Jump to content

eintsius

Kasutajad
  • Sisu loend

    611
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik eintsius postitused

  1. Ülakeha ei arene

    Proovi rinnale rebimist või tõukamist teha jõutõmbele vahelduseks. Need aktiveerivad õlavöö ja käed päris tugevalt. Kasutaja AK_47 mainis, et seljalihased ei saa piisavalt koormust vertikaalsuunas tõmmete näol. Olen täitsa nõus - võiks lat pulldown vms lisada sinna. Lisaks ära nende kätte pärast nii väga muretse, pigem tegele selja, õlgade ja rinna arendamisega. Need annavad visuaalselt palju parema efekti. Käed arenevad nendega koos niikuinii
  2. räpane tänavakaklus

    Vene Spetsnaz kasutab seda suht esimese löögina. Nad löövad päka siseküljega sinna. Pole ise kunagia sinna pihata saanud aga ilmselt hea kraam . PS. Huvitav tähelepanek: ilmad läksid külmaks ja Fight Club foorum läks "kuumaks". Inimesed üritavad sooja saada?
  3. Mitu lõuatõmmet jõuate teha oma keharaskusega ilma "nõksuta"? Milliste raskustega treenite lõuatõmbeid toru peal? Mainige ka oma kehakaalu, kuna sellest sõltub päris palju. Trenazööril tehtud raskustega korduste arvu ei ole vaja trükkida, kuna erinevad trenazöörid on erinevate mehaaniliste omadustega.
  4. Lõuatõmbed lailihasele

    Selga tuleb arendada selle kogus ulatuses. Tihti on vähese võimsuse põhjuseks mõni nõrk koht õlavöös. Ühe-kahe harjutusega miskeid ime-modifikatsioone tehes te lihtsalt eelisarendate normaalseid piirkondi edasi ja nõrku kohti süvendate. Kui pole ammu trenni teinud, siis seda enam on mingid piirkonnad liig nõrgad. Kui mul oleks probleem lõuatõmmetega, siis: ma treeniks korduste vahemikkus 8...12. Iga trenn teeks 1 põhi harjutuse ja hunniku abiharjutusi. Põhiharjutuseks kõlbavad eest althaardega alla tõmbed, eest pealt haardega allatõmbed, pullover(kõik nii trenazööril kui ka torul). Abiharjutused, mida teeks iga trenn: 1.pealthaardega ploki eest vastu rinda madalale tõmbed (alumine trapets), 2.kummargil kangiga vastu kõhtu tõmbed pealthaardega (põhiliselt täätavad suured seljalihased ja tagumine õlalihas) või kummargil kangiga vastu kõhtu tõmbed 3.peopesad ettepoole suunatud (sama mis eelmine, kuid trapetsid on rohkem aktiveeritud ja biitseps ka), 4.hantlitega õlakehitused (trapetsi vorm mõjutab tugevalt kogu selja arengut), 5.biitseps hantlitega. Üldiselt peab kogu selg olema igas suunas proportsionaalselt arenenud, et organism võtaks pidurid maha full-poweril. Seetõttu tulekski teha täielik seljatrenn. Eriti hea oleks kui seda tasakaalustada ka keha eesmise poole lihaste võrdväärse arendamisega. Väga oluline on õlgade sümmeetriline arendamine. Lisaks tasuks eraldi treenida saaglihaseid, mis liigutavad abaluid. Enamus surumisharjutusi treenivad neid. Üks eriti lihtne harjutus on kätekõverdused nii, et toenglamangus lihtsalt surutakse õlad ette ja seejärel tullakse tagasi toenglamangusse. Biitsa peaks tasakaalustama triits jne.
  5. treenib siuke asi kah?

