Jump to content

miis

Kasutajad
  • Sisu loend

    69
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    1

Koik miis postitused

  1. Eesti kulturismi ajalugu...

    Sry, Innar Mardo istub laua taga paremal!
  2. Eesti kulturismi ajalugu...

    Ülevalt teine pilt - laua taga vasakul istub Innar Mardo isiklikult ja tema selja taga seisab Tiit Anterkop.
  3. Sai ka neid siis proovitud. Kakao oma oli suht kakaovaese maitsega, aga ananassi oma täitsa OK. "Tilk tõrva meepotis" aga oli minu jaoks see magusainete nimistu. Atsesulfaar-K(E950) loetakse hullemaks kui tavaline suhkur seda on. Atsesulfaat-k on neurotoksiline aine. Sukraloos(E955) on sünteetiline magustaja, mis võib põhjustada leukeemiat, diabeeti, vähendab kasulike bakterite hulka soolestikus jm.. Kuigi arvatavasti neid aineid ei ole seal kilode-viisi, ei innusta see fakt mind neid kreeme edaspidi enam tarbima. Ehk otsustavad seal Valios mingi looduslikuma magustaja kasuks, et seda toodet saaks edaspidi tervislikuks pidada!?
  4. Taavi Merisalu Blogi

    Seda jõusaalides tavaharjutajate kontrollimise juttu on ka varem kuulda olnud. Rahvaspordiüritustel, nagu nt. Tartu Suusamaraton, rahvasportlastele ju juba tehakse pistelist dopingukontrolli. Ja ega see jõusaalides tavaharjutajatelt dopinguproovide võtmine ju vale ei ole, sest oma 40-aastase jõusaalistaaži põhjal julgen väita, et keelatud aineid tarvitatakse tavaharrastajate seas ilma igasuguste süümepiinadeta. Pealegi, EKJL ja eriti kõik meie tuntumad kulturistid, toonitavad ju alatasa, et on puhta spordi pooldajad, seega ei tohiks see protestinurinat tekitada. Iseasi, mis karistused tavaharrastajale positiivse dopinguproovi korral määrata saab, ehk rahatrahv v. "vana hea 15 päeva"!?
  5. Mart Seim raw 400 kg kükk!

    Selline tugev vetrumine saab tekkida ainult siis, kui ülestõusmise e. jõuületamise faas on plahvatuslik ja kiire, nuudel ninast väljas, nö. 0,5 minutit ülespunnitamist, seda vetrumist ei põhjusta. Seega, jalg peab sellise vetrumise tekitamiseks olema võimeline teravaks-plahvatuslikuks soorituseks. Arvan, et eelist üles tõusmiseks iseenesest ülesvetrumine ei tekita, selle pead ikka ise tekitama. Oma kogemustest tean öelda, et peale tugevat ülespoole vetrumist, tekib tavaliselt ka kangi tugev allapoole vetrumine ning see võib seeriate puhul just raskendada alumisest asendist üles tõusmist ja segab ka asendi stabiilsust, pealegi tekitab allavetrumine seljalülidele tugeva nö. löögilise surve.
  6. Kristjan-Johannes Konsapi blogi

    Nujah, herr Laidna on meie Eesti oma väike David Icke(üks tuntumaid vandenõuteoreetikuid) ja isegi tema esinemismaneer on sarnane D. Icke`ga. G. Icke tuntumad teooriaid on muidugi NWO. Teooria järgi valitseb Maad nn. ülemaailmne eliit(Babüloni Vennaskond), kes on tuhandeid aastaid tagasi Draakoni tähtkujust Maa peale saabunud reptiilide,annuakide, järglased. Sinna vennaskonda kuulusid juba Babüloni kuningad ja Egiptuse vaaraod. Praegused tuntumad reptiilid pidid olema nt. Suurbritannia kuninganna, Ameerika ekspresident Bush, Rotchildid jt.. Annuakide järglaste(illuminaadid, ümarlaud, Bilderberger Group jt.) loodud ja kontrolli all on ÜRO, IMF, meedia, sõjavägi. Ka see lennukitelt kemikaalide piserdamine, nn. geoinseneerlus, on vandenõuteoreetikute üks "geniaalsemaid" teooriaid, samuti see inimese käbinäärme fluooriga mõjutamine. Seda kõike võib lugeda igalt ennast vähegi lugupidavalt vandenõuteoreetikute leheküljelt, nt. Eestis Telegramist, Vabamõtlejast. Laidna on lõpetanud Usuteaduste Instituudi, ning õppinud ka Vatikanis ning suure osa oma elust on ta töötanud kirikuõpetajana ja 5 aastat Ameerikas ka misjonärina, sellest ka teaduslikus Universumi alguses ja inimese tekkes kahtlemine. Eks usuinimesed ongi sellistele asjadele vastuvõtlikumad ja mõjutatavamad. Samas on huvitav, et Laidnal oli edukas kärjäär Eesti Vabariigi sõjaväes, kust ta läks erru kolonelleitnandi auastmes. Muuseas, Laidna oli 60.-ndatel üks esimesi kulturiste Eestis, kes hakkas treenima nö. läänelike meetoditega.
  7. Jorgen Matsi

    Pilt nagu õpikust!
  8. Vend Vähk Peab liikuma!

