Jump to content
Helena Mang

HelenaMangFitness.com

Recommended Posts

Helena, palju-palju õnne! Õnnitlused suurepäraste saavutuste ja peaeesmärgi saavutamise puhul! Loodetavasti blogid ikka edasi ja annad oma tegemistest ja mõtetest teada :)
Eks EKFL'i galal jäi küsitavusi õhku tõesti...mulle endale meeldib väga laste fitness ja olen neid imeliste võimetega tüdrukuid jälginud ja imetlenud.

Seetõttu šokeeris mind juba esimene nominentide slaid ja edasine kulges juba justkui udus... 

Tsiteerides EKFL'i "Parimad valiti välja toetudes tiitlivõistluste ja Eesti Karika-ja Meistrivõistluste tulemustele. Nominentide seast tegid lõpliku valiku liikmes spordiklubide esindajad."
Selle alusel oleksid pidanud nominendid olema ju hoopis Eestis võidutsenud ja lisaks ka MM'il ja EM'il edukad võistlused teinud Anasstasija Ussova ja Eva-Lotta Akkermann (mõlemale EM kaheksas ja MM kümnes koht)??? Kuidas saab olla võimalik, et nad ei olnud nominendid??? Mille järgi hääletasid spordiklubide esindajad? Tundub, et spordimehelikkusest ei tea need hääletajad midagi :(

 

 

Muudetud kasutaja Nipileenu poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eksole, nimetagu siis see juba spordiklubide või peasekretäri lemmikuteks aga mitte "aasta parimateks". 
Neid kategooriaid, kus tiitel läks õigustamatult valesse kohta, oli liiga palju, et sellest mitte rääkida. Piinlik! :angry:

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

2018. aastast on sisse viidud hulganiselt uusi reegleid IFBB amatööride liigas- 1 rida on pildi pealt puudu jäänud- rahvusvahelise kohtuniku litsentsi omamiseks peab hindama aastas vähemalt 3 võistlust- mis on minumeelest väga hea uudis- alad on nii palju muutuses koguaeg et kui ainult 1x aastas Salmes istuda, ei pruugigi aru saada, mida või kuidas hindama peab.

Enim puudutab muutused vist meie juunioreid ja mastereid- kus lisanduvad vanuse kategooriad.

 

 

http://www.eastlabs.sk/europa/6130/ifbb-ohlasila-novinky-ktore-platia-pre-rok-2018

 

 

image.thumb.png.6132755e6db681ec1b735a51a1331724.png



 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma olen ka seda meelt, et rahvusvahelise taseme kohtunikud peavad käima hindamas ja loodan, et ka liit leiab sinna vahendeid, et parimaid kaasa võtta ja see võimaldab neil silma teritada nii ,et Eesti tulemused ei erineks ööpäev rahvusvahelise areeni tulemustest, mis paraku tihti kipub just nii olema eriti bikiinis. Kindlasti on tervitatav ka juuniorites vanuserühmade tegemine, sest nagu elu on näidanud, siis tihti alustatakse juba väga noorelt ja keeruline on panna 17-18 aastaseid 22-23 aastastega kõrvuti.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

f6a619251056a65d1562b980667af8bb--happy--happy-new-year-.jpg.bc9d10c06ec662c39f4c825c8682fde3.jpgIMG_5794.thumb.JPG.e01579cbb63397606498fc9ab3a172e8.JPG

Head uut, 2018. aastat!

 

On 1. jaanuari õhtu, olen just lõpetanud järgmiseks 2 päevaks lõunasöökide "preppimise" ja tundub kuidagi sobilik avada uus aasta uue blogi sissekandega. :)

 

Seljataha jääb 2-nädala pikkune pühade-pidude pillerkaar ja ausaltöeldes on täitsa mõnus homsest alates oma armastatud rutiini tagasi sukelduda- töö, trenn, toidud jne- kõik nii nagu mulle meeldib. 

Pärast MM tulekult puhkasin trennidest nädala ja siis asusin tagasi jõusaali- esialgu hoian ennast tagasi ja käin vaid 4 korda nädalas- minu jaoks on see tõesti "vaid" ja täitsa harjumatu on kohe 3 vaba päeva omada. :lol: Küll aga üritan endale aru anda, et kohe ei saa samalt tasemelt jätkata ja vahepeal on vaja 0 punkti tagasi jõuda, et sealt uuesti progresseeruda.


Trennid on mul jagatud 2 erinevaks päevaks vastavalt sellele, mida mul oma hinnangul järgmiseks võistlushooajaks arendada on vaja:

1. Tuhar ja reie tagaosa (ja mõni harjutust teistele jalalihastele)

2. Õlg (ja mõni harjutus ülejäänud ülakeha lihastele- selg, käed jne)

 

Iga trenni lõppu teen 1-2 harjutust kõhulihaseid- see on vist ka mu ainukene "uusaasta lubadus" - neid mitte ära unustada :D

 

Kindlaid harjutusi ma endale ette pole kirjutanud, küll on aga mingid omad lemmikud ja baasharjutused, milleta kuidagi ei saa... aga üldiselt jätan endale harjutuste osas suhteliselt vabad käed.
Praegusel ajal, kui jõusaalid puupüsti rahvast täis, on selline vabadus väga hea- ei pea kuskil järjekorras seisma. Huvitav on see, et seekord viskas jõusaali juba jõulude ja aastavahetuse vahel täis- mulle tundub, et inimesed alustasid seekord juba oma uusaastalubaduste, uue elu jms-ga peale jõule. Positiivne ;) 

Raskuste osas katsun vaikselt jälle üles liikuda ja hoian seeriad pigem lühikesed, küll on aga mingid harjutused (näiteks õlale hantlitega lendamine) kus sihilikult väga raskeks ei lähegi. Möödas on need ajad, kus on oluline number hantli peal- üritan ikkagi rõhku panna treeningu kvaliteedile. 

Mis puudutab veel vaheldust siis olen väga palju mööda teisi saale hiilima hakanud- eriti meeldib mulle Sikupilli HC Gym ja Ülemiste Myfitness- vahelduseks on nii värskendav teistes saalides trenni teha- tunne hoopis teine. Boonuseks erinevad trenažöörid, mida Spartas pole. Näiteks Sikupilli HCGymis on väga head jala ja tuhara masinad- soovitan sinna sattuda! 1x pilet on ka väga mõistliku hinnaga, olenevalt ajast kas 2,5€ või 3€.


