Jump to content

vasakparem

Kasutajad
  • Sisu loend

    76
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik vasakparem postitused

  1. Kodune jõusaali kava

    Tere, olen jõusaalis käinud umbes pool aastat(enne seda käisin ka, kuid paar aastat tagasii). Läksin tööle ja pole umbes kolm nädalat saanud mitte ühtegi metalli tõsta(v.a tööl, kuid tööliigutused ei ole sellised, mis jõusaalis). KMure selles, et 3-nädalaga on silmnähtavalt lihased kadunud, nüüd leidsin alternatiivi päris jõusaalile, on olemas ainult kang ja hantlid ning kõhulihaste pink, oskab keegi aidata sellise lihtsa kavaga, mida saaksin sügiseni teha, siis on võimalik minna jälle hästi varustatud jõusaali. Sooviks teha rinda,õlgu,käsi,kõhtu. Oleksin väga tänulik. Kava võiks olla 2-3 korda nädalas, mitte väga kaua,. sest olen 8-5 tööl.
  2. Tere! Alustuseks kirjutan siia oma näitajad: 25a, 189cm ja 102kg. Küsimus on järgmine: milline võiks olla minu päevane kaloraaž et see jääks siiski miinusesse, kui maha arvutada nädalas 5-6 (ajaliselt tund+) suhteliselt väikeste pausidega jõusaali trenni millele veel lisaks päevas 3-4 tundi füüsilist aiatööd(labidaga,maakivide veeretamine ja ladumine, trimmerdamine jms) Süsivesikuid tarbin minimaalselt, põhimõtteliselt üldse mitte, teen sellist half-paleo dieeti, ei ole välistanud piimatooteid jms. Ette tänades!
  3. Tere kaasfoorumlased! Olen trennist eemal olnud c.a 2,5 nädalat. Tähistasin oma juubelit(loomulikult mitte 2,5 nädalat), aga sai alkoholi joodud, mitte korrapäraselt toitutud jne. Hetkel tunnen, et olen ikka päris kõvasti kahanenud ning tekkiski huvi, et küsida teie kogemusi selles osas. Kuidas mõjutab selline paari nädala mittetreenimine ja mitteõigesti toiutmine reaalselt mu keha, kui ruttu see kõik taastuda võib? Kuskil Jaanuarist tegin I.Otsuse tsüklitreeningut(1.tsükkel - 8 nädalat, keha jaotatud kolmeks, 6p nädalas, 6 seeriat harjutusele nt. rinnalt surumine 2x8, 2x6, 2x4. 2.tsükkel - keha jaotatud neljaks ning kordused keskmiselt 4x8) Nüüd peaksin alustama kolmandat tsüklit, mis on selline taastav, kerge pumpamine krodused 3x12. Kas see paari nädalane paus oli juba piisavalt taastav või oleks just hea alustada selliste kergete trennidega? Trennist puudumise osas olen väga tundlik, kui paar päeva ei käi, tundub kohe meeletu lihaskadu ja kõik muu. Nii, et ootan teie arvamusi/soovitusi. Head palavat ilma teile!
  4. 2,5 nädalane paus, selle mõju kehale jne.

    Pigem ongi jah selline "rajalt maas" tunne peal. Alguses teengi siis paar nädalat 3.tsüklit, kergelt pumpamist, kuna käsil ka rasvapõletus, siis viin pausid minimaalseks ning teen intensiivsed trennid.
  5. Tere. Olen 24aastane noormees, pikkus 189cm ning kaal 98kg. Olen toitunud viimased paar kuud kindlas ülekaloraažis. Millal on õige aeg dieediks? Olemas toitumiskava mille päevane kaloraaž on 2500kcal. Umbes kuu tagasi lõpetasin jõukava tegemise, hetkel teen massikava (c.a kuu). Kas peaksin või võiksin muuta ka trenni ülesehitust? Põhiline mure seisneb selles, et ma oma dieediga lihast ei kaotaks(pigem tuleks pisut juurde või äärmisel juhul jääks samaks). Kuidas see massi ja dieedi protsess välja nägema peaks? Kui pikaajaliselt peaksin dieeti tegema? Ette tänades!
  6. Millal õige aeg dieediks(hetkel massi kogumine)

    Millised võiksid olla ühele lihasele kordused ja seeriad, kui treenin 3x nädalas?
  7. Millal õige aeg dieediks(hetkel massi kogumine)

    Ei hakka selle jaoks uut teemat tegema, aga küsiks selle tõmbe ja surumise kohta uut teemat tegema. Aga oskad(oskate ehk lühidalt sellest kirjutada, miks hea, kuidas seda ülesse ehitada, milline võiks olla seerite ja korduste arv. Rinnale näiteks väga tõmbeid pole. Näiteks üks päev teen lamades surumist teine päev ületõmmet. Seljale samuti üks päev jõutõmme, tõmmmevastu kõhtu, jõu tomme, aga surumise harjutused seljale? On kellegil mingit näidis kava selles suhtes? Olen seni teinud trenni variandis: keha jaotatuna kaheks - 2x nädalas ülakeha 2x nädalas ülakeha ja teine variant, et 5päeva nädalas, iga päev erladi lihasgrupp, aga on nn kergem ja raskem päev. Rinna päeval teen lõppu kaks harjutust triitsa ja ühe õla. Kuigi on olemas erladi iseseisev käe päev ning eraldi õlapäev.
  8. Millal õige aeg dieediks(hetkel massi kogumine)

