Jump to content

salasilm

Kasutajad
  • Sisu loend

    265
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    9

Koik salasilm postitused

  1. Sooviks nõu jõusaali treeningu alustamisel

    Jõu areng põhineb kolmel asjal: trenn, taastumine, toitumine. Vahet pole, millist kava sa täpselt teed, kui taastumine ja toitumine arengut ei toeta, ega siis arengut ei tule ka. Seega vali: A ) kui tahad lihaseid kasvatada: Vii toitumine ja taastumine sellele vastavaks. Grammi kaupa portsjonite kaalumine on rahvasportlase jaoks overkill, aga kaloraaž peaks olema plussis ja suure plaanis tuleks süüa puhtalt. Treeningutest taastumise huvides peaksid Bodypumpis kindlasti raskusi oluliselt vähendama; või ehk isegi selle millegi kergemaga asendama (aeglase ja ühtlase pulsiga tegevusega). B ) kui tahad jätkuvalt kaalus alla võtta: Siis on vormi säilitamiseks su praguse füüsise juures Bodypump ideaalne. Igasugune muu jõutreening sinna otsa veel lisaks on peamiselt lihtsalt oma aja raiskamine.
  2. Miks kaal ei lange?

    Üks-kaks kilo paari päeva jooksul sinnatänna tuleb vee tasakaalu muutumisest, mitte rasvast. Nimelt, kilo rasva kasvatamiseks kulub umbes 9000 kcal (ja vastupidi, ühe kilo rasva kaotamiseks tuleb olla 9000 kcal-iga miinuses). Vaevalt, et sa ühe nädalavahetusega 9000 kcal üle oma baasainevahetuse süüa jaksasid.
  3. Sooviks nõu jõusaali treeningu alustamisel

    Neid kahte asja sa korraga väga edukalt teha ei saa. Võta kõigepealt see üleliigne 7 kilo maha ja alles siis hakka lihaseid kasvatama. Lisaks "Stronglifts 5x5" on algajatele jõu arendamiseks olemas ka programmid "Starting Strength" ja "Wendler 531" mis on ehk isegi paremad. Aga ikkagi, söögiga närutades (ehk dieedi ajal) pluss veel Bodypumpiga ennast kurnates jääb nende kavade uhke lineaarne progress küllaltki lühikeseks.
  4. Sügiskülv ajab segast

    Mis sa mõtled selle all, et "ei anna üldse nõu"? Kas seda, et ei käi foorumisse juhuslikult sisse sadavatele algajatele põhitõdesid õpetamas ja "Revitalisatsioon.." raamatut ümber jutustamas? Kas tal peaks olema seisusest tulenev kohustus nõu anda? Ma ei arva nii. Seni kui sul on maksvatest klientidest järjekord ukse taga on rumalus käia veel vabast ajast foorumeid mööda kolamas ja tasuta nõu jagamas neile, kes pole viitsinud (piltlikult) isegi kingapaelade iseseisvat sidumist ära õppida.
  5. Ei saa aru, miks ei teki lihasmassi

    Ilmselt on asjasse segatud kasutaja "Talikülv", kes registreeriti täna kell 14:00. Kasutajanimi "Kevadkülv" ilmselt tuleks ka juba valmis panna. NB. Nagu niuhti on täiseti süütu kasutaja teema trolli provokatsiooni tulemusena teemavälist jura täis kirjutatud.
  6. Sügiskülv ajab segast

    Sa vist oled IT-ga kokku puutunud pelgalt teoreetilises plaanis ja sedagi väga põgusalt?
  7. Sügiskülv ajab segast

    Sellisel juhul puuduks sul võimalus vaadelda seda veateadet ehk sa vaevleks teadmatuses, miks on nooled nähtamatuks muutunud. Ehk kõik on korrektne. Ma arvan, et Sügiskülv poolt minevikus antud hääled võiks kah süsteemist maha kustutada.
  8. Kust osta jõusaali jalatseid?