Mis siis edasi? Mida toob 2018?

resolutionpic1.jpg.ed71547fcfea3c66553aa92b103c4f4e.jpg

Olen juba varem ka mõista andnud, et juba mõnd aega tagasi sai otsustatud, et 2018. aasta kevade ma puhkan- olen võsitelnud järjest 3 hooaega ja nüüd vajab keha pikemat puhkust. Sama tulemuse saavutamiseks oli iga ettevalmistus aina rohkem pingutada- keha ei ole rumal ja võitleb vastu- ega see lavakaal ja madal rasva% ei ole talle just mingi meelis tasakaalupunkt. :mellow: Tahan järgmine kord lavale tulles ikkagi näitada arengut ja aega maha võtmata see võimalik ei oleks.
Nüüd saan rahulikult oma kaloraazi tõsta ja tugevamaid trenne nautida- see juures loodetavasti ka lihasmassi kasvatada- peamiselt siis tuharas ja õlgades :) Olen nüüd ju ka IFBB Elite Pro ridades- mis annab veelgi põhjust pingutamiseks.
26168234_2037535199609194_4644104099661013014_n.jpg.a7d5cf1cd3bf3ccdf3f6711fa5bc855a.jpglogo-ifbb-elite-pro.png.53708c8000cbaad894bd9957d9952aba.png

 

Vaatasin juba ka võistluskalendrit- enam ei tundu need võistlused nii kaugel ka- hetkel tundub, et esimene on 16. septembril Austrias ja sealt tulevad nad järjest 1,5 kuu jooksul. Millistele täpselt lähen alles mõtlen aga igaljuhul on Septembris vaja olla tippvormis- siis toimuvad ka esmakordselt PRO divisionis Maaimameistrivõistlused! 

fullsizeoutput_1fcc.thumb.jpeg.a7bbf50404f150df83d4e75636ca8393.jpeg

 

Minult on palju uuritud et mis asi see Elite Pro liiga on või mis osas see erineb sellest, kus eelnevalt võistlesin (amatööride liigast) või nö "vanast" IFBB PRO liigast.

 

 

IFBB Pro liiga       vs    Elite Pro

npc-ifbb-logo_large-1.jpg.9c72c9c1146bfaa2a747dc6b314b35dd.jpg


Elite Pro nägi ilmavalgust alles 2017 a septembris.
 

Eelnevalt oli üks ja ainus, IFBB Pro Liiga, mida juhtisid ühiselt nii NPC (USA) kui ka IFBB Amateur.
Pro-kaarti oli võimalik lunastada (peamiselt) overall võiduga mõnel märgitud võistlusel- enemasti USA kohalikud võistlused ja mõningad rahvusvahelised sekka. Sellest tulenevalt on ka suurem osa võistlejatest IFBB Pro liigas ameeriklased.
Pro liigat peetakse suuresti meelelahutuseks ja äriks ja spordi või reeglitega seal üleliia palju tegemist ei ole. Sellest tulenevalt on tihti saanud kriitika osaliseks kohtunike hindamine ja võistluste tulemused.

Tüli sai alguse spetembris kui toimus Olympiaga koos esmaskordselt ka Amateur Olympia Las Vegas. 

Olen aru saanud, et seal olid hindamas NPC kohtunikud, kellel ei ole IFBB Amateur standarditele vastavaid kohtunike kvalifikatsioone ja IFBB kohtunikud ei olnud nõus nendega koos paneelis hindama. Kuna IFBB Amateur liigas rõhutakse väga palju läbipastvale spordile, reeglitele, kohtunike kvalifikatsioonidele siis ei saanud jätta sellele reageerimata- kokkuvõttes otsustas IFBB Amateur, et loob oma PRO-liiga- Elite Pro, kuhu tema amatöörsportlased edasi liikuda saaksid.

Kiirelt töödati välja ka tingimused- kuidas ja kes pro-kaarti taodelda saab.

Vanad pro-kaardi omanikud said võimaluse aasta lõpuni otsustada, kus liigas edaspidi võistlema hakkavad.

Kopeerin siia tingimused, mida täites on võimalik Elite-pro kaarti taodelda:


 

IFBB ATHLETES ELIGIBLE FOR THE ELITE PRO CARD

INTERNATIONAL REQUIREMENTS

  • To be placed amongst the Top 15 in the Elite Ranking on the 1st October
  • To be placed amongst the Top 15 in the Elite Ranking from 1st October till the 31st December (or the date of the last Elite Ranking event) 
  • To be placed amongst the Top 3 in the Overall in all the Elite Pro Qualifiers

NATIONAL REQUIREMENTS

IFBB ELITE PRO CARD can be granted to the following athletes in their national championships

  • Bodybuilding OVERALL
  • Classic Bodybuilding OVERALL
  • Men’s Physique OVERALL
  • Muscular Men’s Physique OVERALL
  • Bikini-Fitness OVERALL
  • Wellness OVERALL
  • Women’s Physique OVERALL
  • Women’s Bodyfitness OVERALL
  • Women’s Fitness OVERALL


    https://eliteproifbb.com/join/



    Mina sain võimaluse kaarti taodelda kuna lõpetasin aasta Elite Rankingu tabelis to 10-s. Samuti on õigus taodelda kaari Eesti Overall võitjal ehk Reedal.

    Sain pakkumise ka n-ö vanalt liigalt- et liituda nende ridadega.
    See sama kus on hetkel kirjas ka Egle-Eller Nabi.
    Nii et mingi hetk oli mul kaalukausil 2 pro-kaarti B) Küll aga otsustasin ikkagi Elite Pro kasuks.
    Miks? Mõned asjad mis minu puhul otsustavaks said:

     
  • Väga palju võistlusi Euroopas, erinevalt vanast liigast, kus enamus toimub siiski teisel pool ookeanit (loe: kuhu reisimine on väga kallis).
  • Võistlused toimuvad amatöörvõistlustega samas kohas/ajal, saab ikka koos kaasmaalastega võistlema sõita :)
  • Korralikud auhinnarahad
  • IFBB kvalifiatsiooniga kohtunikud ja reeglid. Reaalne võimalus ka mingi koht saada isegi juhul kui oled "ei keegi pisikesest Eestist" ja suurt toidulisandite firmat sponsorina või maailma tasemel eliit-treenerit lobitööd tegemas taga ei ole.
  • Võistlus ise näeb praktiliselt identne välja amatööride võistlusega- kõige suuremaks erinevuseks ongi ilmselt see, et on üks avatud kategooria (pole vähemalt esialgu erinevaid pikkuseid) ja tasuda tuleb pro-kaardi eest aastamaks ja esialgu tundub et võistlustel eraldi tasu ei ole.


     

Loodan, et suutsin enavähem arusaadavalt seda liigade asja selgitada.
Üks asi veel- Pro divisioni liikudes kadus ära ka mul võimalus amatöörvõistlustel osaleda- sinna alla käivad ka kodumaised võistlused. Olles juba aga nii Eesti karikavõistluste kui ka meistrivõistluste võitja, olen sellega leppinud :) 

Igaljuhul on ees ootamas põnevad ajad :) 
Edukat uut aastat kõigile!


fullsizeoutput_1fc7.thumb.jpeg.f1435d2e3aa2f08039bac71027a98a51.jpeg

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Like 1
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei-hei! :)   fullsizeoutput_2053.thumb.jpeg.12aaf15784dd976995b68ff8077ba557.jpeg

 

Märkamatult on juba pool Jaanuarit möödas- kas kõik kes suure hooga alustasid, on veel reel? :) 
Tahaks loota küll!
 

