Jump to content

fender

Kasutajad
  • Sisu loend

    87
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik fender postitused

  1. Massikava

    Tere, tekkis küsimus seoses ühe massikavaga , mille võtsin fitness.ee lehelt - http://www.fitness.ee/treeningkavad/1/3/49 Probleem seisneb selles, et olen algaja tasemest juba ammu väljas ja 3x nädala kogukeha treening tundub overkill. Püramiidsüsteem on iseenesest just minu jaoks vist väga hea, sest paljudel harjutustel on tulemused ja raskused tõusnud plahvatuslikult, aga samas tunnen et ei jõua trennide vahepeal korralikult ära taastuda, ometigi söön tõesti piisavalt ja puhkan piisavalt. Kui teha näiteks selline jaotus, et jääb püramiidsüsteem 12/8/6/15 ja igat harjutust 4 seeriat... kuidas võiks toimida hoopis selline jaotus? E - rind,rind,õlad,õlad,triits K - selg,selg,selg,biits,biits R - jalad,jalad,jalad,jalad,kõht
  2. Tere! Tahtsin küsida nõu seoses smith masinaga treenimise kohta. Nimelt on mul selline probleem, et olen tähele pannud näiteks rinnalt surumises ja seistes surumises ja muude harjutuste puhul ka, et vasak pool on paremast natukene rohkem arenenud ja alati kisub kang nö harjutuste ajal viltu. Üks tuttav soovitas paar kuud teha surumist ja õlgadele smithil, siis pidavat pooled võrdsustuma ja nõrgem pool järgi jõudma. Mil määral see jutt paika peab? Kas smithil treenimisega võib tõesti nö pooled võrdseks treenida? Ning kas tõesti tuleks siis mingi periood surumist ja muid harjutusi ainult smithil tegema?
  3. Raskustega lõuatõmbed

    Tere! Kuna asi on niikaugel et tavalised lõuatõmbed ei valmista enam erilist väljakutset ja lõpetan pigem tüdimusest kui väsimusest, siis olen hakanud tegema raskustega... Kas keegi oskab soovitada kuidas oleks jõusaali vahenditega kõige parem neid teha? Hetkel olen lihtsalt hantli (8kg) jalgevahele võtnud ja niimodi teinud , aga olen jõusaalis tähele pannud et teistel on kuidagi vöö küljes raskuseketas ja teevad niimodi.... jõusaalis on vöö küll olemas, aga mingeid kinnitusasju pole ma küll leidnud.. Küsin sellepärast, et see hantlivariant pole väga hea, kuna õhtuti on palju treenijaid ja ma ei taha lihtsalt ühte hantlipaari nii pikaks ajaks ära hõivata...
  4. Raskustega lõuatõmbed

    Nojah, ... ma usun et võtan tavalise vöö kaasa ja seon tugeva nööriga kinni, teeb sama välja
  5. Raskustega lõuatõmbed

    Selge, ilmselt siis sellel keda jõusaalis nägin oli tal enda vöö kaasas
  6. Tere! Kuna allergia piirab suhteliselt kõikide valgušeikide kasutamist, siis ei jää muud üle kui teha kodus valmis kitsepiimast-banaanist-kohupiimast-marjadest jne... šeik. Talvel ilmselt pole probleemi, aga tekkis küsimus, et kas soojemal ajal ka selline jook vastu peab? Orienteeruvalt siis kodus valmis teha seisab see ilmselt 2h vb natuke rohkem enne kui tarvitada. Kas selline jook kaotab sellise ajaga palju toiteväärtust ja kas piimaga juhtub midagi?
  7. Kalev Spa Jõusaal

