Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/11/2012 in all areas

1. 2 points
  2. 2 points
    http://www.fitness.ee/exercise_show.php?groupID=5〈=1
  3. 1 point
    Jõudu kõigile võistlusteks valmistumisel. Tunneli lõpust juba kommid paistavad! Täna kirjutan võistleja poole pealt. Mis ettevalmistusi võiks selle puhuks teha ja mida kaasa võtta. 1) Poseerimine - Hea oleks lasta kellelgi kogenumal inimesel poseerimine üle vaadata. Kindlasti ta märkab vigu, alati on ruumi parandusteks. Kuna poosid peavad tulema automaatselt ja laval enam ei mõtle. Väsimus, kellel närv, kõik võtab oma. Mitu roundi maksimaalselt poseerides hakkad lõõtsutama, peab kõhtu jälgima, isegi pooside vahepeal või siis kui oled tagareas ja ootad enda väljakutset. Alati peab jalgu jälgima, kuna tavaliselt laval seistes peab neid kauem pingutama ja need on unustuse hõlma langenud. Poseerimine peaks tulema sellise pingutusega, et samal saaks rääkida. Pingutades õigeid kohti, samas ise ei ole krampis. Teine variant enda hindamiseks on kui keegi teeb video või pilte. Nii näeb enda vigu. Peeglist absi pildistamine siin ei aita. 2) Laadimine/söömine - Palju oleneb sellest mis staadiumis lõppes dieet. Missugune oli kaloraaž, kas võeti soolad välja või tehti muid veidrusi. Sellesmõttes on raske üheselt määratud reegleid paika panna. Peab läbi mõtlema, milleks midagi tehakse. Mitte tegijaid või teisi dubleerima, teadmata tagamaid või põhjust. Kuid ütleksin, et mida rohkem on dieet kinni jooksnud, seda vähem peab laadima. Olen tundud mitmetel kordadel just seda, et laen, kuid ei saavuta vajalikku efekti. See tuleneb sellest, et lihas on ikkagi üldiselt väsinud, kurnatud ja see laadimine ei kata seda lihtsalt ära. Sellepärast ei olegi sealt mingit imerohtu oodata. Väga head on energiageelid laadimiseks. Paljudes on sees vajalikud soolad, et ennetada krampe. Osad on ka kofeiiniga, et ennast väge täis ajada. Teine asi mida ma soovitaks on kuivatatud banaanid. Need ei ole nii kiudaine rikkad, ning on kuivad. Suuri mahlaseid asju on halb süüa, kuna need võivad kõhu liiga täis ajada. Teine asi on väga kiudainerikkad produktid, need ajavad kõhu gaase täis. Veel eriti kui ei ole tükk aega korralikult süsivesikuid saanud. Ei näe mõtet ka šokolaadi söömisel. Korralik rasvarikas toit, mis ei ole tegelikult selleks tarbeks sobilik. Muidugi on hea, kuid peab natuke veel kannatama. Kokkuvõtvalt oleks minu ideaal selline kui võistlus toimub õhtul: Hommikul 150g kuivainena mingit putru/müslit --- Lõunal 50g liha või siis tavaline kogus 90-100g (valku küll ei ole otseselt enam tarvis, kuid olen tundnud, et see tagab natuke parema enesetunde), 200g keedetud riisi, 100g salatit --- Edasi juba ainult mingit süsivesikurikast toitu väikeste vahedega kuni võistluseni nt riis --- geel ennem lavale minekut. Tihti pingutatakse nende asjadega üle ja hakatakse mingeid ime asju korralda. Tavaliselt ongi neid vähemus, kes talitlevad normaalset. Oodatakse nüüd, et keha läheb järsku väge täis. Kui vorm on, siis on, kui ei ole, siis ei ole. Mida lihtsamalt asju ajada, seda suurem on tõenäosus, et ei riku olemasolevat vormi ära. Eriti ebaharilik on tegevus kulturismist väljaspool alade puhul, kus võetakse nädal aega ennem soolad välja, ei jooda jne. Milleks seda tsirkust vaja korraldada on kui sellest ei saa peale halva enesetunde mitte mida. Jätkub...
  4. 1 point
  5. 1 point
    Näiteks selili jalgade tõsted üles(erinavate varjantidega) ja rippes jalgade tõsted.Tavaliselt need" külje alumised" omad arenevad suht hästi.
  6. 1 point
    Hakkab tulema, juba läheb asi konkurentsi moodi. Loodetavasti toob homne viimane päev veel lisa võistlejaterivis ja tuleb hakata juba vaeva nägema, et 3 sekka pääseda.