Uus aasta on käes ja nõnda hiilivad ligi ka 2018. aasta võistlushooajad- kevadel võistlevad sportlased juba enamus dieedile suundunud- avalikustatud on ka Eesti võistluste kalendri mille siia informatsiooni mõttes ka lisas.
Tore näha, et Pärnus toimub jälle ka algajatele mõeldud võistlus, palju jõudu korraldajatele, eelmisest aastast on meeles väga hea korraldus ja üli palju publikut. :rolleyes:  Loodan, et seekord ka nii võistlejaid kui ka pealtvaatajaid jagub. 

Olen juba korduvalt kirjutanud, et ise kevadel puhkan aga lähen kindlasti publikusse kaasa elama- või noh, ka sügisel pean ju profi-sportlasena Eesti võistlustel pealtvaatajaks jääma- aga omadele on sellegipoolest tore kaasa elada! :rolleyes:

 

5a5de98144b8c_ScreenShot2018-01-16at14_00_42.png.3621fbf85afbd0eb65e1bde099bf0feb.png

Ka teine teadaanne ilmus Kulturismi ja Fitnessi liidu lehel- et MM võetud dopinguproovid olid negatiivsed.
Eesti sportlaseid käis (loosi tahtel) dopingus 2-  mina ja Arida- ei tea kas see tulemus nüüd kellelegi mingit üllatusmomenti pakub aga igaljuhul tore puhast sporti propageerida!
Kuulun ise ka sellesse koolkonda, kes arvab, et paarikümne aasta tagune kulturism oli ilusam, kui tänane (eriti mis puudutab pro mehi). Ilusad V-kehad olid, nüüd aga paksud punnis kõhud ja ühtlaselt jämedad jäsemed.
Loodan väga, et Elite Pro's hakkatakse erinevalt vanast pro liigast ilusat (atleetliku) keha "suurest kollist" kõrgemale hindama....



Nüüd on minu võistlustest nii palju möödas, et olen saanud puhata ja uus "tuhin" on sisse tulnud.  :lol: Okei, dieedile veel minna ei tahaks, nagu kevadel võistlevad sportlased (lõpetasin ju sellega alles vähem kui 2 kuud tagasi) aga plaane on küll väga mõnus juba teha.

Istusin eile booking.com-s ja panin kõik hotellid sügiseks kinni, samuti kasutasin võimalust, et AirBalticul on palju soodsaid pileteid ja ostsin lennupileteid. Parem oleks nüüd, kui võistluste kuupäevad, mis on välja reklaamitud, enam ei muutuks. :P

 

Hetkel on plaanis kindlasti teha järgmised võistlused:

 

Septembris:
Alustan ilmselt Austriaga kui just MM etepoole ei panda. Eelistaksin muidugi et nad oleksid sellises järjestuses nagu siin, sest kohe hooaja esimese (elu esimese pro võistlusena) MM teha, ei tundu just kõige ideaalsem- nii tahaks enne kuskil "proovistarti" teha :D Aga MM kuupäev ja koht veel lahtine- on vaid kirjas "September"...

 

 

5a5deaea07171_ScreenShot2018-01-16at13_47_13.thumb.png.389e42f9cfc88bf68b111fdec235f7a4.png
5a5deae69a14a_ScreenShot2018-01-16at13_46_59.thumb.png.99fb40c7db9377f13f8fbdb5361ffad9.png

Oktoobris:

5a5deaf10fb94_ScreenShot2018-01-16at13_47_33.thumb.png.2144c81f715c5be214ddef39a89fcbba.png

Novembris:

5a5deaf6b8ee8_ScreenShot2018-01-16at13_47_50.thumb.png.59cf5c7260030cc0a339b9ba7aca7f87.png

"Soovide nimekirjas"
on veel paar võistlust, näiteks Septembris toimuv Arnold Classic Europe Elite Pro- aga see on kutsetega võistlus, mis tähendab, et korraldajad ise valivad sooviavalduste seast võistlejad- ehk siis kindlasti avaldan soovi aga kas ka valitakse- jääb veel lahtiseks.... Korteri panin bronni aga pleteid ostma ei hakanud....

 

5a5deaed9bd0c_ScreenShot2018-01-16at13_47_22.thumb.png.cd1bd6742fdd75312dd53e363a72a9d5.png

Samuti olen vaatadnud minu hooaja sisse jäävat Venemaal toimuvat võistlust- Grand Prix Russia, seal toimub kohapeal ka amatööride võsitlus. Aga olen natukene kahevahel, sinna ei ole üleliia mugavat (ja soodsat) lendu ja no see on Venemaa :D ma ei tea miks mulle seal võistlemine tundub veits selline... ?! Aga võibolla mõtlen üle.... Ühesõnaga hotelli panin kinni aga lennupiletitega veel ootan. 

5a5deaf39ca1c_ScreenShot2018-01-16at13_47_42.thumb.png.8c7f8810b5b1f60db2eb475891c830a3.png

Nojaaa siis kõige soojem, magusam ja kõige suurema küsimärgiga oleks hooaja absoluutne viimane B)B)B)
CANCUN!

 

5a5deafa9d95a_ScreenShot2018-01-16at13_53_58.thumb.png.d1dad280e88ad9f7c7f00f66b26e41b5.png

Kas ei oleks tore mitte sellises kohas hooaega lõpetada ja pikemaks ajaks varbaid liiva sisse lükata? 
Ilmselgelt on aga reisimine sinna väga kulukas ja praegu, aasta alguses teadmata, vormi, tulemusi, konkurentsi ei hakka midagi paika panema. Pigem on see hetkel selline soovunelm :) Aega veel on eks paistab!


Dieediga hakkan pihta ilmselt mai kuus, seni veel naudin kõrgemat kaloraazi ja raskemaid raskuseid jõusaalis.

Hetkel aga trennidest paus- taastun kodus operatsioonist.
Käisin eelmine nädal ChristinasClinic'us oma rinnaimplantaate vahetamas ja vaja natukene rahulikumalt võtta, enne kui saan tavalise rütmi juurde tagasi.
Miks, kuidas, kus, milleks- selle postituse teen ka kindlasti peagi, sest see rindade teema on alati naistele väga huvipakkuv.
Kogemust on mul ka juba omajagu ja kui natukene rohkem taastunud, saan teha kokkuvõtteid ja võrrelda esimese korraga. Seniks aga, kui on küsimusi sellel teemal, võite küsida, kes siia ei julge kirjutada, pange instas sõnumitesse või Facebooki, küll teate kust mind leida :) Siis saan korraga kõikidele küsimustele vastused anda.


