Jump to content

belvedere

Kasutajad
  • Sisu loend

    171
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik belvedere postitused

  1. Avan teadusuudiste portaali Novaator ja mis ma näen -- teadlased on kindlaks teinud, et kulturistid on aastakümneid treeninud täiesti valesti! Ott peaks nüüd kähku uued kavad treima, kus on vähem rõhku raskel kükil ja jõutõmbel ning rohkem roosadel hantlitel. --- Kanadas asuva McMasteri ülikooli teadlased on otsustanud kuulutada müüdiks treeningmetoodika, mida kulturistid lihasmassi kasvatamiseks kasutavad. Nimelt väidavad kraadiõppur Nicholas Burd ja tema juhendaja Stuart Phillips, et lihaste kasvu soodustavad kõige paremini kergete raskustega tehtavad jõuharjutused, mida on võimalik sooritada mitukümmend korda, kirjutas Physorg. Teadlaste sõnul tuleb harjutust teha seni, kuni lihased on niivõrd kurnatud, et rohkem ei jõua. Seejuures peaks kasutatavad raskused moodustama ainult 30 protsenti maksimaalsest ehk raskusest, mida jõutakse tõsta vaid ühe korra, kirjutasid teadlased ajakirjas PLoS ONE ilmunud artiklis. Vaid napp kolmandik maksimaalsest raskusest on aga niivõrd kerge koormus, et seda jõuab enne kurnatusseisundi saavutamist sooritada vähemalt kakskümmend neli korda. See on vastuolus traditsiooniliste seisukohtadega, mille kohaselt tuleb enamiku lihasgruppide lihasmassi kasvatamiseks sooritada harjutusi raskustega, mida jõutakse tõsta kaheksa kuni kaksteist korda. Puhtalt jõu arendamiseks soovitatakse aga veelgi suuremaid raskusi, mida jõutakse tõsta kõigest neli kuni kaheksa korda. „Ootame põnevusega, kuhu uus paradigma meid viib,“ ütles Phillips, lisades, et uue metoodika järgi treenimine tooks palju kasu mitte ainult jõusaali entusiastidele, vaid ka vanematele inimestele ja haigustest ning traumadest taastujatele, kellele harjutused suurte raskustega ei pruugi sobida. Siiski tasuks uuringu tulemuste osas jääda esialgu skeptiliseks. Raskuste varieerimine võib kindlasti olla hea mõte, kuid ilmselt saab olema keeruline veenda treenereid, et senist metoodikat tuleks radikaalselt muutma hakata. ---
  2. Hei Olen umbes viimased 10a olnud hädas vana vigastusega, mis ei taha lõplikult paraneda. Välja näeb nii, et näiteks lamades kangi surudes lööb vasakusse õlga kõrvetav valu, mis annab tunda õlaliigesest läbi küünarliigese kuni sõrmeotsteni välja. Natuke nagu oleks hõõguv traat läbi käe aetud. Valu saab alguses ignoreerida, aga selle käigus muutub käsivars üha nõrgemaks, kuni umbes tunni aja pärast ei jaksa enam isegi millestki hoida. Pärast paari nädalat ja valuvaigisteid on kõik mõneks ajaks jälle korras, aga niipea kui raskused lähevad vähegi suuremaks (100kg kanti), on põhimõtteliselt garanteeritud, et kirjeldatu juhtub uuesti. Rikub ära nii lamades surumise, kus ainus variant rinda koormata on teha lasteraskustega lõputuid seeriaid, kui ka õlaharjutused (püsti surudes õlad ragisevad, hantlitega lennates hakkab vasak õlg valutama). Surumistehnikat olen asjatundjatel lasknud kontrollida -- on puhas. Lisaks teen enne surumist alati rotator cuff'ile soojendusharjutusi + harjutuste kavas on face pull'id ja muud õla tagaosa harjutused, et ei tekiks düsbalanssi. Paari aasta eest käisin TÜ kliinikumis ja lasin röntgeni teha, seal mingi vanamehest arst kehitas õlgu, et "mida ma Teie arvates ütlema pean? võtke ibuprofeeni ja tehke mingit muud sporti" ja võttis päris pikaks ajaks tahtmise uuesti arsti poole pöörduda. Aga teeks nüüd siiski uue katse. Oleks tänulik, kui keegi oskaks Tartus soovitada head spordiarsti, kes oskaks reaalselt sellise probleemiga abi anda. Aitäh!
  3. 1. EKV klassikalises jõutõstmises - tulemused/pildid/videod

    Mehed: 1. Alex-Edward Raus 2. Argo Erit 3. Raigo Kuusnõmm 4. Elar Kraav 5. Viljar Vaher 6. Marek Vähi Naised: 1. Agnes Rannaste 2. Carolin Siimenson 3. Marianna Bogdanova
  4. Unehalvatus

    Suitsetajana tuli seda ette vähemalt korra nädalas. Äärmiselt vastik kogemus, millel, muide, pole jalgade tõmbluse või kukkumise/langemisega midagi pistmist. Kui maha jätsin, läksid ka hood lõpuks üle.
  5. Kuidas arvutada LIHA kaloreid

    Toore pealt ikka. Muu on enesepetmine, eriti dieedi ajal
  6. Täiskükk vs sügavkükk

    Mina sain aru, et sügavkükk = ass to grass, täiskükk = paralleeli või nõks allapoole.
  7. Täiskükk vs sügavkükk

    Mul käskis traumatoloog sügavkükist loobuda, kui tahan oma põlvi veel kasutada. Argumentatsioon oli umbes selline, et põhja kükkides läheb liiges asendisse, kus piltlikult öeldes kahe liikuva osa vahel ei ole enam pehmendavat kudet ja liiges hakkab kuluma.
  8. Kimberi Klubi

    Kuidas on Kimberi klubi lahtiolekuaegadega 23.-24. juunil?
  9. Kas hommikusööki peab sööma?