    Kas see on retooriline küsimus? Esiteks on inimesel on selline refleks, et kui jalgealune on ebakindel/pehme, siis päris maksimaalset jalgade jõudu närvisüsteem rakendada ei luba. Seega kui jõusaalis on kavas teha näiteks kükki või jõutõmmet submaksimaalsete raskustega, peab talla ja kanna alune olema kõva. See tähendab kas paljajalu olemist, või siis polsterdamata õhukese tallaga jalanõud (ketsid, tennised, five fingers, jõutõmbe sussid) või siis kõva tallaga jalanõud (tõstekingad). Ketsid/tennised aka chuck taylor's on selline kuldne kesktee harrastaja jaoks. Kui jalgade peal seistes trenni ei teha ehk kasutatakse masinaid, võib kasvõi kontsakingaga trenni teha (aga see, et sa seda teha võid, ei tähenda, et sa seda tegema peaksid). Teiseks vaadatakse nooblimates jõusaalides viltu, kui sa lased seal ringi paljajalu potentsiaalse jalaseenega või siis higise sokiga. Sokk pole ka kuigi turvaline variant, sest võib olla libe, Esteetiline probleem ka.
  9. Poks+massi juurde

    Kui keha tahab kasvada siis tuleb rohkem kilokaloreid anda ehk tuleb rohkem süüa. Näiteks: "Jogurt/banaan" ma saan aru, et see tähendab jogurt VÕI banaan? Banaan ja jogurt üksi ega ka koos pole suuremad massikasvatajad. Selle asemel sega kokku parem jogurt, kohupiim/kodujuust, banaani tükid ja kaerahelbed (kui raatsid, siis müsli) ja seda segu keera kõht korralikult täis. Tee hommikusest pudrust reegel, suurenda kogust umbes sinnan, et mis kõht vastu võtab ja sellele pudrule pane supilusikaga pähe korralik võisilm. GOMAD päris raudkindlalt töötab, aga seda harrastades pead arvestama, et pidev vetsus käimine tüütab ära (kusepõie suurus on üpris standardne 1/3 liitrit, ja see ei ole kahjuks treenitav). Aga kui koolis on lõunasöögi kõrvale piim siis igatahes võta 3+ klaasitäit. Ja prae kõrvale söö alati leiba. Ma ei ütleks, et poksi trenn või vabavõitlus on aeroobika, pigem peaks ta olema nagu intervalltreening. Oleneb muidugi täpsemalt treenerist, treenijast ja trenni iseloomust, aga tavajuhul pole võitluskunstidele lisaks eraldi lihastrenni vaja teha (va aikido, taichi ja muud ravivõimlemised). Kas peale trenni lõppu higine oled? Kas trenn hingeldama ajab? Kui ei, siis äkki peaks trennis lihtsalt julgem ja pealehakkajam olema.
  10. Kust osta jõusaali jalatseid?

    Prismast saab suurepärased "Chuck Taylor"-site kloonid.
  11. Reputatsioonipunktid

    Selle asja eesmärk on see, et kaks-kolm sõpra (kas siis reaalset või virtuaalset) ei hakkaks omavahel üksteise reputatsiooni üles kütma. Mis on ka mõistlik mõte. Aga ka seda saab ära lollitada - jagadki juhuslikkuse alusel neid suvalistele ja siis natuke sagedamini omadele. Samas sellist mudelit rakendades tekib risk, et kui tuleb algaja ja küsib, et "mida jõusaalis teha", siis ühed soovitavad 5x5, teised 3x12 ja kolmandad crossfitti ja lõpuks hääletatakse nõrgema massiga seltskond maha. Ehk siis foorum läheb väga enamuse nägu. Muidugi tuleb sellisel juhul vaadata ka foorumi pealkirja, kui selleks on BB.com siis polegi ju mõtet hakata seal tai chid, suhkrudieeti ja islamiusku propageerima. Foorumimootoritesse on need mehhanismid reeglina pakendatuna moodulitena saada tänapäeval. Võimalik, et piirangute peale keeramiseks on adminnil vaja mõned linnukesed panna ja kõik. Halvemal juhul ei saa midagi teha. Siis on mõistlik see reputatsioonivärk üldse lihtsalt prügikasti visata, sest see mis siin praegu toimub, on asja väärkasutamine.
  12. Reputatsioonipunktid

