Jump to content

haamer

Kasutajad
  • Sisu loend

    159
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik haamer postitused

  1. Ehk on kedagi kes osaks sellel alal natuke nõu anda.... küsimus selles, et lisaks jõutreeningule tahaks ka kodus tegeleda natuke poksimisega ja nii, kodus see konks olemas kuhu poksikoti saaks täiesti riputada. Oskab keegi ehk soovitada milline alguses oleks hea , mis mõõtmetes umbes, kui raske oleks paras, kuna ise olen suhteliselt kerge kaalult (vaevu 60kg) siis võibolla saab natuke kergema poksikotiga minupuhul arvestada endale jäi silma see: http://www.spordimaailm.eu/index.php?page=...rt&Itemid=3 seal on nüüd valikutena need suurused ja kaal kah, aga kuna pole asjast aimugi, siis ei teagi kas see esimene variant: 55/25 cm kaalub 9 kg näiteks oleks juba normaalne? Ja lisana küsiks veel et kas kindad oleksid ka vajalikud, või saab ilma ka läbi ajada?
  2. Suhkur

    Mis õigupoolest see suhkur on, on see ''empty calories'' ? Kuna viimasel ajal ise suhkrust suht loobunud... teed joon ka ilma, vahest harva kui mingit kerget energialaksu vaja siis kasutan ja kui kasutan siis ka pruuni roosuhkrut mitte valget. Samuti ka putrusid (kaera, 3 vilja - 8 vilja) ei suuda süüa ilma pruuni suhkrut ja sutsuke kaneeli peale raputamata.
  3. Ujumine

    Kuna nüüd on trennikava vahetunud ja tase natukene kõrgem, siis järgmine päev tavaliselt annavad lihased tunda ja tahavad taastumist. Aga kuna ujumine on ka alati kavas olnud, siis nüüd natuke põen selle pärast., et kui eelneval päeval on olnud näiteks rind,triitseps,kõht ja siis järgmise päeva hommikul lähen ujuma, kas see siis takistab taastumist ja kahjustab ?
  4. Trauben Zucker

    Trauben Zucker Dextrose Et mis värk sellega on, kas võib niisama ka veega segada sellel eesmärgil et süsivesikuid sisse laksida ? Kui jah siis mis kogustest täpsemalt jutt on. Ja kui tegu oleks maitseta valgupulbriga siis kui suure koguse sellega peaks segama ?
  5. Küsimus sheigi kohta

    Heips. Olen väga allergiline ja ei saa kasutada proteiinijooke ja massilisajaid. Seega peale trenni teen tavaliselt alati sellise joogi: 100-125g kohupiima (tavaliselt ricotta) 250ml kitsepiima peotäis-paar astelpaju marju 1 banaan. Ja kogus on nii 600-700 ml kui jook valmis. Küsimus ongi, kas see on piisav sheik koguselt ja ainetelt, või tuleks koguseid suurendada ja midagi lisada/muuta ? Kehamass on väga väike, nii 55 kilo....
  6. Küsimus sheigi kohta

    mitu g zuckerit ?
  7. http://fitshop.fitne...0Gym%20Express/ Kuna väga levinud toode veel eestis ilmselt pole, siis ei tea kui paljud sellega kursis on, aga küsimus oleks lihtne. Kuna see võimaldab teha siis pmst nelja erinevat harjutust... (lõuatõmbeid, kätekõverdusi, kõhulihaseid ja kätele dipse) illustreerivad pildid: http://upload.ecvv.c...99281708207.jpg oleks küsimus kava ja harjutuste kohta. Kuna aega on suhteliselt vähe ja korraliku trenni saab teha 1-2 korda nädalas (nö jõudu), siis enda peas panin kokku kogu keha treeningkava sellisena 2 seeriat Laia Haardega lõuatõmbed Siinjuures märgin et 8 kordust, kasutan piisavat raskust jalgade vahel hoides et suudaksin teha vaid 8, vastavalt vajadusele kas suurendan või vähendan raskust, edaspidi kui juba rohkem ära väsind, eemaldan raskuse ja teen niipalju kui suudan, kui näiteks 5/8st, siis 3 repi aitan end kui jala panen tooli peale ja üles lükkan end ja keha lasen ise alla. 2 seeriat kitsa haardega lõuatõbmed 2 seeriat ''neutral grip'' lõuatõmbed 3 seeriat pushupe (vahetan haardeid iga seeriaga) 3 seeriat dipe 3 seeriat kõhulihaseid 3 seeriat - Lunges hantlitega jalgade etteasted 8-12 reps 3 seeriat sääremarju venitamine Et võibolla oskab keegi kogenum öelda, kuidas tundub
  8. Küsimus sheigi kohta

