Jump to content

Istuv Sõnn

Kasutajad
  • Sisu loend

    126
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik Istuv Sõnn postitused

  1. Mina vs. Jõusaal

    Ikka päris jube, kui mõnel veerandi lehekülje läbilugemine hinge kinni võtab ja silmadega ühest reaotsast teise ei suuda käia kui tühja rida vahel ei ole. Siit soovitus kõvadele trennimeestele - harjutage ajalehe pealkirjade lugemise juurde ka mõne juturaamatu lugemist (ma ei mõtle siin lasteraamatuid, kus pildi all viis sõna). Aga mina sain jälle kogemuse võrra rikkamaks.
  2. Kodujõusaal

    Väga hea, et teema algse mõtte juurde tagasi tüürib. Ja ongi nii, et varustus sõltub suuresti eesmärkidest. Kui eesmärk on tegeleda jõutreeninguga tervisespordi mõttes, kus seatud sihid ei pruugi olla samas sugugi kergesti saavutatavad, siis ei ole tõesti palju kola vaja. Harjutuste valikut hoolega läbi mõeldes saab üsna vähesega hakkama. Ja ei muutu ka tüütuks ja üksluiseks kui oskad kava huvitavalt üles ehitada.
  3. Kodujõusaal

    Ma ei saa ikka aru, kuidas saab mott üksi treenides ära kaduda? Kas see on mingi edevuse värk? No kui läheb igavaks, siis tegeled ju vale asjaga. Küll see asi on kõrvade vahel kinni.
  4. Kodujõusaal

    Ja mina arvasin, et jõusaali minnakse selleks, et kodus ei ole võimalik treenida. Tuleb välja, et seltskonna pärast. Aga siis me ei räägi treeningust. Kõige paremad treeningtingimused saavad olla kodus, kui on piisavalt ruumi ja sobiv varustus tekitatud. Keskendumine alati parim ja kava planeerimiseks vabad käed. Ei ole vaja kuhugi minna ja kusagilt tulla. Aga kõigil ei ole seda luksust ja siis tuleb minna jõusaali. Aga kui on korralik jõusaal, saab hakkama küll.
  5. Kodujõusaal

    Kui velo olemas, pole sõude-oma vaja. Nendega teed soojendust. Mitu-ühes trenad on kas kallid või mõttetud (odavatel lõpeb ruttu jaks: kas lagunevad või pole enam võimalik lisaraskust panna). Soeta parem seatava seljatoe kaldega pink ja rohkem vabu raskusi. Muus osas mõte OK, trenni tegemise käigus ja arengu toimudes näed ise, mida veel vaja.
  6. Tere, Triibu Triits! Vahetagem siis mõtteid. Sinu seisukohast oli loeng suhteliselt kohutav. Kas kohutav=ehmatav või kohutav=kole? Mõlemad eesti keeles levinud. Kui hakata väitlema keskaja ja kristluse teemadel keskaja kontekstis, siis näiteks hr.Laigna kõneles, et tänapäeval levinud ettekujutus on tõest kaugel - tema väidab tõde teadvat, aga see ei olnud loengu teema. Kus ta teab ja mida ta teab, peaks temalt küsima. Küllap ka saab vastuse. Kui väita, et keskaeg ei olnud selleks ja tolleks sobiv aeg, siis tuleb selle aja tingimused defineerida. Et oleks selge, mida mõeldakse. Mingi koolist ja raamatutest kogunenud romantilise emotsioonipildiga ei ole vahel miskit peale hakata. Kui me ikka täpselt ei tea, siis me arvame ja arvata võib igaüks mida tahab, aga see ei ole argument millegi ümberlükkamiseks. Niipalju teadusliku lähenemise alustest. Kui tahad hr. Laigna loengust leida vigu, siis tugine faktidele. Kui Sul neid ei ole, on see lihtsalt Sinu arvamus ja Sa võid öelda, et Sulle selline lähenemine ei meeldi. Aga selliselt ajalooga ringi käia ja seda malakana kasutada ei ole tõsiseltvõetav. Kui üks inimene on Sulle ebasümpaatne, siis on see loomulik ja sinna ei ole midagi teha. Aga ütle siis seda. Võtaks veel sõna "Musta pori näkku" teemal. Sellise nähtusega tuleks avalikumalt võidelda. On küll tore, kui joodik Mihkel Raud suudab uuesti jalad alla saada, aga kurb on see kui joodiku elulugu kujuneb bestselleriks. Ma ei mõista hukka Mihkel Rauda - kohati imetlen teda, kui erandlik on tema "ülestõusmine". Aga et suurele hulgale rahvast on sellises pasas sonkimine põnev, paneb hirmujudinad mööda selga jooksma. See on sama, kui imetletaks hirmsa kurjategija memuaare. Tegelikult ei vääri selline lektüür sellist austust. Aga on hea lakmuspaber.
  7. Kuskohas oli selles loengus juttu rassismist? Aile tunnistas, et ei olnud loengut lõpuni kuulanud ja juba avaldab arvamust. Hr. Laigna rääkis rasside erinevustest ja teie juba kisama rassist-rassist. Triibu triitsu vähene haritus ja kirjaoskus ei tohiks lubada teda tegelikult selliste teemadega püünele ronida, aga kui häbitunne puudub, mis teha. Kurb on vaadata, kuidas märksõnade peale reageeritakse ja ei kuulata lõpuni ega jälgita konteksti. Kui mingi seisukoht on seniarvatust erinev, siis kõigepealt tahetakse sõnavõtja mättasse lüüa - rikub siin rahu. See näitab, et ajutöö on keskmisele inimesele ikka kõige raskem ja valusam.
  8. Jõuseade koju? Soovitust!