    Reputatsioonipunktide asja võiks natuke kõbida. 1) Igal kasutajal peaks olema fikseeritud maksimaalne arv punkte mida ta 24 tunni jooksul saab anda. Näiteks 10 (plussid ja miinused kokku). Milleks? Praegu on need reputatsioonipunktid väga "odavaks" muutunud. Keegi jagab neid siin lihtsalt selle eest, et sa lihtsalt midagi viitsisid kirjutada. 2) Uus kasutaja peaks esimesed päevad (näiteks 7 päeva) olema ilma reputatsiooni jagamise õiguseta. Milleks? Et keegi ei teeks uut kasutajat lihtsalt reputatsioonipunktide pärast. Kui reputatsioonipunkte annavad juhuslikud läbiastujad, siis see ei täida ka eesmärki. 3) Jagatavate reputatsioonipunktide lae võiks panna sõltuvusse inimese enda reputatsioonist (vähemalt üks lävi: ise negatiivset reputatsiooni omades neid teistele anda ei saa)?
  13. See sõtlub suuresti olukorrast ja rahakoti paksusest. Kõige keerulisemad cased lahendavad Hiina ja India vangivalvurid, kellel on käepärast sajapealised orjakarjad, koos mõne arvutiteadliku sõbraga. See on kombinatsioon orjatööst, social engineeringust ja tehnilisest lahendusest. Kui sa MUD mängus kelleltki konverteeritava raha eest kalli artifakti ostad, siis see võib olla vangide kaevandatud asi. Kõige lihtsamad klikkimise cased lahendab koolipoiss apache veebiserveriga kaasnevat command line utiliiti "ab" sobivalt konfides ja õiges maailmajaos asuva proxy tagant daemonina käivitades. Lisatud. Vahend sõltub ka eesmärgist. Tekib küsimus, et miks tahetakse Facebooki lehele fänne- kui selleks, et facebooki leht või domeen hiljem kellelegi kasudega maha müüa, on vahendid ühed (su fännid on fake kasutajad, robotid). Selleks, et päriselt oma toote läbimüüki suurendada, on vahendid teised (sa palkad PR inimese või firma, kelle eriala on social networking ja need korraldavad tarbijamänge, küsitlusi, korraldavad reklaamide paigutamist jne).
  14. ... aga nad ei arvestanud asjaoluga, et Revalis on saun olnud juba viisteist aastat
  15. BTW, kui kellelgi on vaja robotit mis genereeriks pageview'sid, kas siis näiteks youtube videotele või siis tõstaks neti kommentaaride reitingut, siis saab seda minu käest tellida.
  16. Minu jutu kontekst on puhtalt sissetuleku teenimise võimalus antud valdkonnas, sissetulekut HDTanel ju soovib. Eetika kui teise järjekoha eesmärk, selle ma jätsin kõrvale. Kui sa tahad youtube'st honorari saada, siis tingimused on sellised (1) /viimati kui ma seda kontrollisin, siis/ eesti vabariigi residentidele seda põhimõtteliselt ei maksta ja (2) videod vaatamise suurusjärguga 10 000 on küpsisepuru - kuskil alates 1 000 000 vaatamisest võiks rääkida "tegijast". A'la 10 000 vaatamist on ühtlasi selline suurusjärk, mille peale ükski tootja kulmu ei kergita ega kuskile mingeid plaate saatma ei hakka. Kui sa teed videosid eesti keeles (keel, mida üldse kokku räägib emakeelena 1 000 000 inimest, neist omakorda üle 80% valdab üht suurema infoväljaga võõrkeelt, ja kes on läänemaailma standardite kohaselt pigem madala maksejõuga), siis ei kogu need videod iialgi mingit normaalset vaatajaskonda (v.a. juhul, kui videosse on kaasatud rumalusi tegevad paljaste rindadega näitsikud) ega tootjate huvi. Veebi sisu tootmisel (kas siis blogid, videoblogid, review'd mis iganes) on raha teenimisel järgmised variandid: 1) Sul on tööandja ja sa oled sisuliselt ajakirjanik. 