Jump to content

xajez

Kasutajad
  • Sisu loend

    157
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik xajez postitused

  1. Jõukadu

    Tere, Olen pikemat aega treeninud ja olen tähele pannud poole aasta jooksul on olnud väga palju kordi , kui ei suuda jõusaalis v üleüldse trenni teha.. järgmine/ülejärgmine päev jälle kuidagi energiat. Raskused on oluliselt vähenenud ja enam kuidagi ei tõuse. Söön päevas 4-5 x (hommikul, l õunal, õhtul suuremad söögikorrad, pärast lõunat / pärast trenni on väi ksemad vahepalad) 2700-3000kcal Kui varasemast kaal korralikult tõusis, nüüd tahab aina rohkem langeda .. kui üritan veel rohkem süüa kui varem, siis hakkab lihtsalt vastu (okserefleks) Kas see võib millegile viidata ? Ehk mingit ergutit v, miskit proovida, et nö tõmmata ennast käima ? Või kala võib kusagil mujal olla ?
  2. Jõukadu

    Mul pigem ülekoormusel kogu aeg olnud pulsi & vererõhuga jamasid. Enam pole olnud, kuna sai alustatud rahulikult ja tasapisi üles mindud. Seda kogu närvisüsteemi kurnatust olen ma tundnud, seda ikka praeguse seisuga ei anna võrrelda. Ma ei taha eriti uskuda, et ületreening on, kuna pole nii tugevasti pingutanud. Andsin endale vahepeal kuu aega pausi, kuid mitte mingit vahet polnud.
  3. Jõukadu

    Arvasin, et seda võidakse öelda. Vahepeal tegin isegi pausi, kuid see jällegi ei aidanud . Ikka sama. Ületreeningut olen kunagi tundnud, see ikka ei ole see sama. Pulss on ületreeningul tavaliselt kõrgem kui tavaliselt + vererõhk ka. Kuid praegu kõik normis. Kas vitamiinipuudus võib ka anda tunda ? Väga vist mitte .. Samas ei tohiks millegi puudus väga olla. Juurikaid ja selliseid asju saab ikka söödud .
  4. väljasopistus,kükk

    Noo kui on alaosa sirge ja kõik väidetavalt korras, siis võiksid ju teha ? Mul endal oli kunagi ka alaseljas kerge s, kuid see kadus mingi hetk trenniga ära. Tasa & targu Kui keegi jõusaalis teeb jõutõmmet, kes oskab tehnikat. siis julgelt küsi.. ega nad ei hammusta . Olen ise ka küsinud ja saanud häid nõuandeid.
  5. MyFitness

    Tehtud.
  6. kerge valu kubemes

    Endal liikus mingisugune mass(vedelikukogum) edasi-tagasi ja samal ajal oli ka song, mille läbi see liikuski. Minul näiteks pealtnäha polnud näha, et song. Alati ei peagi olema mingi kühm. Olen ise kogenud massi ja songa vahelist liikumist, see polnud ainult ebamugav vaid põrgulik valu, mille tulemusel sai käidud mitu korda erakorralises. Nüüd operatsioon tehtud. Täiesti võimalik, et võib olla sellest, millele KristoR viitas. Edu !
  7. Kõrge vererõhk

    Enne testi kõndisin samuti 2km, närv oli muidugi sees, kuna sa ei tea millised tulemused võivad olla. Enne testi mul oli isegi 130, aga ka pulss oli kõrge. Tavaliselt treeningutel ikka 90-110 esialgu muidugi..
  8. Kõrge vererõhk

    Tundub päris hea aeg isegi. Ehk minu koormustestil olevad arstid ehk nii pädevad polnud et uurida miks mul vererõhk niimoodi ülesse läheb. . Mul taastumise poolelt nii palju, et 5ndal minutil oli pulss 104 kuid vererõhk 140/68. Kui palju oli sul vererõhk? 8ndal minutil mõõdeti uuesti (ainult vererõhku siis oli 122/60) Max pulsiks sain 9ndal minutil 173 kuid vererõhk oli 206/58 - EKG kohta nii palju ,et repolarisatsioon normis (86% max PS) Ehk räägid kas muutsid oma elustiili kuidagi pärast tablettide ravi ka? Millest hoidusid? Jooksmisel läheb mul pulss küll kiiremal tempol 140-155.
  9. Kõrge vererõhk

    Taastumine koormustestil oli halb. Mitte kõige parem aga läks aega küll jah. Tablettidest ei olnud üldse juttugi, samas kõik peale taastuvuse oli hea. Koormustaluvus on mul tavaliselt kogu aeg hea olnud (võin vast ennast isegi ribadeks pingutada). Tahaks teada kuhu peaks pöörduma, tahaks vatsakese kohta rohkem infot ka ehk on mul ka midagi tekkinud... Rahulolekus on mul 120-140 vererõhk. Üritan proovida, mul juhuslikult olemas.
  10. Kõrge vererõhk