    Kui kodus trenni teha, siis investeeri vabaraskustesse - raha läheb rohkem asja ette. Sul juba palju asju olemas. Mõtle, kuidas nendega erinevamaid harjutusi teha. Kas Sul lõuatõmbamise kang on olemas? Sinna saab kinnitada ka tavalise plokiratta, nöör üle, nööri otsa raskus ja nööri teise otsa torujupp või jäme köis ja saad triitsa väga hästi teha. Kõik on kujutlusvõimes kinni. Kui Sa selle Anttila jama koju tood, siis on sellest varsti vähe ja ega ta vastu ka ei kipu pidama. Seade peab ikka olema selline, et täiega anda saab. Kükipuur on hea mõte, kui Sul on sellist ruumi. Sinna juurde saab aretada ka rinnalt surumise, sääretreeningu jpm.. Lase mõttel lennata. Tähtis on, et lihas saaks piinatud. Asja ilu on teisejärguline.
  9. Halb toitumine

    Kui Sa oled asjaga nii lühikest aega tegelenud ja nii ebajärjekindlalt sahmerdanud, siis on ka ülekohtune tulemusi nõuda. Kõikide küsimuste vastused on Sinu enda poolt siin juba kirjas. Mõni kuu treenimist ei ole mingi aeg. Ei maksa uskuda igasuguseid "rannahooajaks sixpack" välja ja nii edasi jutte. Pane oma sihik paika ja hakka õiges suunas tulistama.
  10. 15a paks neiu.

    Kui Sa ootad ainult Sind kiitvaid arvamusi ja isei teed ainult siis kui tuju on, ei jõua kuhugi. Sea endale mingid eesmärgid ja ära viska esimese takistuse peale püssi põõsasse - Sa ju loobud juba enne kui alustad. Näe, paari päevaga kaotasid mitu kilo - jube suur edu juba. Ära virise, et toit on üksluine. Sa tahad kaalu langetada ja see toimis ning nüüd virised, et toit ei maitse. Nii ei jõua kuhugi. Keskendu ühele asjale ja tee seda arukalt. Ja ära loobu. Ning mõtle endale ka mingi positiivsem kasutajanimi välja.
  11. Kõik on sassis

    Mul läheb alati tuju heaks, kui Alessandro sõna võtab - niiii tark jutt kohe: päike paistab sellepärast , et päike paistab. Kui aga minu seda postitust enne maha ei võeta järjekordselt, siis minu nõuanne oleks järgmine. Kui Sa oled ikka tõsiselt hädas, siis istu maha, võta valge paberileht ja pane kirja oma kõige tähtsamad eesmärgid (õppimine, tervis jne., mis need Sul on). Ja siis vaata, mida teha nende saavutamiseks. Kui nii kaugele jõuad, muutub pilt selgemaks.
  12. Kaalutõus naisele lihaste arvelt