    Tekkis veel üks küsimus, ütleme kui vahest on kiire ja ei ole aega toitu tahkel kujul pista ja ette serveerida, kas siis võib toidukorra asendamiseks taaskord taolist sheiki teha?
  9. Iron gym express

    fitshopis täitsa olemas, keegi teab kust seda veel leida võb? on see nüüdseks juba teistes spordipoodides ka leitav ?
  10. Kuidas velokal see sadul peaks sätitud olema ? Kas nii et vändates jalg läheks täiesti sirgu? Kuidagi viimasel ajal jube piinarikas on vändata... jalad lähevad hästi pingesse ja terve väntamiseaeg on ebameeldiv tunne jalgades.
  11. Poksikott (pokistreening kodus)

    ega eesmärk polegi võitlusala õppida, keegi ei võta seda ''midagi on vaja aeg ajalt peksta et närvi rahustada'' asja tõsiselt vist. aga ega sealgi siis jah niisama lahmida ju ei saa. lihstalt ruum on olemas, konks samuti, raha ka, ei näe põhjust miks mitte soetada, kui õige tehnika käes oleks saaks selle vehkimise oma cardio trenni alla ka liigitada kui ratast ei viitsi vändata. aga okei, rohkem arvamusi pole vaja
  12. Poksikott (pokistreening kodus)

    ei usu et see asi nii hull ka nüüd on et ise kohe kuidagi õppida ei saa. interneti vahendusel/ sõprade nõul ettevaatlikult , aegalselt ja tasapisi õppida kuni mingi tunnetus käes on ja kasu oleks asjast kindlasti.
  13. kaks küsimust oleks. Kuna argipäeviti pole aega niimodi, et tõusen - söön - 2-3 tunni pärast söön uuesti - 1-1.30h pärast trenn. Siis enamasti on nii et tõusen circa kell ~8 .. 9 ajal söön ja peale 10 saab hakata trenni tegema. Kas see on väga halb kui esimene söögikord võrdub kohe enne trenni söök`? Ja teine küsimus, et kui ütleme et kaaluga probleemi pole, aga vaja süüa 4-6 lõunakest päevas. Ja näiteks olen linnas ja mujal ei jõuaks ära käia kui hesis ja sealt 2 juustuburksi näiteks võtta, vaatan et ahah sealt saan 40g proteiini , piisavalt süsivesikuid ja ka natukene rasva mis mulle paha ei tee. Aga kui kvaliteetne proteiin see üldse on kui konkreetselt võtta näiteks macdonaldsi või hesburgeri burgerid. Ega need vist väga arvestatavad pole jah?
  14. Ei tea kas on just kõige õigem koht kuhu pööruda... aga probleem on kopsuga, kuna olen allergik siis kops on suhteliselt nõrk koht ja ka seekord leidis gripp selle nõrga koha ülesse. Keegi oskab soovitada mingeid häid harjutusi veel lisaks vette puhumisele mida igapäevaselt saaks teha.
  15. Koduse treeningu edasiminek

