Jump to content
Sign in to follow this  
LiisA-L

Tervislik lasanje

Recommended Posts

Lisan siia ühe väga maitsva ja tervisliku retsepti.

Vaja läheb:

1) kvaliteetset veisehakkliha, kus rasva vähe ja valku palju (näiteks delikatesshakkliha - rasva 7 grammi)

2) Kahte suvikõrvitsat, need väiksemad, mida aastaringselt poodides müüakse

3) ühte suurt sibulat

4) pool küüslaugu küünt (kes armastab, võib ka rohkem lisada)

5) ühte porgandit

6) Juku juustu (10% rasva)

7) 500 g tomatipastat

8) praadimiseks õli, maitsestamiseks soola-pipart, kui kodus on vahemere ürdisegu, saab ka seda lisada

9) ja pool kauna chillit

Peaks olema ka lasanje tegemiseks sobiv ahjuvorm.

Valmistamine:

Prae sibul, küüslauk, hakkliha, porgand, chilli. Kui hakkliha pruun, lisa tomatipasta.Hauta umbes 10 minutit.

Viiluta suvikõrvits piklikult õhukesteks viiludeks.

Laota ahjuvormi põhja praetud tomatipasta-hakkliha segu, selle peale suvikõrvitsa viilud. Jätka kihtide ladumist, kuni komponendid otsas.

Kõige peale jääb tomatipasta-hakkliha segu. Sellele omakorda lao Juku juustu viilud.

Aseta eelsoojendatud ahju.

Kuna toimetan gaasiahjuga, siis küpsetamistemperatuuri on raske öelda.. Ilmselt umbes 180 kraadi ja seni, kuni juust peal kergelt pruunikas. Minul läks sellega umbes 30 minutit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×