    Sinu pikkuse ja kaalu suhe on ju igati OK. Arstid suhtuvad patsienti tihti eelarvamusega. Antud juhul võis arst soovitada Sul rohkem süüa ja seepärast käskis kaalus juurde võtta. Kas arst täpsustas, mida on vaja kasvatada, kas rasva või lihast? Need on kaks täiesti erinevat asja. Kirjelda oma senist toitumist ja konkreetsemalt ka treeningkoormust ning kui kaua oled millegagi tegelenud. Ja kuidas on Sinu sportlik aktiivsus ja kehakaal aastate lõikes muutunud.Kui siin foorumis keegi räägib abstraktselt "tervislikust toitumisest", siis paneb see juba häirekellad helisema, sest tavaliselt on siis midagi mäda - eriti naistel. Pole parata - praktika sunnib nii üldistama ja kui on vaja konkreetset abi, siis on vaja konkreetsed asjad ka lahti rääkida. Kas ars rääkis Sulle, mis on spordiamenorröa? See tekib siis, kui keha rasvaprotsent on liiga madal. Nüüd Sa tahad asja veel hullemaks teha, suurendades lihasmassi. Rasva osakaalu on vaja suurendada. Juhul kui diagnoos on õige. Igal juhul tuleks hakata tarbima vajalikke rasvasid, see mõjub positiivselt hormonaalsüsteemile, mille häire nimetatud haigu on. Otsi siit üles Fred Antsoni artikkel "Toit, ajubiokeemia ja rasvapõletus" ning ütle, kui Sa millestki aru ei saa.
  13. Mõnus treening, aga ...

    Sinu probleem on tõesti selles, et oled käinud neli kuud trennis. On uskumatu, kui kiiresti ja odavalt tahetakse tulemusi. Kehaehitamine ei ole putkast burksi ostmine. Mees - Sa tegeled ikka täiesti vale alaga. Ära iialgi enam mine jõusaali, kui Su mõttemaailm selline on (keeleoskusest ma ei räägigi).
  14. Kaalu langetamine

    Jumala äge postitus - uhuuu!
  15. Kava.!

    On suur asi, et Sa jalatreeningu üle arutled. Treeni jalgu ikka vihaselt, siis arenevad ka muud kehaosad kiiremini. Jalatreening (kükk, jalapress) stimuleerib kõige rohkem kasvuhormoone, mis panevad ka muud lihased paremini kasvama. See ei ole niisama. Ja jalad on need toed, millel lasub kogu Sinu ehitus - miks need ei peaks tugevad olema.
  16. treeningkava

    Loe siit kodulehelt artiklite alt treeningu, toitumise ja tervise artikleid. Ka Indrek Otsuse "Kulturism & Fitness". Määratle enda olukord - tervis, sihikindlus, eesmärgid. Ja hakka pihta - aga tasa ja targu. Kuna kehakaal päris suur, siis peab ettevaatlik olema. Esimesed paar kuud ikka väga tasa ja targu. Koormust suurenda vähehaaval ja jälgi enda füüsise ja emotsioonide reaktsioone. Jälgi rohkem välimust kui kaalunumbreid. Hari end pidevalt. Ajakiri Muscle & Fitness ei ole parim - olen ise selles päris pettunud. Selline pooletoobiste ameeriklaste stiil kohe ei istu. Labane ja praaliv. Internetist otsides leiab palju paremat. Kui huvi on tõsine, tasub raamatukogudest otsida treeningualast kirjandust.
  17. Ei vaata see aeglasemal pulsil jutt on veidi poolik tõde. Aeglasemal pulsil küll kasutatakse energiaks suhteliselt rohkem rasvasid, aga intensiivsemal treeningul on üldine energiakulu ikka kõvasti suurem ja lisaks põlevad need rasvad nagunii. Vihasema trenni järel kestab ka järelpõletus kauem ja lõppkokkuvõttes on intensiivne treening rasvapõletuseks väga hea. Ainult alguses, kui vorm ei ole väga kiita - jaksu eriti ei ole, siis lihtsalt ei jõua tugevalt teha. Aga küll see aja jooksul tuleb.
  18. Kadri87 - kahjuks on nii, et Sinu jutt ei veena siin kedagi, et reitel ja muidu jalgadel on ülemäära suured lihased. Ka tippsportlased saavad suured lihased läbi tohutu töö, seega ei saa Sul neid kogemata tekkinud olla. Küllap on tegu ikka rasvaga. Rasva eraldi kehapiirkonnast hästi põletada ei saa. Naistele kipub ta rohkem kogunema puusadele ja reitele, aga rasva vähendamiseks tuleb ikkagi teha üldist treeningut. Siis saab langeda kogu keha rasvaprotsent ja eks ta viimasena lahkub ikka sealt, kuhu ta kõige enne ka tekib. Kui tahad täpsemat abi, pane endast mõni pilt ülesse.
  19. Mann75, kas Sa ei ole siis kuulnud, et füüsilist vormi parandataksegi sammhaaval ja kog aeg on raske. Sellist trenni, kus on pidu ja pillerkaar ei saa trenniks nimetada. Loogiline, et Sa algul ei jaksa. Ära looda suurt edasiminekut iga päev. Ka nädalaga juhtub suhteliselt vähe. Kuu lõikes saab juba midagi näha. Ja kui kaks aastat oled sihikindlalt ja targalt treeninud, siis on muutused suured. Ära alguses üle pinguta, et teed mitu korda päevas - Sa ei ole tippsportlane. Aga katsu nii, et ei masenduks ikka kohe alguses. Sea pikki sihte ja jälgi neid. Ja kui sa ei süvene teemasse piisavalt, ei loe kirjandust, ei kuula oma sisehäält, siis võib juhtuda, et kolme kuu pärast oled tige kõigi peale, kes hästi välja näevad. Hoia alati positiivset meeleolu - kasvõi vägisi!
  20. Kaalulangetaja ootab soovitusi