Kodus olles on positiivne see- et kuskile pole kiiret ja saab rohkem aega köögis veeta, täna näiteks tegin endale hommikusöögiks kolmekordse pannkoogi tordi mille vahele panin Pudixi šokolaadimaitselist pudingut ja kirsse, sai hea küll. Retsepti leiab minu instagramist.

 



Kirjutamiseni!

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Like 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas uues Pro liigas sarnaselt vanale IFBB PRO-le kaob ära samuti dopingukontroll? K.a Bikinis, rääkimata kulturismi kattidest jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
18 hours ago, Tim. said:

Kas uues Pro liigas sarnaselt vanale IFBB PRO-le kaob ära samuti dopingukontroll? K.a Bikinis, rääkimata kulturismi kattidest jne.



Katsusin su küsimusele vastust leida reeglitest- seal on kirjas, et sportlane peab nõustuma dopingu proovide andmisega- võttes veel arvesse kuhu poole amatööride ifbb liiga liigub siis ma ei usu, et Elite Pros kaoks dopingu kontroll ära. 
Seniks kuni ise veel ühelgi Elite Pro võistlusel osalenud ei ole, ei oska muidugi kirjeldada, kuidas või mis kohapeal toimub.


Sportlased hetkel liiguvad just vanast pro liigast üle just sellel põhjusel, et Elite Pros on tegemist spordiga, kus on reeglid, koolitatud kohtunikud ning dopingukontroll. 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
1 hour ago, Sarge said:

Kui juba IFBB amatöörliigas ei tehta neid proove kulturism 85+ kg, siis vaevalt Elite Pro liigas üldse neid tehakse. :D


Seda oskavad vist kulturistis ise paremini kommenteerida, näiteks @Ott Kiivikas kuidas viimastel aegadel olnud on. MM ja EM ikka nagu nägin, et läksid  85 või 90 kg, kuidas ülespoole....? Kõiki kindlasti ei testita, tavaliselt on loosiga top 6  üks läinud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Huvitav hooaeg on sul kindlasti Helena tulemas, loodan et Pro pakub ka rõõmu tulemuste mõttes, mitte ainult staatuse.;)

 

Mis puudutab dopingukontrolli, siis ma ei usu, et seal midagi üldse tehakse Pro tasemel, tuginedes vähemasti meeste osas isegi amatööride EM ja MM ei tehtud eelmisel aastal minu katis ühtegi kontrolli, selge, et ei thehtud seda ka raskemates kategooriates ja see. Kurb tõdemus, kuid fakt. Loodaks kõigepealt, et amatöörides asi paraneb, peale seda võiks üldse teoreetiliselt arutada kas proffides üldse midagi võiks toimuda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kurb, kurb. Saaks hääletada oleks 2 käega poolt! :)

 

Mis puudutab tulemusi- elame näeme, lihtne ei saa open classis kindlasti olema aga ongi rohkem põhjust pingutada! Töö käib ja sügiseni üksjagu aega lõpptulemust voolida ;)

  • Like 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

 

 

fullsizeoutput_2293.thumb.jpeg.2ee22bf92ad8705a0459bc084da545bc.jpeg
Hei hei :)

 

Tundub, et olen Masterclassi täpsema infoga natukene hiljaks jäänud, üritus on juba nädalakene olnud välja reklaamitud ja hetke seisuga põhimõtteliselt ka kohe-kohe välja müüdud. Klass ei ole kummist ja kohti jagub vaid kiirematele. Kuna soovijaid on rohkem kui kohti saavad kohad need, kes kiiremini osalustasu maksavad. 


Oleme Eleriga väga-väga elevil, see on küll esimene kord midagi sellist korraldada, ettevalmistused käivad täie hooga ning usun, et tuleb informatiivne ja meeleolukas päev kõigile asjaosalistele :)


Täpsemat kava näeb siit:

http://www.fitness.ee/uudis/7313/fitness-masterclass--koik-mida-pead-fitnessist-teadma

 

Ja kes juba FB üritusega liitunud pole, siis tasub seda teha, plaanis on veel paar loosimist seal läbi viia :)

 

https://www.facebook.com/events/171265300150452/

 


Täna aga tegelen hoopis ühe varasema seminari ettevalmistamisega.

Nimelt on mind palutud külalislektoriks Corney Free kinoõhtule mis toimub tuleval reedel.

SeminarKino_670x250.jpg.a17a2f80316d290874daaa45c9d579c9.jpg
Kui kedagi peaks huvitama siis pileteid veel on saadaval, samuti on Corny instagrammis piletite loosimäng käimas.

Juttu tuleb ikka tervislikus toitumisest, elustiili muutmisest ning jätkusuutlikuse tagamisest.

 

https://www.forumcinemas.ee/Events/corny_seminar_kinoohtu/



Mis trennidesse puutub siis olen vaikselt operatsioonist taastumas ja juba 2 nädalat järjest saanud 3x trennis käia. Kuna treenin hetkel vaid alakeha ja peamiselt istuvate trenažööride peal, siis tihedama intervalliga veel käia ei saa. Ei taha operatsiooni tulemust ära ka käkerada ja liiga vara rapsima hakata., samuti ei taastu lihased piisavalt kiirelt, et neid iga päev treenida.

Kuna jala- ja tuharalihased ongi pidevalt valusad sai ära proovitud lõpuks ka rullmassaaž-olen sinna ammu tahtnud minna.  Roll Studio on väga armas ja rullimine mõjus väga hästi, ei pidanud pettuma ning ootan juba, et uuest minna! Nii et kui keegi tahab trennide vahele midagi uut ja huvitavat lihashoolduseks katsetada siis soovitan soojalt. Hetkel on neil ka kampaania, et sõbranädalal saab kahekesti ühe hinna eest minna- kuna masinad on kõrvuti, saab mõnusalt ka juttu ajada :)

 

IMG_7513.thumb.JPG.dee4d1207195ed916f8b130a7224a299.JPGIMG_7514.thumb.JPG.54ddd11a64daec0d5bb76964b8432ad8.JPG
 

Täna aga mõtlesin, et prooviks õhtuses trennis üle pika aja ka väiksemad hantlid kätte võtta ja õlad talveunest üles äratada. Õnneks on sügiseni päris palju aega veel ja olen saanud südame rahuga taastuda, puhata ja aja maha võtta. Täpselt see mida vaja, enne kui täistuuridel jälle ettevalmistus algab.

 

 

 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides



Hei hei! :)
Seekord vähem spordi ja rohkem muud juttu- kirjutan pikemalt oma implantaatide vahetamise operatsioonist- miks, kus, kuidas ja mille jaoks. 


