Jump to content

Marek Kalmus

Kasutajad
  • Sisu loend

    732
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik Marek Kalmus postitused

  1. Sündis 30 juulil 1947a. Austrias. Just nii see on. Legendaarne Arnold sai eile 59 aastaseks.. Tagantjärele soovin oma suurele eeskujule ja iidolile õnne ja tervist!
  2. Herr Kalmus tänases KROONIKAS.

    Ära tee teisele seda mida sa ei taha, et sinule tehakse... Ärge lööge, ärge laske, ärge käige närvidele, kui keegi teid teie kodus röövib või tahab pätt teie naisega mürada siis seiske kõrval ja rääkige, et see ei ole hea mis te härra teete. Selle eest võidakse teid vastutusele võtta. Ja kui ta teid lööb siis keerake ette teine põsk ja las lööb ka sinna kui tahab. Ärge ainult ise midagi ette võtke, muidu olete veel ise pärast süüdi. Selliselt siis arenes teema "KALMUS KOROONIKAS" Ei tea mis sellel kõigel Kalmusega pistmist on????
  3. Herr Kalmus tänases KROONIKAS.

    Teema on hästi "huvitava" suuna võtnud.
  4. Ega sellest polegi miskit, enam ei tähenda see midagi
  5. Paraku ei pruugi see üldsegi ju nii olla. Samas näiteks eelmisel aastal uuriti jalgrattur Armstrongi 1999 aastal antud proove mis olid laborites säilitatud ja need näitasid tänaseid testimis meetodeid kasutades EPO kasutamise selgeid jälgi. Nii, et kui rikas riik nagu Ameerika ikka tahab enda sportlasest kangelast teha siis seda ta ka teeb. 10 aasta pärast võivad tänased kangelased kõik olla valemängurid kui kasutada sama varianti mis Armstrongigi puhul. Igavene võitlus ja väga paljuski ainult näiline võitlus. Kangelased hoitakse "puhtad" ja keskpärased või "kangelasele" kandadele astujad nullitakse ära. Mis ei ole muidugi reegel kui spordiajaloost näpuga järge ajada.
  6. See mis ma seal ütlesin oli nüüd küll mõeldud hoopis vastupidises tähenduses. Sa olid vist kahjuks ainuke kes seda ei mõistnud, pole hullu. Ütlen siinkohal siis uuesti ja otse. Ma ei kasuta ja ei ole kasutanud steroide. Kuid ütlen ka seda, et jah ma olen neid mingil ajal proovinud. Miks ma neid aga siis ei kasuta? Esimene asi on mulle spordi ja selle ala juures see. et tahan ennast hästi tunda. Hea enesetunne peale trenni on minujaks olnud ALATI MOTIVATSIOONIKS NR1. Ma ei ole peale ühe korra kunagi seadnud endale eesmärgiks, et saada nüüd Eesti, Euroopa või Maailmameistriks. Need tiilid on lihtsalt minujaoks lisaboonus heale enesetundele mille annab mulle raske treening. Seda naudin ma ülekõige. Minu õnneks, ei ole steroide kasutades enesetunne just kiita. (Võimalik, et see on nii ainult minu puhul, seoses minu tavalisest kõrgema vererõhuga) Seega loobusin nendest üsna kiiresti. Kuna see aga oli, jätan enda teada. Igaljuhul ammu enne seda kui Eestis esimest korda võistlustel hakati dop. kontrolle tegema. Piisvalt ammu enne seda.
  7. Aine nimi , et kõik teaksid on Hydroclorotiazidum. ja kuulub see diureetikumide alla. Kasutama pean seda kõrgenenud vererõhu pärast. Kahjuks ei anna minu puhul muud võimalikud variandid soovitud tulemust, seda siis ei eridieedid (soolavaba) ega ka muud vererõhu ravimid. Tõsi vererõhk ei ole nüüd niiväga ohtlikult kõrge tavainimese jaoks, kuid pidevalt raskustega mürades tõuseb see niigi ja siis võib ilma selle ravimita asi muutuda tervisele ohtlikus.
  8. Olen ma kusagil öelnud, et kasutan dopingut??? Tuleta mulle meelde kus? Kui pead silmas seda juhtumit 2000 aastal EM-il Losannis, siis see kui sulle korra miskit antakse ja sa selle alla neelad ei ole veel dopingu kasutamine. Kuigi saatuse irooniana ma pean tõesti tervise probleemide pärast seda ainet kasutama arsti ettekirjutusel ka praegu. Kuid mingi samalaadse aine muudab dopinguks see kui sellega püütakse oma sportliku saavutusvõimet tõsta. Ravi eesmärgil selle kasutamine (arsti ettekirjutusel) ei lähe see aga dopingu kasutamise alla.