2) Sul on sponsor. Kas siis mingi tootja, suurem portaal või ajakirjandusväljaanne. Sa oled sisuliselt vabakutseline, kas siis pr-isik või ajakirjanik. Siia alla käib ka see, kui see sponsor ostab sinu veebilehekesel reklaamipinda ning maksab per pageview või kontakt mõne sendi. 3) Sa teed seda üksiku hundina entusiasmist, rahastades seda oma palgatööst. Annetused? Need võibolla aitavad finatseerida töövahendeid, aga leiba ega võid enam poest ei osteta. Objektiivsusest. Ma vaatasin HDTaneli GTA 5 review'd. Jäi mulje (kokkuvõttes), et: kaart on mõttetult suur, linnast väljaspool muhvigi teha pole, single player on igav, multiplayeri serverid on üle koormatud. Ühesõnaga, mäng ei vasta kriitiku ootustele ja ei tasu ostmist. Seda öeldi mängu kohta, mis tegi peale välja tulemist kõigi aegade kõige suurema kassa. Ma ei imesta, kui tootja esindaja Taneli sellise review peale kuu peale saatis. Kui ma nüüd küsisin ükspäev oma 12-aastase poja käest, et mis sõbra juures ka tegite, tuleb vastuseks, et sõber sai omale GTA 5! See on, raisk, praegu kõige ässam mäng nagu üldse!!! Kus on siin objektiivsus? Äkki on lugu nii, et HDTanel, kel on võibolla eesti kõige võimsam mänguarvuti ja kes on kõik maailmas toodetud mängud sada korda läbi mänginud, tema subjektiivsed ootused arvutimängudele on ajapikku ebanormaalselt kõrgeks muutunud. Kriitik olemine ei tähenda tingimata alati kriitiline olemist. Võibolla peaks lõpetama oletused ja küsima oma huvigruppidelt, mida nad tahaksid näha. Võibolla piisaks heade suhete säilimiseks sellest, et mängu tasuta andnud mehele võimaldatakse video enne avaldamist üle vaadata ja oma ettepanekud teha? Kui sul mängufirma esindajaga häid suhteid ei ole, siis sa legaalseid alpha-beta-release plaate ei saa, review'sid nende kohta koostada ei saa, ja seega esimese tulija eelis on sul kadunud. Piramaterjalist omapäi tehtud videote peale võib kohale ilmuda BSA koos politseiga ja sind su ema korterist riigi majutusse viia. Ei tasu unistada, et suure maailma "sõltumatud" kriitikud on ka päriselt sõltumatud. Kui kellelegi saadetakse alpha release plaat footage koostamiseks, siis käib selle plaadiga kaasas ka teatud põhjendatud ootus loodava video suhtes ja paljudel juhtudel ka ümbrik. Ega nad ise seda ei tunnista! Eesmärgid jagunevad avalikeks ja salajasteks, ning raha teenimine on reeglina siiski salajaste eesmärkide nimekirjas, vastasel korral pannakse su objektiivsus küsimärgi alla. See on nagu Linuxi arendus. Kõigile meeldib mõelda, et GPL litsentsi kandva tarkvara parandused-uuendused tehakse habetunud entusiastide poolt kuskil pimedas keldris. Tegelikult teevad 90% sellest tööst lipsuga palgatöölised mõne suure tarkvara- või riistvaratootja kontoris. Võibolla tõesti ma eksin suurelt. Aga kui HDTanel veedab oma aega juba viimased aastad videote tegemiseks mille eest keegi ei maksa, siis tuleks ikkagi avada silmad ja helistada Reaalsusele. Albert Einsteini järgi on Hullumeelsus see, kui tehakse üht ja sama asja järjepanu ning oodatakse, et tulemus lõpuks muutuks. Kui olemasolev olukord - näiteks sissetulekute osas - ei rahulda, siis tuleb seda muuta, mitte oodata, et midagi iseenesest juhtuks.