    Uue tööga kaasnevad boonused, seega vahetan ka jõusaali Keegi oskab midagi selle kohta öelda ? Ehk on ise käinud? Peamised mured on, et kas seal jõutõmmet ja kükke saab teha? Ja kükid siis vabaraskusega, mitte smith masinal..
  8. Tagasi artikli juurde [h3]Järgnevalt mõned mõtted neile, kes satuvad jõusaali kahel päeval nädalas. Mida nendel kahel päeval teha, kui palju teha ja mis järjekorras teha?[/h3]Pakun välja mõned ideed, milliseid harjutusi võiks nendel kahel päeval teha. Üks on selge, kui aega on vähe, kuid soov treenida siiski on, tuleb valida harjutused, mis kaasavad ühe liigutuse tulemusena korraga töösse maksimaalselt palju lihasgruppe, need on baasharjutused. Kui aega on vähe ja graafik tihe, ei ole mõtet vaevata oma pead päkkadele tõusmistega ja randme painutamistega. Õigupoolest ei peaks ka suuremate?
  9. Tervist! Lugu on selline, et olen käinud vahelduva eduga umbes aasta ujulas (nädalas 1-2 korda). Rohkem kahjuks ei saa käia, kuna aeg ei võimalda ja tänu allergiale ei kannata ma ka rohkem kloorivett. Aga kahjuks läks nii, et ilma korralike teadmistega kuidas ujuda, läksin ma omapead ja ujusin nii nagu heaks arvasin... konna, õppisin ära valesti krooli ujumise (pea veest väljas) ja ka sellili krooli ujumisel käisid jalad valesti. Hiljem esinesid ka probleemid, põlved läksid valusaks , kael läks pingesse jm... Nüüd kus olen tarkade nõu ja õpetust saanud, olen lõpuks ometi ujumisega õige joone peal. Aga mure on selline, olen nüüd kuskil paar korda ujulas käinud ja korrektselt kroolinud. Alguses ma ei saanud hingamisega väga hästi hakkama, võttis kohe hingeldama ja pidin raja lõpus koguaeg pause tegema, nüüd on sama asi, suudan maksimum krooliga raja lõppu ja tagasi ujuda ja siis pean jälle pausi tegema. Siiski väikseid edusamme olen märganud, tunnen ennast vees kindlamalt ja hingamine on läinud järk-järgult ka paremaks, aga siiski enamasti pean kord raja lõpus alati puhkepausi tegema ennem kui saan uuesti ujuda.... sellili ujudes näiteks seda probleemi ei esine, siis võin vabalt kasvõi tund aega järjest lasta. Kas see on normaalne ja pikem vastupidavus hingamises tuleb hiljem? Või kui on keegi rohkem asjast teadlik, võib olla tegu nõrga allergiku kopsuga? Kuigi muudes alades mul hingeldamist ega õhupuudust ei teki (jõutrenn, jooksmine vm), kas see on alguse asi ja kõik tuleb ajaga? Olen natukene mures, kuna kui jälgida teisi kes lasevad krooli üle poole tunni ilma kordagi raja lõpus puhkamata, siis tekkib endal küsimus et miks mina ei suuda kahte radaotsagi järjest ujuda...
  10. Selline lause on enamus toidulisandite paki peal vist. Tahtsin küsida, et kas on olemas võibolla eestis/soomes sellist kohta või asutust kus on spetsiaalselt võimalik õige toidulisand allergiku jaoks leida, et mitte enda tervist rikkuda. Olen kasutanud Gain Bolicut, Hera80t, Mass2, Fitnessi prote pulbrit ja kõik on tekitanud nõgeslöövet näole kui olen vähemalt 3x nädalas kasutanud. Praegu konverteerisin kanepi proteiinipulbri peale ja loodan et see midagi ei tee, aga eks aeg näitab. Küsin, kuna kardan et allergiku juures käimisest väga palju tolku pole, sest nende tase eestis on nagu on. Kuigi võtan kindlasti Hera80 paki ja kanei proteiinipulbri sinna kaasa ja üritan vastuseid saada. Ise kahtlustan, et just fitshop.ee's olevates toodetes teeb mulle allergiat selline aine nagu ''sojaletitsiin''. Kahjuks ei tea millega täpsemalt tegu on, aga tean , et minu top 3 allergiatekitajateks on Piim, Nisu, Soja. Olen uurinud fitnessi lehelt teisi tooteid, aga selliseid vist polegi kus soja sees ei oleks.
  11. Tekkis küsimus, et kui ma võtaksin aminohappeid kapslite kujul ja ainult enne trenni ning mitte igapäev, kas oleks siis asjal üldse mõtet ja asjast kasu? Ehk enne trenni korralik tavatoit + aminokad ja peale trenni šeik kus on ka aminohapped sees.... lihtsalt enamus tooteinfodes on kirjas et iga päev... kui vajalik see on`?
  12. Aminohapped ainult enne trenni