    1500eeq eest saab endale 2 kuu jõusaali pileti või korraliku raske hantli või kergemat sorti kangi või aeroobika palli + mõnelt korralikult treenerilt tõsise kava, mille tulemuslikkust ei kõlba selle agregaadiga ühte lausessegi panna. Kindlasti mõikab see seadeldis. Sellel on kenasti viimasel ajal trendiks saanud kõhu süvalihaste aktiveerimiseks vajalik tugi selgroo toestamiseks. Kõhulihaste arendamise teeb samas asja ära aeroobikapall + kokkuteibitud tennispallid + ülejäänud raha eest saad lisaks korraliku hantli (ei ikka saa seda mainimata jätta :) ). Hantliga saad teha muud lihaste arendamise harjutused ära, mida see seadledis pakub. Kokkuteibitud tennispall: http://davedraper.com/blog/wp-content/uplo...ball-peanut.jpg Süvalihaste treenimiseks 5+ asi ja lisaks turja piirkonnas lülisamba liikuvuse taastamiseks. Nendel teleshopi seadeldistel on põhiliseks probleemiks see, et nad ei ole univeraalsed tööriistad, vaid võimaldavad kindla ulatusega ja väga piiratud arvu harjutusi teha. Baastreenimivahendid nagu hantlid, kang, aroobikapall jne võimaldavad sisuliselt suhteliselt lõpmatut arvu harjutusi.
  6. Lihtsaid nippe kaalulangetamiseks?

    Tõsta valgusisaldust toidus. Juurviljad, puuviljad, rasva-vaene liha (kala, kana, veis) ja pähklid on päris head märksõnad mida kõrva taha panna. Kodujuust ja rasvavaene kohupiim on head valguallikad. Päris hästi mõikavad isulangetajana rohelised taimed, mida poodides pakutakse. Mulle endale meeldivad kõige enam piparmünt ja oregaano. Eestis aetakse nisujahu ja praetud toduõli liiga palju toiduga sisse, need minimaalseks. Uni korda. Minul aitab kaalus alla võtta väga hästi see, kui ma ca 4...5h enne magamaminekut ei söö. Lähen tavaliselt magama 11-12 vahel . Kohvi ei tasu tööl juua, sellega lihtsalt võimalik rohkem pingutada, et siis õhtul rohkem väsinud olla. Must kange tee on hea alternatiiv. Hope it helps
  7. Ma just hiljuti ostsin veoauto varuosade poest veoki tendi fikseerimise kummi. Oli 20eeq/m. Kumm sees, punutud nailon kest ümber. Kestaga koos venib 50%. S.o siis kui on 100cm pikk, siis venib kuni 150cm-ni. Ilma kestata venib 100%. Võimlemiskummid on miski 100..200%. Nõks vähe venib, kuid jäik on. 5+kg pealt hakkab venima. Siduda on võimatu - nailon on liiga libe, tuleb korralikult aad teha vms või kest eemaldaa.
  8. Jõu kasv

    Väga raske hinnata numbriliselt. Sõltub tugevalt treeningu tüübist, kehatüübist, lihasgrupist, harjutusest, tehnikast ja veel must-miljonist asjast. Täpsusta natuke täpsemalt huvitavad harjutused ja hetke vorm, siis saaks midagi numbriliselt hinnata.
  9. Küsimus: Harjutused "küljelihastele"

    Kui soovid kiiresti välja tuua, siis vaja lihastel massi arendada - kordused võiksid 15 kanti jääda. Muidugi lisaks: toitumine, toitumine, toitumine.
  10. Atkinsi dieet pole südamele hea?

    Egas jõusaal pole ka südamale hea. Vaevalt, et Atkinsi dieet on väga hullem südamele kui toores raua rebimine. Igasugune ekstreemne organismi kurnamine on tegelikult lõhkuv. Ei tohiks olla väga uudis.
  11. Jalatrenn põlvevigastusega