  17. Minu jaoks on selle võistluse võitja Ott. Minuarust polegi esimene mees temast parem. Super vorm ja vähemalt minu jaoks igati proportsioonides keha. Eks see võistlus ole natuke loterii.
  18. Päris huvitav tegevusala ja mõtted, lisaks omalt poolt mõttekillukesed mida see teema tekitas. 1) Need 11ooo või 15ooo jälgijat pole tegelikult su kliendid, vaid on hoopis sinu kaup! Sinu tegelikud kliendid on ikkagi need mängude maaletoojad-turustajad. See on suur viga kui sa nende meestega tülli oled läinud. Sul on õnneks võimalus oma ego lauasahtlisse ära panna ja nendega ära leppida. Seal on suur vahe, kas midagi on tasuta või mitte. Inimene eeldab, et youtube on tasuta. Annetused ühekordse üleskutsena võivad toimida, aga pikas jooksus pigem mitte. Mõtle selle peale, et näiteks lastekas.ee - toodab samuti youtubesse eestikeelseid videosid - tasub ennast kuhjaga ära (päriselt ka), aga seal laste käest raha 1 euro kaupa ei võeta. 2) Ma ei tea, kas järgnev jutt sinu kohta käib, sest pole ühtki su mänguvideot vaadanud ja (vabandust väga) ei plaani vaadata ka. Aga mõte ise: lähtuvalt punktis 1 mainitule sa peaksid oma videotes reeglina jätma vaatajale mulje, et kirjeldatav mäng on parem kui ükskõik mis enne seda. Ma ilmselt kõlan imalalt, aga videotes peakski olema läbivateks motiivideks "äge", "kõvasti vingem kui eelmises versioonis", "no see peaks shooteri armastajale küll meeldima" jne. Kriitikat palun üldse mitte! Kui sulle isiklikult mingi asi või mingit tüüpi mäng kohe üldse istu, see ei pruugi olla objektiivne tõsiasi, Mõtle selle peale, et mängude arendajad on iga mängu alla pannud kõvasti pappi ja mõttetööd inimeste poolt, kes pole samuti ilmselt võhikud, on võibolla isegi targemad kui sina ja näinud selles mängus midagi, mida sina koheselt ei hooma. Näiteks mingit sihtgruppi kuhu sina ei pruugigi kuuluda (seega sulle isiklikult ei peagi kõik mängud meeldima). Iga mängu juures on alati miski, mis mängijale meeldib, sinu ülesanne on see miski üles leida ja haaravalt esitleda. 3) Sa müüd ennast liiga odavalt. Ühe näkase tasuta originaalmängu nimel mitmeid tunde või päevi raisata video tegemiseks ... no kamoon, see pole mingi asi. Mängu plaat ja lisaks vähemalt 200 euri kätte ja siis selle kauba pealt tee korralik teaser mille peale jõuluvanale postitatavad kirjad ka reaalselt hakkavad promotava mängu nime sisaldama. See kõlaks juba nagu deal ja sellise kauba korral oleks töövahendid sinu poolt. Teine kokkulepe võiks olla tasu vaatamiste arvu pealt, a'la 5-10 senti ühe vaatamise pealt ja kui videol on 10000 vaatamist, oled sellega 500-1000 eur teeninud. See oleks su kliendile selles mõttes positiivne, et ta teab, et sa reaalselt oled sellise kauba korral motiveeritud mängu kohta info levitamisest (nö. tasu vastavalt läbimüügile) ja ta ei pea maksma video eest, millel on 53 vaatamist. 4) Muidugi, mingi objektiivsus ja kriitikameel peaksid säilima (muidu see 15 ooo laseb jalga), seega kui mäng on tõsiselt saast, siis pigem keeldu honorarist ja aja raiskamisest selle mängu peale ning tagasta plaat, selle asemel, et hakata kellegagi tülli minema ja rusikas taskus ringi käima. Või siis mõtle välja tasu, mis su kriitikameele vaigistaks ja paneks su reklaamima 5-8 aastaste tüdrukute sihtgrupile mõeldud mängu, silm säramas peas ("omg kui nunnu!!!").
  19. KMI