    Vali ikka toite maitse järgi - jäätis, tort, kommid - nämma! Mida Sa sahmid tükikaupa - kas Sa ei tahtnud kaalust alla saada? Ma võin kihla vedada, et siin selliselt tühja juttu ja endal pead segi ajades Sa kuhugi ei jõua. Pooled nõuannetest on niigi mööda - kuidas Sa sorteerid neid. Lõpeta see plää-plää ära. Või on eesmärgid muutunud: ei ole vaja kaalust alla saada vaid koos soiguda, kuidas miski ei õnnestu. Tõsi seegi!
  21. Kvaliteetne ajaveetmine

    Vat selle peale annab ikka tulla, et kui inimene on telesaatest võitnud sutsu raha, siis kohe tegemist ajuhiiglasega. Lame on küll, kui telekast võidetud rahasumma suuruse järgi inimese intelligentsust mõõta saab. Siin on tegemist pesuehtsa liputamisega - piinlik!
  22. "Kaalust alla" TV3- st

    Kohati jääb mulje, et siia on kogunenud ossid burksiputka juurest, kellel on nii igav, et tahaks lihtsalt molli anda kellelegi. Kui võetakse sõna fitnessi foorumis, siis oleks endast lugupidaval inimesel vaja säilitada see väärikus, et suhtuda tõsiselt treeningu ja toitumisega seotud küsimustesse. Ei tohiks hinnata sellist meelelahutust, mis antud teemasid naeruvääristab. Kui kellelegi teist meeldib jõutreening, siis ei ole ju äge kui telekas näidatakse, kuidas keegi urineerib jalapressi peale. Aga äkki on pull - jõusaal on, treeningvahend on ja meelelahutus ka - ah? Kõike ei saa labaseks ajaviiteks muuta.
  23. Kaalulangetaja ootab soovitusi

    Lugesin kunagi Arnoldi soovitusi: et kõht hästi läbi käiks, tee kõhulihaste harjutusi. Minu puhul töötab. Vist on asi, mis töötab loogiliselt. Kõhulihaste puhul ei ole karta ka ületreeningut - lihtsalt seda ei saavuta.
  24. Soovitusi minu treening ning treeningkava kohta

    Soovitan uuesti alustada algajatele mõeldud kogukeha treeningutega. Kui ei ole tegemist järjekordse Johnny Bravoga, siis jalad vajavad tõenäoliselt tugevat järeleaitamist. Kui jalgu ei kavatsetagi treenida, Siis ikkagi Jonny Bravo ja muutma ei pea midagi - nagunii mingit tulemust ei tule. Arusaamatuks jäi, mis on üldse siiani olnud treeningu eesmärk.
  25. Superintervallid

    Kui inimene küsib trenni kohta, aga eesmärk on 13 kilo võrra kehamassi langetada, siis oleks väga lühinägelik soovitada ainult igasugust trenni ja toitumise koha pealt kuss olla. Loomulikult, kui inimene soovib kollektsioneerida igasuguseid erinevaid harjutusviise - kundalini jooga käis siin läbi - siis miks mitte. Ega need tervist tapa. Kui ma siin küsiksin, et tahan minna mägedesse suusatama, aga millise jalgratta ma peaksin endale ostma, siis oleks ju ka raske vastata. Las aga küsitakse, vastama peaks ikka targalt.
×