    Jõutõstjad kasutavad raskusi alla 30% maksimumist endal taastumise stimuleerimiseks. Selline raskus ei pidavat vereringet kinni pooma, vereringet stimuleerib. Kõige rohkem olen seda näinud westside kavas kirjeldatavat. Otsi: http://www.westside-barbell.com/articles/ Artiklite alt "rehab" märksõna abil. Mõnikord teevad lihtsalt 30 kordust, teinekord 10...20min non-stop. Olen õlgadel proovinud seda - töötab. Põlvede tervise jaoks tuleb hüppeliigeste ning puusaliigeste venivus piisavalt heaks saada ning selja töö ka normaalseks. Selle jaoks peavad nii lihased kui ka sidemed piisavalt venima. Piisava venivuseni jõudmisest edasi on vajalik arendada järgi liiga nõrgad stabiliseerivad lihased nt külgmine tuharalihas. Kui ei ole piisavalt stabiilne, siis piisab näiteks väikesest põlve külgsuunas jõnksatusest kuskil küki keskmises osas, et midagi ära tõmmata - tüüpiline kui mingid nagad võtavad jõusaalis kükkimise rekorditega mõõtu. Alustuseks: http://www.tmuscle.com/free_online_article...ach_to_training t-muscle saidilt saad päris palju infi kui toksid otsingumootorisse "mobility" ja "stability".
  12. Naturalistid SIIA .

    Ma treenin selga ning õlgu päris palju. Just selja laiuse pärast. See esimene pilt on kaugel sellest mis praegu selg tglt mul on. Kui ise vaatan terva silmaga, siis üldse olen natuke suuremaks kasvanud selle 1,5 aastaga, mis nende kahe pildi vahel on . Viimase aasta trend on selg rinnalihastega proportsiooni saada. Inim-lipu harjutuseni tahangi pooleldi jõuda puhtalt see pärast, et nii võimsa harjutuse saaks selja treeningu kavasse lisada + s.o konkreetne eesmärk milleni pürgimiseks sunnin ennast selga pidevalt treenima.
  13. Naturalistid SIIA .

    Panin praegu mobiiliga tehtud pildi juurde, õiget kaamerat ple hetkel kodus. Mul üldiselt selline probleem: kitsad õlad ja laiad puusad annavad kokku ägeda illusiooni, nagu oleks tegemist kõhna poisiga. See viimane pilt annab natuke adekvaatsemad pildi kehaehitusest.
  14. Naturalistid SIIA .

    Ma ei treeni massi juba pikemat aega. Kordused on 5...8 vahemikus. Praegu on üldsuundumus ainult venivuse ning üldise liikuvuse ja koordinatsiooni arendamine. Üritan enda lõbuks inim-lipu nimelist harjutust ära teha , vahepeal oli eesmärgiks ühe käega lõuatõmbe ära tegemine. Kui rääkida suutlikusest, siis lamades surumise rekord on mul 150kg. Üle 130 surun sõltumata vormist . Jõutõmmet proovisin miski aasta tagasi oli 195kg (ei treeni seda absoluutselt). Kükke ei ole maksimumi proovinud, kuid 145 on suurim raskus mida olen proovinud, 10 x 125kg on n.ö isklik rekord. Kükkin 110kg põhjani küki 7..8 korda ära. Kunagi tõmbasin endal selja ära, seepärast vältisin pikemat aega alakeha koormamist. Mõned aastad tagasi sain alles teada, et kui puusad, hüppeliigesed ja selg venivad piisavalt ning selgroo süvalihased on heas vormis, siis ei ole ära tõmmatud selg probleemiks.
  15. Naturalistid SIIA .