    See rasva% mõõtev aparaat näitab aiateibaid, vähemalt sinu puhul. Lähtu pigem mõõdulindist ja peegelpildist kui sellest masinast.
  20. JJ14-ne Blogi

    Seda videot vaadates oli selge, et detailidesse pole mõtet laskuda. Enne jooksma hakkamist tuleb kõndima õppida. Sestap minu eesmärk polnudki surumist õpetada, vaid pigem see, et inimene jääks ellu.
  21. JJ14-ne Blogi

    Rinnalt surumist tehakse järgmiselt (no kindlasti ebatäiuslik nimekiri, aga põhilised asjad): 1) haaratakse kangist, võrdlemisi laialt aga mitte laiemalt kui väiksest sõrmest väikse sõrmeni 81 cm (viisakal kangil on max laiuse koha peal rihvelduses märgid), pöidlad pannakse ümber kangi. Kang on veel pukkidel. 2) tekitatakse kehasse pinge: jalalabad surutakse vastu maad, selga kerge kaar (aga nii, et tagumik puudutab pinki). Kang on ikka veel pukkidel. 3) võetakse pukkidelt kang ja surutakse käed küünarnukist sirgeks. 4) lastakse kang niipalju alla, et reaalselt puudutab rinda. 5) silmapilgutuse pikkune paus. 6) surutakse kang sirgetele kätele (küünarnukist sirgeks). (Kui harjutust teed korduste peale, siis kordad punkte 4-6 nii palju kordusi kui tarvis) 7) pannakse kang tagasi pukkidele. See pink peaks sinu jaoks tsipa madalamal olema. Küünarnukist sirgete kätega ei tohiks sa ulatada kangi üle pukkide panema, praegu näib selline kahtlane. Kogu surumise jooksul peaksid randmed jääda neutraalsesse asendisse, ega tohi painduda ette ega taha.
  22. Fred Vunk blogi

    Mina seda ei tea, aga siin üks mees kirjutas, et "Kulturismi stiilis baastasemel jõutreening peaks olema hea füüsise ja tervise loomisel vundament. Muidugi võib tegeleda ka muude asjadega, aga enamik teisi spordi-alasid ja treeningu liike on kindla suunitlusega. Arendatakse kindlaid liigutusi, sooritusi, aetakse tagasi spetsiifilist funktsionaalsust."
  23. Fred Vunk blogi

    Ma ei arva, et kulturistid on nõrgad. Palun mulle sõnu suhu mitte panna. Lihtsakoeliste harjutuste tõttu on kulturisti neuroloogiline süsteem halvemini kohanenud jõu rakendamiseks keerukates olukordades kui muude raskejõustiku alade meestel. Välja jäävad arendamata jõuga haakuvad muud kvalitatiivsed omadused. See tähendab, et nad ei pruugi valitseda oma keha ja jõudu nii hästi kui nad võiksid. Seetõttu oleks hea ka kulturismiga paraleelselt mingit muud sporti teha. Või siis integreerida keerukamaid harjutusi oma rutiinidesse. Paljud kulturistid kasutavadki regulaarselt baasharjutusi ja see on väga hea. Samas pole baasharjutused kulturismi puhul kohustuslikud. Klassikalise tõstmise harjutuste üle mõistuse keerukus on müüt, seda levitavad inimesed kes pole mitte ühtki korda tühja kangigagi proovinud. See on küll väga imelik väide, et muude jõualade sportlaste lihased on arenevad kuidagi vähe, ebasümmetriliselt või liiga spetsiifiliselt. Kas sa Heiki Nabit tead? Viimasest medalist võib järeldada, et tal on nii maadluse-spetsiifilised lihased kui võimalik aga ma ei ütleks küll, et kuskilt midagi on oluliselt puudu.
  24. väike abipalve