    Aeroobseks peangi maasvõitlust - see on 3x nädalas, aga enamikel kordadel saan 2x nädalas käia. Sellepärast otsingi kava, mis oleks 3-4x nädalas, Saaks Esmasp- jõusaal, teisp - BJJ, kolmp- jõusaal, neljap - BJJ reedel - jõusaal ning siis vastavalt kas laup või pühap üks jõusaali päev ja võimalusel BJJ pühapäeval. Kuidas suhtute toidulisanditesse dieedi ajal, s.t millistesse positiivselt ja millistesse negatiivselt.
  9. Millal õige aeg dieediks(hetkel massi kogumine)

    Mõtlen just sellist suvist treeningkava, hea, tõhus, kuid ei võta 2,5h aega ära. Eks ma rohkem põen kui asi väärt on. Hakkan seda diieti pidama, treenin 5x jõukat ja 2x aeroobset ja eks näha ole siis. Tänud
  10. Millal õige aeg dieediks(hetkel massi kogumine)

    Tänasest hakkan see "pull" pihta nüüd. Ajasin sassi, päevas söön 2200kcal. Minu küsimus on see, et kas liiga vähene valgu kogus(muidu sõin kuskil 200+ g valku päevas), hetkel selles kavas on näiteks hommikuks üks variant: Kodujuust 4%, Alma 75 3 spl kuhjaga Hapukoor, 20% 25 2 spl Kurk söö palju tahad Metsapähkel 25 10 tk Tomat söö palju tahad Täisteratortilla 80 2 tk Siiski on suur hirm lihast kaotada, aga ilmselt mõtlen üle? iga toidukord on 25% päevasest vaadusest.
  11. Millal õige aeg dieediks(hetkel massi kogumine)

    Ühesõnaga oleks vaja teada, et kuidas see protsess mass-dieet välja peaks nägema. Millised on jõunäitajad dieedil ajal/peale dieeti. Olen sellistele jõutõusudele(positiivselt meelestatud), kuid langustele väga tundlik, s.t psühholoogiliselt tunnen end halvasti, tekib tunne nagu trenn ei suju. Millega pean dieedil olles arvestama, pean silmas just jõudu jne. Tänud.
  12. Millal õige aeg dieediks(hetkel massi kogumine)

    Jorgen, massiperioodil ei olnud 2500kcal, vaid dieetkava on sellise kaloraažiga. Massiperioodil sõin/hetkel söön 4000+ kalorit. Hakkasin uuesti maasvõitluses käima ning nüüd jõusaali jaoks vähem aega. Jorgen küsimus Sinule - oskad soovitada sellist kava, keha näiteks kolmeks jaotatud(ei soovi konkreetset lihasvastupidavus kava, vaid sellist kordused 3x10 või 4x- 9kuni12 nn tavalist kava. Selline nn suvine kava, et ei peaks saalis kaua passima, aga et rääkimata sellest, et lihas kaoks, vaid hoiaks või pigem tuleks juurde. Kuidas suhtud Saksa mahutreeningusse, oled katsetanud? Ja teised targad nõuaandjad ootan teie poolseid vastuseid minu küsimustele.
  13. Tervitus! Kui on massiperiood, siis võin põhimõtteliselt süüa väga jälgimata täpset toidu kogust? Endal tekitab muret massiga tulenev rasv, kas pärast massiperioodi kerge dieediperiood ja nii see asi käibki? Palju c.a 90kg noormees peaks valku päevas sööma? 180-200g? Kas massiperiood on aeg, millal saan oma toitumist pisut vabamalt võtta, et ei pea nii palju neid kaloerid ja koguseid jälgima? Kuidas hiljem dieediperioodil lihast edasi kasvatada? Kuidas oleks mõistlik üles ehitada oma treening- ja toitumisplaan sügisest kevadeni? Ette tänades!
  14. Tervitus! Kolisime neiuga kokku ning üsna tihti ostame hindasid vaatamata ja lihtsalt isude järgi. Ise toitun lähtuvalt oma eelnevatest toitumiskavadest enda äranägemise järgi. Kas keegi teab mõnda head moodust, kuidas oma ostud planeerida, a'la päevas 20e eelarve? Äkki on välja töötatud mõni programm või exceli tabel? Teine küsimus on selles, et kuidas te oma toidud valmistate? Kui näiteks lõunasöök on lõhepasta, tatar kalkuniga vms, siis kas te teete ainult selle ühe korra jaoks või teete nii palju, et saate õhtusöögi ka samast toidust või panete kappi ja teete järgmiel päeval? Suhteliselt keeruline on teha lõhepastat näiteks 150-200g lõhega ja siis see kõik ära süüa ning õhtul teha tatart 150g kalkuniga? Kuidas planeerida oma toidu tegemist/toitumist ning mis põhiline, kuidas teha eelarve? Ette Tänades!
  15. eelarve planeerimisega saan ehk ise hakkama, kuid kuidas te treenijad oma toidu valmistate? Teete nii palju, et sama toit ljärgmise päeva lõunaks ka või sööte lõunasöögi ja õhtusöögi täpselt sama toitu? Annab ehk keegi nõu!?!?
  16. Hetkel olen harrastanud nn jõukava, kus hoidsin korduseid madalal, nüüd hakkan mõtlema, et äkki peaks nii toitumis kui kava treeningut muutma, milliseid kordusi ja seeriaid teie kasutate enne suve?(suvek vormi!) Oleks äkki mõistlik tellida nii toitumis - kui ka treeningkava? Ootan erinevaid arvamusi, kogemusi ja loomulikult soovitusi.
  17. Muutused treeningus ja toitumises enne suve(suveks vormi)