    Teen trenni alates tänasest selle kava järgi: http://scoobysworkshop.com/schedintermediate.htm Üks asi mis hakkas muret valmistama, et siiamaani on ennem jõutrenni soojendust tehtud ca 10 minutit hüppenööri vms... natuke vehkimist ja lähebki. Aga selline soojendus töötab minuarust ainult siis kui esimeseks harjutuseks on kätekõverdused, lõuatõmbed vms (ühesõnaga keharaskusega harjutused) mille käigus pole erilist tõenäosust ennast ära vigastada. Küll aga kui näiteks harjutus algab kohe lendamine hantlitega külgedele mida mina isiklikult kodus teen umbes 15 kilostega, siis natuke kardan et selle hüppenööri soojendusest võib väheks jääda, kui näiteks kodus on olemas sõudetreazöör, kas see lahendaks mure ära, kui näiteks esimesed harjutused kavas algavad kohe raskustega ? Olen kuulnud muidu sellisest meetodiest et alustatakse lihtsalt kergemate seeriatega... et tehakse alguses näiteks 20% siis 40% 60% jne... aga kui ma niimodi soojendan, kas siis õige seeriate lugemine algab alles siis, kui teen 100% oma raskusest?
  16. Ujumine

    Suured tänud ! ---- Kõike olen õppninud scooby lehelt. Seega olen iseenda treener suht. http://scoobysworkshop.com/schedintermediate.htm Hetkene kava ongi selline. Kuna algajate kava läks nii 4-5 kuud ja lõpuks oli juba tase sealmaal et raskused olid kõrged ja ei saanud enam kogukeha trenni teha 3x nädalas sest intensiivsus oli juba liiga suur ja ei jõudnud ära taastuta, seega nüüd ongi , erinevad lihasgrupid ja kõik saavad nädal aega ilusti ära taastuda. Aga väsimusega tegelt väga probleme polegi, see ujumine on pigev taastav ja hea isegi aga nädalavahetuseti jah pigem tasuks siis hoogu maha võtta... oma igapäevast kardiot ma tahan ikka ja alati teha aga alati saab siis kergemaid variante kasutada, mitte alati velokat või jooksmist vms. Mainiks veel et palun mitte alahinnata kodust treenimist, nende kavade ja tehnika ja nõuga mis ma sealt saanud olen on juba midagi saavutatud ja järjest paremaks läheb.
  17. Ujumine

    Hmm, esmaspäev , kolmapäev ja reede on trennipäevad, ehk siis erinevad lihasgrupid päevade peale ära jaotatud ja teisipäev või neljapäev on siis ujumispäevad, laupäev pühpäev oleksid nagu need puhkepäevad, aga sealgi on kardio sees.
  18. Kardiotreening

    Okei tänud see motiveerib veelgi rohkem kardiot tegema. Aga kui näiteks on selline päev kus on jalad & õlad koos ja treening koos soojenduse ja venitustega kestab juba kuskil üle tunni siis võibolla pole hea mõte kardiot veel otsa teha, et pigem järgmisse päeva lükata see? // Et siinkohal see tõstatab juba üles selle küsimuse et kui pikk treeningaeg on juba halb ? Endal kestavad näiteks need jõutrennid koos venituse ja soojendustega 1.10-1.20h ehk ja kui ma sinna veel nüüd 20 minti kardio otsa teeksin siis hakkab juba 2 tunnile lähenema...
  19. Kardiotreening

    Kuna nüüd sai hakatud jalgu eraldi treenima, siis selline jalgade väsimus järgmisel päeval on uus asi... Küsimus : kui on eelneval päeval olnud väga intensiivne jalatrenn ja tõesti järgmisel päeval jalad on väga kurnatud, kas siis veloka peal väntamine kardio eesmärgil oleks paha ja takistaks taastumist ? Sest plaan oleks muidu teha 20-30 minti korralikult velokat ja siis rahulikult tasakesi uuesti venitada jalalihaseid.
  20. Maitsetega proteiinid