    Ei osatud. Soovitasid rohkem aeroobset teha, koormust natuke maha võtta. Seda ma tegingi, aga samas ma ei näinud üldse tulemusi. Käisin suviti rohkem jooksmas, 25-30 min saalis aga saaliväliselt jooksin 45-60min pulsil 140-150. Ütlesid et tuleksin järgmine aasta jälle koormustestile, eks siis näeb kuidas pulss ja vererõhk muutunud. Vanust juba 20
  11. Kõrge vererõhk

    Endal kimbutab jälle vererõhk kallal, kui teha üsna väikeste raskustega siis vererõhk normis, kuid mingit koormust mai tunne et saaksin. Tegin niimoodi 3 kuud aga siis hakkasin tõstma koormust. Aeroobset saab trennipäeval tehtud kuni 10-25minutit (soojendusega) ja vabadel päevadel saab rahulikult kõnnitud. 183cm, 69kg. Soola tarbimist piiranud, rohkem kakaod ja juurvilju hakanud sööma. Päevas saab 2 kohupiima söödud ja 200 g kodujuustu + liha jms, selle kõrvale süsivesikud ehk kartul, kaerahelbepuder, riis, tatar. 140/ 78 - Pulss on tavaliselt olnud normis 60-68 Huvitav, millest võib see tulla.. koormustestil 210w 3ndal minutil oli vererõhk 206/58 / 173 pulss Saan tuua välja varasema 2011 lõpu koormustesti tulemuse 210w, teisel minutil jõudsin ainult 30 sek sõita 194/40 / 181 pulss Eks peab sammuma jälle arstide poole.
  12. südame tugevdamine

    aitab see tõesti ?
  13. 15 aastan poiss otsib abi treeningul ja toitumisel

    Sinusugusel peakski jääma 30-45 minutit, saad selle ajajooksul ennast piinata, kui jõuad pingutada. Endal ka 30-50 minutilised. Soovitaksin tellida Sargelt toitumiskava, saad mitmekesise kava, kus saad süüa selliseid toite, mida sa pole varem söönud. Kava järgides, tuleb ka tulemused Võid esialgu käia ka Bodypumpis, kus saad laduda endale põhja.
  14. Muidugi, allergia nende vastu. Ühe õuna söömine = Juba samal päeval köha/nohu ja isegi samal v järgmisel päeval palavik. Ma arvan sa ei tea mida ma tunnen, kui söön.. Su lihtsalt seedimise probleemid. Allergeenid ärritavad tugevalt kurku ja selletulemusel ei suuda organism vastu panna.
  15. Söö.. Näiteks puuviljadest = õun, pirn - Tekitab mul väga kergelt palaviku, köha ja nohu . Isegi kui näiteks mingi koogipeal õrn mandlipuru v õhukesed laastud, tl täis juba tõmbab kurgu valusaks
  16. Maailma kõige kiirem valgukook

    Tuli jah kuiv, maitset ka väga polnud.. Järgmine kord üritan panna ka mett sisse, aga mis kuivuse vastu aitab?
  17. Pulsikellad, mudelid ja müügikohad

    RCX3'l pole gps kaasas, lisavarustuses on.. selle pead ostma eraldi, kui tahad GPSi. Olen ise kasutanud nii Polarit, Sigma PC 15.11, Garmin Forerunner 110 ja muid ka.. Minu silmis on väga hea Sigma PC15.11(hobispordist ostes), Garmin Forerunneri kohta niipalju, et ei näita nii palju asju nagu Sigma PC15.11 . Kui keegi ostaks mult 150nega Garmin Forerunner 110 (Mida kasutatud healjuhul 7 korda.. ) olen nõus kohe vahetama välja Sigma PC15.11, kuna see lihtsalt hea.. Paljudest tuttavatest kasutab, kuna soovitasin ja nad kiidavad seda takka, kuna nende vana pulsikell läks katki ja see näeb ka stiilsem ja ka on palju funktsioone.
  18. Kiire pulss

    Selleks,et tasuta koormustestile saada EI PEA olema spordiklubi nimekirjas. Sa võid olla, harrastussportlased tavaliselt ei ole kusagil spordiklubi nimekirjas. Pulsitsoonid võivad tõesti olla erinevad inimestel.. seega tulebki vast koormustestil käia ära ja küsida neilt.
  19. ma ise arvan, et hea mõte on võtta puhkust, kasvõi naudi rannaelu, mängi võrkpalli ja tee aeroobset. Ma arvan, et piisava higistamisega peaksid saama igasugu pahatekitajatest jagu.
  20. Oskab keegi kommenteerida, kas haigusega/palavikuga võib tõesti selline kaalulangus kaasneda? Arvan kõrgema kehatempiga võib kaasneda kaalulangus, mis esines ka mul. Kui jah, siis kas selline kaalulangus erineb dieediga saavutatavast kaalulangusest? Kas rasva-lihaste seisukohalt on mingeid erinevusi? Eiusu, kui pole trenni enam teinud, siis lihasmass aeg-ajalt väheneb, kuid mitte nii oluliselt.. Rasva võib ülesöömisega tekkida, muidu mitte.. Kui lihasmass väheneb siis tuleb ka rasv esile kuna keha ei hoia enam nii palju toonust. Kuidas sellises olukorras oleks mõistlik toimida? Süüa veelgi rohkem, treenimisest loobuda, liikumisest loobuda? Mul endal oli ka kehatemperatuur ligi aasta aega kõrgem. 37-37.3 Minu perearst ütles sellekohta, et pärast haigust võibki jääda niimoodi, aga ma ise arvan, et hea mõte on võtta puhkust, kasvõi naudi rannaelu, mängi võrkpalli ja tee aeroobset. Ma arvan, et piisava higistamisega peaksid saama igasugu pahatekitajatest jagu. - Põletikulised näidud olid kõik korras - Mingihetk mõõtsin jälle kehatempi, nüüd 36-36.5 PS: Räägin oma kogemustest ainult
  21. Pulsikellad, mudelid ja müügikohad