Kaudselt on implantaatide teema fitnessmaailmas pidevalt kirgi kütmas- kas need on (häda) vajalikud ning kas ilma ei saa?! Algaljatele tahaks esialgu öelda, et tehke mõni hea võistlusvorm ning tulemus ja alles siis hakkake implantaatide peale mõtlema- otseselt nende puudumine küll võsitlemist ei sega. :)  Mis seal aga salata- rasvaprotsendi langedes on need kahjuks ühed esimesed kehaosad, mis silmmärgatavalt kahanema hakkavad. Ning lõpuks on see juba iga naise enesetunde küsimus- kui väga teda ennast igapäevaselt häirib vähenenud partii.

5a8da0a7cf1fc_ScreenShot2018-02-21at18_38_01.thumb.png.98028443ed7afe07b051847ce995b9db.png
 

Mina paigaldasin esimesed implantaadid Christinas Clinicus juba rohkem kui 10 aastat tagasi- enne igasuguseid võistlemisplaane. Lihtsal põhjusel, et parandada oma proportsioone ning tunda ennast naiselikumalt. Kuna vanema generatsiooni implantaatide puhul pidin igal juhul 10-15 aasta möödudes kordusoperatsiooni ette võtma, otsisin juba mõnda aega antud protseduuri ning taastumise jaoks sobivat hetke oma tihedas töö- ja treeninggraafikus.
 

Esimesel operatsioonil paigaldati mulle Christinas Clinicus Eurosilicone implantaadid (350 ja 325 CC) rinnalihase ette. Ühtegi komplikatsiooni või probleemi mul rindadega kõikide nende aastate jooksul ei tekkinud ja aastad möödusid muretult. Vahepeal on aga võimalused palju edasi arenenud ning seekord oli soov implantaadid kindlasti rinnalihase eest lihase taha asetada. Suuruse osas märgatavat muutust ei soovinud- kui siis ainult näpuotsaga suuremaks- mida laiem on selg ja ülakeha, seda väiksemad tunduvad rinnad visuaalselt.

 

Enne operatsiooni käisin erinevates kliinikutes konsultatsioonides ning tutvusin põhjalikult võimalustega. 10 aastat on pikk aeg ja tahtsin ennast kurssi viia, mida pakuvad erinevad kliinikud, kirurgid ning implantaatide tootjad. Lõpuks on see ikkagi suur otsus ja tahtsin olla kindel, et teen parima võimaliku valiku.

Christinas Clinicu (edaspidi CC) konsultatsioon oli järjekorras viimane ning kui teistel sarnastelt kohtumistelt lahkudes jäid õhku mitmed küsimused, siis peale CC konsultatsiooni valdas mind täielik selgus ja rahulolu. On selge, et kliiniku juhataja Brit-Carmen on kõik need 10 aastat päevast-päeva minusuguseid naisi nõustanud ning ennast selles vallas pidevalt täiendanud- tema professionaalsus oli muljetavaldav.

Minu kõige suuremaks hirmuks oli peale operatsiooni “liiga suurte” rindadega ärkamine :huh:- sellistega, mis minu kehaga proportsioonis enam ei ole. Bikiinifitnessis on üldine keha proportsioon väga oluline, ei saa ma endale sellist möödalaskmist lubada. Üldpildil võib olla miinuseks “liiga väikse” rinna kõrval ka “liiga suur” partii…  Samas ei soovinud ma ka kindlasti väiksemate rindadega ärgata-  ehk siis suuruse valiku planeerimine oli minu jaoks väga oluline. Kuna plaanis oli muuta nii implantaadi asetust (rinnalihase eest taha), implantaatide tootjat ning ka veidikene suurust, oli faktoreid mitmeid, mida kõiki korraga arvesse võtta.

 

Kõige rohkem ajab naist segadusse, kui konsultatsioonis räägitakse hüpoteetilistest rinnakorvi suurustest (C, D, DD)- kokkuvõttes  ei anna see minu hinnangul mingit kindlat orjentiiri. Iga naine, kes on pesu kunagi ostnud, teab, kuidas need suurused seinast-seina võivad erinevatel tootjatel varieeruda. Kuidas siis ikkagi teade, et konsultatsioonis endale “tellitud” C korv vastab ka kirurgi visioonile C korvist?
 

Siinkohal tuleb appi 3D simulatsioon- CC on üks väheseid kliinikuid, kus operatsioonijärgset tulemust saab näha juba enne operatsiooni just tänu 3D simulatsioonidele. Ega niisama ei öelda, et oma silm on kuningas B)  
Kui aga on juba varasemalt rinnaimplantaadid pandud, nii nagu minul oli, ning soovid suurust muuta, siis on CC olemas lahendus – selleks kasutavad nad spetsiaalseid väliseid sizereid, millega saab reaalselt näha uut tulemust ja tulemuste vahet. Konsultatsiooni ajal proovisimegi rinnahoidja sisse erinevaid sizereid, seejuures arvestas konsultatsiooni läbi viinud Brit-Carmen väga professionaalselt ka visuaalset “kadu” mis tekib kui implantaadi asetsus lihase suhtes muutub. Kusjuures üheski teises kliinikus mulle seda ei räägitud. 
Hiljem sain aru, et ühes varasemalt konsultatsioonis teises kliinikus kirurgi poolt pakutud implantaatide suurused oleksid peale rinnalihase taha asetamist olemasolevast tegelikult lausa väiksema rinnapartii kokku andnud. :o  Vahel mõtlen õudusega, mis tunne oleks ärgata hoopis teistsuguse tulemusega kui eelnevalt ette kujutatud....
 

Viisiidil arvutasime ja proovisime päris pikalt erinevaid suuruseid ning profiile ning jõudsime selgele arusaamale, millist suurust kasutama peaks, et visuaalne suurus vastaks minu ootustele. Sizereid kasutades olin kindel, et oleme kõik ühel lainel. Samuti selgitati mulle detailselt kõike operatsiooni ja taastumisega seotut- kliinikust lahkudes ei jäänud mul õhku ühtegi küsimust või ebakindlust ning võisin rahuga operatsiooni oodata.
 

CC on üks väheseid kliinikuid, kes ei ole n-ö vahenduskliinik ega vahendusega tegelev agentuur. Nad pakuvad kompleksset lahendust- olemas on kindel meeskond, kes osutab täisteenust kliiniku enda mugavates ruumides. Ka peal 10 aastat oli seal mulle palju tuttavaid nägusid- kliiniku juhataja, kirurg, anestesioloog ning isegi operatsiooniõde- kui see ei ole kvaliteedi märk, siis ma ei tea mis see on?! Kui mul peaks muresid või küsimusi tekkima, siis tean täpselt kuhu, kelle poole pöörduda. Samuti on järelravi visiidid kõik hinnapaketi sees. 
 