    Tundub nagu väikselt kõrvusttõstmisena, või nii, aga tundub, et seejuures kahe silma vahele on jäänud kaks vist "mitteolulist" nüanssi - kulturist kaalub pea 2x rohkem, ehk 113 vs 68 kg ning kulturist oli palja ja arvatavsti higise ülakehaga ning trussikutes, ehk siis, sellisele vastasele on raske võtteid, lukke jne. teha. Lõpu käelukk aga oli ilus ja stiilne!
  9. Vend Vähk Peab liikuma!

    Eks ta ikka 3,2 km ole, sest 3,2 miili 14,5 mintsiga ei teeks häbi isegi jooksus Eesti MV-l! Tavalise kaitseväelasega võrreldes on hr. Vähil muidugi nn. konkurentsieelis, sest ega tavaline kaitseväelane vist abistavaid toidulisandeid ikka ei tarbi!
  10. Vend Vähk Peab liikuma!

    Kogu austuse juures spordimehe vastu, aga andke andeks, kuid sellist koogutavat rööbaspuude triitsaharjutuse tehnikat pole küll eriti hea vaadata! Või on mr. Vähil eesmärgiks seal rinda teha?
  11. Kristjan-Johannes Konsapi blogi

    Tundes Ain Paavot vähemalt 25 aastat, nii majanaabrina kui ka treeningusaalikaaslasena, siis võin sellele "Sügiskülvile" öelda, et Ain ei kasutanud isegi jõusaalides üldlevinud lubatud "purakaaineid" - beeta-alaniini ja kreatiini, rääkimata keelatud ainetest. Ja kas üldse toidulisandite peale raha ei kulutabki? Igatahes minu teada mitte, aga ehk nüüd võistluteks valmistudes on ta oma põhimõtteid muutnud! Pole teda ca 7 aastat näinud ka. Mäletan, et sel ajal, kui ta tuli kulturismis Euroopa MV võitjaks, olid tema treeningraskused,eriti võrreldes praegu jõusaalides toimuva "paugutamisega", häbiväärselt madalad - lamades surumine max. 120 kg, kükk max 150 kg. Ja seda mehel, kes on sügavkükist tõusnud kang rinnal üles ja tõuganud 212 kg sirgetele kätele. Omal ajal Ain alati vangutas pead, et miks mehed ennast suurte raskustega lõhuvad.
  12. Vend Vähk Peab liikuma!

    Et siis "punanahad" on Tartut vallutamas! Ei julge linna tullagi, pärast skalp lännu!
  13. Vend Vähk Peab liikuma!

    No, jooksmisega on nii, et 18-aastaste klass peaks ikka 30-40-aastaste klassist kehvemate tulemustega olema, sest treeningustaaži jääb väheks ja organism pole veel "valmis saanud". Just 30-ndad on just sprindist pikemate distantside jaoks parim iga. Tegelikult pole isegi sprindis 18-aastaste tulemused täismeestega võrreldes veel konkurentsivõimelised. Ja pikematel distantsidel(nt.kasvõi rahvajooksudel) saavutavad 40-50.-ndates aastates veteraniklassi "jooksuhullud" noortest "hirvedest" sageli paremaid tulemusi. Ei saa aru, mis ettevalmistust sinul veel kätekõverdamiste ja istessetõusu jaoks vaja on - kui lugeda siin sinu igapäevast "paugutamisest, siis peaks treenitust olema piisavalt, et nö. une pealt test ära teha. Aga lisandeid mainides, katseta nt. pool aastat viia läbi treeningprotsess ilma kõikvõimalike "purakalisanditeta" e. nii, nagu "inimesed tänavalt" treenivad - et kuidas see mõjutab tulemusi.
  14. Kui Bikiini Fitnessi tüdrukuid(peaaegu pooled registreerunutest) ei osaleks, oleks seis ikka päris nadi.
  15. Vend Vähk Peab liikuma!