  9. Kallid foorumlased, vaadelgem asja veelgi laiemalt. Alla ei käi ja ei kuku kokku mitte ainult kulturism, kogu sport on seda teed minemas. Ja kui veelgi laiemalt vaatata siis mis toimub maailmas üldse. Reostus saast, kõik see aina suureneb. Suuriigid nagu näitex USA aina lähevad tõusvas joones loodusele tekitava kahju poolest, (kasvuhoonegaasid) olgugi , et ise on vaat et suurim manitseja selles suhtes. Venemaast ei maksa vist rääkidagi. Veel ehk mõned sajad aastad ja pole enam puhast õhku mida hingata, sest metsad võetakse maha ja seegi puhas õhk mis on mürgitatakse selleks ajaks lõpplikult. Kui inimeseloom ei kohane selle ajaga sellises saastas elama, siis on minek kindel. Minu arvamus on selline, et elu maal ei lõpe, kuid inimene hävitab enda liigi sellise priiskamise ja saastamisega ära. Seejärel saab loodus aega ja võimaluse ise jälle vaikselt taastuma hakata. Tore ju olex kui see kõik nii ei läheks aga vaevalt.
  10. Enemyle ja enemy sugustele ei jõua see jutt niikuinii kohale. Aga tekst mille Oskar on tõlkinud ja ülesse pannud peab 100% paika. Olen ise kõikedel nendel teemadel mõtisklenud ja jõudnud enamasti samadele järeldustele. Kuid nagu väike enemy ütles siis Kalmuse sõnavara on väääääääga pisike ja arvatavasti sellepärast ei olegi ma suuteline asjas sellise põhjalikkusega kaasa rääkima. Ehk siis omi mõtteid siin mustvalgelt kõigile väljendama. Aitüma OSKAR poiss!!!
  11. Söömine võtab mul aega 5 min ehk ja voodisse heites uinun silmapilkselt enamasti. Nii on see olnud regulaarselt, mõtlen öised söömised, juba 13-14 aastat. Olen elus , olen selle ajaga arenenud, järelikult ei jää uneaega väheks. Tõsi kui vähegi võimalik siis magan päeval peale teist sööki tunnikese, seda küll iga päev ei õnnestu, aga eks see toetab ka tublisti taastumist ja ehk siis kompenseerib ka neid öiseid üleval käimisi.
  12. Välja hüppan sügisel küll , kuid mitte see aasta. Vaatan ka vahel oma passi ja tahaks natuke rohkem puhata juba, ei jõua ainult tuld anda. Aga mine tea... Triitsepsi vigastus annab siiani tunda nii triitsa kui selja trennis imelikul moel. Samas ei sega rinna ja õla trenne. Enne kui see päris korda ei saa, ei taha võistlusteks valmistumisele mõelda. Poolikult välja tulla ei taha, eks neid laval käimisi on ju olnud ka. Aga nagu ütlesin, ex paistab. Kaal oli enne trenni 118, pärast 116,5 Jaksu sullegi!
  13. Praegune s.vesikute ööpäevane ja ennekõike öine kogus on minujaoks ikka väga väike. On olnud perioode kus sõin öö jooksul kaks pätsi saia ja pool liitrit mett. Seda küll siis kui tegin kangitrenni hommikuti. Nii et eriti ei ole mul selle rasvumisega probleeme olnud. Lihtsalt selline kiire ainevahetus tüüp.
  14. Miks arvad, et mu elu nii muretu on??? Milles see veel välja paistab? Aga samas kahetseda ei ole ka nagu midagi nii hullusti. Kunagi ühes oma intervjuus sellisele ajakirjale nagu "Sporditäht" ütles Ain Paavo: "Mis viga oleks kui saaks uuesti alustada 20-selt ja praeguste kogemustega, ma ei teeks teisiti mitte midagi oleksin ainult palju targemalt kangi tõstnud." (teadupärast oli Ain Paavo enne kulturismiga tegelemist klassikaline tõstja) Mina alustasin küll kulturismiga 19 aastaselt, kuid lolli trenni sai ikka omajagu tehtud. Seega vastaksin sinu küsimusele umbes samade sõnadega nagu Ain.
  15. Ega ei eelistagi, see trenn oli lihtsalt sellina nagu ta oli. Teen vahel ikka ka rippes nii kitsa haardega lõuatõmbeid (lõpetuseks) kui ka alguses laialt ette tõmbeid. Ega seal vähet ei ole kas teed harjutust plokil või rippes, peamiseks peab jääma ikkagi lihase tunnetus. Vahelduse mõttes võib igasugu vigureid saalis teha (kangide ja masinatega pean silmas). Pole olemas ühtegi ime tr. kava, ühtegi ime harjutust, ühtegi imedieeti, et saada heaks. Heaks saadakse pika aja jooksul treenides ja enda ja teiste vigadest õppides. Sama katse-eksitus meetod kehtib ka toitumise kohta. Inimesed on siiski niipalju erinevad, et See mis on hea mulle ei pruugi samaoodi mõjuda teisele (nii tr, kui dieedi kohta). Niisiis kõigile head katsetamist ja OMA avastamist!
  16. Oleneb lihasgrupist, 50 min. kuni 1,5h. pluss siis 30 min aeroobset.
  17. Ei ole absoluutselt vahet mida ma söön, igaljuhul ajab nälg paari kolme tunni pärast ülesse. Ju siis ikka haige?. Igaljuhul söömine on mõnus ja seega on see "haigus" meeldiv.
  18. Ärkangi ainult seepärast, et tühi kõht ei lase magada, öistel söömistel pole minupuhul pühendumisega mingit pistmist. Öösiti käisin vorsti võileiba söömas ja piima joomas juba keskkooli ajal. Selline "haigus" vast siis.
  19. California Pro Figure 2006

