Jump to content
RiinaSolo

Valgurikkam šokomuffin

Recommended Posts

Kuulub jälle rubriiki "külalised tuleva ja kaloraaži ning makrosi ei taha lõhki ajada".

1 purk kikerherineid

2 muna

150g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)

4-5 tilka steviat (võib ka mett panna või proovida banaan sisse püreestada)

Vala kikerhernestest vesi ära ja pese nad kindlasti ära. Pese senikaua, kuni enam ei "vahuta" herned, siis ei tekita nad puhitusi ega muid seedevaevusi. Püreesta saumikseriga kikerherned ja 2 muna. Sulata vesivannil või mikrolaineahjus šokolaad ning lase pisut jahtuda. Lisa see muna-kikerhernepüreele. Vajadusel lisa magustaja. Võib lisada ka küpsetuspulbrit pool lusikat, mul hetkel polnud.

Jaga muffinivormidesse ja lisa soovikorral keskele pool lusikatäit maapähklivõid. Külalised sõid arusaamata, et tegu on vähe tervislikuma variandiga. Võimalik ka üks muna asendada vaid munavalgega ning lisada ka valgupulbrit soovi korral.

Kokku saab 12 muffinit.
1 muffin = u 96kcal, 5,5 rasva, 3,75 valku, 7,5 süsivesikuid. Mitte ideaalne, aga parem kui poe variant :)

post-28069-0-22017100-1403116660_thumb.j

Edited by RiinaSolo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja olid kohevad ka? Ma proovisin vahepeal teha midagi Fasti Bake pulbriga. Kuid kui ei tahtnud just üle poole valget jahu panna, oli tulemuseks ikka lõpuks kokku vajunud plönn. Isegi pannkoogid olid keskelt nätsked lätakad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proovisin ära - mune läks 3, kahega jäi liiga paks taigen. Põhiliselt tunda tumeda šokolaadi maitset (st ei ole kuigi magusad, mett ~1 teelusikas). Küpsetuspulbrit pool tl. Küpsedes kerkimine minimaalne, aga nätsked plönnid küll ei ole. :)

20140828_125642.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×