    Proovinud olen. Kunagi oli miski Vägilane OÜ vms koplis, ostsin sealt kilo Eesti oma proteiini, siis paar aastat tagasi ostsin ka miski asja, kuid kokku üle 2 kuu pole tarbinud. Kreatiini proovisin ka kunagi sõbraga kahe peale ühe esimestest Tai Kane versioonidest ära. Oli vist 300g kui ei eksi. See kreatiini tarbimine ning viimane katsetus valguga pani lihasmassi lausa häirivalt kiiresti arenema. Sealt oli suht hästi näha, mis vahe on lisanditega ning lisanditeta treenimisel vahe. Panin enda profiilile 2008 aasta pildi üles, kuna rohkem pole eriti häid (olen üldiselt endal ainult trenni tehnikat kaameraga jälginud, pilte pole teinud). Miskit väge head vormi seal pole, surumisharjutusi pole selle pildi järgi paar nädalat teinud ning kõht ka vormist väljas. Suveks saan six-packi välja 2...3 nädalaga sellisest vormist nagu seal pildil on. Kui numbritest rääkida, siis olen 190cm pikk ja seal pildil ca 86kg. Oma ilme kohta sellel pildil küll midagi tarka vabanduseks kosta ei oska .
  16. Naturalistid SIIA .

    Ma sisuliselt treeninud ca 8 aastat ilma lisanditeta. Jõuab kaugele küll, aga aega ja nuppu kulub jubedalt. Treeningul erinevus sees lisanditel treenijatega võrreldes. Lihasmassi on raske hoida, kui ainult toidust saab valku (liha ja piimatooteid vaja palju tarbida).
  17. Väidaks vastu sellele artiklile: regulaarne treening hoiab ainevahetust aktiivsena - raskem haigeks jääda. Lisaks põletab stressi välja - veel raskem haigeks jääda.
  18. Rind.

    See mis kõige enam annab rinna keskosale välimust on rinnalihaste rindkorvi külge kinnituvad kõõlused, neid saad arendada visuaalselt: a ) ülisuurte raskustega (kõõlused võtavad massis juurde et toime tulla koormustega) b ) rinnalihaseid venitades Pärris head harjutused on hantlitega surumised, kuna need venitavad alumises asendis rinnalihaseid. Kaldpinnalsurumine on ka hea harjutus, kuna ülemised kõõlused võtavad massi üles ning nende ilmnemine on visuaalselt päris korralik efekt. Muidu on parim lahendus korralik rinalihaste mass väljaarendada, aga selleks varu kannatust . Seeriate koha pealt: parim on kui vahetad 8 ja 15 vahel. 8stega töötad lihasvõimsust, et saaks suuremaid raskuseid peale panna ning 15stega arendad reljeefsust. Seeriatel põhiasi ei ole mitte nende arv, vaid nende valimine nii, et iga trenn oleks šokk lihastele.
  19. Treeningkava

    Ülekehalisi kiirusharjutusi võiksid mõned kavasse lisada: tõukamine, rinnale rebimine. Jalgadele ka natuke kiirusharjutusi: pakule/maha hüpped jne. Need arendavad jalgade abil kiirendamise võimet. Tuleb kasuks nii löökidel kui ka igasugustele heidetele. Õlavööd võiksid natuke rohkem treenida. Kombineeritud harjutused ammendavad ennast kiiresti kui nende kõrvalt aeg-ajalt isoleeritud või ühele lihasgupile suunatud harjutusi ei tehta.
  20. Tekstist kumab läbi, et sul liiga vähe treeningstaazi, et lisandeidki tarbima hakata. Steroidid unusta ära. Tee enne nii kaua trenni kui organism areneb, sealt edasi otsi viise kuidas jätkata. Sisuliselt on sul aega ca 2..3 aasta vähemalt regulaarset treeningut, enne kui jõuad sinna.
  21. GNLD toidulisandid

    Kvaliteetne kraam GNLD-l kuid säilitusaineid on palju sees. Olen kunagi tarbinud neid kuna sain tasuta. Jõusaali kontekstis on hinnad liiga kõrged ning valku liiga vähe. Tavaliseid proteiinid jne mõjuvad oluliselt paremini jõusaali kontekstis. Muud lisandid (mineraalid, vitamiinid jne) samuti väga kallid.
  22. Treening

    Korralikult treeniv jõusaali fänn läheb enamasti koju jalad tudisemas all piimhappest ning silmad põlemas peas tühjast kõhust.
  23. Treening