    Maitse asi, aga kole ei saa küll siin ühegi naise kohta öelda. Alessandro mine ja rahune, ega kõik kättesaamatu ei pea veel "hapu" olema.
  20. Jõutšükkel ei sobi ka mulle, jääb selline" lahja " koormuse tunne ja lihas muutub pehmeks ja lõdvaks, samuti ei tõuse need raskused ainult jõudu tehes s...agi suuremaks kui massi trenni tehes. Kasutan niigi ju massi ajal max raskuste puhul min. neljaseid kordusi , aga sellele järgneb alati vähemalt üks kergema raskusega 10-ne seeria. Aga tänud vastamast Ott ja jõudu sulle! Ah ja, eile kuulsin raadiost mingit saadet kus räägiti, et hakkad mingis võimlemisega seonduvas näidendis, kui see oli ikka näidend, peaosa mängima. Kuna ja kus seda vaadata saab?
  21. Teen kõhtu 1x nädalas ja trennis kordusi kokku 200 ringis. Ei näe vajadust seda rohkem piinata ja asjata energiat kulutada just massi ajal, enne võistlusi siis viimane kuu ehk teen 2x nädalas. Kõht kohuaeg väljas, nii 120kg kaaludes kui võistlustel. See kas lihas paistab välja rohkem või vähem sõltub sellest ikka mida ja kuidas sööd. Aga Ott näeb siin hea välja, imestasin ainult natuke selle üle, et Ott ka hakanud 1x nädalas lihaseid treenima. Varem see vist nii ei olnud, siit ka küsimus, mis selle sinu puhul tingis?
  22. naised jõusaalis

    Voodis väsib ka teine vist kohe ära või läheb suisa katki Mida rohkem aktiivsust naine voodis ülesse näitab seda parem. MINU ARVAMUS. Kuid selline kes pisike ja hädine, noo selline ei tekita ju miskit tahtmistki. Naine kes tahab sind kohe, ükskõik kus ja kes on ka valmis ise võtma, vot see on juba midagi. Muidugi ei pea ma silmas seda, et ta nüüd tippkulturist oleks. Pigem sportlikku, fitness tüüpi.
  23. Eesti seljad

    wicked........... tule vaata parem kuidas peab trenni tegema.
  24. Palju võtsite juurde esimese 3 aastaga.

    Alustasin 18 aastaselt, kaalusin siis 95kg. ja olin selleks hetkeks kultiristi mõttes meeldivalt paks, nii ütles mulle Indrek Otsus kui tema jutul käisin.)) Kolm aastat hiljem kui võistlesin esmakordselt juunioride klassis oli mu võistluskaal 98kg. Võin julgelt öelda , et olin kuiv. Sellest on mul olemas ka vidoe. Ka praegu seda vaadates tõden, et vorm oli väga hea. Tõsi kaotasin tookord juunioride raskemas kaalus hilisemale 2x Eesti absoluutsele meistrile Jaanus Mummile. Tema pikkus oli ja on loodetavasti siiani 173cm, kaalu ei mäleta kusagil 83kg ehk. Loomulikult olid tema proportsioonid paremad kui minul toona. Kui alustasin nendeks võistlusteks valmistumist siis oli mu kehakaal 106kg. Võin öelda siis, et esimese kolme aastaga kui arvestada oma väljanägemist (peeglist) võtsin ma juurde umbes 7-8 kg puhast lihast. Sest alustades 95kg olin ikka tunduvalt pehmem kui 3 aastat hiljem 106kg-sena võistlus dieeti alustades.
  25. naised jõusaalis

    Treenib jälle, kes teab, kui mitte sügisel siis kevadel kindlasti.............
×