  7. 1 point
  8. 1 point
    Lisandus veel: mehed -90kg Aldo Virula Roman Eloshvili
  9. 1 point
    HOMMIKUNE OSA Naised athletic fitness Esta Pilt Noormehed athletic fitness Marius Lemming Juuniorid naised athletic fitness Eli Viielo Mehed Athletic Fitness absoluutkategooria Allar Vaet Ants Varblane Kristjan Oras Allan Nikopensius Väino Katala ÕHTUNE OSA Noored kulturism absoluutkategooria Taavi Sarik Marko Mölder Ergo Tüür Lauri Ööpik Juuniorid kulturism absoluutkategooria Jüri Luhasaar Siim Kelner Sten Richard Oskar Bikinfitness -168cm Julia Dunik Yulia Ageeva Kristiine Pai Kristina Aleksejeva Jekaterina Zabluda Margit Mõik Õnnela Raudsepp Tatjana Kreit Bikiniftiness +168cm Egle Eller - Nabi Olga Jakovleva Reet Reimets Marju Järvela Aleksandra Bogdanova Aleksandra Laer Bodyfitness juuniorid Liis Kristiin Vaher Bodyfitness absoluutkategooria Viataliya Dmitreva Esta Pilt Viktoria Khokova Merike Sula Klassikaline kulturism absoluutkategooria Taavi Talah Sten - Eerik Villup Janar Rückenberg Väino Katala Kulturism -85kg Kalle Kippar Rain Kuusnõmm Andrei Abrossimov Harri Indus Kulturism +85 kg Ott Kiivikas Nikolai Kornõšev Talis Viitkar
  10. 1 point
    Tervist Käisin vahepeal wattbike'i peal alguspunkti paika panemas, et näha mis seis on. Midagi röögatavat ei olnud, kuid tulemused on sellised: # Max rpm 200 (L 1) # Max power 1481 W (L 10) # 200 m lend 10,51 (av 1202 W, peak 1406 W, av rpm 145, max rpm 154, L 10) # 200 m lend 10,54 (av 1273 W, peak 1425 W, av rpm 154, peak rpm 162, L 8) # 500 m paigalt 29,94 (av 762 W, av rpm 130, L 7,5) # 1000 m paigalt 1.07,98 (av 537 W, av rpm 117, L 7,5) Üle kahe kuu ei ole nüüd jalga treeninud ning peab tunnistama, et põlvede seis on paremaks läinud. Ainult rahu tahavad. Nüüd vähemalt nad ei hakka valutama, kui pikalt istuda, muidu oleks loengutes päris piin. Mõtlesin täna ka midagi tõsisemat kirja panna, ajendatuna sellest videost, mille Siim Kelner sinisesse sotsiaalvõrgustikku postitas: Olen isegi endale vahepeal esitanud küsimuse, et miks võistlen. Mis on selle tulem ja mis ma sellest saan, nii vaimselt kui füüsiliselt. Pean video tegijaga selles mõttes nõustuma, et hoiakud on aastatega muutunud ja kindlasti muutuvad ka tulevikus. Võttes arvesse noort vanust, siis olen sellele ka avatud. Teatud asjad jäävad ikka paika, kuid kindlasti ei mõtle ma täpselt samamoodi asjadest nagu kaks aastat tagasi ja ei mõtle ka kahe aasta pärast samamoodi nagu nüüd. Loogiline järeldus, kuna muidu vajuks mõttemaailm stagnatsiooni mülkasse ära. See tähendab olla avatud muutustele ja hankida uusi teadmisi. Ma ei ole eriline "fancy" poiss, sellepärast ei ole mulle lihaseehitamine kui enda näitamisena kunagi korda läinud. Ei ole mul kapis ühtegi biitsa särki või maikat. Ei ole vajadust eksponeerida, vaid olla sisemiselt rahul sellega kes ma olen. Minu ajenditeks on lõpptulemus kehaliselt sportlikus mõttes, et on toimunud progress, seatud eesmärkide saavutamine, võistlustulemus. Siia juurde lisada veel see, et need on saavutatud ausal teel. Milleks iseennast petta? Joosta sõbraga võidu, talle jalg taha panna ja siis võidukalt lõpuni joosta. Võit mis võit! Kulturismi puhul, kus ainuke asi, mis annabki selle rahulolu, ongi ju lõppkoht. Amatöörliigast rääkides, siis ei ole rahasid ega midagi, maksa pmst peale. Saavutada koht, võtta medal/karikas vastu ja siis selle üle uhke olla? Mina ei näe siinkohal asja, mille üle uhke olla, mille üle saaks endale õla peale patsutada "KÕVASTI PANID". Rohkem rõõmu spordist, visadust ja pealehakkamist.
This leaderboard is set to Tallinn/GMT+02:00