    Selge, tänud info eest kõikidele ! Seoses erksuse ja energiaga, siis jah, tean isegi paari inimest kes on väitnud et see on päris hea ergutina toiminud ja energiat andnud. Teen esimest korda elus praegu läbi süsteemset 5x5 stronglifti treeningkava ning kuna olen suurelt varajane trennitegija, siis lihtsalt mõtlesingi, et kui raskused nüüd tasapisi suuremaks lähevad ja lõpuks juba tõelisteks katsumisteks, siis mõtlesin, et miks mitte millegiga natuke veel tagant aidata ja proovida näiteks lisa aminohappeid.
  13. Aminohapped ainult enne trenni

    Seda ma ei teadnud et tavatoit aminohapetest pungil on. Siiamaani olen ainult tavatoidule ja šeigile peale trenni keskendunud, aga mõtlesin et aminohapped oleksid ka enne trenni hea laks ja annaksid paremaid tulemusi... aga vb siis polegi vaja.. Peale trenni joon kanepiproteiinipulbri šeiki mis sisaldab 50% täisväärtuslikke proteiine- kõiki 21-te teadaolevat aminohapet, sealhulgas 8-t asendamatut aminohapet, mida inimorganism ise toota ei saa... aga kui palju ma ikkagi tavatoidust aminokaid saan? Või on mingid teatud toiduained mis on teistest aminohapete suhtes eespool? // Muidu lugesin natuke asendamatutest aminohapetest ja toon näiteks sellise asja : Lüsiin Lüsiin hõlbustab kaltsiumi imendumist ning aitab sedasi hoida luustikku tugevana. Lüsiin osaleb ka kollageeni ja antikehade moodustumisel ning aitab kontrollida vere rasvu, kuna ta aitab transportida rasvhappeid läbi rakumembraanide. Saadakse: sojavalgust, piimatoodetest, ubadest ja läätsedest. Kui mul on sojavalgu, piimatoodete ja ubade vastu allergia, kas siis on ka suur võimalus et aminohapete kapslid võiksid allergilisi reaktisoone tekitada?
  14. Tere, kuna olen allergik ja tundlik paljudele lisaainetele siis otsin võimalikult ainetevaba ja puhast proteiini, mis allergilisi reaktsioone ei tekitaks.. Uus toode eestis on see http://www.biopood.ee/tooted/toidulisandid/kanepi-proteiinipulber/ Proovisin ja ei tekita reaktsiooni, kuid rahakotile on natuke raske. Tahtsin uurida, et arvata Hera80 maitsestamata pulbrist, kui puhas see on võrreldes mõne teisega? Olen aru saanud, et see on puhas vadakuvalgu konsentraat ja baasaine selline...
  15. Tere! Keegi ehk on käinud või käib ja oskab vast anda ülevaate mis olukord on kergejõustikuareenil (1. korrus). Küsin, kuna rahaline seis on piiratud ja kui tahan 3x nädalas trenni teha siis saaksin seda teha, kui ostan areenipileteid. Tahan koostada vastavalt nendele võimalustele mis areenil on ka oma treeningkava. Ma sain aru, et on olemas kangid ja raskused ning surumise pink + tõstepõrandad ja esimesel korrusel pidi kuskil olema veel ka kükipuur On seal olemas ka näiteks rööbaspuudel surumise koht ja lõuatõmbete võimalus? Teab ka keegi öelda, kas on all korrusel ka z-kangi või hantleid ? Aitäh!
  16. Human flag ehk inimlipp

    Tere! On plaanis eesmärgiks võtta inimlipu sooritamine ja selle hoidmine (5-10sek). Esialgu oli plaan, et niipea kui väljas soojemaks läheb, liigun kooliväljakule ja hakkan seal treenima. (igast erinevad lõuatõmbed, muscle ups, rööbaspuudel surumine jne). Probleem on selles, et tahaksin alustada varem, ehk on keegi harjutust sooritanud ja oskaks anda häid nippe, kuidas ja mida on võimalik treenida, et ennast juba kodus/saalis ette valmistada? Kodus on olemas lõuatõmbepaik (iron gym express). Kahjuks on seal tegemine limiteeritud, ei saa teha näiteks muscle upe, aga mingil määral saaksin sellega treenida küll. Siis on hantlid,z kang (nendest ilmselt lipu sooritamisel palju abi pole) ja varsti on saabumas ka reguleeritav pink, millega saaks teha ka erinevaid core-harjutusi... Trennis hakkan käima lasnamäe hallis, ning ilmselt käiksin seal 2x nädalas lipu jaoks treenimas, sest seal ma saaksin seda ka reaalselt proovida teha... ma ei tea mis võimalused seal täpsemalt on, aga olen kuulnud et seal on võimalik seda teha. edit:// väga tähtsa asja jätsin mainimata, et jalgu ei tahaks siiski oma treeningust välja lükata . Kas oleks hea mõte näiteks iga treeningpäev teha hantlitega väljaasteid, kükke ja saalis samuti kükke, et jalad ka ikka vurtsu saaks ? Inimlipule see ilmselt kaasa väga ei aita, aga et lihased ikka balansis oleks
  17. Human flag ehk inimlipp