Üks mis oli aga viimase 10 aastaga väga palju muutunud oli kliiniku interjöör- see on äärmiselt kaasaegne, puhas, vaikne ning privaatne. Operatsioonipäeval ootas mind kõikide mugavustega üksikpalat ja voodile oli valmis pandud isegi siidist pidžaama. Siinkohal võiks tuua võrdluse hotelliga- viimases pole ainult nii mugavat puldiga reguleeritavat voodit ja abilisi 1 nupuvajutuse kaugusel :)

IMG_6311.thumb.JPG.a6d167db53bd2a9910f1d856051433f1.JPGIMG_6302.thumb.JPG.dbc6e484ef24249240ae34daac49c114.JPGIMG_6303.thumb.JPG.27649f5502bc5da8e25ad32d3878973a.JPG

Kuigi võis aimata, et kliinikus oli tol päeval ka teisigi patsiente, siis ühtegi neist ma ei kohanud-  kõik on mõnusalt diskreetne. Kogu personal oli väga abivalmis ja jäigi mulje, et olengi ainus patsient. Hooliv ja soe suhtumine jättis mulje nagu oleksid koduses pereringis. Sellest tulenevalt ei tekkinud ka enne operatsiooni mingisugust ärevust.
Operatsiooni käigus asetati Motiva rinnaimplantaadid  (450CC) rinnalihase taha ning selleks, et tagada täielik ohutus, kasutati uuenduslikku “Motiva Sleeve”’I – abivahendit, mis aitab kirurgidel sisestada implantaat kehasse nii, et implantaat patsiendi naha ega kirurgi kinnastega kokku ei puutuks. Selline “no-touch” tehnika vähendab veelgi erinevate komplikatsioonide riski. 

Enne kui arugi sain, oli operatsioon tehtud ja toibusin ärkamispalatis, kust mind enda palatisse voodiga sõidutati. Kuigi kell oli juba hiline serveeriti mulle veel ka õhtusöök- see oli positiive üllatus, sest teatavasti enne operatsiooni peab olema päris pikalt söömata ja peale ärkamist oli kõige suuremaks mureks suur näljatunne- fitness sportlased mõistavad #alatinäljane :lol:


Hommikul vaadati õmblused üle, eemaldati rõhkside ning aidati selga spetsiaalne krõpsuga rinnahoidja. Sain kaasa juhendid järgmisteks päevadeks, haavahoolduseks ning samuti uue aja kontrolli tulekuks ning võisingi koju minna.
IMG_6371.thumb.JPG.84af238e18ee23ce066718c10f31cbee.JPG


Järelkontrollides hoiti paranemisel silma teravalt peal- et implantaadid vajuksid õigesse kohta ning tulemus saaks maksimaalselt hea. 

Ootasin siia postitamisega päris pikalt, sest ikka öeldakse, et ära hõiska enne õhtut. Tänaseks on aga möödas rohkem kui 1 kuu, kõikides järelvisiitides käidud ning tulemus heaks kiidetud- nii spetsialistide, elukaaslase ja iseenda poolt :D

 

 Olen vaikselt asunud tagasi jõusaali ja algselt treenisin vaid istuvate trenažööride peal alakeha siis nüüd olen juba paaril korral väikseid hantleid kätte võtnud. :) 


IMG_7725.thumb.JPG.6adf42fbaf7067a18b56c1d349c6f51a.JPG

 

Võin öelda, et olen 100% kliiniku valiku ning mulle paigaldatud Motiva ergonoomiliste implantaatidega rahul- rinnad on väga ilusa ja loomuliku kujuga ning konsultatsioonis koos välja valitud suurus vastab täpselt minu ootustele ning sobib ideaalselt minu kehaga- võib äelda isegi et puusa ümbermõõt vastab rinnale 1:1-le :) 
 

 Klassikalisi enne-pärast pilte ma teinud ei ole sest suuruse vahe on minimaalne. Kui ükskord jälle lavavormis, saab näha, kui palju bikiinides välimuselt erineb. Esimesed, rinnalihase ees, kippusid lavavormi madala rasvaprotsendiga ikka läbi kumama (ülemised ääred) ja ootan huviga, et näha uusi, sarnases vormis- nüüd ei tohiks seda mure enam ollla.

IMG_7872.thumb.JPG.0b99e4b231777e751f3bc3d72969be22.JPG

 

Sain juba väga palju küsimusi teemal ka miks Motiva, miks mitte mõni teine tootja kes jõuliselt Eesti turul reklaami teeb.

Nagu juba mainisin, enne operatsiooni käisin erinevates kliinikutes konsultatsioonides ning tutvusin põhjalikult implantaatide valikuga. Olles töötanud varem meditsiinisektoris, uurisin, kaua erinevad implantaadid on kasutuses olnud, palju on neid paigaldatud ning millised on olnud kliiniliste uuringute tulemused. Kõige olulisem on ikkagi turvatunne- näiteks ei ole Motiva implantaadid üle kogu maailma ühtegi topeltkapslit tekitanud.

Kuna peamiseks sooviks oli vanad implantaadid uue generatsiooni mudeli vastu vahetada ja mitte nii väga suuruses üles liikuda, siis erinevate implantaatide kaaluvahe valikut tehes rolli ei mänginud. 

 

Pigem sai määravaks see, et implantaatidel oleks uuenduslik pealispind, mis on otseses kontaktis rinnakoega ja mis sobiks suurepäraselt minu aktiivse eluviisiga – treenin jõusaalis ju keskmiselt 5-7 korda nädalas ning implantaat peaks seda võimaldama nii elastsuse kui pinnatöötluse osas. 
Katsusin erinevaid kergemaid ja raskemaid implantaate ning Motiva implantaatide kergelt nanotehnoloogiline siledam pind, mille töötlemisel polnud kasutatud võõrmaterjale, tundus õige valik. Selgus, et tegemist on hetkel kõige kehasõbralikuma ja loomuliku variandiga rinnasuurenduses. Agressiivse karestusega pinnakattega implantaadid on varasemalt põhjustanud mitmeid kõrvaltoimeid ja seda just eriti aktiivse eluviisiga naiste puhul ning sellest soovisin hoiduda. 

Konsultatsioonis sain valida erineva suuruse, kuju, diameetri ja profiiliga Motiva implantaatide vahel. Selline lai valik ajas esialgu silmeeest kirjuks :huh: aga kokkuvõttes tegi elu palju lihtsamaks- sooviks oli, et lõplik tulemus vastaks minu ootustele ning rinnad oleksid kehaga kenasti proportsioonis, säilitades samal ajal oma loomuliku väljanägemise. Koostöös spetsialistiga valisin Motiva ergonoomilised rinnaimplantaadid, mis andsid rindadele väga ilusa ja loomuliku kuju. Ergonoomilised implantaadid teebki eriliseks see, et need kohandavad oma kuju vastaval keha asendile – implantaat käitub täpselt sama moodi kui minu enda rind. 