    Ei kujuta väga ette et nendesse veel dextrot või muud magusat asja lisada. Kas need on mõeldud ainult koos malto6ga kasutamiseks või võib süsivesikuid lisaks tavalisele valgusheigile lihtsalt kõrvale süüa ? Ja kui sellisel juhul kas siis tuleks söömisel ka arvestada sheigile lisaks 1:2 (30g süsikaid 60g proteiine) et vaataks et umbes 60g süsivesikuid kõrvale sööks lisaks sheigile ? Kuigi isilikult näen hetkel tavalisel maitseta pulbrit odavamat ja kergemat lahendust... nendes on vist tavaliselt rohkem pulbrit ka ja dextro ja malto6 segu teeb joodavaks ka asja...
  21. Koduse treeningu edasiminek

    Kolmapäeval sai trenni tehtud (selg, kõht, biitseps) ja täna peaks olema jalad ja õlg.... aga õlad on siiamaani suhteliselt valusad seega otsustasin teha lihtsalt täisjalapäeva ja lisada sääremarjalihase ja muud harjutused veel et kava täiustada. Kuna toitumine on paigas, siis on vist 2 põhjust miks tänaseks taastunud pole, võibolla et uus kava ja oli väga intensiivne trenn või siis soojendus oli vale. Kuna kava algas kohe laiahaardeliste lõuatõmbamistega siis ennem seda oli tehtud ainult ~10 min hüppenööri ja see kah intervalltreeninguga, jalad vist said korralikult soojaks aga ülakehal jäi vajaka. Seega küsimus, kui esimesed harjutused kavas on näiteks lõuatõmbed, millised oleks head soojendusharjutused ennem seda?`Sõudekas tundub hea lahendus... aga kui näiteks 5 minti sõudekat tõmmata peaks küll soojenduse kätte saama, aga siis võtab juba sooritusvõimet lõuatõmmetest maha mis pole ka hea...
  22. Kuna üritan siin jubedalt kaalu ja lihasmassi koguda, siis söön tavaliselt 5-7 korda päevas iga 2-4 tunni tagant ja suhteliselt suured portsud... Kaalu on hakand juurde tulema ja tundub nagu toimib, aga viimasel ajal on tekkinud väsimus, lõhed kätel/näppudel katkised huuled jne. Põhjuseid võib olla muidugi väga palju, kas siis mõne aine puudus või kasvõi praegused külmad ilmad. Muidu isiklikult need lõhed kätel, katkine suunurk, katkised huuled tekivadki aeg-ajalt aga harva ja siis kaovad ära jälle... aga huuled on viimasel ajal koguaeg näiteks kuivad ja katkised ja ei tea millest tingitud.. Aga hakkas huvitama et kas selline elustiil kus iga 2-3 tunni tagant pommitan organismi suure portsu söögiga võib seda liigselt koormata ja põhjustada igast probleeme ?
  23. Kuidas sellesse suhtuda`? Kui näiteks kell 8 tõusta... ca 8.30 esimene hommikusöök näiteks 50g tatrapuder 100g kodujuust, 250ml apelsinimahl, banaan...vms ja siis tunni~pooleteise tunni pärast trenn. Või ideaalis oleks siiski parem hommikusöögiks midagi kergemat äkki süüa ja järgmise toidukorra teha siis ''enne trenni'' söögi.... * Jutt käib siis jõutreeningust
  24. Liigne toitumine ,organismi stress?

    Huvitav, tuligi meelde et sealiha polnud ca 2-3 nädalat vist söönud, selle asemel oli kana või kala koguaeg, eile sai see viga parandatud ja juba nagu täna oleks parem olla
  25. Algselt oli peale jõutrennipäevi alati korralikul 10-15 min kogukeha venitamine.... aga nüüd kujunes see juba igapäevaseks ka kardio päevadel. Aga küsimus on et kui näiteks eelneval päeval on olnud intensiivne trenn (nt biitseps, selg) ja järgmisel päeval lihased natukene eilsest trennist väsinud kas siis venitamine võib kuidagi halvasti mõjuda ?
×