehk siis leiad ennast suletud ringist - sööd natuke rohkem, kaal tõuseb. Kui tahad langetada, pead veel vähemaks kaloreid laskma (1000 kcal-ni) ja no lõpmatuseni ei saa ju kaloreid alla lasta, Siis juhtub ka punkt nr2. 2. Ära karda rasva! Minu võistlusaegne menüü viis rasvad samuti 10-15% juurde. Tulemuseks oli hormonaaldisbalanss. Sai joostud nii naistearsti, rinnakabineti, perearsti jne vahet. Minul läheks kohati õnneks, kõige hullem seis oli prolaktiini ületootmisega, kõik muu oli lihtsalt normide (tõsi küll alumiste-ülemiste piiride) juures ja mingit jubedat ravi ma peale ei saanud. Küll aga on loo moraal see, et naistel peab olema siiski teatud rasvadepoo(varu). Ma enam täpset seletust ei mäleta arsti poolt aga ta seletas ära ka selle, miks vahepeal oli nahk kerel lõtvunud ja reitele (kus varem pole kunagi seda muret olnud) tekkis tselluliit. Rasva on vaja, et hormoonid oleks paigas ja sellist naha elastsuse karmi langust (mis muidu kaasneb menopausiga) ei tekiks. Seega ma panen käe südamele ja omalt poolt ütlen, et õige vahekord toitumiseks võiks naisterahval olla 50% süsivesikuid, 30% rasva ja 20% valku. Ei ole mõtet teha nii karmi dieeti kui seda teevad võistlejad. Nemad teevad seda lühiajaliselt ja treenerite järelvalve all. Dieedist väljutakse ka nädalaid, vaikselt 100-200kcal võrra kaloraaži tõstes. Selline dieet pole tavainimese jaoks jätkusuutlik ja on oht palju valesti teha. Ma olen palju saanud abi nii treenerilt kui ka ise lugedes ja ikkagi suutsin edust (kõva kaalulangus ja kuiv vorm) nii pimestatud olla, et ei suutnud reegleid jälgida ja tegin endale kahju.
  15. Tere! Mul on tekkinud viimase poole aasta jooksul kummaline probleem taastumisega. Nimelt kaks trennipäeva järjest teha on pea võimatu. Eks ma teen ikka aga teisel päeval oleks justkui auto alla jäänud... kaks või enam korda. Selline tunne on isegi siis, kui eelnevad kaks päeva on puhatud. Samuti ei saa öelda, et päris kõik trennid nii lammutaks, et selletõttu ei taastu. Isegi pärast TRX rühmatrenni on järgmine päev oma jõusaalitrenni teha raskem/keerulisem. Siis kui tarvitan BCAA-d, Intrat või Workout Schocki, siis nagu oleks isegi okei. Aga kui nüüd poolteist kuud pole aminohappeid lisaks võtnud, siis eriti nutune seis. Workout Shchocki ka proovisin esmakordselt just seetõttu, et väsimus ja tunne, et trennide vahel ei jõua piisavalt energiat taastada. Muidu olen eelistanud alati lihtsalt mõnda aminohapete jooki. Kas see on okei, et ilma lisaks aminohapeteta ei taastu ära? Sügisel, oktoobris-novembris millalgi sai vereproove ka tehtud ja seal kõik okei. Varem olen aneemiaga hädas olnud ning väikse hormonaaldisbalansiga ka aga sügisel olid kõik näitajad normis. Lasin teha nii raua, ferritiini, b-vit grupi, kilpnäärme kui ka D-vitamiini. Nüüd talve poole kimbutanud rohkem sellised ühepäevased külmetushaigused, mis muidu minu jaoks üsna haruldased. Toidulisanditeks hetkel ainult multivitamiin, omega, d-vitamiin ja magneesium tauraat. Muu toidust, aeg-ajalt siiski Hera80 ja Protein Pudding ka pärast trenni...aga peamiselt toidust ikkagi, Mida keegi soovitada oskab? Jätkata lihtsalt pidevalt aminohapete tarbimist või peaks midagi lisaks appi võtma? B-kompleksit?
  16. Kui on tunne, et ei taastu trennist

    Kindlasti, üsna stabiilselt hetkel 2000kcal ligi, kõikumine 200 kcal siia sinna.
  17. Kui on tunne, et ei taastu trennist