 

Kuna eelmisest rinnasuurendusoperatsioonist oli möödunud 10 aastat, olid selle ajaga võimalused palju edasi arenenud ning selgus, et Motiva rinnaimplantaadid pakuvad maailmas ainsana lisakindlustust ja kiipi.   Kiibi olemasolu või selle puudumine võib emaspilgul tunduda mitte väga olulise lisaväärtusega ;) 
Kuniks jõuab kätte päev, kui on vaja kordusoperatsioonile minna. Just nii juhtus minuga. 10+ aastat on piisavalt pikk aeg, et paberformaadis implantaatide “pass” saaks ära kaduda. Kuna kordusoperatsiooni planeerimise faasis on väga oluline teada täpselt, mis firma, suuruse, profiiliga implantaat esialgu paigaldati, on kiip siinkohal väga mugav abimees. Motiva implantaadid on esimesed rinnaimplantaadid maailmas, mis pakuvad kiipi, mis võimaldab tuvastada implantaate spetsiaalse lugeri abil lähidistantsilt. Samuti ei pea tänu kiibile enam implantaadi garantiidokumente alles hoidma, mis kipuvad samuti kaduma. 

Ka on hea teada, et minu implantaatidel on lisaks tavapärasele garantiile, mida pakuvad kõik implantaatide tootjad, laiendatud kindlustusprogramm, mis vajadusel hüvitab korduvoperatsiooni kulud. Selline garantiiprogramm on samuti selge märk, et Motiva rinnaimplantaate seostatakse äärmiselt väikse riskiga- vastupidisel juhul selliseid kindlustusi ju ei pakutaks :lol:

 

No ja juba eelnevalt nimetatud “Motiva Sleeve”’i tehnoloogia mis vähendades veelgi kapsli ja muude komplikatsioonide tekkimise riski. 

Kokkuvõttes peale uurimist sai neid plusse Motiva kasuks nii palju ritta, et valiku tegemine ei olnud minu jaoks üldse keeruline.


Samuti oli kordusoperatsioonist vastupidiselt eelarvamusele oluliselt kergem taastuda- arvasin esialgu, et tuleb raskem taastumine kuna seekord paigaldati rinnalihase taha. Kokkuvõttes pääsesin aga 3x lihtsamalt- ei olnud hetke, kui ei oleks millegagi hakkama saanud (käte tõstmine, juuste kammimine, riiete vahetamine jne). Küll aga tuleb esimesed nädalad väga rahulikult võtta ja käed rahulikult rippu lasta- mida kauem anda kehale aega taastumiseks, seda parem tulemus :) Olin kodus nädala ja teise nädala liikusin ja liigutasin minimaalselt.

Olen aastate jooksul niiiii palju küsimusi sellele teemal saanud ja eriti suur laviin küsimusi tuli peale seda, kui paar postitust tagasi mainisin, et käisin kordus operatsioonil. Loodetavasti said nüüd kõik siit hiigelpostitusest oma küsimustele vastused, kui ei, siis võib alati privaatselt või avalikult neid saata- teate kus mind leida.  :rolleyes: Pole kunagi sellest saladust teinud, et mul implantaadid on ja tundub et ühiskond hakkab ka vaikselt sellega ära harjuma- et see ei ole midagi tabu või erilist kui üks naine ISE tahab ENDA kehas ennast hästi tunda. See mida keegi teine asjast arvab, on minu jaoks juba teisejärguline.

img_3916.thumb.jpg.985a66d08202daa0d1cd2e2d3f619d89.jpgdscf7008c.thumb.jpg.140cd8931dec064c17d9b5558367c513.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga huvitav lugemine. Selline küsimus, et kust kaudu sulle need paigaldati? Mul endal läbi nibu u. 12 a tagasi pandud ja vaja ka varsti vist uuendama minna. Nendega 3 last ära imetatud, nii et eriti midagi pole järgi :-) . Tore oli lugeda, et taastumine kergem kui esimene kord. Kui esimest korda panin, siis ei teninud mingit erilist uuringut. Käisin ka 3 kohas konsultatsoonis ja otustasin ühe kasuks. Paistab et päris palju on muutunud ja peab ka hakkama maad uurima vaikselt. 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
46 minutes ago, LRiis said:

Väga huvitav lugemine. Selline küsimus, et kust kaudu sulle need paigaldati? Mul endal läbi nibu u. 12 a tagasi pandud ja vaja ka varsti vist uuendama minna. Nendega 3 last ära imetatud, nii et eriti midagi pole järgi :-) . Tore oli lugeda, et taastumine kergem kui esimene kord. Kui esimest korda panin, siis ei teninud mingit erilist uuringut. Käisin ka 3 kohas konsultatsoonis ja otustasin ühe kasuks. Paistab et päris palju on muutunud ja peab ka hakkama maad uurima vaikselt. 

 

 

Tore, kui informatsioon aitab :)

 

Nibusid lõigatakse minu teada kui rindu vaja tõsta, esimesed paigaldati mul rinna alt (arm on rinna voldis peidus) ja seekord kasutati sama kohta. Mul polnud vaja tõsta ka. 

 

Mul üks sõbranna käis ka seal konsultatsioonis ja tal vaja tõsta- arm pidi jooksma ümber nibuvälja, ehk kokkuvõttes peale paranemist suht märkamatu. Koledat risti üle rinna armi pidid vältima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Huhh- jälle üks suur asi tehtud - Fitness Masterclass :wub:

fullsizeoutput_2323.thumb.jpeg.4cf70fc9192b8efd79765026ea67b2ed.jpeg

See mõte tuli meil Eleriga juba 3-4-5 kuud tagasi, mõeldes uuele hooajale ja uutele võistlejatele.
Saame päevast-päeva suhteliselt sarnaseid küsimusi erinevatelt inimestelt ja siis mõtlesimegi, et mis oleks kui teeks ühe sellise päeva pikkuse seminari, kus saaks kõik fitnessiga seoses läbi arutada. Infot võistlemise kohta liigub ka nii palju erinevat ja kohati vastukäivat ning kohe oli tahtmine mõningaid müüte kummutada. ;)
Etteruttavalt võiks vist kohe öelda, et KÕIK ära rääkida, kuluks ilmselt 2... 3 päeva- ehk kuigi päev oli väga pikk (9.30-18.30) ei suutnud me ikka kõike ja võibolla nii põhjalikult kui oleks tahtnud, ära rääkida. Samas läbitud teemasid oli üksjagu ja loodan siiralt, et osalejad said siiski enda jaoks kasuliku informatsiooni ning mis peamine-  tunnevad ennast võistlustele vastu minnes kindlamalt. Igaljuhul tuba täis vingeid naisi, kelle kõikide südamed tuksuvad fitnessi rütmis- vägev vägev! Aitähh naised tulemast!
 