    saad ehk seletada, et millist effekti see annab?
  18. Muutused treeningus ja toitumises enne suve(suveks vormi)

    kas nende kordustega mängin rohkem pigem baasharjutustel või kõikidel?
  19. Toidulisandid Rootsis?

    Tervitus! Kas keegi on ostnud Stockholmist toidulisandeid, on seal odavamad?(BCAA, BETA-ALANIN, vadak jne?) Tuttavalt kuulsin, et Rootsi seadused on veidi leebemad erinevate toidulisanditega, vastab tõele? Kui keegi teab midagi, siis võiks kirjutada toote nime ja näiteks pisukese kirjelduse, et mis see on.
  20. Tere! Olen ülikoolis esimesel kursusel, kuid tunnen, et ei viitsi ja ei taha seda eriala õppida. Mõtted on läinud spordi ning toitumise suunas, mida nimelt saab õppida, mida soovitate õppida ning kas toitumis-või spordispetsialist teenivad piisavalt? Ehk keegi kirjutaks oma kogemusest ja võib-olla soovitaks miskit? Hetkel on tühimaa, et millises suunas edasi minna. Aitöh
  21. Hetkel olen päris tugevalt praktiseerinud, lugenud erinevaid artikelid ning küsimuste korral need esitanud. Ülikoolis on mul pisut keeruline hakkama saada, seoses oma kehva silmanägemisega, seega oleks mul endal kergem valida eriala, kus on rohkem teksti ning vähem erinevaid valemeid jms(matemaatika) Ilmselt on enamikel erialadel vaja ka keemia või/ja bioloogia eksamit?
  22. Tervitus! Tulin just trennist ja tabasin end mõttelt biitsa tehes, nimelt - kui biits läheb verd täis, kas siis on eeldatav, et trenn oli efektiivsem või kui ei lähe, et siis trenn oli pisut tagasihoidlik? Olen täheldanud, et mul isiklikult biits ei lähe olulislet verd täis, isegi siis kui tegin 3-4 harjutust ja 4x12. Kas sellel on otsene seos lihasekasvu või mitte kasvuga? Tänud!
  23. Lihased lähevad/ei lähe verd täis, on see hea/halb?

    saan ma siis õigesti aru, et see verd täis minek/mitte minek või ole väga mingi näitaja, veel vähem eesmärk. Millised kordusi ja seeriaid kasutate, millised hästi toimivad, millised harjutused biitsale kõige efektiivsemad on?
  24. Lihased lähevad/ei lähe verd täis, on see hea/halb?

    ma võin siis järeldada, et olen aasta tühja lasknud? Küsimus siis täpsemalt biitsa kohta - kuidas keegi soovitab, kas teha näiteks 3x12 või milline variant teil töötab? Täna tegin 4 seeriat - esimese 15kordust, 8x,8x ja 6x?. Ei tahaks nagu targematele vastu vaielda, aga on see kindel ikka, et kui lihas verd täis ei lähe, siis trenn on ebaefektiivne? Enda arvates ei saa ma biitsa peaaegu mitte kunagi verd täis, kuigi biits on väsinud ja rohkem ei jõua - kuhu siis areng jääb või mille taha? Milles võib probleem olla?
  25. Pro Series tooted

    Tervitus! Olen kasutanud seni Fast'i tooteid(kreatiini,hera80,dextro, BCAA) kui olen siin märganud ka Pro Series'i tooteid, kas keegi on neid kasutanud ja kui, siis milliseid soovitate, milliseid mitte. Või kas mul on üldse mõtet vaadata uute toodete poole? Juhul kui mitte, siis soovitate Fasti toodetest midagi? Hetkel kasutan ainult Hera80 ja BCAA'd, toitmine on paigas(toitumiskava). Eesmärk on maksimaalne tulemus.
×