    Ma ei märganduki , et surumisel oli iga raskusega 3 seeriat ja 8 kordust . Vaatasin 1 seeria iga raskusega. Silm ei seleta nii kahtlasi numbreid... Rinnalihastele on sul 2 harjutust ühes trennis max. Üle 4 seeria pole mõtet teha harjutuse kohta, kolm on kuldne kesktee. Kui teed nii palju seeriaid nagu sul esimese postituses mainitud on, siis töötad lihtsalt omal õlavöö ning rinnalihaste venivuse kinni. Lihaste arendamiseks peab pingutama ka. Niisama vehkimisega arendad sa ainult omal vereringet. Niiet raskused vali sellised, et viimane kordus oleks väga raske. Rinna arendamiseks on A&O triitsepsi ning eesmiste õlalihaste vorm. Need on surumisel nõrgaks kohaks alati. Neid pead treenima enam-vähem 1,5 korda tihedamini kui surumist. Välimuse koha pealt: ära looda, et saavutad hea ranna vormi, kui rinnalihaste vormi üles saad. Kui sul õlad ja selg võimsad pole, ei näe sa väga tõsiseltvõetav välja. Rinnalihaste välimuse jaoks aitab kui teed ühe surumisharjutuse ja ühe reljeefsust arendava harjutuse trennis. Näiteks lamades või kaldpinnal kangiga surumine ning kontuuri arendamiseks - pullover või rööbastel surumine. Üldise lihasmassi arenemise stimuleerimiseks tuleks sul vähemalt 1 üle-kehaline harjutus kavasse tuua. Nendeks on: kükk, jõutõmme, rinnale tõmbamine/rebimine, klassikaline rebimine, klassikaline tõukamine jne. Kükki peaksid tegema niikuinii jalgade baasharjutusena. Mulle meeldib endale teha rinnale rebimist ja tõukamist (kükke teen niikuinii). Mõlemad koormavad õlavööd päris korralikult. Sisuliselt kui teha selliseid harjutusi, siis hakkab organismi anaeroobne võimsus arenema: s.o sisuliselt mõõdupuuks su lühiajalisele max pingutusvõimele. Sealt edasi - > pingutad rohkem -> suuremad raskused -> suuremad lihased jne. Trenni kestvusel on ka piirid 45 min kuni 1,5h on see piir kus lihaste arendamine on kõige efektiivsem, edasi on lihtsalt energia põletamine.
  24. Treening

    Crossover on puhas välimuse harjutus. Alguses pole mõtet sellele aega raisata. Kui ilmtingimata tahad teha seda, siis asenda pullover´harjutusega(oluliselt mõjuvam välimusele). Sa teed rinnale väga palju harjutusi, ent seljale teed ainult ühes suunas harjutusi. Pead selliseid harjutusi tegema nagu: bent-over row, rowing. Kukla tahatõmbeid tasub sul siis tegema hakata kui tagumistel õlalihastel on olemas hea vorm. Enne tee lõuatõmbe-laadseid (peopesad enda poole) allatõmbeid mõnda aega. Trapetsile vali vähemalt üks harjutus (hoiab õlad terved). Jalgu PEAD arendama. Tuleb sul taipoksile kasuks ning jõusaalis ei ole vastasel korral palju massi loota vaja, kui kõige suuremaid lihaseid seal üldse ei koormata. Triitsepsil võiksid asendada hantli tõsted mõne raske harjutuse nagu näiteks prantsuse surumine/ninamurdja: http://www.amazon.ee/lehed/tooriistad/harj...itseps/046.html või sama asi korralik hantlitega: http://www.amazon.ee/lehed/tooriistad/harj...itseps/030.html Õlgadele võiksid lisada välimuse jaoks hantlite külgedele tõsted.
  25. trennikava

    Kui füüsilise töö kõrvalt teed, siis saad päris kiiresti ülelaksu kätte. Sul lihased võivad ära taastuda, aga närvisüsteem küll kaua vastu ei pea. Samas kui intensiivsus on madal, siis isegi kannataks häda-pärast.
×