    Ma näen ühisjooni selle artikli sihtgrupil ja arvututel foorumikasutajatel, kes vigisevad, et nad ei kasva kuidagi, kuigi ometi söövad hommikuks lausa ühe võileiva ja tassi kohvi. Hommikusööki tuleb end lihtsalt harjutada sööma, niisama võib seda isu jäädagi ootama. Kui ära harjuda, siis pole probleem ka 5 minutit pärast ärkamist endale korralik ports sisse keerata (eelistatult rohkesti rasva ja valku ja vähe süsikaid, et insuliini mitte lakke lüüa). Tulemuseks on täis kõht enne tööpäeva algust, hulk energiat ilma uimasuseta ja päeva esimesed 500+ cal kohe kirjas.
  10. Ektomorfi toitumine

    Oleks siis ainult vene vanameestel. Tavalistel eesti meestel ja isegi noormeestel kah ju.
  11. Seda artiklit võib näidata "Pere ja Kodu" foorumis. Bodybuildingu kontekstis ei hakka ju ilmselgelt keegi standardset ketodieeti (SKD) pidama -- tehakse kas CKD või harvemini TKD. Õigesti tehtuna on CKD peal lihasmassi kergemgi säilitada kui low-fat dieedil.
  12. Mis on hardcore...

    Hardcore on teha surumist samal ajal kui keegi sind jalast närib.
  13. Suveks saledaks ...

    Sai kuulatud 15 minutit seda teleturu stiilis ümbernurgajuttu, aga ei jõudnudki ära oodata, millal kostab "Photoshop".
  14. On sellel mingit eelist ühe käega 'traktori' ees? Liigutuse mehaanika tundub sama (lihtsalt tõmbe suund on teine), lõppfaasis saab ühtemoodi venituse, 'traktori' puhul on lisaks alaseljal väiksem koormus.
  15. Sixpack

    Palju siis ka päkaletõusu jaksad teha ja mis su biitsakõverduse max on? Et wtf see asjasse puutub? Aga miks on vaja mainida toitumisküsimuses, palju sa surud?
  16. Kas vanahärrast mõnda värskemat pilti kah on kui noorpõlve oma? Tahaks kah teada, milline nendest kõvadest MV vanadest see elav legend on
  17. Laskesport

    Raamatut lugedes või youtube'i vaadates laskma ei õpi. Kui sportpüssi lased, siis reaalselt aitab vaid see, kui treener on varustuse sättimisel ja asendi võtmisel kõrval ning oskab kohe vead kätte näidata. Raamat ei ütle, milline on Sinu jaoks individuaalselt õige rihma asend, põsetoe asend, õige suurusega jakk (kui varustusega lased), küünarnuki asend jne, kuidas hingamist reguleerida, kuidas lõdvestuda, ja millised laskevead tähendavad vale asendit, millised aga vajavad lihtsalt dioptri korrigeerimist.
  18. Jõusaal inimese elus

    Kui lolliks teema autor teisi peab, et loodab ise sõrmegi liigutamata koolitööle vastuseid saada? Eriti hea on ka suhtumine, et "vastake küsimustele, aga ega ma kõiki ilmselt ei arvesta". Rääkimata sellest, et vastused *kõigile* küsimustele on siinsamas fitnessi lehel või foorumis olemas, kui vaid viitsiks pool tundi vaeva näha. Nõrk! P.S. Ja küsimused on jaburad, et mitte öelda halvema sõnaga. Esiteks -- enamikule on minimaalne vastus pigem 5-10 lk kui paar lauset. Teiseks, mis üldistav "inimene" see on, kellest küsimused räägivad? "Milline on õige toitumis- ja treeningkava inimesele, kes käib jõusaalis" -- inimene nagu algaja bodyfitnessist või kogenud jõutõstja, 60-kilone naine või 100-kilone mees -- ja 100-kilone mees, kes tahab veel kasvada või 100-kilone mees, kes tahab alla võtta? Ehk annab mõtlemisainet.
  19. Soendusharjutused?

    Kui tavainimese näide tuua, siis enne 130-ga tööseeriate kükkimist näiteks: ratas/ergomeeter 3-4 minutit + põlveringid + 50x10 + 80x5 + 100x3 + 110x3.
  20. Kas teen kõike õigesti?

    Oh, oleks jumal ometi "sikspäki" jalgade külge pannud, siis kõik ainult kükke teeksidki.
  21. trapets lihas .

    Ei ole lihtsalt õlakehitus -- power shrug on plahvatuslik, puusa ja jalgade tõukega, ja raskus peab olema jõutõmbe max ligi või sellest üle.
  22. trapets lihas .

    Power shrugs aitab hästi.
  23. Alex Raus "Ringvaates" täna kell 19.00

    Reikop oleks võinud 5 minutit eeltööd teha, et mitte hakata jõutõstjaga sumost (!) rääkima. Rahateema kallal urgitsemine oli kah väga madal.
  24. kolbapurustaja

    Kubemeklops, see on ju kangiotsa (või T-kangi) tõmbed.
  25. Otsi foorumist või Google'ist märksõna "ketogeenne dieet" (ketogenic diet), saad vastused kõigile küsimustele.
×