    Ma muidu huvi pärast küsin, et kas selline treeningukava aitab pigem lipu tegemisele kaasa (iga vaba päev proovin lippu) http://scoobysworkshop.com/intermediate-workout-plan/ või on see pigem massi ja nö ''teistsuguse jõu trenn'' ?
  18. Human flag ehk inimlipp

    Mina käisin oma esimesel proovil täna. Suht masendav Muscle upi tegin 2/4 ära ja seda ka väga väärakalt, et vasaku poolega rohkem üles, jalad läksid ümber mingi toru ja kuidagi sain üles Inimlipust rääkimata, sain tunnetuse kätte ja isegi ennast vertikaali aga siis põmmdi kohe alla ka, aga ilmselt saaksin ajaga kätte selle. Aga kui käsi vahetasin ja teist poolt hakkan proovima, siis polnud enam mingit tunnetust ja ''jõutunnet'', seega üks pool on kõvasti tugevam kui teine Varsti on jõusaalitreeningul lõpp ja hakkan kodus vabaraskustega treenima ja keharaskustega harjutused on ka sees + vabadel päevadel hakkan lippu proovima eks paistab ..
  19. Human flag ehk inimlipp

    Võimas !
  20. Human flag ehk inimlipp

    Ilmselt jah... ei jalgade osas ma rohkem mõtlesin seda, et olen paljude videote pealt näinud, kuidas on suured mänguväljakul treenijad ja teevad igast hulle asju seal, aga jalad on all nagu tikud , et ei taha et see minuga juhtuks. Ma lihstalt mõtlen et kui ma iga trenn teen 5 seeriat 8-10 kükke näiteks, kas see kataks mu jalatrenni ära
  21. Hantlite kettad,kaldpink

    Tere! Oskab keegi öelda, kust hea hinnaga leida hantlite kettaid ? (0,5-15kg) ning samuti kaldpinki
  22. Hantlite kettad,kaldpink

    Jah, sest lihaseid ei huvita väga kas kangid/kettad on säravad ja uued või siis roostes ja krigisevad Kahjuks mitmeid aastaid tagasi ei olnud piisavalt mõistust peas, et tulla selle peale ja osta kasutatud hantlid. Raskusi on kahjuks kokku ainult 15kg jagu ja ühe hantli peale laotatuna on seda vähe...
  23. Hantlite kettad,kaldpink

    Vaatasin, aitäh ! Ilmselt tasub jah mingi kasutatud või taolisest portaalist leida.. uued on päris krõbeda hinnaga
  24. Päev 1 Kükk 4x 8-10 Lamades surumine 5x5 Jõutõmme 5x5 Rööbaspuudel surumine 5x max Päev 2 Kükk 4x 8-10 Bent over barbell row 5x5 Tõmme küljele hantliga 3x 8-10 Lõuatõmbed 5x max Päev 3 Kükk 4x 8-10 Surumine seistes kangiga 5x5 Arnold Press 3x 8-10 Lõuatõmbed 5x max Idee oli selles, et iga trenn teeksin põhimõtteliselt baasharjutusi aga ikkagi päevadepeale oleksid lihasgruppid natuke ära jaotatud või rõhutatud. Ntx 1 päev rind/triitseps, päev 2 selg/biitseps rohkem ja päev 3 siis õlad. Kava on selline, kuna treeningvõimalused on ka piiratud ( kükipuur, kangid, surumispink, tõstepõrand, hantlid) Kas nii oleks vale teha ja peaks ikkagi jälgima püsivat baasharjutuste 3x nädalas kava?
×