    Ise kasutan Garmin ForeRunner 110't, mugav, lihtne, ilus http://www.garmin.ee/garmin-tartu-rattarallil - hinnad all päris palju.. ligi 40€ tootest või isegi rohkem... ise sai ostetud 160nega, muidu tavahind 199
  22. Kaalust juurde !

    Tere! Miks kõigil on arusaam, et peaksid võtma valgulisandeid ? Arvatavasti sa kulutad rohkem, kui sa tarbid. Kui tahad lihast kasvatada, siis tõsta kaloraazi, söö kohupiima, liha, muna jne. Minu arust on täiesti võimalik lihast kasvatada positiivse kaloraažiga ka aeroobset tehes. Muidugi sa pead tegema mitmekülgselt, nii jõudu ja ka aeroobset. Kirjuta siia oma päevane toitumine
  23. Nipp kuidas koore-tootest valku eemaldada.

    :lol:
  24. Kuidas alustada trenniga?

    Tere, Kuidas võiks uuesti alustada aeroobseid treeninguid ja ka jõusaali ? Ei teinud ligi '7 kuud trenni kubemesonga tõttu. Praegu olen sattunud paar korda ülekoormusesse seega küsingi teie abi. Vahepeal on teinud muret vererõhk aga kui pole koormust, siis ei ole ka kõrge. Kaal 71kg 184cm Jõusaal - Kas vererõhu pärast ei tohiks väga suuri raskusi tõsta? Missugune kava võiks olla ? Kas selline kava sobiks ? (esimesed 2-3 nädalat ainult aeroobset, siis hakkan tegema 2x nädalas jõusaali) E - 25minutit jooksu pulsisagedusel 140-155 T - puhkus / jõusaal K - 25 minutit jooksu N - puhkus R - puhkus L - 25 minutit jooksu/ jõusaal P - puhkus --- Toitumine ( Igapäev on erinev) Hommik: 08.00 - Kaerahelbepuder 80-100g (kuivaine) + moos / Tatar 90g koos hapukoorega (100g) - Kodujuust ( 150g ) koos banaaniga - Vesi Lõuna (Tööpäeval 12.30) - Oleneb, mis päevapraeks on - Ahjukartul/keedukartl - Toorsalat (~100g) - Naturaalne Snitsel/Lestafilee/Hakkliha/Lambaliha jms ('ca 150-200g) - Sidruni vesi (kraanivesi+sidrun) Lõuna2 (16.00) - Täisteraspagetid (80g - kuivaine) / Riisinuudlid / Kartul - Kodujuust (150g ) / Ahjust seakaelakarbonaad (Valmis 150g) / Hakklihapallid(sea ja veiseliha) (200g) Vahepala (18:00) Kohupiim (200g) vanilli + piim + toormoos (saumikseriga läbi) Õhtu - Kodujuust koos juurviljadega - Söön vastavalt kõhutühjusele -paar rukkileiba või mida sõin Lõuna2'l - Vesi Päevas joon 1.5l vett - Toidulisanditest olen võtnud ainult Mass Whey - Vahelduseks kohupiimale - Kuidas mõjub kreatiin vererõhule, kas aitab alandada?
  25. Kuidas alustada trenniga?

    Väga hea,et mainisid seda, just sellist kriitikat ja nõuannet ma ootasingi. Hommik: 08.00 - Kaerahelbepuder 80-100g (kuivaine) + moos / Tatar 90g koos hapukoorega (100g) - Kodujuust ( 150g ) koos banaaniga - Vesi Lõuna (Tööpäeval 12.30) - Oleneb, mis päevapraeks on - Ahjukartul/keedukartl - Toorsalat (~100g) - Naturaalne Snitsel/Lestafilee/Hakkliha/Lambaliha jms ('ca 150-200g) - Sidruni vesi (kraanivesi+sidrun) Lõuna2 (16.00) - Täisteraspagetid (100g - kuivaine) / Riisinuudlid / Kartul Vahepala (18:00) - Pärast trenni või siis lihtsalt vahepala. Kohupiim (200g) vanilli + piim + toormoos (saumikseriga läbi) Õhtu (21.00) - Erinevad juurikad - vahest selle asemel toorsalat ( tomat, kurk, lehtsalat jms, hapukoor) - Paar rukkileiba või mida sõin Lõuna2'l - Vesi
×