Jump to content

70

Kasutajad
  • Sisu loend

    3
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

70

  • Tase
    Vaatleja
  1. Kuidas alustada jooksmisega?

    Hei! 4 kuud on möödas.Räägin väheke oma kogemustest ja tulemustest. Suur tänu vrsm - ja daman -ile. Teie postitused läksid 100% asja ette. Jooksen ma 4x nädalas E;T;N;R. Esimesel nädalal soojendusi ega venitusi ei teinud.Tagajärjeks oli see,et suudsin jooksmas käia esmaspäeval ja reedel kuna ülejäänud aja oli sääremarjalihas piimhapet täis.Peale seda muudsin soojendused ja venitused 100% kohustuslikuks. Esimese jooksu aeg oli vist 35 minutit. Kuni mai teise nädalani sa endale nö põhja alla joostud. Peale seda hakkasin daman-i soovitatud tsüklit jooksma. Juuli alguseks suutsin aja 22 minuti peale saada.(Samal reedel jooksin ka 3.2km alla 12 minuti.) Toitumise poolepealt oli hommikuks üks õun või banaan(ei juhtunud midagi kui ka mõni hommik ei söönud) ja õhtul enne magama minekut sai ennast süsivesikutest täis õgitud. Viimased kaks nädalat olen õhtuti jooksmas käinud ja neli kilomeetrit viie asemel(Ajad jäävad 15-16 min kanti). Väheke probleeme on ka tekkinud: Kui jooksmist alustanud olen viimasel kahelnädalal siis esimese 300m jooksul lööb vasakujala kanna tagaossa õrn valu.Valu tugevamaks ega õrnemaks pole muutunud. Kas ma kolme kuu pärast suudaksin 3,2 km alla 10 minuti joosta?
  2. Plaan oleks siis igal teisel hommikul teha üks 5 kilomeetrine ring kalamajas. Viimane jooksmine aga toimus keskkoolis umbes 2 aastat tagasi. Füüsiline vorm on enamvähem keskmine, 21 a vana, 180 cm pikk ja 73-75 kg raske. Kas hommikul peaksin kohe peale äratust tossud jalga panema ja uksest välja sööstma või peaksin enne midagi sööma? Kuidas oleks kasulikum: pidevalt sörkides läbida see 5 km või joosta kiiresti ja vahel paar sammu käija? Eesmärk oleks siis 6 kuupärast suuta joosta 3,2 km 12 minutiga( EKV jooksu standard millega 100 punkti saab.) Edit: Kuidas soojendus peaks välja nägema?Kas seda on üldse vaja?
  3. Miks ehitate?

    Ma olen küll väga vähe käinud jõusaalis alles(1,5 kuud),aga põhiline asi mis mind jõusaali ajab on teadmine,et lihased on mõnusalt valusad järgmine päev(:\ Imelik olen vist).Tohutult meeldib see tunne millegipärast.
×