    Uuhh, mõtlesin pealkirja lugedes, et nüüd vist koer pistis Vend-Vähi toidulisandid pintslisse ja sellepärast on tal keretäis soolas! Aga kirjutisest selgus, et õnneks kõik on siiski alles ja lammutamine võib jätkuda. Huvitav oleks teada, kas neid "laksavaid" lisandeid mittekasutades oleks jõusaalides toimuv lammutamine tagasihoidlikum?
  16. Vend Vähk Peab liikuma!

    Loodame, et sellise trennimaratoni lõpuleviimiseks ikka beetaka-kreatiinivarusid jätkub! Või on lisanditeriiul varsti tühi?
  17. OK, OK O.Kiivikas, teistsugust vastulauset ma "paadunud" kulturismi-fännilt ma ei oodanudki! Seda nagu saigi mainitud, et imelik on kõiki jõusaali-kuukaardi omajaid kulturismi-fitnessi harrastajate hulka arvata. Ja nagu ka sai lisatud, et las see statistiline näitaja siis olla selline! Peace!
  18. Küsiks O. Kiivikaselt, et siis kõik need tuhanded spordiklubides-jõusaalides treenijad liigituvad automaatselt kulturismi-fitnessi harrastajateks? Julgeks väita, et seal on siiski suur osa neid, kes harrastavad ikka teisi alasid ja jõusaalitreeningud on neile nö. erialaseks treeninguvahendiks. Oma 33-aastase jõusaali-staaži põhjal järeldades, ütleks, et nt. suurem osa minu tutvusringkonna jõusaalis rassijatest tegeleb ikka teiste aladega! Seega, väita spordiklubide klubikaartide omajate arvudele tuginedes, et kulturism-ja fitness oleks harrastatavuselt Eestis lausa 2. spordiala, pole vist eriti tõene. Kahtlen isegi 4. kohas. Aga kui nii on vaja, siis las ta olla!
  19. Vend Vähk Peab liikuma!

    Mitte ainult Konsumist, vaid ka ühestki teisest kauplusest ei korjatagi eriti midagi ära! Aga, nagu öeldakse, valik on sinu! Ehk teie "karastatud" organismide jaoks on need kommid tõesti köömes!
  20. Vend Vähk Peab liikuma!

    Ehk teid selline asi eriti ei koti, aga hiljuti oli artikkel, kus toodi välja, et nendes "maitsvates" Vähi-kommides kasutatav punane toiduvärv on mürgine.
  21. Huvitav maratonitreening sul! Et siis, kuidas sellise jõusaalitreeningu kõrvalt suusatamiseks aega-jõudu jätkub ja palju üldse suusa-jooksukilometraaž on? Maratonieelsel nädal pole jõusaal vist jah eriti soovitatav. Maratoni läbimiseks vajalik jõutreening tehakse ikka varasemal ettevalmistusperioodil. Põhimõtteliselt tehakse maratonieelsel nädalal 5-7 päeva(olenevalt individuaalsest taastumisvõimest) enne stardipäeva nt. 40-45km. tühjendussõit ja vahepealsel ajal toimub nn. tankimine ning teed kergemaid suusaotsi. Ise tegin oma 45km tühjendussõidu teisipäeval ja vahepealse ajal enne pühapäeva närisin pidevalt tankimiseks kodusvalmistatud "purakakraami" - kaerahelbeküpsised rosinate ja šokolaadiga ning tegin 2x 8-12km kerget suuska. Endal oli suusakilometraaž olenevalt lumeoludest ca 700 km/kuus ja metsajooksumaht ca 240(sh. kordusjooksud ja fartlek) km/kuus. Aga noh, seal maratonil kohtab vendasid, kellel on enne ka ainult 60 km suusatrennimahtu tehtud!
  22. Ise olen teinud sügavushüppeid ja pingi peale üleshüppeid, alguses muidugi soovitavalt ilma raskusteta aga vähehaaval nt. sügavushüpetel kangikettaid kätte võttes ja üleshüpetel kangi turjal hoides. Need harjutused annavad üpris suure koormuse hüppeliigesele ja seega peab koormuse doseerimine olema ettevaatlik. Peale selle on hea harjutus nn. hüppejooks - jalalt jalale ja samal jalal.
  23. Jooksmine

    Et siis, ma vaatan nagu puhkepäevi polegi või!?
  24. Jooksmisvõimalused Tallinnas

    Tondilasel on tõesti vast lähim normaalne ja puhtama õhuga jooksukoht Järve mets, mis jääb Tondilt 2-3 busipeatuste kaugusele. Omal ajal Kesklinnas elades, sai isegi seal käidud.
×