Tahaks aga väga tänada kõiki meie koostööpartnereid- kõik meie lemmikud tooted/teenused. Kinkekotid olid kuhjaga nänni täis ning lisaks palju ülihäid pakkumisi flaieritel- Aitähh aitähh :wub:

 Sparta spordiklubi, Oivaline, Kafo, Tere, Fazer, Vita Liberata, Decoris showroom, Olimp, Fast, Leader, Fitshop, FatBurner, Dava foods ja white pro, minutoit.eu, Corny Free ja Rollstudio!

Rollstudiol on lisaks Masterclassil osalejatele ka kõikidele 2018. aastal litsentsi omavatele fitness sportlastele eripakkumine: 
-
20% allahindlust kõigile Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidule 2018 a. litsentsi esitanud sportlastele!

Tegemist on ülimõnusa lihashooldusega ja julgen kõigile soovitada!

IMG_8054.thumb.JPG.ea904a8c28fbbd7e6cdba6383e8d998a.JPGIMG_8055.thumb.JPG.6a200a49b7564f7be42ae6d6606196d1.JPGIMG_8056.thumb.JPG.23d25e6b713d9e2ed86a88f7518e7b34.JPGIMG_8057.thumb.JPG.cfffcf3d6f7db839c6f15db6e1776139.JPGIMG_8058.thumb.JPG.69bde24bb01410ab3b1f04633a65f218.JPGIMG_8060.thumb.JPG.33a216b0398a77ae7ab8aa8963c36585.JPGIMG_8061.thumb.JPG.be29451d1a1d2e432407eb5e4cdd8cca.JPGIMG_8070.thumb.JPG.5d5a037db194c3d285577cfded5b9ade.JPGIMG_8072.thumb.JPG.4c2fc219dbe52bbd073138273ec39347.JPGIMG_8073.thumb.JPG.a660eb7af4a897cefa376489b664d0cb.JPGIMG_8079.thumb.JPG.9a43aa8e680cc886937a6d3fa7b83100.JPGIMG_8081.thumb.JPG.e6947b6227d8a05b5dfbf2acaad7a231.JPGIMG_8082.thumb.JPG.b3975d63a43d32019ea28ef1f0979a5e.JPGIMG_8080.thumb.JPG.2c2882f1e0373cf144b354e0138e2f2b.JPGIMG_8086.thumb.jpg.117a17a7e8d90f1155afedcc5e9a47eb.jpg

 



Eelmisel nädalal käisin ka kahes koolis tervislikust toitumisest ja eluviisidest rääkimas- Järveosta Gümnaasiumi 9. klassidele ja Tabasalu Gümnassiumi 8. klassidele- kahjuks kooliprogrammis on toitumise osa ikkagi päris õhuke ja kui võimalust on siis aegajalt ikka käin esinemas. Tihti küll võtab täiskohaga töö ja oma treeningud enamuse ajast ja muudeks projektideks hullult üleliigset aega pole.

IMG_3772.thumb.jpg.427d9d6a8d532e074f841503868082d5.jpg

 

Muudest projektidest rääkides.... kui oma järgmine võistlusettevalmistus kõrvale jätta siis on selleks aastaks veel paar päris suurt asja plaanis- aga sellest juba siis, kui aeg küps :)

 




 

 

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Like 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ühe ajastu lõpp on järgmise algus! :rolleyes:
Olen valmis saanud täiesti OMA pesaga ja edaspidi kolin oma asjadega sinna:

 

http://www.HelenaMangFitness.com

Lehelt leiab minu sulest erinevad kirjatükid toitumise, treeningu ja üleüldise tervisliku eluviisi teemal, loomulikult jätkan ka blogiga kus kajastan oma esimese PRO hooaja ettevalmistust.
Kasutajatele on kättesaadavad minupoolt koostatud erinevad päevamenüüd, toimib ka väike jutunurk.

Kes igatseb, see teab kust mind leida :)
Kniks!

IMG_0479.thumb.JPG.75262088dbc19b43913a1b6f9eb63bd4.JPG

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lisain oma lehele järgmise, järjekorras 5. päevamenüü- kel huvi, saab uurida :)
Artiklite rubriigis arutlen teemal miks kaal ei pruugi hommikul just kõige sõbralikum olla ning tutvustan uut äsja turule saabunud Tere FIT! sarja :)

 

 

image.thumb.png.ca949d1d2292aeb55f0d5b828489023d.png
 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei-Hei! Head uut aastat Kõigile!

Peale kodulehe sündi on see blogi siin foorumis "veits" välja surnud :) Nagu ka see foorum aga igaksjuhuks jätan märgi maha :lol:
Aja jooksul muutub kõik, k.a. erinevad väljudid mille abil sotsiaalselt suhelda. Mida aeg edasi seda vähem on inimestel aega (ja ka viitsimist) pikka teksti süveneda- mis seletab ka Instagrami ühe tõusvat positsiooni sotsiaalmeedia maastikul- pilt ja pildi allkiri on piisavalt lühike aga samas ka informatiivne, et sõnumit edastada.

 

Üritan vaikselt oma kahte erinevat liini lahku lüüa: minu senine instagram ja FB kajastasid minu kui bikinifitnessi sportlase tegevusi, koduleht on keskendunud aga toitumisalasele nõustamisele ja teiste abistamisele ja ei ole minu keskne.  5c2dd031f1873_mittedieetvaidelustiil.thumb.png.d2c3b2d1d49a40782fc8efef56293537.png

 

Tundsin senini puudust kohas kus avalikult rohkem ja vahetult treeningutest ja toitumisest kirjutada ja seda just eesti keeles, oma praegustele, endistele ja tulevastele klientidele ja muidu huvilistele. Jätan siinkohal maha lingid kust mida leiab sest muidu võib tunduda orienteerumine keeruline :rolleyes:

Kuna tean, et on veel osa inimesi, kes kasutavad Facebooki aga mitte Instagrami või vastupidi, olen olemas mõlemal lehel- kes kust lugeda soovib ^_^

Toitumine, treening, toitumiskavad, tervislik eluviis ja sellega seotud mõtted ja tunded, eesti keeles:

 

www.HelenaMangFitness.com --- Peagi lisan lehele ka treeningavad, kasutajale ilma igasuguse lisatasuta 1f642.png:)

 

IG: https://www.instagram.com/helenamang.fitness/
FB: https://www.facebook.com/HelenaMangFitness/
 

Ja endiselt minu kui sportlase lehed (inglise keeles):

IG: https://www.instagram.com/helena.mang/
FB: https://www.facebook.com/Bikini.HelenaMang/
 

Soovin Teile kõigile edukat uut alanud 2019. aastat, ei ole mingit põhjust,
miks sellest ei võiks saada Teie kõige edukam!

 

Heade soovidega

 

Helena

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×