    Und võiks nädala sees alati rohkem olla, nädalavahetusel saab alati pikemalt magatud ja nö tasa tehtud. Varem olin küll alati varajane ärkaja aga nüüd veidi raskusi enne 9-t üles saamisega. Unega oli vahepeal probleeme, et ei jäänud magama ja ärkasin keset ööd. Selle vastu hakkasin magneesium tauraati võtma ning minu puhul see toimib. Stressi on alati natuke aga hetkel on stressi tohutult vähem kui ca pool aastat tagasi - vahetasin töökohta ja stressitase hetkel palju madalam.
  18. Kui just saladus pole, siis millistest Selveritest seda hetkel saab? Täiendaks hea meelega tööl meie külmiku nende uute vahepaladega
  19. Nii ja naa. Oleneb kuidas sa end tunned sellega ja millal trenn? Ma võib-olla jätaks ennelõunase snäki vahele ja lisaks lõunasöögile 100gr süsivesikuid (keedetud riis, tatar, makaron või kartul). Eriti kui trenn jääb õhtusse. Aga üldiselt on selline toitumine väga ilus ja eeskujulik, kuid võib tekitada "isusid". Arvuta kõik oma toidud tap.nutridata.ee-s. Saad teada oma päevakaloraaži ja vajadusel ka edaspidi "isusid" rahuldada nii, et neid süües süüdaksid säilitada oma tavalist kaloraaži ning valkude-rasvade-süsivesikute osakaalu.
  20. Mitmeosaline toidukarp

    Supid koos lisanditega võtan kaasa sheikeriga – ei leki ja kergem kui klaaspurgis. Suurem karp on tellitud sealt Cherryst aga see tuli jube suur. Teine sama firma oma (Sistema) on Pärnu XXX Maximast. Seal ulmehea valik aga pigem vallida kallim Sistema bränd – kvaliteetsemad kinnitused ja ei leki.
  21. Peep Reinart - Minu tegemised

    Olen ise tiksunud-taastunud pea aasta sama toitumisega ja mulle ka sobib enim! Toitumine on väga individuaalne teema ja mul töökollektiivis kõrval inimene, kelle 80% päevasest kaloraažist tuleb süsivesikutest -vorm hea, energiat palju ja veespordi alal tugevad tulemused. Kui mina söön tatragaletti maapähklivõiga, siis tema kõrval musta leiba meega...igaühele oma. Hea, et leidsid endale kõige õigema! Kuna sinu trennid on oluliselt raskemad ja intensiivsemad, siis ma arvan, et tark oleks mingi aeg tõesti "carb load"imist tegema hakata. Nii palju kui olen ingliskeelsetes blogides uurinud, siis selline variant on üsna levinud ja kuna ise üritan ka uuesti karmimate trennidega alustada, siis tunnen, et üks korralik laks nädalas kuluks ära küll.
  22. trenni isu kaob ära juba!

    Kardioga tagumikku ümaraks ei saagi. Ravim nr1 - kükk. korralik sügav kükk, Ravim nr 2 - kükk, korralik sügav kükk, raskusega (ketas/hantel kätte esialgu) Ravim nr 3 - kükk, sügav kangiga turjal Ja just tuli väga hea artikkel ka välja: http://www.fitness.ee/artikkel/1646/lameda-tagumiku-ravi
  23. Tahaks sellest bubble buttist lahti saada

    Pepu peabki ümar olema, naudi ja armastsa oma "mullikest". Lame tagumik on üsna jube ollus..ma usun, et mehed nõustuvad...
  24. Taimetoitlus - hea või halb?

    Jep, seepärast üsna napisõnaliseks selle blogi kohta jäingi. Ühest küljest on loomse toidu piiramine ju täitsa hea mõte, teisest küljes aga tekib küsimus, et kust maalt tekib reaalne vajadus vähendada loomse toidu osakaalt ning kust maalt algab pime fanatism? Samas ma arvan, et sellised blogipostitused on vägagi teretulnud. Aitavad natuke taimetoidu eelarvamustega võidelda (või süvendada) ning ehk ka julgustavad aeg-ajalt midagi uut proovima. PS! Minule isiklikult kõiksugu sildistused nagu "omnivoor", "taimetoitlane" ja "vegan" ei meeldi. Mitte seepärast, et nad tekitaks mingit eelarvamust, vaid seepärast, et nad seavad koheselt piiranguid end selle sildiga sildistavale inimesele. Milleks seda veel vaja...
×