    Kui suur maht sel tööl peab olema, mitu A4? No kindlasti peaks sul seal olema Kulturismi (Atleetvõimlemise) definitsioon. Aga siit kasvab välja küsimus: kas kulturism on spetsiifiline spordiala või pigem mingi laiem mõiste mis koondab erinevate spordialade sportlasi. Kui sumomaadleja teeb eriala trennidest vabal päeval jõusaalis trenni mõne kulturismi kava järgi, kas ta on siis sumomaadleja-kulturist? Aga sõudja, kes teeb ainult erialaspetsiifilist trenni, kuid otsustab osaleda athletic fitnessi võistlusel?
  25. Fred Vunk blogi

    Olümpia alade harrastamisel ei pea olema eesmärk tippsport ja minek olümpiale. Eesmärgiks võib olla väga edukalt tervisesport või rahvasport. Tugev on kasulik olla. Mitte tänaval kaklemiseks; vaid näiteks tugevas laines purejamisel racer-tüüpi purjekaga, kipsplaatide lakke kruvimisel, Estfieldi doonorilt rattalaagri otsamutri lahti keeramisel jne jne jne. Igaühele oma põhjus. Kuigi tänapäeval on võimalik absoluutselt kõik "sisse osta", võiks ka moodsal mehel olla siiski ambitsioon midagi ise oma kätega ära teha. Mis iseloomustab seda argielus vajaminevat jõudu? See, et liigutused hõlmavad reeglina korraga mitut liigest samal jäsemel (kui mitte tervet keha korraga), et jõudu rakendatakse samal ajal jalgadel tasakaalu hoides (mõnikord ka ebatasasel või ebakindlal pinnal). Kuidas treenib kulturist? Iga liigutus rakendab reeglina vaid ühte liigest korraga, harjutusi sooritatakse istudes või lamades. See tähendab, et liigutused on eluvõõrad ja pole eriti üle kantavad tavaelus jõudu nõudvatesse tegevustesse: ehk siis düsfunktsionaalsed. Vanakooli spordialade harjutused on liigutuste iseloomu tõttu palju elulisemad, lisaks ka efektiivsed. Jõutõstmise harjutused (rinnalt surumine, jõutõmme, kükk) ja klassikalise tõstmise harjutused (rinnale võtt, rebimine, tõukamine) on väga paljude teiste spordialade harrastajate kavades. Üheainsa gümnastika harjutuse - jõutõus rõngastel - kaudu treenib fdvk ära lihaseid sellises koguses, mille treenimiseks isoleeritult kulub kulturistil 10 harjutust kahe erineva päeva jooksul (ja ei kata ka siis kõike seda, mis jõutõusus mängu pannakse). Maadlust jms kontaktalasid ei harrastata lõuksi andmiseks tänaval vaid pigem treeningu põnevuse ja ka adrenaliini pärast. Sinu "treeningvahend" on lisaks vastupanule ka intelligentne, ta kasutab sinu nõrkusi sinu vastu. Kontaktsport vajab ja seeläbi arendab lisaks jõule ka reaktsiooni ja tasakaalu (kulturismitrennis ei arene reaktsioon ega tasakaal mitte põrmugi). Jõusaalis 3x15 korduse biceps curlide lugemine on selle kõrval surmavalt igav. Muidugi võib arvata, et milleks tänapäeva inimesele jõud, reaktsioon või tasakaal: arvuti taga istumiseks ei ole seda vaja. Tõsi. Aga seda enam ei oleks vaja kulutada oma aega ka rinnapäeval rinnalihast 5-6 erineva igava ja isoleeritud harjutusega mõjutamiseks.
×