Jump to content

Tonuka

Kasutajad
  • Sisu loend

    4
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Tonuka

  • Tase
    Vaatleja
  1. Üks neer vähem

    Tere. 13 aastat tagasi tegid arstid mind ühe neeru jagu vaesemaks. Pärast seda olen elanud igati täisväärtuslikku elu ja tegelenud motospordiga. Hektel olen 23 a. ja alles jäänud neeruga ühtegi probleemi seni esinenud ei ole. Küll aga on tekkinud minus huvi selle vastu, et kas ja kuidas võiks minu füüsilist võimekust ja taastumist mõjutada ühe neeru puudumine. Kui kellegil on selles vallas teadmisi/kogemusi, oleks väga tore kui neid minuga jagaks Olen viimasel ajal tõsisemalt treenima hakanud ning kui on mingeid nüansse mida võiksin silmas pidada oleks hea teada.
  2. Tabata protokoll

    Selgitaksid ehk palun miks just suured raskused? Tahaks natuke asja sisust aru saada. Kui ühe jõusaalitreenerig (kulturist) konsulteerisin soovitas ta mul teha väiksemate raskustega pikemaid seeriaid. Endale tundub, et pikade seeriatega treenides lähevad sõites käed kergemini piimhapet täis, mis tähendab ainult halba. Kas 3 minutit pausi seeriate vahel võib lugeda pikaks/piisavaks pausiks?
  3. Tabata protokoll

    Tegelen kestvusmotokrossi ja enduroga. Vanust 23, staaži üle 10 aasta ja hetkel teen 5 trenni nädalas. 3 sõidutrenni, 1 jõutreening raskustega ja 1 pikem aeroobne (sõudeergomeeter, kepikõnd, ujumine või velo). Olen palju head lugenud Tabata kohta ja tundub põhiala spetsiifikat arvestades igati sobiv (eriti sõudeergomeetril). Intervalltreeninguid varem teinud ei ole. Olen suhteliselt madala pulsiga (max sls 175) ja Tabata abil võiks ehk seda läve ka tõsta. Kas Taku HIIT oleks sellisel juhul "sissejuhatuseks" intervalltreeningule sobivam? Kuidas oleks mõistlik treeningud ümberplaneerida kui regulaarselt intervalltreeninguid tegema hakata.. jätta ära jõutreening või aeroobne? mõlemad? vaheldumisi? Sõidupäevi ei tahaks kärpida.
  4. Tabata protokoll

    Tere! Alustasin hiljuti tabata protokolli järgi treenimisega. Kas seda võib pidada normaalseks, kui juba teise 20 sekundilise intervalli ajal jõuan oma maksimaalse SLS-ni. Treenin sõudeergomeetril. Tänan asjalike vastuste eest
×